ZOO
-
neocekivana_sila
#1 ZOO
Da li Sarajevo treba imati zooloski vrt koji ce bar podsjecati na zoo? Gdje je zapelo?
- manijak1
Odavno nisu interesantni i zanimljivi zoo vrtovi ....te životinje su zarobljenici
a konkretno sigurno je zapelo kod para i novih zahtjeva tj.standarda po kojima bi živi eksponati mogli biti udomljeni i kao takvi sretni uveseljavati posjetioce .
Više sam za rezervate u kojima će životinje živjeti svoj život a ako treba komercijalizirati takav vid upoznavanja faune pa i flore opet je potreban ozbiljan elaborat koji bi spojio materijalno i humano i zabavno .
Više sam za rezervate u kojima će životinje živjeti svoj život a ako treba komercijalizirati takav vid upoznavanja faune pa i flore opet je potreban ozbiljan elaborat koji bi spojio materijalno i humano i zabavno .
-
PITARKA_SA
dvvije stvari sam sama sebi obecala
kada (ako)budem imala djecu nikada ih necu voditi:
1:na zeljine utakmice
2:u zoo vrtove i cirkuse
za mene je to klasicno mucenje zivotinja,barem sto se tice nasih(naseg)zoo vrta,a o cirkusima je suvisno komentarisati
staviti 4 orla u kavez velicine moje sobe je strava
to moje osjetljive oci
nece da gledaju,jer mi bude muka
prema tome,DOLE ZOO VRTOVI,
DOLE CIRKUSI!
1:na zeljine utakmice
2:u zoo vrtove i cirkuse
za mene je to klasicno mucenje zivotinja,barem sto se tice nasih(naseg)zoo vrta,a o cirkusima je suvisno komentarisati
staviti 4 orla u kavez velicine moje sobe je strava
to moje osjetljive oci
prema tome,DOLE ZOO VRTOVI,
DOLE CIRKUSI!
-
neocekivana_sila
pa ista stvar je i sa kucnim ljubimcima..
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
imati kucnog ljubimca je imati jos jednog clana porodice...makar se ljudi sa kojima se ja druzim tako odnose prema njima...to nije NAHRANI IH JEDNOM DNEVNO I POCISTI IM KAVEZ JEDNOM SEDMICNO...neocekivana_sila wrote:pa ista stvar je i sa kucnim ljubimcima..
ljudi koji imaju kucne ljubimce da bi bili fensi ih tretiraju ko zivotinje u zoo vrtu...
PS Da ti nadjes perzijku na sred ulice da li bi:
a) Uzeo je sebi, pruzio joj dom, toplinu i hranu umjesto ulice i kontejnera
b) rekao "o divna macko, ja cu tebi pruziti slobodu pa ti necu pruziti toplinu doma i ljubav, vec cu te pustiti da slobodno hodas ulicama Sarajeva"
-
neocekivana_sila
pila sam neko vino i ne mogu trenutno nikako da se odlucim
ne zamjeri.
Jedino sto mi pada na pamet je da ce u nasoj Pionirskoj (nema vise pionira, sad su to maxumi..mozda da preimenujemo u Maxumir
)
Znaci tamo ce biti smjestena jedinica za podrsku..MUP specijalci.
Ne znam da li cemo moci ici da ih razgledamo..
Jedino sto mi pada na pamet je da ce u nasoj Pionirskoj (nema vise pionira, sad su to maxumi..mozda da preimenujemo u Maxumir
Znaci tamo ce biti smjestena jedinica za podrsku..MUP specijalci.
Ne znam da li cemo moci ici da ih razgledamo..
-
Zvucnjak
imati kucnog ljubimca je imati jos jednog clana porodice...makar se ljudi sa kojima se ja druzim tako odnose prema njima...to nije NAHRANI IH JEDNOM DNEVNO I POCISTI IM KAVEZ JEDNOM SEDMICNO...mIRCerka wrote:neocekivana_sila wrote:pa ista stvar je i sa kucnim ljubimcima..
quote]
jeste samo vas cetvoro zivi u stanu a ptica u kavezu ... sto se ne zamjenite nekad