Vratiti sinteraj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Vracanje sinteraja u Sarajevu do pune primjene zakona?

Poll ended at 27/05/2011 08:48

Da
38
83%
Ne
8
17%
Nije me briga
0
No votes

Total votes: 46

photo

#26 Re: Vratiti sinteraj

Post by photo »

za sve:
nemojte, molim vas, da i ova tema predje u prepucavanje oko toga ko je kriv.

molim da odogovorite na pitanje koje je jako citljivo i jasno (procitajte ga do kraja): jeste li za to da se sinteraj u sarajevu vrati dok se ne uspostave tehnicke pretpostavke da se zakon o zastiti zivotinja (koji je i uzrokovao ovaj haos na ulicama) moze sprovesti u potpunosti?

nemojte tumaciti pitanje na nacin da zelim da se stalno vrati sinteraj (druga je stvar moje licno misljenje) vec obratite paznju na onaj drugi dio: ....dok se ne uspostave tehnicke pretpostavke da se zakon o zastiti zivotinja....

hvala....
jurgen

#27 Re: Vratiti sinteraj

Post by jurgen »

Natjerati one koji su usvojili zakon da reaguju pod hitno i izgrade azile. Nemojte se okretati i ubijati nedužna stvorenja. Ja imam psa i znam kako reaguju ljudi kada ga vide. Ljudi su problem, umjesto da ne obraćaju pažnju, skrenu je još više vriskom, mrškanjem i potezanjem za kamenom i ostalim stvarima. Sve se može zaobići i ne vjerujem da je jednostrano. Recite šta hoćete, ali doživljavam te pse svaki dan i ne smatram ih problemom.
nosara

#28 Re: Vratiti sinteraj

Post by nosara »

ja1977 wrote:
nosara wrote:
amortizer wrote:
More li kakvo uputstvo za upotrebu...? Sta si u stvari htio kazti...? :-)
Da prevedem?
ok, nije problem.
Prije nego sto postanu opasni i pocnu ujedati ljude,
vodi ih kuci!
U kojoj fazi zivota pas postaje opasan...?
U fazi zivota kada nema sta da jede, kada ti dijete ide od skole do kuce i nosi ruksas a dzukela mislim da je hrana u njemu, pa ti napadne to djete.
Hvala dragom Bogu da jos uvijek nema djece ubijenih od strane tih bezopasnih dzukela, iako je bilo napada.
Kada se to desi, a nazlost, samo je pitanje dana, onda ce biti kasno postavljati pitanje u kojoj fazi zivota je pas postao opasan.[/quote]

Jos uvijek je daleko veca vjerovatnoca da to dijete neko zbode da bi mu oteo mobitel ili marku za suta... Pretjerujete...
Filter

#29 Re: Vratiti sinteraj

Post by Filter »

azil bez sintora nema smisla u ovakvoj situaciji.
treba nam i jedno i drugo...
poznanik

#30 Re: Vratiti sinteraj

Post by poznanik »

photo wrote:Obzirom da su prethodne teme ukinute, NE ZELIM da se ovo pretvori u diskusiju oko ubijanja pasa, okrivljavanja drustava za zastitu zivotinja ili vlasti ili pljuvanja jednih po drugima.

juce je pas lutalica (od njih 5) ugrizao moju suprugu meni pred ocima dok je dijete bilo sa nama. od sada znam sta cu da radim lutalicama.

A da napušteni pas nije (navodno) ugrizao tvoju suprugu, ti ne bi insistirao na šinteraju? Jesi li pokušao promisliti da svoj bijes usmjeriš na čovjeka koji je imao, pa napustio psa, ostavio ga gladnog i žednog na ulici...

a vas ostale pitam u anketi: jeste li za to da se sinteraj u sarajevu vrati dok se ne uspostave tehnicke pretpostavke da se zakon o zastiti zivotinja (koji je i uzrokovao ovaj haos na ulicama) moze sprovesti u potpunosti?

Ako nisi znao, KJKP "RAD" ima još uvijek zakonsku obavezu da prikuplja napuštene i pse lutalice, da ih smjesti u svoj prostor, prehrani, veterinarski pregleda, ali bez prava na eutanaziju. Drugim riječima - "šinteraj" postoji u Sarajevu, tako da treba da svoj bijes preusmjeriš na (ne)odgovorne u upravi "RAD"-a.
Filter

#31 Re: Vratiti sinteraj

Post by Filter »

nosara wrote:
Jos uvijek je daleko veca vjerovatnoca da to dijete neko zbode da bi mu oteo mobitel ili marku za suta... Pretjerujete...
a prava opasnost su ovi institucionalno uhljebljeni... a mozda i vjerske vodje... u zacaranom krugu se mozemo vrtjeti do u beskonacnost.

psi na ulici, psi sa neodgovornim vlasnicima jesu problem i .
nosara

#32 Re: Vratiti sinteraj

Post by nosara »

jurgen wrote:Natjerati one koji su usvojili zakon da reaguju pod hitno i izgrade azile. Nemojte se okretati i ubijati nedužna stvorenja. Ja imam psa i znam kako reaguju ljudi kada ga vide. Ljudi su problem, umjesto da ne obraćaju pažnju, skrenu je još više vriskom, mrškanjem i potezanjem za kamenom i ostalim stvarima. Sve se može zaobići i ne vjerujem da je jednostrano. Recite šta hoćete, ali doživljavam te pse svaki dan i ne smatram ih problemom.
Pas osjeti strah i agresiju koja iz straha proizilazi... Djeca su u malo losijem polozaju, ali opet to nije tako kako se prica... Da jeste, novine bi bile pune napada koliko se te pascadije nakotilo...

Nemam psa jer nemam kucu nego stan... I nije me briga sto kruze okolo, vise me brinu psi na dvije noge, sa utokom u dzepu, amfetaminima u krvi i propuhom u glavi... :D
zateznistub

#33 Re: Vratiti sinteraj

Post by zateznistub »

nosara wrote:
jurgen wrote:Natjerati one koji su usvojili zakon da reaguju pod hitno i izgrade azile. Nemojte se okretati i ubijati nedužna stvorenja. Ja imam psa i znam kako reaguju ljudi kada ga vide. Ljudi su problem, umjesto da ne obraćaju pažnju, skrenu je još više vriskom, mrškanjem i potezanjem za kamenom i ostalim stvarima. Sve se može zaobići i ne vjerujem da je jednostrano. Recite šta hoćete, ali doživljavam te pse svaki dan i ne smatram ih problemom.
Pas osjeti strah i agresiju koja iz straha proizilazi... Djeca su u malo losijem polozaju, ali opet to nije tako kako se prica... Da jeste, novine bi bile pune napada koliko se te pascadije nakotilo...

Nemam psa jer nemam kucu nego stan... I nije me briga sto kruze okolo, vise me brinu psi na dvije noge, sa utokom u dzepu, amfetaminima u krvi i propuhom u glavi... :D
A imas li djecu Nosara, idu li u vrtic ili u skolu? Imas li nekoga od 70 i kusur godina?
photo

#34 Re: Vratiti sinteraj

Post by photo »

mogao bih se ukljuciti u diskusiju i odgovoriti forumasima pa i onima koji su me direktno prozvali ali bih time prekrsio svoju zelju da se ovdje ne raspravlja vec glasa.

zato, evo vec treci put, ostavite diskusiju za neku drugu priliku. ako ste za vracanje sinteraja kliknite DA, ako ste protiv klinknite NE a imate i trecu opciju.

hvala.
nosara

#35 Re: Vratiti sinteraj

Post by nosara »

zateznistub wrote:
nosara wrote:

A imas li djecu Nosara, idu li u vrtic ili u skolu? Imas li nekoga od 70 i kusur godina?
Saso mange... Ekipa bez mane i straha, svakodnevno pravolinijski kroz nebrojene komsijske copore kera alipasinskih... Do danas ni ruzna rijec, a nekamoli nesto gore... :D

Bitan je stav... :wink:
delightful

#36 Re: Vratiti sinteraj

Post by delightful »

ne moze
Locked