meni se cini da je zavrsen dio dokle je opstina Novo Sarajevo, valjda se nisu upsjeli iskordinirati sa opstinom Centar, a od mene inace pohvale za nove klupe koje su postavili, stvarno lijepo izgledaju, nadam se da im nece brzo dohakati.Skyfox wrote:Javni toalet u Vilsonovom šetalištu jučer je svečano otvoren, čime je istovremeno ozvaničen završetak popločavanja i uređenja ovog šetališta. Gradnja javnog toaleta trajala je tri mjeseca, a finansirala ga je Gradska uprava sa 140.000 KM.
http://www.nezavisne.com/sarajevo/vijes ... aolet.html
U vezi bodiranog - koliko ja vidim poplocali su samo od bivseg Bratstva i j. do viseceg mosta!!! I stvarno je ok ali definitivno nije zavrseno.
Jos sam primjetio da su srusili dosta starih lipa (vjerovatno su se osusile zbog neodrzavanja) ali zasad ih jos nisu zamjenili sadnicama...
VILSONOVO ŠETALIŠTE
-
The 51st State
#26 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
- Skyfox
#27 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Pa onda ne mogu reci da su zavrsili poplocavanje cijelog setalista jer se ono proteze od mosta na Socijalnom - do mosta Suade i Olgice. A koliko vidim polocali su samo sredinu...
-
The 51st State
#28 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Bosna, jebi ga.Skyfox wrote:Pa onda ne mogu reci da su zavrsili poplocavanje cijelog setalista jer se ono proteze od mosta na Socijalnom - do mosta Suade i Olgice. A koliko vidim polocali su samo sredinu...
- travar
#29 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Kod nas ide ploča po ploča, i svaki put se nanovo "uzore", i pri tom ne zaboravljaju da oštete već postojeću instalaciju, pa tako imaš red novog, red starog, i red klimavogThe 51st State wrote:Bosna, jebi ga.Skyfox wrote:Pa onda ne mogu reci da su zavrsili poplocavanje cijelog setalista jer se ono proteze od mosta na Socijalnom - do mosta Suade i Olgice. A koliko vidim polocali su samo sredinu...
Viva la Bosnia
-
ilma333
#30 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Sta napadoste zenu bezveze. Gospodjo Vesne, Vilsonovo je predivno, narocito sada u jesenjem izdanju. Uzivajte.
- mali Ninja
#31 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
ja sam stalno na vilsu i tamo mi je super
samo predvidjam da ce uskoro ovaj novi toalet i ove nove klupe biti unisteni ...

samo predvidjam da ce uskoro ovaj novi toalet i ove nove klupe biti unisteni ...
- Skyfox
#32 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
vjerovatno hoce i cudi me da vec nisu... Sta li ih sprijecava??? Super je i meni cak nije losa ni ova kombinaacija staro/novo...
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#33 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Mogu li ja odgovoriti?Isla sam u BL nebrojeno puta i voljela sam otici tamo.BL jeste manji grad od SA ali je jako lijep.Njihov KAstel vrijedi kao 10 Vilsonovih......BL je istina,sva u zelenilu......Ne znam zasto ali volim taj grad.Mozda zato sto me vezu za njega nevjerovatne uspomeneRomeo 80 wrote: Jesi li ikada bio u Banja Luci? Da, Banja Luka je dosta manja od Sarajeva, ali ja nisam ni mislio na proporcionalnost već ukupnu količinu zelenila ta dva grada. Ispade da Banja Luka ima više zelenila od Sarajeva što je glupost. Pa ljudi moji, samo Vilsonovo je koliko ono, oko 2 km dugačko! Da ne govorimo o ostalim parkovima...![]()
-
neutral
#34 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
ko god da je smislio klupe na Vilsonovom mozga nema sekunde... hm da lijepo izgledaju a da li je iko mislio na jadne peznionere koji bi se zeljeli nasloniti dok sjede...ma boli nesto za njih one koji su smisljali njihov izgled... i naravno ne samo na peznionere nego i na sve one kojim zbog nekog umora treba malo naslon...
a sto se tice poplocavanja staze... opet neko bez mozga... setati se s kolicima u kojim pajki beba ( pa cak i kad imam skupa kolica sa gumenim tockovima) je truc-truc setnja zbog koje se beba budi... bem ti danasnje pametnjakvice koji misle samo na svoju guzicu...
Ko god da pravi projekat treba da misli na svu mogucu populaciju koja ce korisititi to sto oni naprave... bljak
unistili su dusu tog setalista... s tim je poceo ArsAevi a dokrajcice je ove razne amabasade i ostala s*anja...
a sto se tice poplocavanja staze... opet neko bez mozga... setati se s kolicima u kojim pajki beba ( pa cak i kad imam skupa kolica sa gumenim tockovima) je truc-truc setnja zbog koje se beba budi... bem ti danasnje pametnjakvice koji misle samo na svoju guzicu...
Ko god da pravi projekat treba da misli na svu mogucu populaciju koja ce korisititi to sto oni naprave... bljak
unistili su dusu tog setalista... s tim je poceo ArsAevi a dokrajcice je ove razne amabasade i ostala s*anja...
- Skyfox
#35 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
nazalost moram se slozit s postom iznad. Mada fakat nastojim naci nesto pozitivno u promjenama koje su napravili, tesko...
Najgore kad se dode do ovog dijela gdje prave zgrade fakat mrtvo ruglo...
Najgore kad se dode do ovog dijela gdje prave zgrade fakat mrtvo ruglo...
- nokia6170
#36 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
penzioneri ne treba da sjede, oni imaju preko miljacke svoju "stazu slonova"neutral wrote:ko god da je smislio klupe na Vilsonovom mozga nema sekunde... hm da lijepo izgledaju a da li je iko mislio na jadne peznionere koji bi se zeljeli nasloniti dok sjede...ma boli nesto za njih one koji su smisljali njihov izgled... i naravno ne samo na peznionere nego i na sve one kojim zbog nekog umora treba malo naslon...![]()
Ko god da pravi projekat treba da misli na svu mogucu populaciju koja ce korisititi to sto oni naprave... bljak![]()
- BHG
#37 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Jes' vala, nemamo vise nidje sjest kad nema onih naslonjaca. Pa necu valjda sjest na klupu normalno ko svaki civilizovan covjek.neutral wrote:ko god da je smislio klupe na Vilsonovom mozga nema sekunde... hm da lijepo izgledaju a da li je iko mislio na jadne peznionere koji bi se zeljeli nasloniti dok sjede...ma boli nesto za njih one koji su smisljali njihov izgled... i naravno ne samo na peznionere nego i na sve one kojim zbog nekog umora treba malo naslon...![]()
Ko god da pravi projekat treba da misli na svu mogucu populaciju koja ce korisititi to sto oni naprave... bljak![]()
Nelaprdajte vise svega vam! Kad se uradi nesto nevalja, kad se ne uradi nevalja ni tad. Ovo bebama smeta, ono penzionerima smeta, nesto trece smeta parovima, cetvrto ne odgovara studentima, i tako se prica cetiri godine i onda pred izbore svima je mrsko glasati, il nemaju za koga glasati, il su zauzeti i bas taj dan moraju otici van grada, itd itd.
Truckaju li ti skupa kolica sa gumenim tockovima i na Splitskoj rivi ili mozda kad setas Dubrovnikom, Hvarom, ili nekom skroz desetim mjestom?
- nokia6170
#38 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
vi ste to pogresno shvatili, one klupe nisu za sjedenje, vec za lezanje....da ljudi prilegnu malo kad se umore 
- Skyfox
#39 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
al fakat leze bez *ebemti...nokia6170 wrote:vi ste to pogresno shvatili, one klupe nisu za sjedenje, vec za lezanje....da ljudi prilegnu malo kad se umore
- suncica24
#40 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Bile su:
Drvene klupe bez naslonjaca, drvene klupe sa naslonjacima, betonske klupe, drvene klupe sa naslonjacima...
Hm, je li do klupa, ili pak nije?

Drvene klupe bez naslonjaca, drvene klupe sa naslonjacima, betonske klupe, drvene klupe sa naslonjacima...
Hm, je li do klupa, ili pak nije?
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#41 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
nokia6170 wrote:vi ste to pogresno shvatili, one klupe nisu za sjedenje, vec za lezanje....da ljudi prilegnu malo kad se umore
- atom62
#42 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Cijeli projekat je smece! Samo primjer kako se budzetski novac razbacuje. Zar je zaista trebalo 3.000.000 KM, a vjerovatno ce biti i vise u ova sranja potrositi. 3 miliona KM! Da bi nam idioti na vlasti pokazali da nas vole? Radi se kako i obicno o korupciji, kriminalu itd. Ekskluzivne ploce, koje naravno samo mi moramo imati, a koje kao i sve sto se radi (majka sa kolicima je to najbolje opisala) je za smece uradjeno!
Cesma Hadzi-Kodze, gdje dnevno na 10000 litara vode za pice odlazi u nepovrat, jer mi smo mocni i imamo vode za bacanje, a za druge na ovom svjetu boli nas dzon! Ko im je kriv sto nemaju vode!
Ulica je asfaltirana po projektu poznatih sarajevskih neimara, pa je opravdano ulicu poslije svake vece kise nazvati jezerskom! Al` ni to nije novo!
A jadna Miljacka i dalje zatrovana, bezzivota, smrdljiva, tece pored predivno poplocanog Wilsonovog i moli za pomoc!
A sta se sve moglo za kao primjer za taj novac uraditi:
1. za 3 miliona KM moglo je se nabaviti 3000 racunara za skole, univerzitetet itd.
2. za 3 miliona KM mogla je se napraviti recimo sportska dvorana u Janji gdje zivi preko 10000 povratnika ili u Kozarcu ili Drvaru ili Kotorskom!
3. za 3 miliona KM mogla se dobrim djelom izgraditi ili bar poceti graditi univerzitetska biblioteka u Sarajevu!
4. za 3 miliona KM mogao se izgraditi recimo jedan tehnolosko naucni centar ili potpomoci beskamatnim kreditima i platama start-up preduzeca!
Cesma Hadzi-Kodze, gdje dnevno na 10000 litara vode za pice odlazi u nepovrat, jer mi smo mocni i imamo vode za bacanje, a za druge na ovom svjetu boli nas dzon! Ko im je kriv sto nemaju vode!
Ulica je asfaltirana po projektu poznatih sarajevskih neimara, pa je opravdano ulicu poslije svake vece kise nazvati jezerskom! Al` ni to nije novo!
A jadna Miljacka i dalje zatrovana, bezzivota, smrdljiva, tece pored predivno poplocanog Wilsonovog i moli za pomoc!
1. za 3 miliona KM moglo je se nabaviti 3000 racunara za skole, univerzitetet itd.
2. za 3 miliona KM mogla je se napraviti recimo sportska dvorana u Janji gdje zivi preko 10000 povratnika ili u Kozarcu ili Drvaru ili Kotorskom!
3. za 3 miliona KM mogla se dobrim djelom izgraditi ili bar poceti graditi univerzitetska biblioteka u Sarajevu!
4. za 3 miliona KM mogao se izgraditi recimo jedan tehnolosko naucni centar ili potpomoci beskamatnim kreditima i platama start-up preduzeca!
- nokia6170
#43 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
a fakat sto ona voda stalno tece na onoj cesmi koja btw lici na nadgrobni spomenik opcini novo sarajevo samo su zaboravili ugravirati datum rodjenja i smrti.
- hakazvaka
#44 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
slazem seatom62 wrote:Cijeli projekat je smece! Samo primjer kako se budzetski novac razbacuje. Zar je zaista trebalo 3.000.000 KM, a vjerovatno ce biti i vise u ova sranja potrositi. 3 miliona KM! Da bi nam idioti na vlasti pokazali da nas vole? Radi se kako i obicno o korupciji, kriminalu itd. Ekskluzivne ploce, koje naravno samo mi moramo imati, a koje kao i sve sto se radi (majka sa kolicima je to najbolje opisala) je za smece uradjeno!
-
d2
#45 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
za tri miliona su mogli mene usreciti a ja bih onda pisao vesele postove po forumu i svi bi bili sretni 
- atko
#46 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Za tri miliona su mogli kupiti milion i pol eura
Za tri miliona su moglii kupiti milion i pol muda pa bi milion i pol baba bili djedovi
Ne budalite vise
3 ili 33 ili 3 000 000 KM svejedno je dok 3 000 000 miliona levata tolerise to sto tolerise ... jebo ti nas
Za tri miliona su moglii kupiti milion i pol muda pa bi milion i pol baba bili djedovi
Ne budalite vise
3 ili 33 ili 3 000 000 KM svejedno je dok 3 000 000 miliona levata tolerise to sto tolerise ... jebo ti nas
- VR6
#47 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
3 miliona je previse za uradjeno, ono poplocavanje i nije bilo potrebno.
Jedino toalet i cesma nisu losa investicija, al daleko je to ispod 3 miliona
Jedino toalet i cesma nisu losa investicija, al daleko je to ispod 3 miliona
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#48 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
U toaltetu,koda gledam ce se udomiti lokalni narkosi
,ali toalet je bio uslov da se mogu postaviti slijedece godine bastice,jer bez toaleta nisu mogle dobiti dozvolu,tako da je pozitivno
- VR6
#49 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
Ne budu li bastice na sred ceste, pa ni s biciklom neces moci proci tamo...-LIBERO- wrote:U toaltetu,koda gledam ce se udomiti lokalni narkosi,ali toalet je bio uslov da se mogu postaviti slijedece godine bastice,jer bez toaleta nisu mogle dobiti dozvolu,tako da je pozitivno
- Skyfox
#50 Re: VILSONOVO ŠETALIŠTE
i onda kad jogiras sminkeri ce da bleje ispod tamnih djoza