Unistise nas papci!
- chuchumbamayumbe
Riba zvana Svilena.mIRCerka wrote:ja se sjecam patuljaka....striker wrote:Koliko se sjećam bilo je:"Archibald,2 SneNJaže i 14 kalaumaka"mIRCerka wrote:FAN magazin....
Archibald, 2 snjezane i 14 patuljaka...
smrc![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
opsa, mile voli disko disko....
- video
#28 Re: Unistise nas papci!
saim_adka wrote:Hajmo malo ozbiljnija raja da osvjezimo sjecanje!
Ko se sjeca???
ISV Radio
ALCAK novine
Album
Sloga - al ona prava
KUK - onaj stari
King Kong jazz bar
Jež jazz club
Jezzero
FIS - onaj stari
Access - Disco Gripa
Metalac koncerti
Cumez kafic
Clou jazz cafe
Kroki
Vise ne mogu ni da se sjetim sta je svega bilo, al nam ubise i zatrase sve ovi novokomponovani papci! Covjek nema vise gdje ni izaci.
Nekad daaavno daaaavno bilo!!!!
- Dori
- uvjek dobar gost
Da se malo nadovežem jer sam ljut od jučer još.....
Prije par mjeseci bio konkurs u firmi u kojoj trenutno rintam..... dovelo dvoje novih (bez da ikog vrijeđam) jedno iz Raždago a drugo iz Brčkog.... ništa protiv tih gradova.. ali do kad...
Nakon izvjesnog vremena.... ovo iz Brčkog se prolaktalo i postalo kao neki kordinator, a kolega i ja obučavali ih....
Koliko je ovakvih slučajeva ... more...., a naša raja ja ih znam more bez zaposlenja i konkurišu i hodaju po intervjuima... i ništa...
Sad koliko je grad izgubio il dobio zbog toga nije tema, no znam da sam ja izgubio jer moje raje slabo ima il nisu u gradu il se sklanjaju po stanovima il gdje već provode vrijeme... ima li moj grad kapacitet limit infrastrukturni i bilo koji drugi... pa pogledajmo gužve u saobraćaju, pogledajmo kako milja smrdi pogledajmo smeće, ma gdje god se okrenemo tiliki je pritisak provincijalizma, a nema jalije....
JALIJA ona iz mira meni najviše fali.... jer da smo degenečili redom.... bilo bi drugačije.... garant
A fale mi i one krofne nekadašnje pred Ekonomijom i sva pobrojana mjesta... ali nekako radio ZID mi pravo fali... ma u stvari ovo sve oko mene mi se gadi pa mi svako sjećanje dobro dođe....
Prije par mjeseci bio konkurs u firmi u kojoj trenutno rintam..... dovelo dvoje novih (bez da ikog vrijeđam) jedno iz Raždago a drugo iz Brčkog.... ništa protiv tih gradova.. ali do kad...
Nakon izvjesnog vremena.... ovo iz Brčkog se prolaktalo i postalo kao neki kordinator, a kolega i ja obučavali ih....
Koliko je ovakvih slučajeva ... more...., a naša raja ja ih znam more bez zaposlenja i konkurišu i hodaju po intervjuima... i ništa...
Sad koliko je grad izgubio il dobio zbog toga nije tema, no znam da sam ja izgubio jer moje raje slabo ima il nisu u gradu il se sklanjaju po stanovima il gdje već provode vrijeme... ima li moj grad kapacitet limit infrastrukturni i bilo koji drugi... pa pogledajmo gužve u saobraćaju, pogledajmo kako milja smrdi pogledajmo smeće, ma gdje god se okrenemo tiliki je pritisak provincijalizma, a nema jalije....
JALIJA ona iz mira meni najviše fali.... jer da smo degenečili redom.... bilo bi drugačije.... garant
A fale mi i one krofne nekadašnje pred Ekonomijom i sva pobrojana mjesta... ali nekako radio ZID mi pravo fali... ma u stvari ovo sve oko mene mi se gadi pa mi svako sjećanje dobro dođe....
-
zloglas
A kako se raja iz "Raždago" i Brčkog izlaktala, pored tebe tako pametnog?! Iz tvojeg posta sam shvatio da su oni neka niža bića, ali da im je u životu krenulo jer:uvjek dobar gost wrote:Prije par mjeseci bio konkurs u firmi u kojoj trenutno rintam..... dovelo dvoje novih (bez da ikog vrijeđam) jedno iz Raždago a drugo iz Brčkog.... ništa protiv tih gradova.. ali do kad...
a) su papci
b) su se izlaktali
c) nema "one stare jalije" koja bi, valjda, znala kako će s papcima.
Suština je u tome da si podučavao nekoga, ko je postao bolji od tebe. Zar je moguće da se nisi upitao da li si ti zbog svoje mentalne stagnacije (da ne kažem retardacije) ostao na istoj poziciji (ili bez posla), dok su "papci" učili i napredovali? Meni je to sasvim logično, a ti si svojim postićem baš to i dokazao.
- Dori
Mozda bi u konkurse trebali poceti stavljati osim strucne spreme, poznavanja stranog jezika i rada na komjuteru i uslov da ste rodjeni Sarajlija? Ili bar dati prednost nekome kome je jos dedo rodjen u Sarajevuzloglas wrote:A kako se raja iz "Raždago" i Brčkog izlaktala, pored tebe tako pametnog?! Iz tvojeg posta sam shvatio da su oni neka niža bića, ali da im je u životu krenulo jer:uvjek dobar gost wrote:Prije par mjeseci bio konkurs u firmi u kojoj trenutno rintam..... dovelo dvoje novih (bez da ikog vrijeđam) jedno iz Raždago a drugo iz Brčkog.... ništa protiv tih gradova.. ali do kad...
a) su papci
b) su se izlaktali
c) nema "one stare jalije" koja bi, valjda, znala kako će s papcima.
Suština je u tome da si podučavao nekoga, ko je postao bolji od tebe. Zar je moguće da se nisi upitao da li si ti zbog svoje mentalne stagnacije (da ne kažem retardacije) ostao na istoj poziciji (ili bez posla), dok su "papci" učili i napredovali? Meni je to sasvim logično, a ti si svojim postićem baš to i dokazao.![]()
![]()
![]()
- atko
Nisam bas skonto sta si htio ovim da kazes i zasto si ljutuvjek dobar gost wrote:Da se malo nadovežem jer sam ljut od jučer još.....
Jel dovoljna informacija da je neko iz Brckog a ti iz SA i da on/ona (malo je ruzno govoriti o nekome bas u trecem licu srednjeg roda) automatski nemoze napredovati ispred tebe.
Klasika, mora da si iz ugledne sarajevske piljarske porodice i da ste tu od '72
Ja bih ovakve stavove zaista svrstao u kategoriju povrede ljudskih prava
-
Lisac
reci nekome da je retardiran, a bez prethodnog poznavanja stvari, samo zato shto je revoltiran te josh vlastito nepoznavanje konkretnog sluchaja predstaviti logichnim dokazom meni govori da tiSuština je u tome da si podučavao nekoga, ko je postao bolji od tebe. Zar je moguće da se nisi upitao da li si ti zbog svoje mentalne stagnacije (da ne kažem retardacije) ostao na istoj poziciji (ili bez posla), dok su "papci" učili i napredovali? Meni je to sasvim logično, a ti si svojim postićem baš to i dokazao.
a) ne shvatash situaciju u bih jer ne zhivish ovdje pa ne znash da znanje i trud u 90% kompanija nisu 'logika' kojom se napreduje u poslu, za razliku od normalnih zemalja
b) dolazish iz brchkog, gorazhda ili neke druge manje sredine koja je na isti nachin opterecena predrasudama o sarajlijama kao shto su sarajlije opterecene predrasudama o papcima
c) si latentni papak
- shana_majka
Samo se pitam kako u drugim sredinama gledaju na pridoshlice?
Napishite malo o tome...
Za ove malo mladje.Prije rata prilikom upisa na fak. u Sarajevu,bio je sistem bodovanja gdje su kandidati koji su dolazili "sa strane" dobivali extra poene.Sa tim su uvijek imali prednost pri upisu u odnosu na sarajlijie.Zashto je to bilo?
Napishite malo o tome...
Za ove malo mladje.Prije rata prilikom upisa na fak. u Sarajevu,bio je sistem bodovanja gdje su kandidati koji su dolazili "sa strane" dobivali extra poene.Sa tim su uvijek imali prednost pri upisu u odnosu na sarajlijie.Zashto je to bilo?
-
big_bud
sigurno zato da bi sjebavali sarajlije...shana_majka wrote:Samo se pitam kako u drugim sredinama gledaju na pridoshlice?
Napishite malo o tome...
btw, pogledaj koliki je procenat sarajlija koji se upisu i zavrse fakultet i isto to za one sa strane.
da ne bude zabune, ja sam iz sarajeva i vidio sam vise puta kako se "gradska raja" odnosi spram skolovanja. sve se svodi na ispijanje kafurina i ismijavanje "strebera" tj. onih koji su upisali fax da bi ga i zavrsili. naravno, ne treba generalno posmatrati, ali zaista sam ovo vidio previse puta. problem sa rajom iz sarajeva je taj sto oni, (mi, vi) smatraju da je to sto si rodjen u sarajevu automatski prednost i ne trebas vise nista radit. e jest al u qrcu! i za kraj da kazem, drazi mi je pravi pravcati seljak (covjek sa sela) od sarajevskog papka. sarajevska papcina je najgori moguci oblik primitivizma i mahalastine. taj zna ko je koga jebo, kakva je kome glava i jel fura s nevinom trebom i jos milion nepotrebnih podataka. svoje mane predstavlja kao prednosti, a tudje vrline ismijava i nipodastava.
neko je negdje napisao, mind is like parachute. if it's not open, doesn't work
- DiplomataSaSela
Ima...Dena wrote:Ima li ovdje generacije koja je izlazila u "Djerdan" na carsiji?
- shana_majka
big_bud wrote:sigurno zato da bi sjebavali sarajlije...shana_majka wrote:Samo se pitam kako u drugim sredinama gledaju na pridoshlice?
Napishite malo o tome...
Za ove malo mladje.Prije rata prilikom upisa na fak. u Sarajevu,bio je sistem bodovanja gdje su kandidati koji su dolazili "sa strane" dobivali extra poene.Sa tim su uvijek imali prednost pri upisu u odnosu na sarajlijie.Zashto je to bilo?![]()
btw, pogledaj koliki je procenat sarajlija koji se upisu i zavrse fakultet i isto to za one sa strane.
da ne bude zabune, ja sam iz sarajeva i vidio sam vise puta kako se "gradska raja" odnosi spram skolovanja. sve se svodi na ispijanje kafurina i ismijavanje "strebera" tj. onih koji su upisali fax da bi ga i zavrsili. naravno, ne treba generalno posmatrati, ali zaista sam ovo vidio previse puta. problem sa rajom iz sarajeva je taj sto oni, (mi, vi) smatraju da je to sto si rodjen u sarajevu automatski prednost i ne trebas vise nista radit. e jest al u qrcu! i za kraj da kazem, drazi mi je pravi pravcati seljak (covjek sa sela) od sarajevskog papka. sarajevska papcina je najgori moguci oblik primitivizma i mahalastine. taj zna ko je koga jebo, kakva je kome glava i jel fura s nevinom trebom i jos milion nepotrebnih podataka. svoje mane predstavlja kao prednosti, a tudje vrline ismijava i nipodastava.
neko je negdje napisao, mind is like parachute. if it's not open, doesn't work
Slazemo se da ne treba praviti razliku.
Podatke nemam.Isto tako ako raspolazesh sa statistikom,koliko se istih vratilo (nakon zavrshetka studija) i pomoglo razvoju tog kraja,a koliko ostalo u Sarajevu (ne)zaposleno?
-
big_bud
pazi, ovdje je sustina u stvari. malo ko je od ovih sto su sa mnom studirali ostalo u sarajevu nezaposleno. mislim cak da nije niko. svi imaju posao. zasto ga imaju? zato sto su ucili ko ludi i zavrsili skolu u roku. zasto se ne zele vratiti tamo odakle su dosli? zato sto ih tamo ceka rad u njivi il u najboiljem slucaju konobarisanje i rad u nekoj opstinskoj administraciji. nedavno sam citao o nekoj curi iz srebrenice koja je studirala u tuzli i sad radi u srebrenici u opstini il tako nesto. ukratko, u sarajevu je vise posla, a to sto ljudi sa strane uzimaju posao nije nesto zbog cega ih treba osudjivat. za osudu je vise to sto se "urbana raja" slabo skoluje i misli da je to nesto sto ni u kom slucaju ne treba radit, vazno je imat za kafu i kliberit se "budalama" sto uceshana_majka wrote: Slazemo se da ne treba praviti razliku.
Podatke nemam.Isto tako ako raspolazesh sa statistikom,koliko se istih vratilo (nakon zavrshetka studija) i pomoglo razvoju tog kraja,a koliko ostalo u Sarajevu (ne)zaposleno?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
definitivni POTPIS..big_bud wrote:pazi, ovdje je sustina u stvari. malo ko je od ovih sto su sa mnom studirali ostalo u sarajevu nezaposleno. mislim cak da nije niko. svi imaju posao. zasto ga imaju? zato sto su ucili ko ludi i zavrsili skolu u roku. zasto se ne zele vratiti tamo odakle su dosli? zato sto ih tamo ceka rad u njivi il u najboiljem slucaju konobarisanje i rad u nekoj opstinskoj administraciji. nedavno sam citao o nekoj curi iz srebrenice koja je studirala u tuzli i sad radi u srebrenici u opstini il tako nesto. ukratko, u sarajevu je vise posla, a to sto ljudi sa strane uzimaju posao nije nesto zbog cega ih treba osudjivat. za osudu je vise to sto se "urbana raja" slabo skoluje i misli da je to nesto sto ni u kom slucaju ne treba radit, vazno je imat za kafu i kliberit se "budalama" sto uceshana_majka wrote: Slazemo se da ne treba praviti razliku.
- shana_majka
big_bud wrote:pazi, ovdje je sustina u stvari. malo ko je od ovih sto su sa mnom studirali ostalo u sarajevu nezaposleno. mislim cak da nije niko. svi imaju posao. zasto ga imaju? zato sto su ucili ko ludi i zavrsili skolu u roku. zasto se ne zele vratiti tamo odakle su dosli? zato sto ih tamo ceka rad u njivi il u najboiljem slucaju konobarisanje i rad u nekoj opstinskoj administraciji. nedavno sam citao o nekoj curi iz srebrenice koja je studirala u tuzli i sad radi u srebrenici u opstini il tako nesto. ukratko, u sarajevu je vise posla, a to sto ljudi sa strane uzimaju posao nije nesto zbog cega ih treba osudjivat. za osudu je vise to sto se "urbana raja" slabo skoluje i misli da je to nesto sto ni u kom slucaju ne treba radit, vazno je imat za kafu i kliberit se "budalama" sto uceshana_majka wrote: Slazemo se da ne treba praviti razliku.
Ne znam kad si Ti studirao(zavrshio).Ja sam studije zavrsio sredinom 80-tih.Nismo bili ravnopravni ni prilikom upisa ni prilikom zaposhljavanja(opet bodovanje).I ne kazem da smo trebali imati prednost,nego da smo trebali biti ravnopravni.Ista je situacija (siguran sam) u Zenici,Tuzli ..Nisu ni tamo "stranci"dobro doshli narocito ako nekom iz tog mjesta uzimaju posao i hljeb.Neko ima "rezervnu" varijantu,a neko nema.Neko se ipak moze vratit da obradjuje zemlju a neko nema shta da obradjuje.
Svugdje je isto, meni smeta shto se samo Sarajevo tako karakterishe.
-
in33sa
Samnom na faksu je bilo desetak tih potentih i ekstra "sposobnih" papaka iz vukojebine, moram li reci da su svi zavrsili faks i ne skrivajuci ko mu je veza i ko ga je pogurao?
Danas rade po ministarstvima, uglavnom.
Nisu papci unistili Sarajevo, papci unistise citavu drzavu.
Inace, nisu bile krofne pred Ekonomijom, vec se to zvalo galete. Papak jedan
Danas rade po ministarstvima, uglavnom.
Nisu papci unistili Sarajevo, papci unistise citavu drzavu.
Inace, nisu bile krofne pred Ekonomijom, vec se to zvalo galete. Papak jedan
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Potpisujem, svaka ti je zlatna! U Sarajevu je postalo normalno napredovati na poslu na osnovu rodbinskih veza i poznanstava, a ne na osnovu znanja i sposobnosti. Većina papana koji su šljegli u ovaj grad (naglašavam papana, jer nemam ništa protiv normalnih ljudi iz drugih sredina, mnogi su mi i prijatelji) imaju tu mogućnost "napredovanja" na poslu samo zahvaljujući činjenici da im je zemljak generalni direkor i sl.!uvjek dobar gost wrote:Da se malo nadovežem jer sam ljut od jučer još.....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
kani suzo IZDAAAAAAAAaajiceeeeeeeeeeeeeeeeKarabaja wrote:Suza će mi kanuti što više nema ISV radija i stare prljave sloge...
kani sto si staaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaa
kani suzoooooo pa mu kaziiiiiiiiiii
zbog koga si pala....
Ja licno tugujem za Archijem na ISV i tugujem za ROCK UNDER THE SIEGE...
ostalo...sloga....ko i sve ostalo...samo fali Jana, JK...to bi bilo dno dna...
-
saim_adka
uh sto skrenuste s teme. nije papak onaj koji dodje u sarajevu, nego je papak je onaj igrac koji ne postuje pravila igre tacnije pravila grada. nemojte vezivati papanluk sa onim tipa ja sarajlija,ti sa sela. za mene je papak i onaj iz sarajeva i onaj sa sela koji se ne ponasa u skladu sa pravilima. danas su urbana raja papci, jer su papci postavili svoje norme i mjerila grada. zato kazem, unistise nas papci koji se laktaju i namecu svoje misljenje i neznanje (preplavili su grad).
fakultetski obrazovan covjek moze biti papak, stogodisnji stanovnik sarajeva moze biti papak, ali isto tako momak iz gorazda moze biti veci gospodin za sve nas, ako naravno postuje pravila urbane sredine. Laka je papak, al je koke gospodin, jel?
unistise nas papci, jer sve sto je bilo urbano je pozatvarano, a dzigare se izdizu. pogledajte ferhadiju, zar to lici na setalisnu zonu? ferhadija je klasicni vasar! standovi, dim, kukuruzi, kesten, rika motora po ulicama, trke, udaraju dzigare iz kafica, cigani organizovano prose....
sarajevo odavno nije imalo kvalitetne manifestacije, koncerata, zabave - jednostavno urbano je u duhovnom smislu unisteno. sve se svelo na neke pilot projekte, posljednje trzaje privatnih manifestacija, duhovne oaze tipa rock teatra itd.
pricao sam sa komsijom koji radi u RAK-u. napadnem ja njega sto kaznjavaju 202, a on se kune da se jedini tamo borio da se ne izrekne kazna, ali nije mogao sam protiv svih, jer po nekoj inerciji svi su bili da se usutka radio 202 iz prostog razloga jer im se ne svidja njihov nacin rada. kazu mu radne kolege, hajd ba sta si se zadeverao oko toga, nije taj radio dobar, ne pusta narodnjake. eto takvi nam odlucuju u ovom gradu, a dozvole se daju na sve strane po pitanju ferhadije.
fakultetski obrazovan covjek moze biti papak, stogodisnji stanovnik sarajeva moze biti papak, ali isto tako momak iz gorazda moze biti veci gospodin za sve nas, ako naravno postuje pravila urbane sredine. Laka je papak, al je koke gospodin, jel?
unistise nas papci, jer sve sto je bilo urbano je pozatvarano, a dzigare se izdizu. pogledajte ferhadiju, zar to lici na setalisnu zonu? ferhadija je klasicni vasar! standovi, dim, kukuruzi, kesten, rika motora po ulicama, trke, udaraju dzigare iz kafica, cigani organizovano prose....
sarajevo odavno nije imalo kvalitetne manifestacije, koncerata, zabave - jednostavno urbano je u duhovnom smislu unisteno. sve se svelo na neke pilot projekte, posljednje trzaje privatnih manifestacija, duhovne oaze tipa rock teatra itd.
pricao sam sa komsijom koji radi u RAK-u. napadnem ja njega sto kaznjavaju 202, a on se kune da se jedini tamo borio da se ne izrekne kazna, ali nije mogao sam protiv svih, jer po nekoj inerciji svi su bili da se usutka radio 202 iz prostog razloga jer im se ne svidja njihov nacin rada. kazu mu radne kolege, hajd ba sta si se zadeverao oko toga, nije taj radio dobar, ne pusta narodnjake. eto takvi nam odlucuju u ovom gradu, a dozvole se daju na sve strane po pitanju ferhadije.
- atko
Jedno fino ramisljanjein33sa wrote: Nisu papci unistili Sarajevo, papci unistise citavu drzavu.
Sve se vratim na pjesmu od Balasevica "Krivi smo mi"
Ili grafit: "Stanje je krajnje alarmantno, mole se pametniji da vise ne popustaju"
Papci dolaze iz papanskih mozgova a ne sa sela.
Ali posto smo mi i onako samo na rubu globalnih dogadjanja ovaj nas papanluk je samo nasa interna pojava koja nikoga ne zanima.