Unistise nas papci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Sjecam se onih dana kad nije bilo KM, nego se placalo u dinarima. Kava 5000000 dinara ili nmesto tako. :D Ovo malo za nas djuturume. :-)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

mIRCerka wrote:
striker wrote:
mIRCerka wrote:FAN magazin....

Archibald, 2 snjezane i 14 patuljaka...
smrc :( :( :( :( :( :(

opsa, mile voli disko disko....
Koliko se sjećam bilo je:"Archibald,2 SneNJaže i 14 kalaumaka" ;-)
ja se sjecam patuljaka....

:oops:
Riba zvana Svilena. :)
video

#28 Re: Unistise nas papci!

Post by video »

saim_adka wrote:Hajmo malo ozbiljnija raja da osvjezimo sjecanje!

Ko se sjeca???

ISV Radio
ALCAK novine
Album
Sloga - al ona prava
KUK - onaj stari
King Kong jazz bar
Jež jazz club
Jezzero
FIS - onaj stari
Access - Disco Gripa
Metalac koncerti
Cumez kafic
Clou jazz cafe
Kroki

Vise ne mogu ni da se sjetim sta je svega bilo, al nam ubise i zatrase sve ovi novokomponovani papci! Covjek nema vise gdje ni izaci.
:thumbup: :faraon1: :thumbup: :faraon1:
Nekad daaavno daaaavno bilo!!!!
Dori

Post by Dori »

uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Da se malo nadovežem jer sam ljut od jučer još.....

Prije par mjeseci bio konkurs u firmi u kojoj trenutno rintam..... dovelo dvoje novih (bez da ikog vrijeđam) jedno iz Raždago a drugo iz Brčkog.... ništa protiv tih gradova.. ali do kad...
Nakon izvjesnog vremena.... ovo iz Brčkog se prolaktalo i postalo kao neki kordinator, a kolega i ja obučavali ih....

Koliko je ovakvih slučajeva ... more...., a naša raja ja ih znam more bez zaposlenja i konkurišu i hodaju po intervjuima... i ništa...

Sad koliko je grad izgubio il dobio zbog toga nije tema, no znam da sam ja izgubio jer moje raje slabo ima il nisu u gradu il se sklanjaju po stanovima il gdje već provode vrijeme... ima li moj grad kapacitet limit infrastrukturni i bilo koji drugi... pa pogledajmo gužve u saobraćaju, pogledajmo kako milja smrdi pogledajmo smeće, ma gdje god se okrenemo tiliki je pritisak provincijalizma, a nema jalije....

JALIJA ona iz mira meni najviše fali.... jer da smo degenečili redom.... bilo bi drugačije.... garant

A fale mi i one krofne nekadašnje pred Ekonomijom i sva pobrojana mjesta... ali nekako radio ZID mi pravo fali... ma u stvari ovo sve oko mene mi se gadi pa mi svako sjećanje dobro dođe....
zloglas

Post by zloglas »

uvjek dobar gost wrote:Prije par mjeseci bio konkurs u firmi u kojoj trenutno rintam..... dovelo dvoje novih (bez da ikog vrijeđam) jedno iz Raždago a drugo iz Brčkog.... ništa protiv tih gradova.. ali do kad...
Nakon izvjesnog vremena.... ovo iz Brčkog se prolaktalo i postalo kao neki kordinator, a kolega i ja obučavali ih....
A kako se raja iz "Raždago" i Brčkog izlaktala, pored tebe tako pametnog?! Iz tvojeg posta sam shvatio da su oni neka niža bića, ali da im je u životu krenulo jer:
a) su papci
b) su se izlaktali
c) nema "one stare jalije" koja bi, valjda, znala kako će s papcima.

Suština je u tome da si podučavao nekoga, ko je postao bolji od tebe. Zar je moguće da se nisi upitao da li si ti zbog svoje mentalne stagnacije (da ne kažem retardacije) ostao na istoj poziciji (ili bez posla), dok su "papci" učili i napredovali? Meni je to sasvim logično, a ti si svojim postićem baš to i dokazao. :x :x :x :x
Dori

Post by Dori »

zloglas wrote:
uvjek dobar gost wrote:Prije par mjeseci bio konkurs u firmi u kojoj trenutno rintam..... dovelo dvoje novih (bez da ikog vrijeđam) jedno iz Raždago a drugo iz Brčkog.... ništa protiv tih gradova.. ali do kad...
A kako se raja iz "Raždago" i Brčkog izlaktala, pored tebe tako pametnog?! Iz tvojeg posta sam shvatio da su oni neka niža bića, ali da im je u životu krenulo jer:
a) su papci
b) su se izlaktali
c) nema "one stare jalije" koja bi, valjda, znala kako će s papcima.

Suština je u tome da si podučavao nekoga, ko je postao bolji od tebe. Zar je moguće da se nisi upitao da li si ti zbog svoje mentalne stagnacije (da ne kažem retardacije) ostao na istoj poziciji (ili bez posla), dok su "papci" učili i napredovali? Meni je to sasvim logično, a ti si svojim postićem baš to i dokazao. :x :x :x :x
Mozda bi u konkurse trebali poceti stavljati osim strucne spreme, poznavanja stranog jezika i rada na komjuteru i uslov da ste rodjeni Sarajlija? Ili bar dati prednost nekome kome je jos dedo rodjen u Sarajevu :?
atko

Post by atko »

uvjek dobar gost wrote:Da se malo nadovežem jer sam ljut od jučer još.....

Prije par mjeseci bio konkurs u firmi u kojoj trenutno rintam..... dovelo dvoje novih (bez da ikog vrijeđam) jedno iz Raždago a drugo iz Brčkog.... ništa protiv tih gradova.. ali do kad...

Koliko je ovakvih slučajeva ... more...., a naša raja ja ih znam more bez zaposlenja i konkurišu i hodaju po intervjuima... i ništa...

Sad koliko je grad izgubio il dobio zbog toga nije tema, no znam da sam ja izgubio jer moje raje slabo ima il nisu u gradu il se sklanjaju po stanovima il gdje već provode vrijeme... ima li moj grad kapacitet limit infrastrukturni i bilo koji drugi... pa pogledajmo gužve u saobraćaju, pogledajmo kako milja smrdi pogledajmo smeće, ma gdje god se okrenemo tiliki je pritisak provincijalizma, a nema jalije....

JALIJA ona iz mira meni najviše fali.... jer da smo degenečili redom.... bilo bi drugačije.... garant

A fale mi i one krofne nekadašnje pred Ekonomijom i sva pobrojana mjesta... ali nekako radio ZID mi pravo fali... ma u stvari ovo sve oko mene mi se gadi pa mi svako sjećanje dobro dođe....
Nisam bas skonto sta si htio ovim da kazes i zasto si ljut :-)

Jel dovoljna informacija da je neko iz Brckog a ti iz SA i da on/ona (malo je ruzno govoriti o nekome bas u trecem licu srednjeg roda) automatski nemoze napredovati ispred tebe.

Klasika, mora da si iz ugledne sarajevske piljarske porodice i da ste tu od '72

Ja bih ovakve stavove zaista svrstao u kategoriju povrede ljudskih prava

:x
video

Post by video »

Ja sto napadose coeka :D :D
Lisac

Post by Lisac »

Suština je u tome da si podučavao nekoga, ko je postao bolji od tebe. Zar je moguće da se nisi upitao da li si ti zbog svoje mentalne stagnacije (da ne kažem retardacije) ostao na istoj poziciji (ili bez posla), dok su "papci" učili i napredovali? Meni je to sasvim logično, a ti si svojim postićem baš to i dokazao.
reci nekome da je retardiran, a bez prethodnog poznavanja stvari, samo zato shto je revoltiran te josh vlastito nepoznavanje konkretnog sluchaja predstaviti logichnim dokazom meni govori da ti

a) ne shvatash situaciju u bih jer ne zhivish ovdje pa ne znash da znanje i trud u 90% kompanija nisu 'logika' kojom se napreduje u poslu, za razliku od normalnih zemalja
b) dolazish iz brchkog, gorazhda ili neke druge manje sredine koja je na isti nachin opterecena predrasudama o sarajlijama kao shto su sarajlije opterecene predrasudama o papcima
c) si latentni papak :D :D u shto ne zhelim vjerovati no zhivot je kupus kalja :D :D pa se ti ne ukapaj :D
shana_majka

Post by shana_majka »

Samo se pitam kako u drugim sredinama gledaju na pridoshlice?
Napishite malo o tome...
Za ove malo mladje.Prije rata prilikom upisa na fak. u Sarajevu,bio je sistem bodovanja gdje su kandidati koji su dolazili "sa strane" dobivali extra poene.Sa tim su uvijek imali prednost pri upisu u odnosu na sarajlijie.Zashto je to bilo?
Sogan

Post by Sogan »

Image
big_bud

Post by big_bud »

shana_majka wrote:Samo se pitam kako u drugim sredinama gledaju na pridoshlice?
Napishite malo o tome...
Za ove malo mladje.Prije rata prilikom upisa na fak. u Sarajevu,bio je sistem bodovanja gdje su kandidati koji su dolazili "sa strane" dobivali extra poene.Sa tim su uvijek imali prednost pri upisu u odnosu na sarajlijie.Zashto je to bilo?
sigurno zato da bi sjebavali sarajlije... :-)

btw, pogledaj koliki je procenat sarajlija koji se upisu i zavrse fakultet i isto to za one sa strane.
da ne bude zabune, ja sam iz sarajeva i vidio sam vise puta kako se "gradska raja" odnosi spram skolovanja. sve se svodi na ispijanje kafurina i ismijavanje "strebera" tj. onih koji su upisali fax da bi ga i zavrsili. naravno, ne treba generalno posmatrati, ali zaista sam ovo vidio previse puta. problem sa rajom iz sarajeva je taj sto oni, (mi, vi) smatraju da je to sto si rodjen u sarajevu automatski prednost i ne trebas vise nista radit. e jest al u qrcu! i za kraj da kazem, drazi mi je pravi pravcati seljak (covjek sa sela) od sarajevskog papka. sarajevska papcina je najgori moguci oblik primitivizma i mahalastine. taj zna ko je koga jebo, kakva je kome glava i jel fura s nevinom trebom i jos milion nepotrebnih podataka. svoje mane predstavlja kao prednosti, a tudje vrline ismijava i nipodastava.
neko je negdje napisao, mind is like parachute. if it's not open, doesn't work
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Dena wrote:Ima li ovdje generacije koja je izlazila u "Djerdan" na carsiji? :D
Ima... :oops:
shana_majka

Post by shana_majka »

big_bud wrote:
shana_majka wrote:Samo se pitam kako u drugim sredinama gledaju na pridoshlice?
Napishite malo o tome...
sigurno zato da bi sjebavali sarajlije... :-)

btw, pogledaj koliki je procenat sarajlija koji se upisu i zavrse fakultet i isto to za one sa strane.
da ne bude zabune, ja sam iz sarajeva i vidio sam vise puta kako se "gradska raja" odnosi spram skolovanja. sve se svodi na ispijanje kafurina i ismijavanje "strebera" tj. onih koji su upisali fax da bi ga i zavrsili. naravno, ne treba generalno posmatrati, ali zaista sam ovo vidio previse puta. problem sa rajom iz sarajeva je taj sto oni, (mi, vi) smatraju da je to sto si rodjen u sarajevu automatski prednost i ne trebas vise nista radit. e jest al u qrcu! i za kraj da kazem, drazi mi je pravi pravcati seljak (covjek sa sela) od sarajevskog papka. sarajevska papcina je najgori moguci oblik primitivizma i mahalastine. taj zna ko je koga jebo, kakva je kome glava i jel fura s nevinom trebom i jos milion nepotrebnih podataka. svoje mane predstavlja kao prednosti, a tudje vrline ismijava i nipodastava.
neko je negdje napisao, mind is like parachute. if it's not open, doesn't work

Slazemo se da ne treba praviti razliku.
Podatke nemam.Isto tako ako raspolazesh sa statistikom,koliko se istih vratilo (nakon zavrshetka studija) i pomoglo razvoju tog kraja,a koliko ostalo u Sarajevu (ne)zaposleno?
big_bud

Post by big_bud »

shana_majka wrote: Slazemo se da ne treba praviti razliku.
Podatke nemam.Isto tako ako raspolazesh sa statistikom,koliko se istih vratilo (nakon zavrshetka studija) i pomoglo razvoju tog kraja,a koliko ostalo u Sarajevu (ne)zaposleno?
pazi, ovdje je sustina u stvari. malo ko je od ovih sto su sa mnom studirali ostalo u sarajevu nezaposleno. mislim cak da nije niko. svi imaju posao. zasto ga imaju? zato sto su ucili ko ludi i zavrsili skolu u roku. zasto se ne zele vratiti tamo odakle su dosli? zato sto ih tamo ceka rad u njivi il u najboiljem slucaju konobarisanje i rad u nekoj opstinskoj administraciji. nedavno sam citao o nekoj curi iz srebrenice koja je studirala u tuzli i sad radi u srebrenici u opstini il tako nesto. ukratko, u sarajevu je vise posla, a to sto ljudi sa strane uzimaju posao nije nesto zbog cega ih treba osudjivat. za osudu je vise to sto se "urbana raja" slabo skoluje i misli da je to nesto sto ni u kom slucaju ne treba radit, vazno je imat za kafu i kliberit se "budalama" sto uce
danas

Post by danas »

unistise vas papci? :shock:
nek vas uniste, ko vas jebe :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

big_bud wrote:
pazi, ovdje je sustina u stvari. malo ko je od ovih sto su sa mnom studirali ostalo u sarajevu nezaposleno. mislim cak da nije niko. svi imaju posao. zasto ga imaju? zato sto su ucili ko ludi i zavrsili skolu u roku. zasto se ne zele vratiti tamo odakle su dosli? zato sto ih tamo ceka rad u njivi il u najboiljem slucaju konobarisanje i rad u nekoj opstinskoj administraciji. nedavno sam citao o nekoj curi iz srebrenice koja je studirala u tuzli i sad radi u srebrenici u opstini il tako nesto. ukratko, u sarajevu je vise posla, a to sto ljudi sa strane uzimaju posao nije nesto zbog cega ih treba osudjivat. za osudu je vise to sto se "urbana raja" slabo skoluje i misli da je to nesto sto ni u kom slucaju ne treba radit, vazno je imat za kafu i kliberit se "budalama" sto uce
definitivni POTPIS..
shana_majka

Post by shana_majka »

big_bud wrote:

Ne znam kad si Ti studirao(zavrshio).Ja sam studije zavrsio sredinom 80-tih.Nismo bili ravnopravni ni prilikom upisa ni prilikom zaposhljavanja(opet bodovanje).I ne kazem da smo trebali imati prednost,nego da smo trebali biti ravnopravni.Ista je situacija (siguran sam) u Zenici,Tuzli ..Nisu ni tamo "stranci"dobro doshli narocito ako nekom iz tog mjesta uzimaju posao i hljeb.Neko ima "rezervnu" varijantu,a neko nema.Neko se ipak moze vratit da obradjuje zemlju a neko nema shta da obradjuje.
Svugdje je isto, meni smeta shto se samo Sarajevo tako karakterishe.
Karabaja

Post by Karabaja »

Suza će mi kanuti što više nema ISV radija i stare prljave sloge...
in33sa

Post by in33sa »

Samnom na faksu je bilo desetak tih potentih i ekstra "sposobnih" papaka iz vukojebine, moram li reci da su svi zavrsili faks i ne skrivajuci ko mu je veza i ko ga je pogurao?

Danas rade po ministarstvima, uglavnom.

Nisu papci unistili Sarajevo, papci unistise citavu drzavu.

Inace, nisu bile krofne pred Ekonomijom, vec se to zvalo galete. Papak jedan :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

uvjek dobar gost wrote:Da se malo nadovežem jer sam ljut od jučer još.....

Potpisujem, svaka ti je zlatna! U Sarajevu je postalo normalno napredovati na poslu na osnovu rodbinskih veza i poznanstava, a ne na osnovu znanja i sposobnosti. Većina papana koji su šljegli u ovaj grad (naglašavam papana, jer nemam ništa protiv normalnih ljudi iz drugih sredina, mnogi su mi i prijatelji) imaju tu mogućnost "napredovanja" na poslu samo zahvaljujući činjenici da im je zemljak generalni direkor i sl.! :x I puna mi je kapa budalaština da se Sarajlije ne školuju!? Zaista ne kontam, možda ja živim u nekom paralelnom univerzumu ali Sarajlija na svakoj godini mog fakulteta (Da, Sarajlija sam i studiram, možete mislit!) ima dosta pogotovo kad se uzme u obzir činjenica koliko smo postali ugrožena vrsta u vlastitom gradu. Moj bivši šef koji je usput rečeno iz Foče nije znao beknut ništa na engleskom, a bio šef recepcije hotela!!! :roll: Ja mu prevodio kad stranci dođu i na kraju ja dobih otkaz jer je svoju odgovornost svalio na mene, a ja ni kriv ni dužan ispuših! :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Karabaja wrote:Suza će mi kanuti što više nema ISV radija i stare prljave sloge...
kani suzo IZDAAAAAAAAaajiceeeeeeeeeeeeeeee
kani sto si staaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaa
kani suzoooooo pa mu kaziiiiiiiiiii
zbog koga si pala....

Ja licno tugujem za Archijem na ISV i tugujem za ROCK UNDER THE SIEGE...
ostalo...sloga....ko i sve ostalo...samo fali Jana, JK...to bi bilo dno dna...
saim_adka

Post by saim_adka »

uh sto skrenuste s teme. nije papak onaj koji dodje u sarajevu, nego je papak je onaj igrac koji ne postuje pravila igre tacnije pravila grada. nemojte vezivati papanluk sa onim tipa ja sarajlija,ti sa sela. za mene je papak i onaj iz sarajeva i onaj sa sela koji se ne ponasa u skladu sa pravilima. danas su urbana raja papci, jer su papci postavili svoje norme i mjerila grada. zato kazem, unistise nas papci koji se laktaju i namecu svoje misljenje i neznanje (preplavili su grad).
fakultetski obrazovan covjek moze biti papak, stogodisnji stanovnik sarajeva moze biti papak, ali isto tako momak iz gorazda moze biti veci gospodin za sve nas, ako naravno postuje pravila urbane sredine. Laka je papak, al je koke gospodin, jel?

unistise nas papci, jer sve sto je bilo urbano je pozatvarano, a dzigare se izdizu. pogledajte ferhadiju, zar to lici na setalisnu zonu? ferhadija je klasicni vasar! standovi, dim, kukuruzi, kesten, rika motora po ulicama, trke, udaraju dzigare iz kafica, cigani organizovano prose....

sarajevo odavno nije imalo kvalitetne manifestacije, koncerata, zabave - jednostavno urbano je u duhovnom smislu unisteno. sve se svelo na neke pilot projekte, posljednje trzaje privatnih manifestacija, duhovne oaze tipa rock teatra itd.

pricao sam sa komsijom koji radi u RAK-u. napadnem ja njega sto kaznjavaju 202, a on se kune da se jedini tamo borio da se ne izrekne kazna, ali nije mogao sam protiv svih, jer po nekoj inerciji svi su bili da se usutka radio 202 iz prostog razloga jer im se ne svidja njihov nacin rada. kazu mu radne kolege, hajd ba sta si se zadeverao oko toga, nije taj radio dobar, ne pusta narodnjake. eto takvi nam odlucuju u ovom gradu, a dozvole se daju na sve strane po pitanju ferhadije.
atko

Post by atko »

in33sa wrote: Nisu papci unistili Sarajevo, papci unistise citavu drzavu.
Jedno fino ramisljanje ;)

Sve se vratim na pjesmu od Balasevica "Krivi smo mi"

Ili grafit: "Stanje je krajnje alarmantno, mole se pametniji da vise ne popustaju"

Papci dolaze iz papanskih mozgova a ne sa sela.

Ali posto smo mi i onako samo na rubu globalnih dogadjanja ovaj nas papanluk je samo nasa interna pojava koja nikoga ne zanima.
Locked