Ubise nas papci

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#51 Re: Ubise nas papci

Post by vjeshalica »

Tesko da ces naci alkoholicara koji baca stolariju u rijeku,smece kroz prozor,tabana po tek posadjenom cvijecu na javnoj povrsini,koji ostavlja auto gdje hoce itD svakodnevni primjeri nazadnog ponasanja doseljenika u Kanton koji nemaju elementarni kucni red,ali imaju nered.
Jos uvijek je izgleda bolno se suociti sa cinjenicom da ljudi koji su potekli iz nicega,donijeli su sa sobom jedno veliko NISTA i apsolutno nisu zabrinuti za to...dobro je neko objasnio na prethodnoj stranici i sasvim realno
De dohavizajte se vise sa tim nekim tolerancijama koje veze neamju sa mozgom,grad se pretvorio u septicku jamu papaka,rokalja seljackih samodopadnih skorojevica sa parama i slicno...
strong69

#52 Re: Ubise nas papci

Post by strong69 »

amidzazeher wrote:Ubise papci, ubise Arapi, ubi dijaspora, ubise taxisti, ubi beton, ubi vrucina, ubi smog, ubi smrad miljacke, ubi guzva. Hoce li iko ziv ostati?!
Sad je u trendu biti protiv svega a smatrati to normalnim. Ovaj forum postaje 8chan sa dusama dragim koji mržnju i strah od nepoznatog pravdaju kao što su je pravdali i pravdaju je mnogi režimi koji su danas na smetljistu i bice svaki put kad se probude.
MehmedPasaMoric

#53 Re: Ubise nas papci

Post by MehmedPasaMoric »

Odlaskom iz Sarajeva u jedno manje mjesto 30tak kilometara udaljeno sam sebi produzio zivot za bar 15 godina, i svakome preporucujem isto. Svakodnevni stres je okidac za vecinu bolesti, u Sarajevu je stres neminovan a nikakve koristi na kraju nema. Dodjem par puta mjesecno, ostanem sat-dva koliko mi treba da zavrsim sve obaveze i bjezim
vjeshalica

#55 Re: Ubise nas papci

Post by vjeshalica »

strong69 wrote:
amidzazeher wrote:Ubise papci, ubise Arapi, ubi dijaspora, ubise taxisti, ubi beton, ubi vrucina, ubi smog, ubi smrad miljacke, ubi guzva. Hoce li iko ziv ostati?!
Sad je u trendu biti protiv svega a smatrati to normalnim. Ovaj forum postaje 8chan sa dusama dragim koji mržnju i strah od nepoznatog pravdaju kao što su je pravdali i pravdaju je mnogi režimi koji su danas na smetljistu i bice svaki put kad se probude.
U trendu je zivjeti stotinu godina i pravdati seljakluke mrznjom prema nepoznatom
Logicno je da ljudi inace mrze sto im je nepoznato
Npr nepoznato im je da neko od grada pravi halu i nered jer je postojao red koliki toliki ali je bio...
vjeshalica

#56 Re: Ubise nas papci

Post by vjeshalica »

Nijedan Bajram nece proci bez ovih situacija
Ne mozes seljaku objasniti da klaonicki otpad nije za kontejnera uz otezavajucu okolnost velike vrucine
Osim toga jasno je ko sve zivi u Bojniku i Dibrosevicima
tempuser

#57 Re: Ubise nas papci

Post by tempuser »

high_volume wrote:Kakva vlast, takvo je i ponašanje ljudi, uglavnom. Još od rata, po završetku posebno, SDA je svojim pozicijama u Gradu, u Kantonu i u većini općina tolerisala divlju gradnju kuća i neplansko naseljavanje stanovništva iz drugih područja, najviše iz Podrinja, ali i iz drugih dijelova BiH, a najviše iz područja koaj su pod političkom ingerencijom staranaka iz RS. A vlast u RS takođe je tolerisala naseljavanje i divlju gradnju kuća i raznih objekata za stanovništvo iz Federacije. Na taj način izgrađena su danas ogromna naselja na ranijim perifernim, brdskim, stranama Sarajeva, koja čine 90% glasačkog tijela SDA. Tako je i u RS. Ta naselja se bez regulacionih planova, bez planske izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, stihihjske izgradnje ulica, bez ikakve stručne organizacije. I to stanovništvo potpuno je svjesno svoje pozicije i značaja za izborne rezultate SDA, i tako se i ponašaju. A skoro svi imaju zadržane prijeratne kuće i zemljišta, na koja danas odlaze kao na vikendice.

Ali, nije naše pravo da nekom ograničimo kretanje i naseljavanje, ovakva migrantska kretanja u nas su bili i 60-tih godine prije, i tokom 2. sv.rata, ali ne u ovolikom brju i ne na ovakav način. Prije su ekonomski migranti ili stanovništvo koje je naseljavalo velike gradove po zadatku, po pozivu KP i tadašnje vlasti, sve svoje običaje, navike, ponašanja i sl. ostavljala u svojim ranijim previvalištima, a prihvatala novo, i asimiliralo se, pa i u Sarajevu tako stvarali i održavali tzv. "sarajevski duh". Danas ga skoro pa i nema. Ko god dođe, ponaša se bahato, primitivno, bez poštivanja zatečenog...

Zahvaljujuči SDA I SDS ili SNSD, Anex 7 Daytona nikad neće biti implementiran.
Koliko smo SDA i ja dva svijeta razlicita toliko nisi u pravu.
Nelegalna gradnja postoji u kontinuitetu min od kraja 2 sv. rata i u Sarajevu je u prosijeku uvijek ca 40k nelegalnih objekata koji se periodicno i u intervalima legalizuju kako bi bili obuhvaceni gradskom infrastrukturom. Drzava (kako prosla tako i ova, mada onoj nije trebalo glasacki tijelo) ne zeli ili nema kapacitete da se kontinuirano bori protiv toga, a grad mora da se siri, tako da na kraju nema drugog rjesenja. Bila bi komunalna katastrofa da se toliki broj objekata ostavi bez instrastrukture, skola itd.
Covjek sa sela nema isti respekt prema zakonu i propisima, njemu nije problem sagraditi bez dozvole pa tek onda ganjati papire ili ih nemati nikako. Covjek sa sela se ne asimilira, covjek sa sela prenosi svoj nacin zivota i agresivno ga namece gradu, neposivanje normi civilizovanog zovota, nepostvanje osnovnih propisa i regula, besrkupulozni nepotizam, kupovina diplima itd, sve su to pojavni oblici. Poslije 2 sv, rata nam je trebalo 50 god. da se te stvari koliko-toliko isfiltriraju, poslije ovog ce trebati vise jer su seljacili osvojili i grad i vlast.
Korisno je procitati Filosofiju palanke R. Konstantinovica, explains a lot!
Bodkin

#58 Re: Ubise nas papci

Post by Bodkin »

cyprus wrote:Image

Napomena za haznadara i slične: ja ovim zapravo ne veličam akt pišanja po Vječnoj vatri, nego sam ovo (fotografiju sa pratećom porukom) postavio kao primjer papanluka...
:lol: :lol:
vjeshalica

#59 Re: Ubise nas papci

Post by vjeshalica »

tempuser wrote:
high_volume wrote:Kakva vlast, takvo je i ponašanje ljudi, uglavnom. Još od rata, po završetku posebno, SDA je svojim pozicijama u Gradu, u Kantonu i u većini općina tolerisala divlju gradnju kuća i neplansko naseljavanje stanovništva iz drugih područja, najviše iz Podrinja, ali i iz drugih dijelova BiH, a najviše iz područja koaj su pod političkom ingerencijom staranaka iz RS. A vlast u RS takođe je tolerisala naseljavanje i divlju gradnju kuća i raznih objekata za stanovništvo iz Federacije. Na taj način izgrađena su danas ogromna naselja na ranijim perifernim, brdskim, stranama Sarajeva, koja čine 90% glasačkog tijela SDA. Tako je i u RS. Ta naselja se bez regulacionih planova, bez planske izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, stihihjske izgradnje ulica, bez ikakve stručne organizacije. I to stanovništvo potpuno je svjesno svoje pozicije i značaja za izborne rezultate SDA, i tako se i ponašaju. A skoro svi imaju zadržane prijeratne kuće i zemljišta, na koja danas odlaze kao na vikendice.

Ali, nije naše pravo da nekom ograničimo kretanje i naseljavanje, ovakva migrantska kretanja u nas su bili i 60-tih godine prije, i tokom 2. sv.rata, ali ne u ovolikom brju i ne na ovakav način. Prije su ekonomski migranti ili stanovništvo koje je naseljavalo velike gradove po zadatku, po pozivu KP i tadašnje vlasti, sve svoje običaje, navike, ponašanja i sl. ostavljala u svojim ranijim previvalištima, a prihvatala novo, i asimiliralo se, pa i u Sarajevu tako stvarali i održavali tzv. "sarajevski duh". Danas ga skoro pa i nema. Ko god dođe, ponaša se bahato, primitivno, bez poštivanja zatečenog...

Zahvaljujuči SDA I SDS ili SNSD, Anex 7 Daytona nikad neće biti implementiran.
Nelegalna gradnja postoji u kontinuitetu min od kraja 2 sv. rata i u Sarajevu je u prosijeku uvijek ca 40k nelegalnih objekata koji se periodicno i u intervalima legalizuju kako bi bili obuhvaceni gradskom infrastrukturom. Drzava (kako prosla tako i ova, mada onoj nije trebalo glasacki tijelo) ne zeli ili nema kapacitete da se kontinuirano bori protiv toga, a grad mora da se siri, tako da na kraju nema drugog rjesenja. Bila bi komunalna katastrofa da se toliki broj objekata ostavi bez instrastrukture, skola itd.
Covjek sa sela nema isti respekt prema zakonu i propisima, njemu nije problem sagraditi bez dozvole pa tek onda ganjati papire ili ih nemati nikako. Covjek sa sela se ne asimilira, covjek sa sela prenosi svoj nacin zivota i agresivno ga namece gradu, neposivanje normi civilizovanog zovota, nepostvanje osnovnih propisa i regula, besrkupulozni nepotizam, kupovina diplima itd, sve su to pojavni oblici. Poslije 2 sv, rata nam je trebalo 50 god. da se te stvari koliko-toliko isfiltriraju, poslije ovog ce trebati vise jer su seljacili osvojili i grad i vlast.
Ti mrzis seljake i tome je problem :D
A nije problem to sto pricas :D
Drzava ima mehanizme da se izbori i zakon ali oni koji su ukljuceni u provedbu istog bi sa rodjene matere prodali kosti iz groba i dokopali su se svih bitnih mjesta pkcev od opcine funkcija suda i slicno
Zato svaki nepismeni krezavi glasac seljacki moRe da natuce kucu gdje joj nikad nece biti mjesto,a ljudi koji su skolovani su u zapecku sto se tice misljenja
Jer seljonka zna bolje gdje se moRe staviti kuca i meJnik nego bilo kakav inzenjer
Prema.tome....
tempuser

#60 Re: Ubise nas papci

Post by tempuser »

vjeshalica wrote:
tempuser wrote:
Ti mrzis seljake i tome je problem :D
A nije problem to sto pricas :D
Drzava ima mehanizme da se izbori i zakon ali oni koji su ukljuceni u provedbu istog bi sa rodjene matere prodali kosti iz groba i dokopali su se svih bitnih mjesta pkcev od opcine funkcija suda i slicno
Zato svaki nepismeni krezavi glasac seljacki moRe da natuce kucu gdje joj nikad nece biti mjesto,a ljudi koji su skolovani su u zapecku sto se tice misljenja
Jer seljonka zna bolje gdje se moRe staviti kuca i meJnik nego bilo kakav inzenjer
Prema.tome....
Mozda je tebi problem, sto i ne cudi, pa ga shodno tome ili rjesavaj ili lijeci, a to da li ja nekoga mrzim ili ne je moja stvar i za mene tu nema nikakvih problema.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#61 Re: Ubise nas papci

Post by konektovan »

Ja Arapa sta uradise.... :zzzz:
vjeshalica

#62 Re: Ubise nas papci

Post by vjeshalica »

tempuser wrote: Mozda je tebi problem, sto i ne cudi, pa ga shodno tome ili rjesavaj ili lijeci, a to da li ja nekoga mrzim ili ne je moja stvar i za mene tu nema nikakvih problema.
Standardica kod tebe samo vazda sporije kontas
Obrati paznju na par odgovora prije pa skontaj
konektovan

#63 Re: Ubise nas papci

Post by konektovan »

tempuser wrote:
konektovan wrote:
Nidje veze, niti je sta skrnavljeno, unisteno, ali bitno se redakciji javiti..... :-)
Ako ja stanem nogom na mezar, skrnavilm li ista?
Skrnaviti ne znaci nuzno fizicki unistavati.
Skrnaviti - nagrđivati, uništavati, ponižavati nešto uzvišeno ili sveto, činiti svetogrđe [skrnaviti grobove]
Ti pojma nemas sta znaci skrnaviti, ali ti to ne smeta da se javis. Muka je biti ogranicen i plitak...

O majore, Allah Razi Olsun i tebi i tvojima, svako dobro da te prati i da te Allah uputi na pravi put..

Znaci covjek popeo dijete od 3 godine, pridrzavao, ako ima ista u tome da se moze povezati sa skrnavljenjem, ja bi volio da mi objasnis????
Allahimanet i selam za naseg majora....
tempuser

#64 Re: Ubise nas papci

Post by tempuser »

vjeshalica wrote:
tempuser wrote: Mozda je tebi problem, sto i ne cudi, pa ga shodno tome ili rjesavaj ili lijeci, a to da li ja nekoga mrzim ili ne je moja stvar i za mene tu nema nikakvih problema.
Standardica kod tebe samo vazda sporije kontas
Obrati paznju na par odgovora prije pa skontaj
Ovo sto sam ja napisao su cinjenice koje je naucno dokazala disciplina koja se odaziva na ime sociologija naselja, a tvoja neukost i frustracije rasusene kucanice me ne interesuju 1%.
Bye...
tempuser

#65 Re: Ubise nas papci

Post by tempuser »

konektovan wrote:

O majore, Allah Razi Olsun i tebi i tvojima, svako dobro da te prati i da te Allah uputi na pravi put..

Znaci covjek popeo dijete od 3 godine, pridrzavao, ako ima ista u tome da se moze povezati sa skrnavljenjem, ja bi volio da mi objasnis????
Da ti ponovim pitanje, da se ja cipelama popnem na mezar tvog dede ili nekog tebi biliskog bil ti bil svejedno?
konektovan

#66 Re: Ubise nas papci

Post by konektovan »

tempuser wrote:
konektovan wrote:

Da ti ponovim pitanje, da se ja cipelama popnem na mezar tvog dede ili nekog tebi biliskog bil ti bil svejedno?

Ne bi ti zamjerio sekunde je'ne, ali bitna je namjera....
Ovaj Arap nije to uradio iz zle namjere sa curicom, i ne mogu pricati da je skrnavio nesto, ali da je bilo piskiti, kakati, onda je to vec druga prica....
Ja sam u petak bio na jednoj dzenazi, dosta ljudi doslo, upeklo, par starijih ljudi ne moze da stoji, sjeli na mezar sa strane, sta ce, mislis da bi se neko naljutio....?!
Naslovnica

#67 Re: Ubise nas papci

Post by Naslovnica »

konektovan wrote:
Naravno da nisu Arapi, što uopšte ne opravdava bilo čije ponašanje i kulturu, uključujući i dotične.
;-)
konektovan

#68 Re: Ubise nas papci

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:
konektovan wrote:
Naravno da nisu Arapi, što uopšte ne opravdava bilo čije ponašanje i kulturu, uključujući i dotične.
;-)
Ovi su najveci problem, Arapi dodju i odu, a ovi 365 dana u godini budu papci....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#69 Re: Ubise nas papci

Post by _BataZiv_0809 »

Ne jebe te Arap bolan za suhu sljivu,u njegovim ocima ti si njemu roblje, poput onih mucenika iz Bangladesa.

Mozda ovaj nije znao sta radi, ali evo bas se pitam koliko bi ga omelo i da jeste.
tempuser

#70 Re: Ubise nas papci

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:
konektovan wrote:

Ne bi ti zamjerio sekunde je'ne, ali bitna je namjera....
Ovaj Arap nije to uradio iz zle namjere sa curicom, i ne mogu pricati da je skrnavio nesto, ali da je bilo piskiti, kakati, onda je to vec druga prica....
Ja sam u petak bio na jednoj dzenazi, dosta ljudi doslo, upeklo, par starijih ljudi ne moze da stoji, sjeli na mezar sa strane, sta ce, mislis da bi se neko naljutio....?!
To sto je taj arap radio je cista ignorantnost prema onome gdje je i sta to predstavlja, a ako je to nekome bitno i sveto to je cisto skrnavljenje. To sto se arap bunio nakon opomene je najbolji dokaz, ali treba biti malo mudriji i kompleksniji da bi to razmio, a poredjenje sa starim ljudima na dzenazi sve govori.
konektovan

#71 Re: Ubise nas papci

Post by konektovan »

Trebate biti mrvicu tolerantniji, i sve ce biti u redu.......
Od jednog bezszlenog slucaja ispade katastrofa,....
tempuser

#72 Re: Ubise nas papci

Post by tempuser »

Da se otac izvinio to bi bio bezazlen slucaj, ovako nema mjesta toleranciji...
Postoji granica do koje se tolerise, sve preko toga je beskicmenjastvo i poltronizam...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#73 Re: Ubise nas papci

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:Trebate biti mrvicu tolerantniji, i sve ce biti u redu.......
Od jednog bezszlenog slucaja ispade katastrofa,....
Sa netolerantnim nema tolerancije. Otidji ti u Saudiju pa popni dijete na neki spomenik dinastije Al Saud i javi se kako si prosao....

Kad naucis koristiti forum nogom :mrgreen:
tempuser

#74 Re: Ubise nas papci

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote:
Sa netolerantnim nema tolerancije. Otidji ti u Saudiju pa popni dijete na neki spomenik dinastije Al Saud i javi se kako si prosao....

Kad naucis koristiti forum nogom :mrgreen:
Malo nam treba da se prodamo! :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#75 Re: Ubise nas papci

Post by _BataZiv_0809 »

tempuser wrote: Malo nam treba da se prodamo! :bih:
Kmetstvo i podanistvo u krv uslo
Locked