Ubise nas papci

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

muha_sa

#26 Re: Ubise nas papci

Post by muha_sa »

pratim
Kaligrafija

#27 Re: Ubise nas papci

Post by Kaligrafija »

Sad svi nesto kao urbani, a prije rata papaka je bilo mozda i vise nego sad... Ne znam ni sam, koliko sam puta prije rata vidio da neko, nekog gadja iz zgrade glavicom kiselog kupusa ili jajetom, a polijevanje vodom je bilo normalno... Letile su i saksije... Sve iz zajebancije, nekad i iz ljutnje... Nije se hodalo ko danas normalno kroz neku mahalu ili naselje, ako nisi znao nekog... Svaka mahala i naselje, imalo je svoju jaliju... Hod vamo da te nesto pitam... Dzes kupio te tene, jesu dobre, haj ih sad skini... Jarane jes ti dobra bumbatre, hos je nama malo posudit... :lol: Citava stada stoke su prolazila od Bentbase, do Ilidze i obratno... Ovce se napasale, od Malte do Dobrinje... Bio bivljak najveci na Gusica pijaci na stupu, tri crvene i nosi... Sralo se i pisalo svuda, oko zgrada i po prolazima...
Kao i tad, tako i danas male grupice snobova koji su se skupljali oko pozorista, govorili su Boze sacuvaj, dok se ne ubiju od alkohola, a onda da vidis FGR, dame postanu rospije, a mlada gospoda pravi papci...!

Sto napisa, neko komentar na portalu za ovu vijest, "ja sam momak urban, po gradu ganjam kurban..." :lol:
vjesticanametli

#28 Re: Ubise nas papci

Post by vjesticanametli »

Mi gaDZali jajima :evil: :lol: cuj kupusom hahahha vi ste papci gore bili
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#29 Re: Ubise nas papci

Post by konektovan »

Evo brigade finegradskeraje , aferim........ :mrgreen:
Naslovnica

#30 Re: Ubise nas papci

Post by Naslovnica »

Kaligrafija wrote:Sad svi nesto kao urbani, a prije rata papaka je bilo mozda i vise nego sad... Ne znam ni sam, koliko sam puta prije rata vidio da neko, nekog gadja iz zgrade glavicom kiselog kupusa ili jajetom, a polijevanje vodom je bilo normalno... Letile su i saksije... Sve iz zajebancije, nekad i iz ljutnje... Nije se hodalo ko danas normalno kroz neku mahalu ili naselje, ako nisi znao nekog... Svaka mahala i naselje, imalo je svoju jaliju... Hod vamo da te nesto pitam... Dzes kupio te tene, jesu dobre, haj ih sad skini... Jarane jes ti dobra bumbatre, hos je nama malo posudit... :lol: Citava stada stoke su prolazila od Bentbase, do Ilidze i obratno... Ovce se napasale, od Malte do Dobrinje... Bio bivljak najveci na Gusica pijaci na stupu, tri crvene i nosi... Sralo se i pisalo svuda, oko zgrada i po prolazima...
Kao i tad, tako i danas male grupice snobova koji su se skupljali oko pozorista, govorili su Boze sacuvaj, dok se ne ubiju od alkohola, a onda da vidis FGR, dame postanu rospije, a mlada gospoda pravi papci...!

Sto napisa, neko komentar na portalu za ovu vijest, "ja sam momak urban, po gradu ganjam kurban..." :lol:
Dajte ljudi dragi...
'Prije rata' je bilo prije skoro 30 godina, od 'poslije rata' je prošlo više od 20 godina, valjda bi trebalo da je evolucija i civilizacija makar malo napredovala za ovih četvrt vijeka u glavnom gradu jedne evropske države?!
Kada se osvrnem na post forumaša iznad - izgleda da je kod nas sumrak civilizacije.
PM72

#31 Re: Ubise nas papci

Post by PM72 »

Niko da pomene da je prije rata bila korida na Koševu...
a sad zabranjuju onu u Čevljanovićima...
doduše,prije rata su seljaci dolazili u grad ...
sad nema seljaka niti sela...
sve je ovdje...
Kaligrafija

#32 Re: Ubise nas papci

Post by Kaligrafija »

Naslovnica wrote:
Kaligrafija wrote:Sad svi nesto kao urbani, a prije rata papaka je bilo mozda i vise nego sad... Ne znam ni sam, koliko sam puta prije rata vidio da neko, nekog gadja iz zgrade glavicom kiselog kupusa ili jajetom, a polijevanje vodom je bilo normalno... Letile su i saksije... Sve iz zajebancije, nekad i iz ljutnje... Nije se hodalo ko danas normalno kroz neku mahalu ili naselje, ako nisi znao nekog... Svaka mahala i naselje, imalo je svoju jaliju... Hod vamo da te nesto pitam... Dzes kupio te tene, jesu dobre, haj ih sad skini... Jarane jes ti dobra bumbatre, hos je nama malo posudit... :lol: Citava stada stoke su prolazila od Bentbase, do Ilidze i obratno... Ovce se napasale, od Malte do Dobrinje... Bio bivljak najveci na Gusica pijaci na stupu, tri crvene i nosi... Sralo se i pisalo svuda, oko zgrada i po prolazima...

Dajte ljudi dragi...
'Prije rata' je bilo prije skoro 30 godina, od 'poslije rata' je prošlo više od 20 godina, valjda bi trebalo da je evolucija i civilizacija makar malo napredovala za ovih četvrt vijeka u glavnom gradu jedne evropske države?!
Kada se osvrnem na post forumaša iznad - izgleda da je kod nas sumrak civilizacije.
Ne boli mene livada, niti ta ovca, ni stado goveda, neka se svako ponasa koliko mu obraz dozvoljava, a drzava pravna ako je ima, neka radi svoj posao... a mene bole papci koji sve izbetonirase, da ih nista ne podsjeca na rodni zavicaj! Dobijem napad panike, od zgrada bez parkova, gdje gledas komsiju sta halise i kako njake...! Ako je to civilizacija, onda je jebi!
i agree

#33 Re: Ubise nas papci

Post by i agree »

Ma ja,sad policija treba bit pred vjecnom,cuvat vjerske objekte,spomen ploce,javne wc...
ne pretjeruj
zposao

#34 Re: Ubise nas papci

Post by zposao »

konektovan wrote:
vjeshalica wrote: Ima veze
Ne mora biti osteceno fizicki da bi imalo veze
Nije primjereno jednostavno da dijete skace po mjestu koje nije predvidjeno za to
Ne znam sta bi doticni uradili da neki stranac napravi eksces npr na Kabi,odma bi bilo karabuš
Uozbiljite se makar malllo

Odvadite malo zivota vam, šta se sve desava u ovom gradu vi se ufatili djeteta koje se popelo. To što se desilo nije uradjeno sigurno iz zle namjere, ali dezurni islsmofob iz parka , je poletio na arapa i njegovo dijete da ih upozori,..... :-)
Kakva islamofobija te spopala?
Kako znaš da taj arap nije možda ateista?
Šta znači, sad je islamofobija upozoriti arapa da se ne ponaša sa nepoštovanjem prema doćim svetinjama?

Ti imaš većih problema ako ovdje vidiš islamofobiju.
vjeshalica

#35 Re: Ubise nas papci

Post by vjeshalica »

Arap je nacionalnost a ne religijski identitet...
espn

#36 Re: Ubise nas papci

Post by espn »

No-Name wrote:Sarajevo će biti, sve drugo će proći
To se doslovno desava u Bosni. Stanovnici je napustaju masovno, jos je samo Sarajevo ostalo.
Last edited by espn on 11/08/2019 01:15, edited 1 time in total.
xoklix

#37 Re: Ubise nas papci

Post by xoklix »

Idete mi na klinac ... Jel ko bio u Berlinu? Alkoholičara ,narkomana i sl. na svakom koraku. I to švabe original, čak možda većina su bijele puti.
Beograd? Svaki peti čovjek notorni alkoholičar.
Pun klinac ovakvih ljudi.
Sarajevo je zlatno što se toga tiče.
Ovo sa ovcom je nepostojanje nadležnih inspekcijskih kontrola.
Ne možeš u gradu ovce klati/držati jebote ... Pomirite se sa činjenicom da će tako biti sve dok ima prijeratne generacije.
Jebiga , ni ne krivim ih ... Taj sistem nije forsirao obrazovanje i edukaciju(osim u gradovima) već work hard not smart tj. prljava industrija i radi. Pogotovo BiH centar prljave industrije u ExYU.
Ljudi došli iz sela da im djeca ne bi morala raditi što i oni.
Sandzaklije možda jesu divljeg ponašanja,ali pametniji od naših.
espn

#38 Re: Ubise nas papci

Post by espn »

xoklix wrote: Taj sistem nije forsirao obrazovanje i edukaciju(osim u gradovima) već work hard not smart tj. prljava industrija i radi. Pogotovo BiH centar prljave industrije u ExYU.
Prije tog sistema, ovdje su bile samo brda i ovce, nepismenih 97%. Šta ovi sada forsiraju, masovno iseljavanje iz BiH?
xoklix

#39 Re: Ubise nas papci

Post by xoklix »

espn wrote:
xoklix wrote: Taj sistem nije forsirao obrazovanje i edukaciju(osim u gradovima) već work hard not smart tj. prljava industrija i radi. Pogotovo BiH centar prljave industrije u ExYU.
Prije tog sistema, ovdje su bile samo brda i ovce, nepismenih 97%. Šta ovi sada forsiraju, masovno iseljavanje iz BiH?
Jer su nam Turci poslije kongresa u Berlinu i pobune bosanskih prvaka(intelektualna elita) pobili te iste prvake.
Od tada imamo krizu u vodstvu Bošnjaka.
A današnju vlast formiraju glasači,mahom starije generacije.
salihh

#40 Re: Ubise nas papci

Post by salihh »

xoklix wrote:
espn wrote:
Jer su nam Turci poslije kongresa u Berlinu i pobune bosanskih prvaka(intelektualna elita) pobili te iste prvake.
Od tada imamo krizu u vodstvu Bošnjaka.
A današnju vlast formiraju glasači,mahom starije generacije.
Ne pokusavaj nista objasnjavati... niti moze niti zeli razumjeti...
high_volume

#41 Re: Ubise nas papci

Post by high_volume »

Kakva vlast, takvo je i ponašanje ljudi, uglavnom. Još od rata, po završetku posebno, SDA je svojim pozicijama u Gradu, u Kantonu i u većini općina tolerisala divlju gradnju kuća i neplansko naseljavanje stanovništva iz drugih područja, najviše iz Podrinja, ali i iz drugih dijelova BiH, a najviše iz područja koaj su pod političkom ingerencijom staranaka iz RS. A vlast u RS takođe je tolerisala naseljavanje i divlju gradnju kuća i raznih objekata za stanovništvo iz Federacije. Na taj način izgrađena su danas ogromna naselja na ranijim perifernim, brdskim, stranama Sarajeva, koja čine 90% glasačkog tijela SDA. Tako je i u RS. Ta naselja se bez regulacionih planova, bez planske izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, stihihjske izgradnje ulica, bez ikakve stručne organizacije. I to stanovništvo potpuno je svjesno svoje pozicije i značaja za izborne rezultate SDA, i tako se i ponašaju. A skoro svi imaju zadržane prijeratne kuće i zemljišta, na koja danas odlaze kao na vikendice.

Ali, nije naše pravo da nekom ograničimo kretanje i naseljavanje, ovakva migrantska kretanja u nas su bili i 60-tih godine prije, i tokom 2. sv.rata, ali ne u ovolikom brju i ne na ovakav način. Prije su ekonomski migranti ili stanovništvo koje je naseljavalo velike gradove po zadatku, po pozivu KP i tadašnje vlasti, sve svoje običaje, navike, ponašanja i sl. ostavljala u svojim ranijim previvalištima, a prihvatala novo, i asimiliralo se, pa i u Sarajevu tako stvarali i održavali tzv. "sarajevski duh". Danas ga skoro pa i nema. Ko god dođe, ponaša se bahato, primitivno, bez poštivanja zatečenog...

Zahvaljujuči SDA I SDS ili SNSD, Anex 7 Daytona nikad neće biti implementiran.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#42 Re: Ubise nas papci

Post by _BataZiv_0809 »

Tako je. I Sarajevo ima svoju Kaluđericu. I Banja Luka.
Sanjarko

#43 Re: Ubise nas papci

Post by Sanjarko »

Citao i citam zalite se vi u Sarajevu, zalimo se mi u Zenici, zale se u Mostaru, zalili se mislim i u Bijeljini i Banjaluci. Juce citao zale se u Beogradu i Dubrovniku. Za ostale ne znam jesu li se zalili.

Znaci imamo zajednicki najmanji sadrzilac.
strucnjakdemagog

#44 Re: Ubise nas papci

Post by strucnjakdemagog »

dobar osjecaj wrote:Ja sam na dnu liste ljudi koji bi branili icije nepristojno ponasanje. Nisam ni za relativizaciju. Ako je nekome lakse i utjesno da ukazuje sta rade Arapi kojih eto ima mnogo u BiH, neka. Ja imam pregrst poslatih e-mailova raznim nasim javnim ustanovama u kojima sam ukazivala na nase unistavanje i nase divljanje po nasoj javnoj imovini. Neke sam slala i prije vise od deset godina kad su nasa djeca unistavala tek postavljene ormarice i svlacionice i nikoga nije bilo briga. Nije bilo nikakvih Arapa.

nasi su stoka, a arapi jos malo veca.
strucnjakdemagog

#45 Re: Ubise nas papci

polijevanje vodom je uvijek bilo cool. i sam sam to ponekad primjenjivao. :D
strucnjakdemagog

#46 Re: Ubise nas papci

high_volume wrote:Kakva vlast, takvo je i ponašanje ljudi, uglavnom. Još od rata, po završetku posebno, SDA je svojim pozicijama u Gradu, u Kantonu i u većini općina tolerisala divlju gradnju kuća i neplansko naseljavanje stanovništva iz drugih područja, najviše iz Podrinja, ali i iz drugih dijelova BiH, a najviše iz područja koaj su pod političkom ingerencijom staranaka iz RS. A vlast u RS takođe je tolerisala naseljavanje i divlju gradnju kuća i raznih objekata za stanovništvo iz Federacije. Na taj način izgrađena su danas ogromna naselja na ranijim perifernim, brdskim, stranama Sarajeva, koja čine 90% glasačkog tijela SDA. Tako je i u RS. Ta naselja se bez regulacionih planova, bez planske izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, stihihjske izgradnje ulica, bez ikakve stručne organizacije. I to stanovništvo potpuno je svjesno svoje pozicije i značaja za izborne rezultate SDA, i tako se i ponašaju. A skoro svi imaju zadržane prijeratne kuće i zemljišta, na koja danas odlaze kao na vikendice.

Ali, nije naše pravo da nekom ograničimo kretanje i naseljavanje, ovakva migrantska kretanja u nas su bili i 60-tih godine prije, i tokom 2. sv.rata, ali ne u ovolikom brju i ne na ovakav način. Prije su ekonomski migranti ili stanovništvo koje je naseljavalo velike gradove po zadatku, po pozivu KP i tadašnje vlasti, sve svoje običaje, navike, ponašanja i sl. ostavljala u svojim ranijim previvalištima, a prihvatala novo, i asimiliralo se, pa i u Sarajevu tako stvarali i održavali tzv. "sarajevski duh". Danas ga skoro pa i nema. Ko god dođe, ponaša se bahato, primitivno, bez poštivanja zatečenog...

Zahvaljujuči SDA I SDS ili SNSD, Anex 7 Daytona nikad neće biti implementiran.
prije rata su se asimilirali jer su bili u manjini. danas u sarajevu ima mozda i vise papaka nego normalna svijeta. bas bih volio da znam taj omjer.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#47 Re: Ubise nas papci

Post by bitanga_sa_otesa »

strucnjakdemagog wrote: danas u sarajevu ima mozda i vise papaka nego normalna svijeta. bas bih volio da znam taj omjer.
90%
tempuser

#48 Re: Ubise nas papci

Post by tempuser »

konektovan wrote:
Nidje veze, niti je sta skrnavljeno, unisteno, ali bitno se redakciji javiti..... :-)
Ako ja stanem nogom na mezar, skrnavilm li ista?
Skrnaviti ne znaci nuzno fizicki unistavati.
Skrnaviti - nagrđivati, uništavati, ponižavati nešto uzvišeno ili sveto, činiti svetogrđe [skrnaviti grobove]
Ti pojma nemas sta znaci skrnaviti, ali ti to ne smeta da se javis. Muka je biti ogranicen i plitak...
tempuser

#49 Re: Ubise nas papci

Post by tempuser »

xoklix wrote:Idete mi na klinac ... Jel ko bio u Berlinu? Alkoholičara ,narkomana i sl. na svakom koraku. I to švabe original, čak možda većina su bijele puti.
Beograd? Svaki peti čovjek notorni alkoholičar.
Pun klinac ovakvih ljudi.
Zasto alkoholicar nuzno mora biti papak???
Moj dugogodisnji komsija rah. Fuko (muha_sa ga je dobro znao) je bio notorni alkos, svaki dan pipa, nalazili smo ga u svakakvim stanjima, puze ispred haustora, spava, upisan itd itd, ali ispred stana tog istog Fuke nije bilo podvrnutih cipela i tena, nikad se nije cula galama, nikad vrata od stana nisu bil aotvorena da se rucak "ne cuje", u haistoru se nije skladistio namjestaj i bijela tehnika, nisu letile pomije preko balkona, Fuko je govorio gramaticki ispravno, kad je mogao govoriti uvijek se ljubazno pozdravio, bez obzira na stanje nikad nikom od komsiluka nije rekao poganu rijec. U ratnoj oskudici alkohola sa trijeznim Fukom si mogao razgovarati i filmovima, o bezbroj knjiga koje je procitao, za nas mladje koji smo ga povrsno poznavali pravo otkrice znanja i nacitanosti, Fuko je bio iz jedne od najuglednijih i najbogatijih sarajevskih porodica, direktni potomak prvog gradonacelnika.
Dva sprata iznad, pok. Zlatko, gotovo isti alkoholicarski profil i ista prica, a Zlatkov brat mi je nekad kasnije pokazao sliku njhove majke kao djevojcice iz gradjanske porodice ipred Kadetrale nekad izmedju 2 rata.
amidzazeher

#50 Re: Ubise nas papci

Post by amidzazeher »

Ubise papci, ubise Arapi, ubi dijaspora, ubise taxisti, ubi beton, ubi vrucina, ubi smog, ubi smrad miljacke, ubi guzva. Hoce li iko ziv ostati?!
Locked