UBIJEN RAMIZ DELALIC - CELO
- Haris033
#1 UBIJEN RAMIZ DELALIC - CELO
DANAŠNJI AVAZ:
"RAMIZ DELALIC - CELO UBIJEN JE SINOC OKO 22.30 SATI U ODOBASINOJ ULICI U CENTRU SARAJEVA. DELALICEVO TIJELO NADJENO JE, KAKO NEZVANICNO SAZNAJEMO, U DVORISTU KUCE NA BROJU 1, A UBIJEN JE IZ VATRENOG ORUZJA SA VISE HITACA PO CIJELOM TIJELU.
STANARI ODOBASINE ULICE SINOC SU POLICIJI JAVILI DA SE DOGODILA PUCNJAVA I DA JE ISPALJENO VISE HITACA, NAKON CEGA JE PATROLA POLICIJE PU CENTAR PRONASLA DELALICEVO TIJELO.
POLICIJA VRSI INTENZIVNU POTRAGU DA BI SE OTKRIO POCINILAC ILI VISE NJIH, JER U TRENUTKU DOK OVAJ TEKST IDE U STAMPU NIJE POZNATO DA LI JE U DELALICA PUCALA JEDNA ILI VISE OSOBA.
"RAMIZ DELALIC - CELO UBIJEN JE SINOC OKO 22.30 SATI U ODOBASINOJ ULICI U CENTRU SARAJEVA. DELALICEVO TIJELO NADJENO JE, KAKO NEZVANICNO SAZNAJEMO, U DVORISTU KUCE NA BROJU 1, A UBIJEN JE IZ VATRENOG ORUZJA SA VISE HITACA PO CIJELOM TIJELU.
STANARI ODOBASINE ULICE SINOC SU POLICIJI JAVILI DA SE DOGODILA PUCNJAVA I DA JE ISPALJENO VISE HITACA, NAKON CEGA JE PATROLA POLICIJE PU CENTAR PRONASLA DELALICEVO TIJELO.
POLICIJA VRSI INTENZIVNU POTRAGU DA BI SE OTKRIO POCINILAC ILI VISE NJIH, JER U TRENUTKU DOK OVAJ TEKST IDE U STAMPU NIJE POZNATO DA LI JE U DELALICA PUCALA JEDNA ILI VISE OSOBA.
-
Beni_75
#2 Kume
Bismillahi rrahmani rrahim
EL HAMDU LILLAHI
RABBIL’ALEMIN
ERRAHMANI RRAHIM
MALIKI JEVMIDDIN
IJJAKE NA’BUDU
VE IJJAKE NESTE’IN
IHDINE SSIRATAL MUSTEKIM
SIRATALLEZINE EN’AMTE’ ALEJHIM
GAJRIL MAGDUBI’ ALEJHIM
VELE DDALLIN-Amin!
Kume hvala ti za sve B&B!
EL HAMDU LILLAHI
RABBIL’ALEMIN
ERRAHMANI RRAHIM
MALIKI JEVMIDDIN
IJJAKE NA’BUDU
VE IJJAKE NESTE’IN
IHDINE SSIRATAL MUSTEKIM
SIRATALLEZINE EN’AMTE’ ALEJHIM
GAJRIL MAGDUBI’ ALEJHIM
VELE DDALLIN-Amin!
Kume hvala ti za sve B&B!
- DobroJutroKolumbo
Bice mrtvih glava sad svaki dan, ovo bi moglo prerasti u zestok obracun raznih grupa , nije Ramiz C. bio sam , ima i on svoje ljude...imam osjecaj da je ovo povezano sa onim ubistvom S. Lekica!?
-
jbosko
cuj imas osjecaj... a ja mislio da za te stvari treba samo malo mozak aktivirat...DobroJutroKolumbo wrote:Bice mrtvih glava sad svaki dan, ovo bi moglo prerasti u zestok obracun raznih grupa , nije Ramiz C. bio sam , ima i on svoje ljude...imam osjecaj da je ovo povezano sa onim ubistvom S. Lekica!?
- cheguevara_k1
Cikago 1920-1930
Beograd 1990-2000
Sarajevo 2002.- i jos traje, a dok kad ce ne zna se.
Beograd 1990-2000
Sarajevo 2002.- i jos traje, a dok kad ce ne zna se.
- DobroJutroKolumbo
Jel ti znas sa sigurnoscu da ima veze sa tim , ne znas , prema tome nemoj pricati dalje!! Ja mogu naslutiti da ima veze sa tim ali nikako ne mogu reci sa sigurnoscu da je tako!jbosko wrote:cuj imas osjecaj... a ja mislio da za te stvari treba samo malo mozak aktivirat...DobroJutroKolumbo wrote:Bice mrtvih glava sad svaki dan, ovo bi moglo prerasti u zestok obracun raznih grupa , nije Ramiz C. bio sam , ima i on svoje ljude...imam osjecaj da je ovo povezano sa onim ubistvom S. Lekica!?
-
vjeverica.nada
-
amrino
Da si ti meni ziv i zdrav rat je vec uveliko poceo...U mjesec dana ubijen Lekic, ranjen Faco, Faco ranio nakog malca, ubijen Ramirez...cico x wrote:pocinje rat!
Kuhaju oni sa sipcima vec duze vrijeme...Ja sam ove obracune ocekivala jos proslo ljeto ali eto...
- uvjek dobar gost
......... na čiju stranu... sad.... 
-
skojotovski
koja vijest? ne citah havaz jos
-
Pearl
ma celo nas je bona hranio sviju... em bio zgodan... kriminalac iz snova...Vingo wrote:Ne bih da zacatavam casnu temu.....ma bezveze...nekog nikogovica ubila mina dok je sjeko drva u sumi, ne bi li prehranio zenu i tesko bolesno dijete...skojotovski wrote:koja vijest? ne citah havaz jos
stvarno nisi nimalo romanticna

- pathfinder
Hehe, prikladan stih!KENJAC wrote:NEKAD PADNE NADVOJVODA
NEKAD STARI SVAT
NIKAD SE NE ZNA CIJA JE GLAVA PRVA
TAKO OVDJE POCINJE RAT!
Ma nek je palo đubre, dosta je on prljao Sarajevo i radio po njemu šta je htio! Veli mi jaran maloprije da je čuo da su ga neki Šipci odradili, ma biće sad tih nagađanja more po gradu...
-
pretorianxxl
Ja mislim upravo suprotno, jer ubistvom Ramiza je završio jedan period obračuna, tj. Albanci su dobili ovu utakmicu sa 2:1 u produžetcima. Baš me interesuje ko bi to mogao osvetiti Ramiza? Čisto sumnjam da saa te strane ima više pogodnih tipova. Ova utakmica Albanci-Sandžaklje je mislim završena. Albanci su prejaki bili za Sandze. E sada pitanje je da li ce se odigrati nova utakmica Albanci-Vlast? I da li je vlast spremna da rijesi ovu situaciju. Otidjite malo do hotela Casa Grande i pogledajte ekipu dole. Pa to je kao naoruzano sve kao stab UNa tokom rata. Ko tolerise dolazak desetina Albanaca izmedju 20 i 40 godina koji ubijaju po naredjenju svojih nadredjenih (svi znamo ko su ti) svakoga za koga procijene da im cine prijetnju.robi_sa wrote:Ovo je definitivno poceo obracun.Nije ni Facu pucano slucajno. Glava za glavu....
-
jbosko
cuj djubre, pa odakle si ti jebo ti kosti svoje pa tako pricas o nekom ko je jedna od istaknutijih licnost u odbrani BiH pa kakav god bio dobar il los, neka djela se ne mogu i nesmiju zaboraviti nikad. Definitivno BiH a Sarajevo pogotovo nikad nebi bilo sto je danas da nije bilo tog istog Ramiza Delalica - Cele (Hadzije), zato neseri.pathfinder wrote:Hehe, prikladan stih!KENJAC wrote:NEKAD PADNE NADVOJVODA
NEKAD STARI SVAT
NIKAD SE NE ZNA CIJA JE GLAVA PRVA
TAKO OVDJE POCINJE RAT!
Ma nek je palo đubre, dosta je on prljao Sarajevo i radio po njemu šta je htio! Veli mi jaran maloprije da je čuo da su ga neki Šipci odradili, ma biće sad tih nagađanja more po gradu...
-
amrino
Zivi bili pa vidjeli ko ce da ga zamijeni...
Kiminalnih govana ce uvijek biti...a ja se nekako sigurnije osjecam kad znam ko je glavni kriminalac u gradu i kad znam da nas "obicne" insane nikad nije dirao...Dok se rokaju izmedju sebe- zaboli me...ali ove nove generacije ne prezaju ni od cega...Zamislite da Campin mali ili onaj Haricov sestric- moron ima glavnu rijec u gradu...E to bi tek bio divlji zapad...Spuca ti metak medju oci samo eto nako...
Kiminalnih govana ce uvijek biti...a ja se nekako sigurnije osjecam kad znam ko je glavni kriminalac u gradu i kad znam da nas "obicne" insane nikad nije dirao...Dok se rokaju izmedju sebe- zaboli me...ali ove nove generacije ne prezaju ni od cega...Zamislite da Campin mali ili onaj Haricov sestric- moron ima glavnu rijec u gradu...E to bi tek bio divlji zapad...Spuca ti metak medju oci samo eto nako...
-
Eshek
Šta god ja i vi mislili o njemu, činjenica je da ovo neće izazvati samo rat među zaraćenim stranama, nego će sigurno imati uticaja na porast uličnog kriminala u Sarajevu, kojeg smo (htjeli to priznati, ili ne) manje-više bili pošteđeni, što se u nekoj mjeri može pripisati i "jakima" u koje je spadao Ćelo.
Sad...kad mačke nema, i miševi će kolo voditi...
BTW...sinoć sam ga baš vidio, par sati prije nego je ubijen, i kontao kako baš i nije pametan što hoda sam, s obzirom na posljednja dešavanja...naslutih, izgleda...
Sad...kad mačke nema, i miševi će kolo voditi...
BTW...sinoć sam ga baš vidio, par sati prije nego je ubijen, i kontao kako baš i nije pametan što hoda sam, s obzirom na posljednja dešavanja...naslutih, izgleda...