Mashala, ja kazem da ide do 600. bice tu i par onih koji hoce da izbjegnu skolu danas pa su slagali da su jeli i da ih stomak boli.
Trovanje u pomodorinu ?
-
rashomon
Prave je, majstore...Homemade!!!_BosanaC wrote:Jel' se iko ikada zapitao gdje nabavljaju onu nekakvu majonezu i kantama od po 5-10kg, bez ikakve naljepnice, etikete, icega?
Isto ti je i sa Taletom...
- texel
5 glavnih Razloga za trovanje u našim prčvarama:
1.Nepostojanje sanitarne isnpekcije (osim na papiru)
2.Kreteni koji tu rade (nemaju veze sa ugostiteljstvom-dođu da
zarade 50 KM za travu, alkohol itd. a peksini maksimalno! Zatim su lijeni, mrski, neljubazni, većinom neka muškadija oko 20-tak god.)
3.Nikakav kvalitet namirnica (najjeftinije što postoji)
4.Nikakvi uslovi i oprema objekta
5.Pohlepni vlasnici tih objekata koji svjesno valjaju smeće kao hranu!
P.S. Do prije neki mjesec sam također jeo u Mutvaku, ali ni tu više ne jedem jer su stavili neke priučene pubertetlije, nemaju pojma o životu a o njihovoj higijeni i zdravlju da ne pričam.
JEDINO RIJEŠENJE : Kupiš namirnice i praviš sve fino kući i to dobro gledaš u kojem marketu kupuješ!
zarade 50 KM za travu, alkohol itd. a peksini maksimalno! Zatim su lijeni, mrski, neljubazni, većinom neka muškadija oko 20-tak god.)
P.S. Do prije neki mjesec sam također jeo u Mutvaku, ali ni tu više ne jedem jer su stavili neke priučene pubertetlije, nemaju pojma o životu a o njihovoj higijeni i zdravlju da ne pričam.
JEDINO RIJEŠENJE : Kupiš namirnice i praviš sve fino kući i to dobro gledaš u kojem marketu kupuješ!
-
_BosanaC
Znam, zato i kazem... Kada sam vidjeo kako izgleda kada stoji otvorena kanta majoneze citav dan mimo frizidera, prestao sam jesti bilo sta s majonezom, osim ako tu majonezu sam nisam kupio...rashomon wrote:Prave je, majstore...Homemade!!!_BosanaC wrote:Jel' se iko ikada zapitao gdje nabavljaju onu nekakvu majonezu i kantama od po 5-10kg, bez ikakve naljepnice, etikete, icega?
Isto ti je i sa Taletom...
- starii
kazu da ovi sto prave krompiruse izribaju navece krompir pa ga ostave da preko noci pocrni u ujutro stavljaju u pitu..pa ti sad vidi koje sve baje pojedeš..
sad ce biti glavni fazon u sarajevu kad hoces nekog da pocastis..haj u pomodrino na piletinu
sad ce biti glavni fazon u sarajevu kad hoces nekog da pocastis..haj u pomodrino na piletinu
-
DONY
texel wrote:5 glavnih Razloga za trovanje u našim prčvarama:
konacno nesto pametno...
ova uvozna moda ili ljenost ,mislim na svakodnevno hranjenje u tim "smetljarnicima" skupo ce kostati mnoge..
-
marijindvorac
http://www.blic.co.yu/svet.php?id=3388sicky wrote:imal' gužve na infektivnoj?
-
mamica papucarka
DaysleepeR wrote:Dramatična situacija u Kliničkom centru Sarajevo: Više od 250 ljudi otrovalo se hranom
Dramatična situacija u Kliničkom centru Sarajevo: Više od 250 ljudi otrovalo se hranomVJESNIK.INFO - Iako tačan broj nije poznat, jer su pacijenti neprestano tokom jučerašnjeg dana dolazili u Klinički centar Sarajevo, ali i druge ustanove, prema posljednjim informacijama više od 250 uglavnom mlađih Sarajlija otrovalo se hranom, a 95 ih je hospitalizirano od kojih se neki nalaze u Intenzivnoj njezi.Svi pacijenti su tokom utorka i srijede jeli uglavnom pileće sendviče u popularnoj sarajevskoj piceriji "Pomodorino" u ulici Branilaca Sarajeva 51, koju je prekjučer u poslijepodnevnim satima zatvorila Sanitarna inspekcija Kantona Sarajevo.
Jučer je na Klinici za infektivne bolesti i ispred nje vladala vanredna i dramatična situacija. Pacijenti su sa članovima porodica neprestano dolazili, čekaonice i ambulante bile su prepune, ljekari su jedne primali, druge pregledali, trećima uključivali infuzije. Kapaciteti Klinike bili su prepuni, pa su pacijenti, kako nam je potvrđeno iz Pres-službe, hospitalizirani na još šest klinika.
Kako se situacija razvijala, dovoljno govori podatak da je do jučer ujutro primljeno 17 pacijenata, a oko 40 ih je pregledano. Jučer oko 12 sati doc. dr. Sajma Dautović, šefica Klinike, kazala je novinarima da je primljeno oko 35, a ukupno pregledano oko 60 pacijenata. U 15 sati broj pregledanih dostigao je 152, da bi se oko 19 sati popeo na više od 250.
- Sve je počelo u utorak navečer kada su došla dva pacijenta. Sutradan, pogotovo u poslijepodnevnim satima, bili smo zatečeni brojem pacijenata, a sada nemamo vremana ni da brojimo - kazala je Dautović.
Isti simptomi
Kaže da su svi uglavnom jeli piletinu s majonezom ili nekim sosom te da imaju simptome povraćanja, proljeva, temperature, malaksalosti...
- Ovi koje smo zadržali teži su slučajevi koji zahtijevaju da se urade pretrage i da se nadoknadi tekućina jer neprekidno povraćaju. Ove lakše oporavili smo ambulantno infuzijom i vratili kući, ali neki ponovo dolaze - kazala je Dautović.
Pacijenti su dolazili u Hitnu pomoć, odakle su ih odmah prosljeđivali u KCUS, ali i u Opću bolnicu, odakle su nakon ukazane pomoći puštani kući ili su upućivani u KCUS.
a cak ima i na austrijskim vijestima
a gdje ono bi Pomodorino??? Jel to ono kod Trznice
-
branimir_s
Jel iko bio na Herci u zadnje vrijeme? E pa i tu je moguci izvor problema jer ne mogu da vjerujem da neko normalan moze kupiti npr. Majonezu ili Salamu koja stoji na suncu po cijeli dan. A ovi privatnici... Bas njih briga.
-
marijindvorac
Sada bi tih par stotina potrovanih (prema nekim podacima preko 460 osoba) trebali da budu obradjeni od dobre advokatske kancelarije u jedinstvenoj tuzbi i da se izmedju ostalih tuze odgovorni drzavni organi a bome i vise.
Mozda je ovo prilika da se upetlja EU i OHR i crni djavo kako bi se bar dio sanitarnog prakticnog rada sveo na nekakvu mjeru evropskog standarda jer odnekle treba krenuti.
Mozda je ovo prilika da se upetlja EU i OHR i crni djavo kako bi se bar dio sanitarnog prakticnog rada sveo na nekakvu mjeru evropskog standarda jer odnekle treba krenuti.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
to se slazem...dokle god furaju entitetske kontrole na granicama, ima da nam uvoze govana raznih zaraznih...marijindvorac wrote:
ali neka, bitnije je naglabati ko je Budala ko je Traktorista a ko Lepi, nego zvoju guzicu spasit...a medjunarodne zvanicnike boli ona stvar, oni ionako hranu UVOZE u specijalizovanim kontejnerima... klinac ce ti taj kupit ista ovdje..
-
Hendrix
Ma kad meni stara ujutro napravi uštipaka meni pomodorino ne pada na pamet ni šta drugo čitav dan
A sad ozbiljno , mislim da je ovo bila tempirana bomba koja je sada puknula a koliko ih još ima po gradu , sad će biti čišćenja dokaza po fastfood-ovima.
Sad se sjetim izreke mog starog kako mesari imaju specijalne sudžuke zvane "petnest do tri" jer ih prave pri kraju radnog vremena od ostataka mesa što su na pod pali tokom dana , pa se vi zapitajte šta se jede .
Gledam često po njemačkim kanalima njihove inspekcija šta nalaze usred Njemačke pa mogu onda samo nagađati u najgorima mislim šta sve kod nas ima.
A sad ozbiljno , mislim da je ovo bila tempirana bomba koja je sada puknula a koliko ih još ima po gradu , sad će biti čišćenja dokaza po fastfood-ovima.
Sad se sjetim izreke mog starog kako mesari imaju specijalne sudžuke zvane "petnest do tri" jer ih prave pri kraju radnog vremena od ostataka mesa što su na pod pali tokom dana , pa se vi zapitajte šta se jede .
Gledam često po njemačkim kanalima njihove inspekcija šta nalaze usred Njemačke pa mogu onda samo nagađati u najgorima mislim šta sve kod nas ima.
-
JD
ja koliko znam luk dodje na tanjiru, a ne u somunu...Deset u pola wrote: Recimo, meni se uvijek gadi kad u "Želji" (ćevabdžinica) vidim kako onaj za roštiljem rukama uzima ćevape sa roštilja i stavlja u somun a druga radnica umjesto da somun prije toga razreže nožem i unutra, ona uredno zavuče prste u somun.
A šečer dolazi na kraju: znate kako stavi luk? Rukom zagrabi luk i ugura ga u somun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
Tako da se i tu može očekivati svašta.
Ko zna koliko se desi manjih trovanja a za koja i ne znamo.
-
treger
ja se zaista nadam da će biti frke i kao što rekoh što se mene tiče taj se čovjek neće više baviti tim poslom
jel znate šta se desi ako salamonela uđe u krv????
izaziva sepsu!!!! aaaaaaaaa
za one koji ne znaju, nije daleko od toga da čoek umre..btw..jedna osoba je primljena na intenzivnu sa znacima sepse!
ne mogu da vjerujem!
ja ću lično zapalit pomodorino ako ga otvore opet!!!
tj ja i još njih 400
za one koji ne znaju, nije daleko od toga da čoek umre..btw..jedna osoba je primljena na intenzivnu sa znacima sepse!
ne mogu da vjerujem!
tj ja i još njih 400
- texel
e fakat mu treba koji molotov složit!treger wrote:ja se zaista nadam da će biti frke i kao što rekoh što se mene tiče taj se čovjek neće više baviti tim poslom
ne mogu da vjerujem!
tj ja i još njih 400
-
forza milan
aposlutno tacnoshin wrote:Kultura zivljenja nam je u *urcu. Pogledaj koliko samo naroda jede van kuce, ja se pokusavam opametiti, koliko puta sam izasao gladan iz kuce sa namjerom da jedem u gradu. Ovo bi nam trebala biti lekcija.
ja imam osjecaj da je danas furka jest vani
mozda se varam, ispravite me ako grijesim