Tramvaj
- honky tonk
#51 Re: Tramvaj
ma nomala, al lijepo vaspitan, pa nece da se svadja (za razliku od mene)

- zateznistub
#52 Re: Tramvaj
Ma bra'o. Ko i' jebe, sta trebas njima placat sto te vozaju.honky tonk wrote:ne placam kartu, niti cu.
brata su jednom spopali (nije krkan, a njih 3 pa se pomamili), uzeli podatke, on platio = isp'o glup.
samo treba bit snalazljiv i znati svoja prava.![]()
- honky tonk
#53 Re: Tramvaj
kad zakon bude jednak za sve- tad da.
sve dok celavim krkanima ne smiju ni pogled uputiti a djecu-skolarce maltretiraju za tu marku i 60 do skole dok dodju -ne.
sve dok celavim krkanima ne smiju ni pogled uputiti a djecu-skolarce maltretiraju za tu marku i 60 do skole dok dodju -ne.
- zateznistub
#54 Re: Tramvaj
Vec sam pisao o tome, al' nejse, treba njihov posao raditi jedno mjesec dana pa onda suditi i osuđivati. Ne branim ih ali neznam kako bi ti prvi/a izasla na kraj i sa celavim i sa bezobraznim koji ima para za telefon od milju maraka aneka za karte, od zena koja ima pola kile sminke na licu a nema za karte. Lako je kao i na svakoj temi pljuvati na druge a raditi stvari po kojima u stvari pljujes.honky tonk wrote:kad zakon bude jednak za sve- tad da.
- honky tonk
#55 Re: Tramvaj
ne pljujem ja ni po kome i ni po cemu.
a rekla bih da ti i ne koristis gradski prijevoz...
-
Mr.Penguin
- zateznistub
#57 Re: Tramvaj
Ne smijem se zakleti, ali mislim da imam staza u voznji tramvajem itrolom onoliko koliko tiimas godina. Samo sto je u onaj vakat bilo normalno placati kartu, sad su nova vremena i nova shvatanja.honky tonk wrote:ne pljujem ja ni po kome i ni po cemu.
- honky tonk
#58 Re: Tramvaj
pa niko nije spominjao ona vremena. onda se znalo sta, kako i bog.
sad ovi gore rade sta hoce a narod bi kao trebao 'postivati zakon'.
- zateznistub
#59 Re: Tramvaj
Da samo znas Honky, u kakvom su stanju bili tramvaji prije rata...cucalo, ljuljalo, smrrdilo do nebesa a o revama da ti ne pricam... zamisli scenu kad ti priđe, drzi se za onaj rukohvat a kosulja ispala iz pantola a za pojasmo utoka i ti stisni i reci nemam i necu...honky tonk wrote:pa niko nije spominjao ona vremena. onda se znalo sta, kako i bog.
-
tec
#60 Re: Tramvaj
Znaci sve u svemu danasnji kvalitet gradskog saobracaj odgovara kulturi, ponasanju i potrebama danasnjeg kupca. Znaci nebi trebali nista mjenjati u grasu. 
- Edin H.
#61 Re: Tramvaj
Ne saltaj raju bez-veze, jedino se karta birvaktile placala u zelenim cikaskim tramvajima, jer je u tramvaju sjedio kondukterzateznistub wrote:Ne smijem se zakleti, ali mislim da imam staza u voznji tramvajem itrolom onoliko koliko tiimas godina. Samo sto je u onaj vakat bilo normalno placati kartu, sad su nova vremena i nova shvatanja.honky tonk wrote:ne pljujem ja ni po kome i ni po cemu.
Jedino je povremeno bio problem sto te kakav revnosni drot katkada mogao skinuti s tramvaja ako se kacis za vrata, bez obzira na cinjenicu da je voznja bila mnogo ugodnija na taj nacin.
-
sarajevomd
#62 Re: Tramvaj
Treba placati za uslugu, ali de mi objasni ovo. Kupim kartu na trafici, dodjem 10 minuta ranije na tramvajsku stanicu jer sam spreman na kanjenje u tom intervalu, jbga nismo napredni pa da dodje u minut tacno svaki tramvaj. Dodje prvi pun do kraja! Ne mozes disat, ko da se stoka vozi, dobro hajd', propusti, kad dolazi drugi za 10 minuta, opet pun !? Sta sad, vec me frka fata kasnim na fax ako ne udjem u sljedeci tramvaj ?! Dolazi sljedeci i uguram se, ne mozes se okrenut, zagusljivo, vozac ko da kruh vozi pa mu se jebe kako koci i ubrzava. Kada izadjes zahvalis Bogu jer se voznja od RTV doma do Pofalica nije oduzila.
Hajd promjenis taktiku, odes na trolu sljedeci dan kad jos gore, em sto ona dodje svakih 15 minuta em sto je jos gore popunjena a da ne pricam koliko to sporo ide, otvori prva, ostala otvori nakon minut.
Sta da ja tacno placam ? Pa da na svakoj tramvajskoj stoji taxi i da platimo nas 4 po 1,60KM bez problema od RTV doma pa do Pofalica se moze stignuti. Dodaj jos 1KM i do Bascarsije dodjes ko hadzija, nit se guras, nit kasnis a pri tome ostanes COVJEK!
Hajd promjenis taktiku, odes na trolu sljedeci dan kad jos gore, em sto ona dodje svakih 15 minuta em sto je jos gore popunjena a da ne pricam koliko to sporo ide, otvori prva, ostala otvori nakon minut.
Sta da ja tacno placam ? Pa da na svakoj tramvajskoj stoji taxi i da platimo nas 4 po 1,60KM bez problema od RTV doma pa do Pofalica se moze stignuti. Dodaj jos 1KM i do Bascarsije dodjes ko hadzija, nit se guras, nit kasnis a pri tome ostanes COVJEK!
- Edin H.
#63 Re: Tramvaj
sarajevomd probaj u Londonu se provozati podzemnom u jutarnjoj ili popodnevnoj spici, ne mozes disati od guzve.
A opet je dnevna karta oko 25 maraka, ako putujes prije 9:30
I svi je rado placaju
A opet je dnevna karta oko 25 maraka, ako putujes prije 9:30
I svi je rado placaju
- Zatamnjena stakla
#64 Re: Tramvaj
Ja sam pokvaren i ne želim da je plaćam.
A i da imam otkud mi?
A i da imam otkud mi?
-
sarajevomd
#65 Re: Tramvaj
Izvini molim te, ali kada poredis London sa Sarajevom, onda poredi i njihovu infrastrukturu, kao i podatke o naseljenosti i povrsini:
Površina Sarajeva 141,5 km²
Porsina Londona 242.500 km²
Gustoca naseljenosti u Sarajevu 348,4 stanovnika/km²
Gustoca naseljenosti u Londonu 4761 stanovnika/km²
Kod njih saobraca metro, a kod nas 10 tramvaja u najvecoj spici na relaciji ilidza-bascarsija!
Kod njih saobraca metro, a kod nas 10 tramvaja u najvecoj spici na relaciji ilidza-bascarsija!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#66 Re: Tramvaj
Ne plaćaš li redovno, privatizovaće Saraj-Tramvaj, a onda ćemo svi zakukati za ''predivnim vremenima Jusufvranićevim'' kada se čak i kačilo za tramvaje.zlo87 wrote:Što bi rek'o Izet Fazlinović: how yes no.Altsa wrote:samo redovnim placanjem karata mozemo poboljsati usluge grasa na zadovoljstvo svih gradana grada Sarajeva![]()
Ne prosipaj se života ti.
![]()
Međutim, ako nešto umire, guši se, to i treba da odumre. Ovo je KAPITALIZAM!
-
tare...
#67 Re: Tramvaj
ja se i ne vozim toliko, ali placam kartu tako sto dam 17% od cijene na skoro sve sto kupim svaki dan. i to je dovoljno za ovo sto sad imamo od javnog prevoza. ako bude prevoz bolji, ja cu placat i dodatno u vidu karte.
- Edin H.
#68 Re: Tramvaj
Sad smo poceli i sitnicaritisarajevomd wrote:Izvini molim te, ali kada poredis London sa Sarajevom, onda poredi i njihovu infrastrukturu, kao i podatke o naseljenosti i povrsini:
-
Mr.Penguin
#69 Re: Tramvaj
tare... wrote:ja se i ne vozim toliko, ali placam kartu tako sto dam 17% od cijene na skoro sve sto kupim svaki dan. i to je dovoljno za ovo sto sad imamo od javnog prevoza. ako bude prevoz bolji, ja cu placat i dodatno u vidu karte.
- pussysmoke
#70 Re: Tramvaj
Ne plaćam kartu za tramvaj iz više razloga.
1. Naplaćuju karte normalnom narodu, dok onima koji izgledaju kao okorjeli kriminalci ili prostituke, ne smiju ni u oči pogledati. Neka mi niko ne govori da ja pokušam da naplatim gore navedenim, jer me to ne zanima. Radi svoj posao kako treba ili ga nemoj raditi nikako.
2. Nikada nisam imao priliku da vidim (u našim tramvajima) pismenog revizora, kulturnog, odmjerenog. Ne može mi kartu tražiti pogledom, gestikuliranjem ili klimanjem glavom. Pogotovo osoba koja u toku radnog vremena smrdi na alkohol.
3. Kada plaćam kartu, plaćam uslugu koju je GRAS dužan da mi obezbijedi. Znači prevozno sredstvo koje ne prokišnjava, ne smrdi, u kojem ne otpadaju dijelovi, koje dolazi na vrijeme (ne želim da čekam na -15 po pola sata, a kada je "komercijala" u pitanju, i po sat vremena), u kojem nema "omladine" koja narušava red slušajući cece, seke, miki, viki i dr. GLASNO preko mobitela, i u kojem su higijenski uslovi ravni nuli.
4. Sigurnosna situacija u javnom saobraćaju je katastrofalna. Ubistva, krađe, nasilničko ponašanje i sl. su jedan od razloga što i kad izađem iz tramvaja razmišljam o istom.
5. Tramvaji su u stanju raspada. Sve je truhlo, i onaj ko očekuje da naplati takvu uslugu stvarno nije psihički stabilna ličnost. Sada je najlakše reći: "Plati kartu pa će tramvaji imati budžet za popravke", što je totalni apsurd. Ne možeš preduzeće graditi na taj način. Pobrini se da je sve što utiče na putnika ispravno i po standardima, a onda ko ne plati može biti eliminisan iz tramvaja, te se od istog može tražiti da plati kaznu.
6. Vozači se ponašaju kao da voze krompir, a ne ljude. Od naglog kočenja do naglog ubrzavanja, raj za džeparoše. Više sam puta bio svjedok dok osoba od 60 i kusur godina, pada i licem struže pod, razlog - tramvaj koji se sa nekih 50 kmh naglo zaustavlja.
7. Cijena tramvajske karte uopšte nije prilagođena standardu. Ako se vozite jednu ili 9 stanica, cijena karte je ista, što nije u redu. Po onome što sam čuo od prijatelja, cijena tramvajske karte u Beogradu je 0,50 kpf, i prema njegovoj priči (u Beogradu je boravio oko 3 mjeseca, gdje je skoro svaki dan koristio javni saobraćaj), nije vidio ni jednu osobu da se "šverca", a i zašto bi.
1. Naplaćuju karte normalnom narodu, dok onima koji izgledaju kao okorjeli kriminalci ili prostituke, ne smiju ni u oči pogledati. Neka mi niko ne govori da ja pokušam da naplatim gore navedenim, jer me to ne zanima. Radi svoj posao kako treba ili ga nemoj raditi nikako.
2. Nikada nisam imao priliku da vidim (u našim tramvajima) pismenog revizora, kulturnog, odmjerenog. Ne može mi kartu tražiti pogledom, gestikuliranjem ili klimanjem glavom. Pogotovo osoba koja u toku radnog vremena smrdi na alkohol.
3. Kada plaćam kartu, plaćam uslugu koju je GRAS dužan da mi obezbijedi. Znači prevozno sredstvo koje ne prokišnjava, ne smrdi, u kojem ne otpadaju dijelovi, koje dolazi na vrijeme (ne želim da čekam na -15 po pola sata, a kada je "komercijala" u pitanju, i po sat vremena), u kojem nema "omladine" koja narušava red slušajući cece, seke, miki, viki i dr. GLASNO preko mobitela, i u kojem su higijenski uslovi ravni nuli.
4. Sigurnosna situacija u javnom saobraćaju je katastrofalna. Ubistva, krađe, nasilničko ponašanje i sl. su jedan od razloga što i kad izađem iz tramvaja razmišljam o istom.
5. Tramvaji su u stanju raspada. Sve je truhlo, i onaj ko očekuje da naplati takvu uslugu stvarno nije psihički stabilna ličnost. Sada je najlakše reći: "Plati kartu pa će tramvaji imati budžet za popravke", što je totalni apsurd. Ne možeš preduzeće graditi na taj način. Pobrini se da je sve što utiče na putnika ispravno i po standardima, a onda ko ne plati može biti eliminisan iz tramvaja, te se od istog može tražiti da plati kaznu.
6. Vozači se ponašaju kao da voze krompir, a ne ljude. Od naglog kočenja do naglog ubrzavanja, raj za džeparoše. Više sam puta bio svjedok dok osoba od 60 i kusur godina, pada i licem struže pod, razlog - tramvaj koji se sa nekih 50 kmh naglo zaustavlja.
7. Cijena tramvajske karte uopšte nije prilagođena standardu. Ako se vozite jednu ili 9 stanica, cijena karte je ista, što nije u redu. Po onome što sam čuo od prijatelja, cijena tramvajske karte u Beogradu je 0,50 kpf, i prema njegovoj priči (u Beogradu je boravio oko 3 mjeseca, gdje je skoro svaki dan koristio javni saobraćaj), nije vidio ni jednu osobu da se "šverca", a i zašto bi.
- zateznistub
#71 Re: Tramvaj
Zatso saltam raju?Edin H. wrote:Ne saltaj raju bez-veze, jedino se karta birvaktile placala u zelenim cikaskim tramvajima, jer je u tramvaju sjedio kondukterzateznistub wrote:Ne smijem se zakleti, ali mislim da imam staza u voznji tramvajem itrolom onoliko koliko tiimas godina. Samo sto je u onaj vakat bilo normalno placati kartu, sad su nova vremena i nova shvatanja.honky tonk wrote:ne pljujem ja ni po kome i ni po cemu.
a rekla bih da ti i ne koristis gradski prijevoz...Poslije bila samouplata, a onda uveli ponistace (koji li je to glupan skontao
). Od tog momenta omladini je bilo ispod casti
da placa, a i revizori su pocesto zavrsavali na maksijofacijalnoj.
Jedino je povremeno bio problem sto te kakav revnosni drot katkada mogao skinuti s tramvaja ako se kacis za vrata, bez obzira na cinjenicu da je voznja bila mnogo ugodnija na taj nacin.
Koja firma prije rata svojim uposlenicima nije placala karte?
koja srednja skola ili fakultet nije davao kart skolarcima i studentima?
Koji penzioner nije imao mjesecnu?
Ne znam sjecas li se da su cak i nadrealisti obradili revizore i njihovo tadasnje ponasanje.
- zateznistub
#72 Re: Tramvaj
Ovo je jedan od jacih argumenatapussysmoke wrote:Ne plaćam kartu za tramvaj iz više razloga.
- BHF_Manijak
#73 Re: Tramvaj
Pa je l' nije upravu? Mani se suplje! Zamisli udjes u granap i nekom hrmpaliji ne naplati hljeb i mlijeko samo zato sto ima "2metra preko ledja" dok tebi naplati! Ne vidim zasto bi po tom pitanju gras bio izuzetak, jer valjdapravila vaze za sve! 
- pussysmoke
#74 Re: Tramvaj
Nigdje ne vidim kontra argument. A i ja znam gdje stoje smajliji, evo ako ne vjeruješzateznistub wrote:Ovo je jedan od jacih argumenata
- zateznistub
#75 Re: Tramvaj
Ne znam kakav argument zelis za osobu koja nesto koristi a ne zeli to platiti.pussysmoke wrote:Nigdje ne vidim kontra argument. A i ja znam gdje stoje smajliji, evo ako ne vjeruješzateznistub wrote:Ovo je jedan od jacih argumenata
I ti i manijak pricate istu suplju. Ne branim revizore, ima ih svakakvih. Ali je isto tako cinjenica da rade jedan nezahvalan posao gdje ljudi svagodnevno dobiju odgovor nemam, necu i ne zelim da platim.
Cinjenica je da se ljudi prema jacim od sebe drugacije ponasaju, ne bi li i mi svi to isto radili?
A do vas je hocete li ili ne placati nesto sto koristite. Samo imajte toliko dostojanstva pa nemojte to na sav glas objavljivati.