Toranj?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

JD

Post by JD »

mIRCerka wrote: a ako budu isli dovoljno u visinu, iz restorana na krovu ce se vidjeti Visocica...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mozda to fahro i planira.. ako bude medju najvisocijim zgradama u europi taman da se vidi dolina piramida. zajebat cemo kairo i egipat...
JD

Post by JD »

Edit wrote: Sarajevo se moze siriti i na Rajlovac, i na Stup, i na Vogoscu, Ilidzu...
kakav rajlovac stup i vogosca ? Jest ako bace atomsku pa ociste to podrucje... tamo ima mali milion kuca, "vila", baraka i ostalih gluposti koje su se na tim podrucjima namnozile ko bakterije. da ne napominjem kako je vecina toga bespravna gradnja... i kako da se tu sarajevo siri ? nema sanse...

uostalom prodji od stupa prema rajlovcu i autoputu, pogledaj malo kako je to odvratno izgradjeno, papci nisu mogli kuce sagradit bar 20 metara od ceste nego samo sto im prag nije na trotoaru... i kako misle da tu naprave autoput nije mi jasno...
Harrys

Post by Harrys »

Iz ovoga se moze izvuci i zakljucak,kome odgovara da BiH ide u Evropu a kome ne.Jer da je BiH u Evropi ovako nesto se ne bi moglo nikad dogoditi.
I prije nego se izda dozvola,cijeli projekat bi morao biti javno objavljen i sa rokom za davanje primjedbi za sve one koji misle da projekat nije u skladu sa raznim propisima,zakonima itd.
bleka

Post by bleka »

KO je na vlasti u toj opstini ? NE smijem da kazem...
ibrik

Post by ibrik »

Ne treba stvarati frku tamo gdje je nema...ne znam zasto ste protiv toga da Sarajevo dobije jedan takav objekat na Marijin dvoru??...svakako se planira da se u tom dijelu grada prave jos neki poslovni centri oko Holiday Inn-a, zatim američka ambasada, onda neke ambasade na Vilsonovom, tako da taj dio grada dobija moderan svjetski izgled...sada sto neki komentarisu koliko je Fahro zaradio na tome u to ne ulazim i vjerujem da tu nisu cista posla, ali sta je tu je bitno je da nam se u drzavi nesto radi i otvaraju radna mjesta pa bio to Radoncic, Hilmo Selimovic, Lijanovic i slicni magnati manje je bitno...
Jasho

Post by Jasho »

Za JD, autoput neće ići prema stupu, već će kod Rajlovca biti isključenje za Mostar, jer kad bi se autoput gradio prema stupu mještani okolnih mjesta, kao što su Zabrđe, Smiljevići itd bi bili odsječeni od svijeta. Dakle autoput će kod Rajlovca da skreće za Mostar! Tačno je da je Fahro prodao nebodere! O tome potvrđuje nedavno objavljeni konkurs u Avazu, gdje Avaz Busisness centar traži uposlenike za obavljanje hotelske djelatnosti, što potvrđuje da će ti neboderi biti pretvoreni u hotel!
JD

Post by JD »

Jasho wrote:Za JD, autoput neće ići prema stupu, već će kod Rajlovca biti isključenje za Mostar, jer kad bi se autoput gradio prema stupu mještani okolnih mjesta, kao što su Zabrđe, Smiljevići itd bi bili odsječeni od svijeta. Dakle autoput će kod Rajlovca da skreće za Mostar!

pogresno sam se izrazio.. mislio sam na sarajevsku zaobilaznicu. ni nju nece moci napraviti od rajlovca prema stupskoj petlji zbog milion kuca nadjidjanih uz cestu, svejedno valja prosiriti cestu za jos minimalno 2 trake... a za ta mjesta, pa napravi se izlaz sa autoputa
ista stvar i u blazuju ne znam kuda misle produziti autoput do mostarskog raskrsca kad je onoliko objekata tik uz cestu.
supersonic

Post by supersonic »

ako ce taj "toranj" ili sta vec bude, na m. dvoru izgledati kao da je pao sa marsa, kao sto izgleda vijecnica naspram st grada, onda neka ga ne prave. ako postoji neki plan po kojem bi taj dio grada bio izgradjen u istom fazonu, nemam nista protiv.
uz izvrsno vijece, momu&uzeira, nabaciti jos nekoliko zgrada i onda cemo svako jutro u avazu da citamo kako je napravljena velelepna i europska, ma svjetska cetvrt u sarajevu. a sve to je krenulo od, pa naravno, avazovog biznis centra :-)
neki

Post by neki »

Fahro nije prodao zgradu u Nedzaricima ( tzv "tornjeve":) nego je otkupio licencu za hotel Sheraton. Koliko ce je placati i kako mu se to isplati ne znam ali su zgrade i dalje u njegovom vlasnistvu i ostace.
A nova zgrada koju planiraju graditi na Marijin Dvoru bi trebala biti visoka neki kazu 130 neki 160 metara, medju najvisocijim u Evropi (Bosmal je 117m). Sad ta prica da ce biti najljepsa to cemo vidjeti jer oni i za onu na alipasinu govore da je u to vrijeme bila najljepsa..
Jedino ne kontam kojoj budali pade na pamet da gradi toliku zgradurinu na klizistu...iako su sanaciju vodili najboji geolozi u BiH i stavili kilometre sipova mogu mislit kakve ce price poceti poput onih "bosmal tone"..
Skyfox

Post by Skyfox »

Image

Image

Ovako bi M. Dvor trebao izgledati za par godina...
Edit

Post by Edit »

JD wrote:
Edit wrote: Sarajevo se moze siriti i na Rajlovac, i na Stup, i na Vogoscu, Ilidzu...
kakav rajlovac stup i vogosca ? Jest ako bace atomsku pa ociste to podrucje... tamo ima mali milion kuca, "vila", baraka i ostalih gluposti koje su se na tim podrucjima namnozile ko bakterije. da ne napominjem kako je vecina toga bespravna gradnja... i kako da se tu sarajevo siri ? nema sanse...

uostalom prodji od stupa prema rajlovcu i autoputu, pogledaj malo kako je to odvratno izgradjeno, papci nisu mogli kuce sagradit bar 20 metara od ceste nego samo sto im prag nije na trotoaru... i kako misle da tu naprave autoput nije mi jasno...
:lol:
Tamo ima mali milion kuca, a u centru grada nema...

a o tome, kako grade papci... pa, o tome i govorim...
Edit

Post by Edit »

Harrys wrote:Iz ovoga se moze izvuci i zakljucak,kome odgovara da BiH ide u Evropu a kome ne.Jer da je BiH u Evropi ovako nesto se ne bi moglo nikad dogoditi.
I prije nego se izda dozvola,cijeli projekat bi morao biti javno objavljen i sa rokom za davanje primjedbi za sve one koji misle da projekat nije u skladu sa raznim propisima,zakonima itd.
Naravno.
Tajni planovi koje nam prave tajkuni su nesto nedopustivo...
bleka

Post by bleka »

Skyfox wrote:Image

Image

Ovako bi M. Dvor trebao izgledati za par godina...
Tek se po ovome vidi koliki smo megalomani sto u sutini govori o nasoj iskopleksiranoj psihologiji.
Mislim odmakni malo sliku pa ces vidjeti da je Sarajevo slijepo crijevo ne samo Evrope, nego i ovog regiona. Ljudi dajte prvo autoput, zeljeznicu, jos bolji aerodrom (ili par njih)...
JD

Post by JD »

Edit wrote: :lol:
Tamo ima mali milion kuca, a u centru grada nema...

a o tome, kako grade papci... pa, o tome i govorim...
pa ima svuda, jedino nisu kuce uglavili na dobrinji ili na alipasinom izmedju onih zgrada, za divno cudo... to samo kod nas ima, sve odvratno i neplanski zato i ne mogu nista prosirit i sagradit jer je sve zatrpano takvim objektima...
mala-i

Post by mala-i »

samo da javim da je i meni ovo taxista ispričao...ma ima i desetak dana.
bravo taksisti,nema više dno dna!!!
ibrik

Post by ibrik »

Evo Avaz je objavio izgled tornja...visina 142m iskoristivog prostora + 20m neka antena sto se po europskim mjerilima racuna kao toranj visine 162m...po meni izgled je prava sminka...planiraju ga zavrsiti za 2godine, dakle 2008...posto je kod nas praksa da se izgradnja takvih objekata malo oduzi, ja racunam da bi akobogda sredinom 2009.mogao zablistati u punom svjetlu...
bleka

Post by bleka »

METNI nam sliku tornja i FAhre :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

bleka wrote:METNI nam sliku tornja i FAhre :D
Evo, jest da je iz novina...al' bolje ista nego nista.

Image

Image

Image
Skyfox

Post by Skyfox »

Jes' ruzan :roll:
shin

Post by shin »

Da je jos jedno 200 ovako ruznih zgrada.
rockinfreakapotamus

Post by rockinfreakapotamus »

među tri najviše i najljepše... hahahahahhahaha

najviša zgrada u evropi je Triumph Palace u Moskvi sa 264m visine....
treba li da napomenem da samo Moskva ima 9 zgrada viših od ove Avazove....

a o ljepoti neču da pričam jer nje nema.... posebno ova osnova.... kritično....
felichi

Post by felichi »

stvarno mi je zao novinara koji pokusavaju iskopati informaciju na ovom forumu
.... fatajte se drugih poslova, novinarstvo ostavite profesionalnim novinarima avaza :-D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

felichi wrote:stvarno mi je zao novinara koji pokusavaju iskopati informaciju na ovom forumu
.... fatajte se drugih poslova, novinarstvo ostavite profesionalnim novinarima avaza :-D
Kome? :lol:
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

ne svidja mi se :roll:
davis.ba

Post by davis.ba »

Ma super, ali mislim da će bolje izgledati u živo.
Post Reply