Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Capajebo wrote:Dobro ba ljudi, ko je Bosnjak ko Bosanac fkt nije tema
majoriziran sam
Smatram krajnjim primitivizmom ovo lupanje sakom od sto i govorenje sta je neko i kako se neko ima osjecati, to je pojedinacno pravo svakoga i ako se neko smatra marsovcem to je njegova stvar i ima da se postuje ako ima i malo pameti i civiliziranosti. Ni jedna drzava se ne pravi naredjivanjem drugome sta ce i kako ce, a ponajmanje Bosna. Kad to dodje u glavu klocoidima na sve tri strane krenuce na bolje, dok to ne bude moze biti samo ovako ili gore.
Capajebo wrote:Dobro ba ljudi, ko je Bosnjak ko Bosanac fkt nije tema
majoriziran sam
Pih, da je meni biti. Im'o bi 3 posla
Nemojte bezveze u offtopic, jos ovako lahkozapaljiv offtopic , zbog gluposti dobijete ban. K'o ce onda pisat ovde
Slazem se sa malim slovima.
quarterback wrote:
Kada poradis na ove prve dvije recenice javi se pa mozda o nekoj temi i popricamo.
Ma znas koliko me je briga ko si i sta si hahahaha I zelim li uopste razgovarati s tobom? Dovidjenja!
ON TOPIC: Pustili su grijanje, pa sad mozemo drzati otvorene prozore sve vrijeme
Ti si svjestan/na da ima ljudi kojima je hladno? Da se ne mjeri grijanje cijelog Sarajeva prema tvom ukusu?
Čisto reda radi, imam penzionera kod kuće kojem su noge k'o ledina, bez obzira na činjenicu što nosi debele vunene čarape - čovjeku je hladno. Prema tvome, tebi je vruće pa je teže tebi zavrnuti radijator da ti ne bude vruće nego da se ugrije on i ljudi kojima je hladno, jel' tako? Jer takav je teret okrenuti onaj klinac sa petice na nulu. Bolje je pustiti REDOVNE platiše da se smrzavaju jer NIKO, NIKO NIKIĆ smatra da je prevruće pa ne treba grijati...
quarterback wrote:
Kada poradis na ove prve dvije recenice javi se pa mozda o nekoj temi i popricamo.
Ma znas koliko me je briga ko si i sta si hahahaha I zelim li uopste razgovarati s tobom? Dovidjenja!
ON TOPIC: Pustili su grijanje, pa sad mozemo drzati otvorene prozore sve vrijeme
Ti si svjestan/na da ima ljudi kojima je hladno? Da se ne mjeri grijanje cijelog Sarajeva prema tvom ukusu?
Čisto reda radi, imam penzionera kod kuće kojem su noge k'o ledina, bez obzira na činjenicu što nosi debele vunene čarape - čovjeku je hladno. Prema tvome, tebi je vruće pa je teže tebi zavrnuti radijator da ti ne bude vruće nego da se ugrije on i ljudi kojima je hladno, jel' tako? Jer takav je teret okrenuti onaj klinac sa petice na nulu. Bolje je pustiti REDOVNE platiše da se smrzavaju jer NIKO, NIKO NIKIĆ smatra da je prevruće pa ne treba grijati...
Na pogresnu se istresas. Izgleda da bas i nisi pratio temu
Ako je temp veca od 13 stepeni C, ne trebaju grijati? Recimo da je od 10 do 17 temparatura 13 stepeni C. Tada ga
ugase, stan se ishladi..upale ga opet oko 5 i to jedva da su mlaki radijatori. Onda ga ugase u 9 navece. I opet hladan stan
(govorim o stanu u kojem je komplet stplarija promijenjena prije 3 godine).
Ali svakako mi trebaju poslati racun sa istim iznosom svaki mjesec?
'ajmo ovako.. neka mi dozvole da se iskljucim sa centralnog i sam izaberem nacin
na koji cu se grijati?..
Hoce qurac! Njihova formula je ''koristices moje grijanje a ja cu te grijati onoliko koliko ja hocu''..i trebam imati
razumjevanje ze toplane.
Kaze neko kako je skupo grijanje kod njegovih jarana, komsija..sta me boli q koliki im je racun i koliko trose..
griju se na nacin na koji su izabrali i neka onda i placaju koliko potrose. Ja ne trosim koliko hocu nego koliko mi toplane daju.
A placam kao da imam grijanje sve vrijeme.
To je nepravda. Da imam izbor, sigurno ne bi ''uzivao'' u blagodetima Toplana.
Ako je temp veca od 13 stepeni C, ne trebaju grijati? Recimo da je od 10 do 17 temparatura 13 stepeni C. Tada ga
ugase, stan se ishladi..upale ga opet oko 5 i to jedva da su mlaki radijatori. Onda ga ugase u 9 navece. I opet hladan stan
(govorim o stanu u kojem je komplet stplarija promijenjena prije 3 godine).
Ali svakako mi trebaju poslati racun sa istim iznosom svaki mjesec?
'ajmo ovako.. neka mi dozvole da se iskljucim sa centralnog i sam izaberem nacin
na koji cu se grijati?..
Hoce qurac! Njihova formula je ''koristices moje grijanje a ja cu te grijati onoliko koliko ja hocu''..i trebam imati
razumjevanje ze toplane.
Kaze neko kako je skupo grijanje kod njegovih jarana, komsija..sta me boli q koliki im je racun i koliko trose..
griju se na nacin na koji su izabrali i neka onda i placaju koliko potrose. Ja ne trosim koliko hocu nego koliko mi toplane daju.
A placam kao da imam grijanje sve vrijeme.
To je nepravda. Da imam izbor, sigurno ne bi ''uzivao'' u blagodetima Toplana.
ja evo vec brojim peti dan od pocetka sezone negrijanja,od toga nisu grijali nikako dva dana,jedan dan neznatno mlaki radijatori(koja je svrha toga ne kontam),onda jedan dan mozda na pola snage,pa jutros opet neznatno mlaki radijatori,takav ce biti i moj racun pa neka tuze ili sta vec hoce
sjećam se jedne scene iz djetinjstva
učim prirodu i društvo možda 1990.
ležim na podu
centralno grijanje radi
i još mi mala grijalica puše u lice i grije me
utom mi istopi zaštitnu foliju za knjigu
nije vam problem isključit se s toplana da možete i plaćat punu cijenu
a problem vam je nadogrijat se koliko treba SADA
Black swan wrote:pa grij se koliko želiš paša
nadogrijavaj se konvektorom ili ugradi peć pa ćeš vidjeti kolika je razlika
ne vidim razliku
onako bi plaćao više, ovako ćeš plaćati toplane + razlika = dođe skoro na isto bez biroktarskih sranja s odjavljivanjem
ali jok
vi biste po istim cijenama da vam je 28 stepeni u kući
dok ljudi koji se griju sami plate više od magičnih 1000 koja se da na toplane godisnje
volio bih da osjetite kako je grijati se bez da se griju okolni stanovi što toplane i daju
Vidi Black swan, ja samo zelim mogucnost izbora. Ili da griju kako treba ili da ugradim inverter, da se grijem na pelet..na sta mi je
qurcu ceif ali da imam pravo izbora. A ne da placam toplanama ''grijanje'' a da u stanu palim i grijalicu
pa tako placam i vise struje. Ako je meni tri puta skuplje grijati se na, recimo, inverter, to je moj izbor. Placat cu racun
kao sto i ovima placam. Ali da ja izaberem nacin na koji cu se grijati. Da ne ovisim ni o kome.
ne vidim razliku
onako bi plaćao više, ovako ćeš plaćati toplane + razlika = dođe skoro na isto bez biroktarskih sranja s odjavljivanjem
ali jok
dok ljudi koji se griju sami plate više od magičnih 1000 koja se da na toplane godisnje
volio bih da osjetite kako je grijati se bez da se griju okolni stanovi što toplane i daju
druze halali ali lupas i ti ko maksim po diviziji
vjeruj mi da bi ja kao i masa ljudi koje znam placali i vise,samo da dobijem ono sto platim
ti ako si kupio metar drva i tonu cumura,to si i potrosio,a ja platim grijanje mjesec dana a taj mjesec ga nemam nikako
siguran sam i da placam pet stoja mjesecno rezim grijanja toplana bi bio identican
jazzer wrote:Vidi Black swan, ja samo zelim mogucnost izbora. Ili da griju kako treba ili da ugradim inverter, da se grijem na pelet..na sta mi jequrcu ceif ali da imam pravo izbora. A ne da placam toplanama ''grijanje'' a da u stanu palim i grijalicupa tako placam i vise struje. Ako je meni tri puta skuplje grijati se na, recimo, inverter, to je moj izbor. Placat cu racunkao sto i ovima placam. Ali da ja izaberem nacin na koji cu se grijati. Da ne ovisim ni o kome.
Pa i imaš izbor. Dogovoriš se sa svima u zgradi da se skinete sa toplana. Jednostavno je. Svi podnesete zahtjev za raskid uslugu, dođu čike i prerežu cijevi - ne moraš onda ni plaćati famoznih 40% na pasivno grijanje.
Ako već neko od komšija neće, prodaš stan i zamjeniš sa stanom gdje nema Toplana. Ne kontam zašto se patiti u životu, a drugi ti još plaćaju grijanje (djelimično).
Haris.ba wrote:Pa i imaš izbor. Dogovoriš se sa svima u zgradi da se skinete sa toplana. Jednostavno je. Svi podnesete zahtjev za raskid uslugu, dođu čike i prerežu cijevi - ne moraš onda ni plaćati famoznih 40% na pasivno grijanje.
Ako već neko od komšija neće, prodaš stan i zamjeniš sa stanom gdje nema Toplana. Ne kontam zašto se patiti u životu, a drugi ti još plaćaju grijanje (djelimično).
Sad' bi ja trebao cijeli ulaz sazvati, objasniti ljudima sta i kako, napraviti dogovor sa Bog zna
koliko stanara...nisu ni oni u toplanam budale pa ostavile takvu opciju jer znaju da ce se puno
ljudi tesko dogovoriti oko jedne takve stvari. Ako je to uopste i izvodljivo.
A ne zelim da mi iko placa grijanje, ni djelimicno. Volio bi platiti onoliko koliko potrosim.
ne vidim razliku
ali jok
druze halali ali lupas i ti ko maksim po diviziji
vjeruj mi da bi ja kao i masa ljudi koje znam placali i vise,samo da dobijem ono sto platim
ti ako si kupio metar drva i tonu cumura,to si i potrosio,a ja platim grijanje mjesec dana a taj mjesec ga nemam nikako
siguran sam i da placam pet stoja mjesecno rezim grijanja toplana bi bio identican
ša ba ga lupam
evo ti 100 primjera gdje je država zakazala a uletio je privatni angažman i sve je super plaćamo masno i nikom ništa
ALI eeeeeej TOPLANE maša moj buraz toplane u poluraspadnutoj državi moraju da rade ko švicarski
sat
jer se snobovima ne plaća iz PRINCIPA ne plaća 10 maraka više struje eeeeej paša
izgubiš poso nakon 10 godina doprinosa dobiješ kitu od države = traži sam poso ne čekaj biro neće ti država pomoći propo komunizam
zub ti se pokvari plaćaš doprinose = idi privatno zubaru
kupiš kupon grasov žuriš negdje plaćaš taksi
plaćaš održavanje = neogrečeno stubište 5 godina
plaćaš vodu = nema vode = prljava voda = kupiš vodu
ne vidim razliku
ali jok
Vidi Black swan, ja samo zelim mogucnost izbora. Ili da griju kako treba ili da ugradim inverter, da se grijem na pelet..na sta mi je
qurcu ceif ali da imam pravo izbora. A ne da placam toplanama ''grijanje'' a da u stanu palim i grijalicu
pa tako placam i vise struje. Ako je meni tri puta skuplje grijati se na, recimo, inverter, to je moj izbor. Placat cu racun
kao sto i ovima placam. Ali da ja izaberem nacin na koji cu se grijati. Da ne ovisim ni o kome.
svi imate izbora ha ja samo zahtijeva malo radikalniji potez
prodajte stanove i kupite u tibri ha ja ili na grbavici gdje nema centralnog i riješen problem
Black swan wrote:
svi imate izbora ha ja samo zahtijeva malo radikalniji potez
prodajte stanove i kupite u tibri ha ja ili na grbavici gdje nema centralnog i riješen problem