Joooj ljudi Jehovini su totalno ludilo......
Meni dolaze s vremena na vrijeme na vrata, pozvone i fino "po naski" se upitaju al' sega kad vidis da su crni ili kosooki.

Jest da malo imaju naglasak al'kontam j*** valja tako naucit nas jezik koji nije nimalo lak. Eh da ne rekoh da zivim u Holandiji.
Al' najextreminije sto mi se desilo u vezi njihA, na poslu prije par godina pocne da radi nova cura ( Kineskinja) i sega ovo ono pravo fina. Elem ja kontam imam bas finu drugaricu Kineskinju. Par godina smo se druzile jest da je ona vise znala o meni ( kad sad nesto skontam) nego ja o njoj al ja kontala to je u prirodi "zutih"malo su zatvoreniji od nas Balkanaca

.
Kad ne lezi vraze zadnji put kad smo se vidjele, kafic zezancija sjedile cugale i ona nesto krene o Bogu i religiji. Ja sve kroz zezu i kazem joj svoj stav koji je u principu totalno neutralan jer nisam odgajana da vjerujem, osim u samu sebe. Ona nije probala da ni negira ( ja sam jasna u svojim stavovima i krajnje tolerantna sto se tice drugih tako da joj je vjerovatno bilo jasno da i nisam pogodna za preobrazbu

) .... nikad poslije se nismo vidjele....da u medjuvremenu sam ja vec bila promjenila posao....nije nikad nazvala, na mailove nije odgovarala .....totalno ludilo...imam osjecaj da su na sve spremni......uvlace se hinjski u zivot a s jasnim ciljem....brrrrrr