ne mogu da ne prokomentarisem izjavu koju je "sofercina" dao jednom dnevnom listu.
Vozio sam 130 kilometara na sat. U blizini RTV doma primijetio sam policajce. Jedan od njih stao je na sredinu ceste kako bi me zaustavio. Nisam imao vremena zakočiti jer sam prebrzo vozio. Prošao sam pored njega i morao malo smotati u lijevu stranu da ga izbjegnem. Međutim, policajac je potrčao prema vozilu, a ja, u namjeri da ga ne udarim, skrenuo sam udesno i udario u stub - ispričao nam je Jašarević
nakon sto sam vidio mjesto nesrece i saznao da je auto dolazilo iz pravca otoke prema nedzaricima pokusao sam u glavi napraviti rekonstrukciju dogadjaja baziranu na ovoj izjavi (kljucne cinjenice sam boldirao), i nakon dosta dumanja, dosao sam do dvije mogucnosti:
slucaj prvi:
auto ide 130 km/h, policajac je nasred ceste, da bi ga izbjegao, vozac mota malo ulijevo, (vjerovatno prije nego sto je stigao do njega, dakle kako bi ga zaobisao, tj prestrojava se ulijevo, u drugu traku), medjutim policajac-kamikaza ponovo trci na automobil koji mahnito juri prema njemu brzinom od 130 km/h, pazljivi vozac se ponovo prestrojava, ovaj put udesno, gubi kontrolu nad vozilom i udara u stub.
slucaj drugi:
auto ide 130 km/h, policajac je nasred ceste, vozac ga prolazi, motajuci malo ulijevo, medjutim policajac nastavlja trcati za autom (mala napomena: ovo vjerovatno nije bio pravi policajac vec dopingovana puma maskirana u policajca, jer automobil koji ide 130 km/h prelazi 36,11 metara u sekundi), ponovo stize automobil, prestize ga, istrcava pred njega, vozac u strahu mota, ovaj put udesno, gubi kontrolu nad vozilom i udara u stub.