Strajk GRASovaca

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
adidas

Post by adidas »

U svakoj normalnoj drzavi bi BIMO i bimici podnjeli ostavku da grad bude blokiran, a kod nas jok evo slusam vijesti nasi vlastodrsci napadaju radnike sto strajkuju!? Pa ljudi hoce samo platu!
E necete jos dugo, evo nama izbora pa ode i Bimo i Zvizdic i kompanjoni.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

adidas wrote:U svakoj normalnoj drzavi bi BIMO i bimici podnjeli ostavku da grad bude blokiran, a kod nas jok evo slusam vijesti nasi vlastodrsci napadaju radnike sto strajkuju!? Pa ljudi hoce samo platu!
mahalske info su slijedece:
1. redovno primaju platu
2. plata i nije bas toliko upitna koliko je upitan proces privatizacije
3. jos veci problem predstavlja navodni lopovluk direktora grasa...
kazem navodni jer jos ne cuh nista argumentovano poput TERZIC KUPIO STAN NA BREKI I ZENI KUPIO ORDINACIJU....
edu

Post by edu »

to kakvi su tramvaji..trole..autobusi..ima i nase krivice..ne prodje niti jedan derbi..(zamislite..gradski..pa jos i sarajevski?!)..a da ti "gradjani" ne polupaju vozila gras-a..jesu li nam postavili nove stanice..staklo..ali jok..papcima i to smeta..ili mozda mislite da i to lupaju samo sandzaklije?!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

edu wrote:to kakvi su tramvaji..trole..autobusi..ima i nase krivice..ne prodje niti jedan derbi..(zamislite..gradski..pa jos i sarajevski?!)..a da ti "gradjani" ne polupaju vozila gras-a..jesu li nam postavili nove stanice..staklo..ali jok..papcima i to smeta..ili mozda mislite da i to lupaju samo sandzaklije?!
pa sta fali sto se GRADSKA URBANA djeca nozem potpisuju na sjedista?
:oops:
adidas

Post by adidas »

mIRCerka wrote:
adidas wrote:U svakoj normalnoj drzavi bi BIMO i bimici podnjeli ostavku da grad bude blokiran, a kod nas jok evo slusam vijesti nasi vlastodrsci napadaju radnike sto strajkuju!? Pa ljudi hoce samo platu!
mahalske info su slijedece:
1. redovno primaju platu
2. plata i nije bas toliko upitna koliko je upitan proces privatizacije
3. jos veci problem predstavlja navodni lopovluk direktora grasa...
kazem navodni jer jos ne cuh nista argumentovano poput TERZIC KUPIO STAN NA BREKI I ZENI KUPIO ORDINACIJU....
Ti sama rece da su mahalske :-D

Nije cist sigurno (Bimo) a kontam da nije nesto mutno, ne bi se ljudi odlucili na ovakav potez.
Hocu reci da u ovom slucaju podrzavam njih.
addem

Post by addem »

edu wrote:to kakvi su tramvaji..trole..autobusi..ima i nase krivice..ne prodje niti jedan derbi..(zamislite..gradski..pa jos i sarajevski?!)..a da ti "gradjani" ne polupaju vozila gras-a..jesu li nam postavili nove stanice..staklo..ali jok..papcima i to smeta..ili mozda mislite da i to lupaju samo sandzaklije?!
Prvo niko ne optuzuje Sandzaklije za trenutni uzas u GRASu, vec rukovodstvo te firme. Kao gradjanin htio bih da znam gdje se i kako trosi novac, na osnovu kojih kriterija se zaposljavaju novi radnici, na koji nacin mse reguliraju cijene usluga. Ovdje niko nema namjeru da napada Sandzaklije vec iskljucivo rukovodstvo. (znam jako puno sandzaklija koji su "urbaniji" od "rodjenih")

Sto se nasih papaka tice imamo ih za izvoza, protiv njih se bori zakonskim sredstivima. Ko osteti tramvaj ide u zatvor ili placa kaznu, a ne poslije utakmice nema prijevoza dva sata iz cisto sigurnosnih razloga.(idiotizam). GRAS tu treba da saradjuje sa MUPom, pa kad par huligana i primitivaca debelo plati svoj papanluk, buduci narastaji moza i izvuku neku pouku iz svega toga.
Apos

Post by Apos »

TEŠKO, TEŠKO :zzzz:
Prenj

Post by Prenj »

U civilizovanim zemljama, koje sve takodjer imaju navijace, to sve osiguranje sredi.
Sto papke naravno ne opravdava.
Apos

Post by Apos »

U civiliziranim zemljama to osiguranje sredi.
U Bosni "osiguranja"(osiguravajuće kuće) sređuju zemlju izvlačeći pare. :zzzz:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

O VI,
KOJI SA SVOJIH PENDZERA VIDITE PRUGE TRAMVAJSKE
RECITE MI DA LI PRORADISE MUNJOVOZI?

ili moram pjeske u grad ?:D
pentijum

Post by pentijum »

mIRCerka wrote:O VI,

Taban fijaker. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kako odrzavati prevozno sredstvo dok traje strajk GRASa???

Image
Stitch__

Post by Stitch__ »

pichi mirci preko romanije :D

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stitch__ wrote:pichi mirci preko romanije :D
da prostis, zbog strajka cu pjesobusom preko kovacica i skenderije do carsije....
bye
Cr4cK_M45t3R_Fl45H

Post by Cr4cK_M45t3R_Fl45H »

u americi (bar drzavi NEW YORK) za sat vremena strajka
covjek na vrhu dobije 8 godnia zatvora
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Kao ilustraciju poslovanja GRAS-a evo Vam dva primjera:

- Nabavljena metla kosta 25 KM
- Nabavljen mijenjac za vozilo 244, vozilo 244 je tramvaj.

Koliko je jos ovakvih malverzacija moze samo brigada poreskih inspektora utvrditi.
rumenko

Post by rumenko »

kakav ba NewYork...ko da mogu njihovi tramvaji s nasim...nego...
Hajmo karte malo...
Cr4cK_M45t3R_Fl45H

Post by Cr4cK_M45t3R_Fl45H »

ja samo navodim kako to u drugim lopovskim drzavama funkcionise
odnosno kako se kaznjava bagra
ding-dong

Post by ding-dong »

Ovo nije normalno. Maloprije slusam Muminovica, novog predsjednika sindikata GRAS koji vodi strajk. Uglavnom, njegov strajk nije clan niti granskog sindikata niti saveza sindikata (Muminovic ne priznaje nijedan), ne priznaje odluke kantonalne Vlade niti skupstine (iako su oni osnivaci) o hitnoj uspostavi saobracaja. Covjek se ne budi radi plata niti uslova rada nego trazi smjenu upravnog odbora i direktora. Sorry jarane ali to moze uraditi samo osnivac, radnici nemaju veze sa tim. Uz to strajk je totalno nelegalan jer se morao najaviti 10 dana ranije. Dio radnika koji je jutros htio raditi je fizicki sprijecen. Sadasnji predsjednik sindikata GRAS kaze da ce ako iko bude ista pokusao "biti krvi"... :o :sad:
Mene sto se tice koristim usluge GRASA i hocu usluge za svoje pare. Hocu da GRAS proradi.
Mene sto se tice kao gradjanina zelim da MUP reaguje na ove prijetnje da ce biti krvi.
Tako da se iskreno nadam da ce veceras g-din.Muminovic malo prenociti u Odjelu za prisilno zadrzavanje i malo razmisliti o nelegalnim strajkovima i kome on prijeti krvlju.
Cudno, sad se hvataju gradjana. Hvala na tome. Mene ne mora nikakav nasilni idiot braniti.

Dragi samoupravni socijalizam urastao u GRAS: ono se ne zali na plate ali hoce smjenu direktora jer im se ne svidja :shock: :? Ma mars stoko nadam se da ce vas specijalna jedinica veceras izgazati :x Parazitirate na nas racun, fuj! :x
Sad vidimo zasto je bila dobra ideja da Centrotrans vrsi usluge gradskog prevoza. Da vidimo kako bi se onda GRAS snasao uz konkurenciju...
Irm@

Post by Irm@ »

eh sad...ima li ko kakvih informacija sto bi rekli sa lica mjesta...
hajmo uz prozore fino pa javljajte... :-D
ih da...slusam maloprije na radiju navodno gradjani ce podrzati strajk kao hodat cemo da oni dobiju sta hoce i kako bi se to sve rijesilo...
ma ko ce hodati...dalo ljudi pa samo kad skontam zao mi ljudi koji dolaze s Dobrinje Ilidze ili dalje negdje... :shock:
piiih :-? :?
morti

Post by morti »

Irm@ wrote:eh sad...ima li ko kakvih informacija sto bi rekli sa lica mjesta...
From d fejs of d plejs,što bi rekle kolege sa BBC-ja... :D
bach

Post by bach »

Gras ce funkcionirati bez Grasovih vozila. Zanimljivo. Jos kad bi se neko sjetio da u ovom gradu ima i nesto sto se zove Centrotrans.

31.01.2006 - Pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona pokušat će bez upotrebe sile otvoriti kapiju GRAS-a
Sarajevo • Onasa

Pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona pokušat će mirnim putem, bez upotrebe sile, otvoriti kapiju GRAS-a kako bi vozila ovog preduzeća bila oslobođena i njegova aktivnost mogla biti normalno nastavljena, kazala je na vanrednoj pres-konferenciji ministrica prometa i komunikacija Ljiljana Sakić. Ona je kazala da su službenici MUP-a to ovlaštenje dobili nakon odluke Općinskog suda Sarajevo, kojom je štrajk grupe radnika GRAS-a ocijenjem nelegalnim i suprotnim Zakonu o štrajku i Zakonu o radu. Na otvaranje kapija se ide odmah večeras, nakon pres-konferencije, jer je naš cilj da saobraćaj mora biti sutra u funkciji sa vozilima GRAS-a ili bez njih, poručila je ministrica Sakić.
MECK

Post by MECK »

Sutra je i kod nas STRAJK vazdusne linije jedan km prema sjeveru
dodjite podrzite nas...
me ne strajkujemo zbog Sandzaklija mi strajkujemo zbog LOPOVA
MECK

Post by MECK »

A DZE TI JE SAMOHODKA BONA

STOJI POD LIPOM I CEKA BOLJE DANE :D :D
KAZU DA se vode ulicneImageu ulici velikh drvetaImage
Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

MECK wrote:

A DZE TI JE SAMOHODKA BONA

STOJI POD LIPOM I CEKA BOLJE DANE :D :D
KAZU DA se vode ulicneImageu ulici velikh drvetaImage
Image
samohotku mi uzese unproforci....

ma press konferencija je bila presmijesna...
jedna novinarka pita nekog celnika grsa A KOLIKO VAM JE LJUDI U STRAJKU a on kaze PA ZNATE MI IMAMO TRI SMJENE I ZNATE OVO ONO i tri puta mu zenska postavi pitanje i on nesto okolo prica jos pita A JESTE TO VI NESTO LJUTI NA MENE????
bice opet na TVSA u 10 nastavak....
QQ...
Post Reply