Sruseno kino Kumrovec
-
Fistek
sellam aleikum wr wb
Bosnjaci, dragi, i ostala forumska rajo,
vi ko' da zhivite u zacharanom krugu,.. sta vam je,.. nigdje na Balcanu nijesu vishe u modi bioskopi, ili kina..
kina nijesu u modi,. sada postoje novi standardi, a to su DVD filmovi, kompjutor,.. satelit, itd,.
kina komunistichke gradjevine proshlog stoljecha gdje se odlazilo za tzv, culturno podizanje raje.. i radniche klase...
ako vam fale,, a vi postavite sebi "kuchno kino" nekh 500 eura vam koshta, pozovite prijatelje ,, ako napunite 15 ljudi, da u miru pogledate Harry Potera,.. ja vas sve chastim istim nastavkom DVD-a,...
kao, prvo,..
nama ne trebaju kina..
nama treba theatar,.
sve lokacije u gradovima gdje se nalaze kina, jesu vrlo skupe i predivne zemljine povrshine. gdje che izniknuti najljepshi objekti, civilizirane namjene..
Fistek
Bosnjaci, dragi, i ostala forumska rajo,
vi ko' da zhivite u zacharanom krugu,.. sta vam je,.. nigdje na Balcanu nijesu vishe u modi bioskopi, ili kina..
kina nijesu u modi,. sada postoje novi standardi, a to su DVD filmovi, kompjutor,.. satelit, itd,.
kina komunistichke gradjevine proshlog stoljecha gdje se odlazilo za tzv, culturno podizanje raje.. i radniche klase...
ako vam fale,, a vi postavite sebi "kuchno kino" nekh 500 eura vam koshta, pozovite prijatelje ,, ako napunite 15 ljudi, da u miru pogledate Harry Potera,.. ja vas sve chastim istim nastavkom DVD-a,...
kao, prvo,..
nama ne trebaju kina..
nama treba theatar,.
sve lokacije u gradovima gdje se nalaze kina, jesu vrlo skupe i predivne zemljine povrshine. gdje che izniknuti najljepshi objekti, civilizirane namjene..
Fistek
-
HomeArt
A wrote:Govorite o prioritetima, poslovni prostor ili kino, bogomolja ili butik, a zaboravljate da je mrski socijalizam gotov, da je gotova era tog neprijatelja ekonomije - "drustvenog vlasnistva" i da smo konacno krocili u eru liberalnog kapitalizma. Prema tome, ta rijec "prioritet" se definise iskljucivo predvidjenim profitom, troskom izgradnje i odrzavanja, a onaj ko definise te prioritete je vlasnik. Bilo da je sad otkupio imovinu, bilo da je zahvaljujuci povratu imovine ponovo dosao do porodicnog dobra.
O kakvim prioritetima govorite? O kakvom opstem dobru i kakvim potrebama drustva?
- Patron of Formello
Kako sam ja saznao u pitanju je slovenacki investitor.JD wrote:kakvi sad slovenci?Patron of Formello wrote: Ma ja ba,neka je sruseno.Napravice umjesto bisera socijalisticke arhitekture slovenci neko europsko cudo
.Taman da malo zarade na nama.
- chuchumbamayumbe
Pokupovase sve nekakvi novopeceni bogatasi...samo da je dočekati da se kod nas desi revizija stečene imovine i zakon o porijeklu imovine (nadam se da će do toga nekada doći), 90% ovih novih objekata i njihovih gazda bi bilo stavljeno sa druge strane zakone.
Kako li samo dobijaju dozvole da grade sve ove objekte na tim lokacijama? Gledam dole kod nas na Alipasinom, u A i C fazi, unistili su i ovo malo zelenih površina, ljudi moraju po danu da drže upaljeno svjetlo, katastrofa! Samo čekam kada će zaorati i po B fazi i ova naša brdašca na kojima se djeca sankaju poravnati i napraviti neki poslovno-stambeni objekat parama stečenim na drogi i utajama poreza.
Katastrofa jedna!
Da mi je kako da odem odavde, ne vidim u narednih 10 godina da bi moglo šta da se promijeni, nažalost!
Kao i obično što na kraju kažem, ja sam pesimista dibidus!
Kako li samo dobijaju dozvole da grade sve ove objekte na tim lokacijama? Gledam dole kod nas na Alipasinom, u A i C fazi, unistili su i ovo malo zelenih površina, ljudi moraju po danu da drže upaljeno svjetlo, katastrofa! Samo čekam kada će zaorati i po B fazi i ova naša brdašca na kojima se djeca sankaju poravnati i napraviti neki poslovno-stambeni objekat parama stečenim na drogi i utajama poreza.
Katastrofa jedna!
Da mi je kako da odem odavde, ne vidim u narednih 10 godina da bi moglo šta da se promijeni, nažalost!
Kao i obično što na kraju kažem, ja sam pesimista dibidus!
- chuchumbamayumbe
Niko mi ne reče šta će biti na mjestu gdje je bilo kino Arena? I to je garant zicerovo neki novopečeni bogataš?
Jebote, što nisu srušili četnici, ovi dovršavaju! Ništa više neće biti kao što je bilo!
Jebote, što nisu srušili četnici, ovi dovršavaju! Ništa više neće biti kao što je bilo!
-
zzzzz
Ja koliko znam da ce sve to biti preuredjeno u poslovne prostore...mislio sam da je to vec zavrsenochuchumbamayumbe wrote:Niko mi ne reče šta će biti na mjestu gdje je bilo kino Arena? I to je garant zicerovo neki novopečeni bogataš?
PS
Sad vidim koliko je bitno sto Markovic, tadasnji nacelnik u Centru, nije dozvolio da BBI poveca gabarite pri izgradnji ovog centra na mjestu Sarajke.
Kad osjetis klaustofbiju azijskih gradova, zatrpanih oblakoderima, budes sretan sto ne zivis u takvoj sredini. Na zalost i ovi nasi, kojima je Azija uzor, nastoje od Sarajeva napraviti istu stvar.
Last edited by zzzzz on 02/01/2007 00:33, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
Treba srušiti sve što nije lijepo i izgraditi nove objekte, po mjeri naših građana!mIRCerka wrote:potpisujem...JD wrote:
pa zar je bivse kino bilo ljepse ili korisnije ? bar ce u novoj zgradi neko zivjeti i raditi, a kino je zjapilo prazno. nasim ljudima nikad ugoditi.
Samo što više stakla, šminke, neka vidi svijet "ima se, može se".
Još kada nikne Twisted tower na temeljima ružnog Alhosa...
Meni ne smeta toliko što se gradi, nego netransparentnost i eventualna zakonitost kompletnih projekata.
Uništiše svo zelenilo što se moglo uništiti, sve je zbrda-zdola, gradi ko šta hoće i kako, sve nekaki arhitektonski pothvati bez ikakvih planova uređenja, svako za sebe gradi i sve već odavno počinje da liči na cirkus!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Ili se treba pobuniti kad se vec NOVI temelju naprave, kao sto je slucaj sa sarajkom...chuchumbamayumbe wrote:Treba srušiti sve što nije lijepo i izgraditi nove objekte, po mjeri naših građana!mIRCerka wrote:potpisujem...JD wrote:
pa zar je bivse kino bilo ljepse ili korisnije ? bar ce u novoj zgradi neko zivjeti i raditi, a kino je zjapilo prazno. nasim ljudima nikad ugoditi.
Samo što više stakla, šminke, neka vidi svijet "ima se, može se".
Još kada nikne Twisted tower na temeljima ružnog Alhosa...
Meni ne smeta toliko što se gradi, nego netransparentnost i eventualna zakonitost kompletnih projekata.
Uništiše svo zelenilo što se moglo uništiti, sve je zbrda-zdola, gradi ko šta hoće i kako, sve nekaki arhitektonski pothvati bez ikakvih planova uređenja, svako za sebe gradi i sve već odavno počinje da liči na cirkus!
daj ba, nek ruse i nek grade dokle god gradjani ove metropole (kakva provala) ne ustanu sa rucica i ne zavrnu rukave i sami se ne izbore za nesto...
do tada, nek rade sve sto je u skladu sa postojecim zakonima, makar meni ciglama zatvorili prozor...
dosta je vise indolentnosti i lamentiranja kad je ne 5 do 12, vec pola dva uveliko....
-
docent
Pa zar ne vidite da je cilj teme srusiti sve sto podsjeca na prosli sistem?
Kumrovec, Sarajka, Oslobođenje........
Jednostavno treba izbrisati ljudima iz sjecanja kako se nekad zivjelo, treba im izbrisati uspomene, da bi shvatili da istorija ipak pocinje od 1990.
Kumrovec, Sarajka, Oslobođenje........
Jednostavno treba izbrisati ljudima iz sjecanja kako se nekad zivjelo, treba im izbrisati uspomene, da bi shvatili da istorija ipak pocinje od 1990.