Ma ja sam isprva fakat kontala da su zbrisali u Hr., ali sada kada malo bolje razmislim mislim da nemaju oni potrebnu logistiku za takvo nesto...ne znam....FantomDOTba wrote:Kakve Ploce, kakva HR, ubice su tu u SA, ....ovo me odmah podsjeti na onaj lov na Karadzica po BiH, a lik hladno sjedi u centru BGladyblue18 wrote:Dnevnik, vijesti...sumnja se da su na podrucju Ploca i raspisana je medjunarodna potjernica.hakazvaka wrote: odakle sada vijest da su u Hr hebote ?
Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#676 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
- Simply_Red
#677 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
slazem sekomi wrote:ova dvojica su
ILI srećkovići pa se skrivaju u nekoj rupi u sarajevu
ili sposobni da vuku policiju za nos i sada su negdje na sigurnom i smiju nam se
ili se politika kakva upetljala u sve ovo pa su satjerani u kut i čeka se pogodan momenat... sva sreća nisu još izbori...
možda će njihovim padom pasti neko viši pa se odugovlači...![]()
![]()
-
lolo_lolo
#678 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
ako je istina da se ubistvo desilo tako spontano,samo zbog pica,onda ne postoji mogucnost da su oni imali neki organizovaniji bijeg
kakve ba ploce,ne vjerujem a su otisli dalje od hadzica,to su djeca,nisu sposobni ni pisati,a kamoli bjezati preko granice
kakve ba ploce,ne vjerujem a su otisli dalje od hadzica,to su djeca,nisu sposobni ni pisati,a kamoli bjezati preko granice
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#679 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Pa i da su pobjegli preko grane, šta mogu? Vozati se gore-dolje dok im ne ponestane goriva ili para, ili dok ih prva patrola ne zaustavi. Više šanse imaju ako su ostali u Bosni. Ali ne mnogo više.lolo_lolo wrote:ako je istina da se ubistvo desilo tako spontano,samo zbog pica,onda ne postoji mogucnost da su oni imali neki organizovaniji bijeg
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#680 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
sve je moguće međutim ako su u tim vodamalolo_lolo wrote:ako je istina da se ubistvo desilo tako spontano,samo zbog pica,onda ne postoji mogucnost da su oni imali neki organizovaniji bijeg
moguće je da su imali plan za bijeg zbog nečeg drugog...
ako imaš para... i poznanstava... ko zna gdje bi mogli biti do sada...
kad bih se ja našao u sličnoj situaciji nedobog nikom
bio bih u rubnim dijelovima grada stalno u pokretu spavati se može i na klupi i u šumi...
s druge strane ako su prenoćili u nekom stanu... ili vikendici i proveli dan razmišljajući što bi...
svašta su mogli u 24 sata isplanirati
inače uvijek sam skidao kapu policiji na brzini otkrivanja i hvatanja počinitelja... ovo mi se ne uklapa nikako
- valterbranisarajevo
#681 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
U Hrvatskoj nema EUPM-a i ostalih parazita koji su uništili našu policiju. Ako ništa, hrvatska će ih policija makar" olešiti kao volove u kupusu"
- valterbranisarajevo
-
necko_sa
#683 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ovih dana cu radi licne zastite potraziti da kupim pistolj na crno...jer je situacija postala prakticno ista onoj koja je bila na "divljem zapadu".
Drzava i njen sugavi sistem ce uciniti da svaki gradjanin mora imati licno vatreno naoruzanje koje ce nositi kada izadje na ulicu, jer bi ga pred haustorom mogao sacekati nakav tip sa pisoljem u ruci samo zato sto mu se njegova kosulja nije svidjala.
Kako vec to prije mene neko napisa...sta ce nam evropski standardi kada nismo clanica EU.
Nista drugo ne preostaje nego radikalno krenuti prvo od sankcionisanja svih onih koji budu uhvaceni sa vatrenim oruzjem bez odgovarajuce dozvole (ako se ja pitam...nabio bih mu ga na licu mjesta u supak i onda bih ga poslao na 15godina robije bez mogucnosti pomilovanja), a za one koji bez dozvole upotrebe oruzje, ili nedaj Boze rane ili ubiju nekoga, odmah maksimalna dozivotna kazna ( a da se ja pitam...pod uslovom da je zrtva nevina, odmah smrtbna kazna, i to istim pitoljem medju oci).
Uzas, uzas, uzas.....
Drzava i njen sugavi sistem ce uciniti da svaki gradjanin mora imati licno vatreno naoruzanje koje ce nositi kada izadje na ulicu, jer bi ga pred haustorom mogao sacekati nakav tip sa pisoljem u ruci samo zato sto mu se njegova kosulja nije svidjala.
Kako vec to prije mene neko napisa...sta ce nam evropski standardi kada nismo clanica EU.
Nista drugo ne preostaje nego radikalno krenuti prvo od sankcionisanja svih onih koji budu uhvaceni sa vatrenim oruzjem bez odgovarajuce dozvole (ako se ja pitam...nabio bih mu ga na licu mjesta u supak i onda bih ga poslao na 15godina robije bez mogucnosti pomilovanja), a za one koji bez dozvole upotrebe oruzje, ili nedaj Boze rane ili ubiju nekoga, odmah maksimalna dozivotna kazna ( a da se ja pitam...pod uslovom da je zrtva nevina, odmah smrtbna kazna, i to istim pitoljem medju oci).
Uzas, uzas, uzas.....
Last edited by necko_sa on 16/08/2009 01:57, edited 1 time in total.
- Sunrise00
#684 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ne znam jesi li primijetio, ali prije ovoga si napisao da ces na crno kupiti pistoljnecko_sa wrote:Ovih dana cu radi licne zastite potraziti da kupim pistolj na crno...jer je situacija postala prakticno ista onoj koja je bila na "divljem zapadu".
Nista drigo ne preostaje nego radikalno krenuti prvo od sankcionisanja svih onih koji budu uhvaceni sa vatrenim oruzjem bez odgovarajuce dozvole (ako se ja pitam...nabio bih mu ga na licu mjesta u supak i onda bih ga poslao na 15godina robije bez mogucnosti pomilovanja), a za one koji bez dozvole upotrebe oruzje, ili nedaj Boze rane ili ubiju nekoga, odmah maksimalna dozivotna kazna ( a da se ja pitam...pod uslovom da je zrtva nevina, odmah smrtbna kazna, i to istom pitoljem medju oci).
Uzas, uzas, uzas.....
-
necko_sa
#685 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Pa da...obzirom da se vjerovatno nista nece promjeniti, radi nestalog osjecaja sigurnosti i povjerenja u pravni sistem ove sugave drzave, bicu prinudjen na nesto tako...jer drugog izbora necu imati.
A ako kojim slucajem zazivi( u sta cisto sumnjam) ovo o cemu sam pisao u drugom dijelu moga predhodnog posta, isti na crno kupljen pistolj cu isti dan unistiti (ako me prije toga ne zaustave na ulici
...ode supak
, u sta takodjer cisto sumnjam, jer su me u proteklih 9 godina koliko sam vozac, zaustavili i pretresli ne vise od 4 puta. ).
A ako kojim slucajem zazivi( u sta cisto sumnjam) ovo o cemu sam pisao u drugom dijelu moga predhodnog posta, isti na crno kupljen pistolj cu isti dan unistiti (ako me prije toga ne zaustave na ulici
- respo
#686 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
pominjes sve one koji nemaju dozvolu
danas lakse i brze izvadis dozvolu za pistolj nego licnu
treba prvo srediti kako i kome sve izdavati dozvole pa tek onda u "lov" na te ilegalce
danas lakse i brze izvadis dozvolu za pistolj nego licnu
treba prvo srediti kako i kome sve izdavati dozvole pa tek onda u "lov" na te ilegalce
- respo
-
zelenashica
#688 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
upravo takoo......samo mi nije jasno kako mi iz ostalih gradova možemo biti tako pasivni,.....Šuti Tuzla,šuti Zenica,....Mostar šuti.svi šutimo samo Sarajlije imaju muda da brane svoju djecu........haloooooo zar mi ostali nemamo djecu,...sarajlijama i našoj djeci treba pomoć.....ako ne možemo biti u Sarajevo možemo na svojim ulicama.....TheWatcher wrote:ja sam evo sad usao u kucu do sada sam bio na raskrsnici...jednu stvar ne mogu da shvatim nikako:na jednoj jebenoj koridi u tamo nekoj vukojebini koja se zove Cevljanovici skupi se 100.000 ljudi kako bi gleldali kako se dva bika tuku, ljudi koji samo zderu i piju po cjeli dan uz pjesmu i koloa u mom gradu ubiju djete ni krivo ni duzno na pravdi Boga i okupi se jedva 100-200 ljudi
![]()
pitam se dali su ovom gradu opet potrebne barikade kao 92 i dali opet treba uzeti oruzje u ruke i ratovati al ne vise protiv stranog agresora nego protiv svojih sugradjana
![]()
gdje su te grupe građana,pa brate dragi nije fer,...nije fer ni pošteno da nestaju mladi životi tek tako,ni krivi ni dužni......
znamo se izvući na koride,na ulice radi fešti,kojekakvih trgova koji se otvaraju
Budimo seeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....čak i snu se umire!!!!
- 8. sekretar SKOJ-a
#689 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Treba proširiti zahtjeve, pa onda očekivati da se i drugi gradovi pridruže. Mujezinović tamo priča o potrebi ukidanja nezavisnog izbora komesara, direktora policije, sudija, tužioca,...Iskoristiti to, proširiti zahtjeve,...zelenashica wrote: ...upravo takoo......samo mi nije jasno kako mi iz ostalih gradova možemo biti tako pasivni,.....Šuti Tuzla,šuti Zenica,....Mostar šuti.svi šutimo samo Sarajlije imaju muda da brane svoju djecu........haloooooo zar mi ostali nemamo djecu,...sarajlijama i našoj djeci treba pomoć.....ako ne možemo biti u Sarajevo možemo na svojim ulicama.....
gdje su te grupe građana,pa brate dragi nije fer,...nije fer ni pošteno da nestaju mladi životi tek tako,ni krivi ni dužni......
znamo se izvući na koride,na ulice radi fešti,kojekakvih trgova koji se otvaraju.....a ne znamo da baš taj trg suta može biti krvav,natopljen krvlju naše djece......
Budimo seeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....čak i snu se umire!!!!
-
popajic
#690 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
200-tinjak sarajlija protestuje...bilo sta da se desi.Bilo sta !zelenashica je napisao/la: ...upravo takoo......samo mi nije jasno kako mi iz ostalih gradova možemo biti tako pasivni,.....Šuti Tuzla,šuti Zenica,....Mostar šuti.svi šutimo samo Sarajlije imaju muda da brane svoju djecu........
Nema govora o "mudima" dok to ne bude 200.000, a zadnji put nas je bilo toliko kad smo 1992 pjevali gradom da pjesmom urazumimo
- Gandalf
#691 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Smrt Amara Mistrića je poraz BIH - strašno je stanje u ovoj državi kada ima toliko razbojnika koji se neometano i slobodno šetkaju i svako malo potežu pištolje i noževe na nedužan svijet. Svaki taj hajvan je dobro poznat policiji koja interveniše tek kada takav razbojnik izvrši ubistvo - znači do tada on je samo poznat policiji i njima a ni tužilaštvu neće pasti na pamet da s vremena na vrijeme privedu takvu barabu makar na 24- satni pritvor, malo da ga pritisnu, tek i da takva baraba osjeti barem malo represiju koju on konstantno vrši na drugima - tek da makar na par sati mjesečno MUP pritisne takvog pritvorom, jednim javnim pretresom na ulici vikendom u 9 sati, jednim malim pretresom stana ili auta uz par šljaga od strane specijalaca i sl. Al' jok , svaka ta budaletina koja je od ranije poznata policiji, postane predmet većeg zanimanja tek onda kada je prekasno, kada je baraba već odnjela ljudski život - ovoj državi ne treba "sablja" već "nuklearka".
- strong69
#692 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Imaju muda itekako. A kako ce nas doci 200.000 kad ne znamo gdje udaramo? Ja moram prehraniti porodicu i otplatiti kredite a jedini zaradujem. I mislis da mogu doci tamo svaki dan? Bio sam prvi dan do 22.30h a juce sam zbog blokade zakasnio na posao i dobio ukor a time i smanjenje plate. Nije sve tako jednostavno nazalost... Borba je za zivot svugdje i vecini gradana...popajic wrote: Nema govora o "mudima" dok to ne bude 200.000, a zadnji put nas je bilo toliko kad smo 1992 pjevali gradom da pjesmom urazumimocetnike oko grada
Ali podrzavam zahtjeve gradana i uvijek cu biti na strani koja trazi zadovoljenje pravde. I jos cu reci da onu dvojicu ubica treba prepustiti masi a ne Sudu.
-
popajic
#693 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Znam, znam...o tome se i radi.strong69
Imaju muda itekako. A kako ce nas doci 200.000 kad ne znamo gdje udaramo? Ja moram prehraniti porodicu i otplatiti kredite a jedini zaradujem. I mislis da mogu doci tamo svaki dan? Bio sam prvi dan do 22.30h a juce sam zbog blokade zakasnio na posao i dobio ukor a time i smanjenje plate. Nije sve tako jednostavno nazalost... Borba je za zivot svugdje i vecini gradana...
Mala grupica ce dobiti po usima, po djepu, po svemu,a nista izmijeniti nece !
Kad 200.000 sa palicama upadne medju guzonje, pa NJIH istjera na ulicu, NJIMA ukine plate, NJIH pohapsi...e, onda se mozemo necem nadati.
Ovako - sve je ovo ljudski , ali jalovo. ONI to dobro znaju.
Sta njima znaci Amar i svi bivsi i buduci Amari ? Nista
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#694 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Uzas. OVO nije moje Sarajevo. U mom Sarajevu se ljudi vole saliti, vole lijepo zivjeti, vole komsiju i uvijek mu pomognu. Kad su moje Sarajevo napali ljudi iz Kamenog Doba, u mom Sarajevu ljudi se nisu predali. Svi su dijelili ono sto su imali, cijelom svijetu su dali lekciju iz civilizovanosti. U mom Sarajevu se ljudi natjecu kroz znanje i umjetnost, kroz rad i cestitost, a ne kroz misicnu masu i ubilacka sredstva. U mom Sarajevu je ubijen MOJ Amar kojeg nisam poznavala, ali kao da ga znam, jer je vjerovao da se kroz zivot treba boriti sa svojih deset prstiju, raditi, pomagati svojima i biti raja. Evo placem one suze koje mi stoje u grlu od kad ga je usmrtio jedan od onih koji od mog Sarajeva hoce da napravi zvjerinjak - u kome nema pravila, nema razuma, nema smisla. Ima samo SILA oruzja i bezzakonja. Ovo NIJE moje Sarajevo.
Hallelujah
- Train to Bombay
#695 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Latina wrote:Uzas. OVO nije moje Sarajevo. U mom Sarajevu se ljudi vole saliti, vole lijepo zivjeti, vole komsiju i uvijek mu pomognu. Kad su moje Sarajevo napali ljudi iz Kamenog Doba, u mom Sarajevu ljudi se nisu predali. Svi su dijelili ono sto su imali, cijelom svijetu su dali lekciju iz civilizovanosti. U mom Sarajevu se ljudi natjecu kroz znanje i umjetnost, kroz rad i cestitost, a ne kroz misicnu masu i ubilacka sredstva. U mom Sarajevu je ubijen MOJ Amar kojeg nisam poznavala, ali kao da ga znam, jer je vjerovao da se kroz zivot treba boriti sa svojih deset prstiju, raditi, pomagati svojima i biti raja. Evo placem one suze koje mi stoje u grlu od kad ga je usmrtio jedan od onih koji od mog Sarajeva hoce da napravi zvjerinjak - u kome nema pravila, nema razuma, nema smisla. Ima samo SILA oruzja i bezzakonja. Ovo NIJE moje Sarajevo.
Hallelujah
-
popajic
-
skojotovski
#697 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Latina wrote:Uzas. OVO nije moje Sarajevo. U mom Sarajevu se ljudi vole saliti, vole lijepo zivjeti, vole komsiju i uvijek mu pomognu. Kad su moje Sarajevo napali ljudi iz Kamenog Doba, u mom Sarajevu ljudi se nisu predali. Svi su dijelili ono sto su imali, cijelom svijetu su dali lekciju iz civilizovanosti. U mom Sarajevu se ljudi natjecu kroz znanje i umjetnost, kroz rad i cestitost, a ne kroz misicnu masu i ubilacka sredstva. U mom Sarajevu je ubijen MOJ Amar kojeg nisam poznavala, ali kao da ga znam, jer je vjerovao da se kroz zivot treba boriti sa svojih deset prstiju, raditi, pomagati svojima i biti raja. Evo placem one suze koje mi stoje u grlu od kad ga je usmrtio jedan od onih koji od mog Sarajeva hoce da napravi zvjerinjak - u kome nema pravila, nema razuma, nema smisla. Ima samo SILA oruzja i bezzakonja. Ovo NIJE moje Sarajevo.
Hallelujah
jesi li ti jos uvijek u svom Sarajevu?
- Cholina_Lokica
#698 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
hvala momcima iz carbona... 
-
allias_sa
#699 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
naznam nemam rijeci
zalosno
sinoc smo se mi okupili ispred interex-a jedno 50 auta obisli krug oko grada i iskupili se ispred ch.wille
znaci raja koja je svaku noc ispred interex-a a niko kako auto moto klub samo raja kaja se okuplja tu....
zalosno je to sto je upucen poziv po svim auto moto forumima i niko nije bio u stanju da dodje....
BTW
zasto se zahvaljujes carbonu ???
zalosno
sinoc smo se mi okupili ispred interex-a jedno 50 auta obisli krug oko grada i iskupili se ispred ch.wille
znaci raja koja je svaku noc ispred interex-a a niko kako auto moto klub samo raja kaja se okuplja tu....
zalosno je to sto je upucen poziv po svim auto moto forumima i niko nije bio u stanju da dodje....
BTW
zasto se zahvaljujes carbonu ???
-
Utokkha
#700 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Porazno je brate moj, kontaš... Porazno, jer ovaj mali Vuk nije ni Gaši, ni Faćo ni neki oveći poslijeratni sarajevski kriminalac da iza sebe ima organizaciju koja bi ga skrivala. Porazno, jer je do prije par godina bio običan momak kao i većina sarajevske djece. Porazno, jer ga je sistem napravio takvim kakvim je, a sad ga sistem ne može kazniti zbog toga što je. Izgleda da u ovom gradu, u ovoj državi svako može pucati iz pištolja.
Naravoučenije iz ovog događaja: kupujem dvije zolje. Ponude na PM.
Rahmetullahi alejhi Amare! Oprostite na dozi ironije u mojim rečenicama.
Naravoučenije iz ovog događaja: kupujem dvije zolje. Ponude na PM.
Rahmetullahi alejhi Amare! Oprostite na dozi ironije u mojim rečenicama.