Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#651 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by respo »

Latina wrote:
respo wrote:ironicno da ne moze vise biti
Hvala ti i od mene @respo. Razlog - eto. ;-)

Sarajevo spava ocito - svaka cast onima koji su izrazili svoj otpor kriminalu koji nam je "usao u kucu", jer ako je Amar mogao biti ubijen ovako kako je ubijen - niko vise nije siguran.

Ostali to valjda :

a ) ne kontaju

b ) misle da se njima takvo nesto nece / ne moze desiti

c ) ukopali su se iza kauca

d ) nista od gorenavedenog

Moze li mi neko ko je upuceniji objasniti zbog cega se vecinu Sarajlija Amarovo mucko ubistvo ne tice ?
pokusat cu biti "upuceniji"
ma to nije u mom naselju, desava se al valjda nece meni, pitaj ove danas jesu li bili na denisovim protestima mnogi nisu vjerujem jer ko je za njih denis? a ako i kazu da su bili to ce reci sada poslije ovoga mada sumnjam da jesu, niko ne zeli da se suoci sa istinom, niko ne zeli da ima problema, niko nema m.da da kaze sve sto zna, sve se zna javno samo niko ne progovara itd itd

to su samo moji neki zakljucci zasto ostali nemaju brige ni za amara ni za denisa ni za prethodne i sljedece
chuchumbamayumbe

#652 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by chuchumbamayumbe »

Nadam se da ova dvojica papaka nemaju i hrvatsku šaru pa su pobjegli u Hr da ih ne bi ovamo izručili?!!?
Ako nemaju hrvatsku šaru, cro policija je dužna da ih izruči u BiH nakon eventualnog hapšenja i ako mi to zatražimo!?
btw, šta imaju ići u Ploče, preko Doljana, dole je vruće...ia toliko neobilježenih prelaza, nije problem ući u Cro neopažen, a sa druge ih strane vjerovatno čeka neko ko je regularno prešao granicu...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#653 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Latina »

respo wrote:
pokusat cu biti "upuceniji"
ma to nije u mom naselju, desava se al valjda nece meni, pitaj ove danas jesu li bili na denisovim protestima mnogi nisu vjerujem jer ko je za njih denis? a ako i kazu da su bili to ce reci sada poslije ovoga mada sumnjam da jesu, niko ne zeli da se suoci sa istinom, niko ne zeli da ima problema, niko nema m.da da kaze sve sto zna, sve se zna javno samo niko ne progovara itd itd

to su samo moji neki zakljucci zasto ostali nemaju brige ni za amara ni za denisa ni za prethodne i sljedece
Hvala na odgovoru.

Nemati stav ( narocito po ovakvim pitanjima ) je veoma opasno po onoga ko nema stav. To je tako - Iz prostog razloga sto uvijek ima onih kojima nije svejedno koliko mi kao ljudi drzimo do sebe, i jedni do drugih.
Last edited by Latina on 15/08/2009 23:23, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#654 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by valterbranisarajevo »

Ja samna grupi posvećenoj Amaru na Facebooku također prenio ovu vijest FTV-a, i zamolio eventualne članove grupe iz Hrvatske da je pogledaju, obavijeste prijetelje i policiju, ako imaju nekih saznanja...

sada ću to uraditi na još jednoj grupi gdje ima ljudi iz Hrvatske..

Ja sam imao account na forum.hr, ali se sada ne mogu ulogovati. Da li je neko možda član index foruma ili slično?
TheWatcher

#655 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by TheWatcher »

ja sam evo sad usao u kucu do sada sam bio na raskrsnici...jednu stvar ne mogu da shvatim nikako:na jednoj jebenoj koridi u tamo nekoj vukojebini koja se zove Cevljanovici skupi se 100.000 ljudi kako bi gleldali kako se dva bika tuku, ljudi koji samo zderu i piju po cjeli dan uz pjesmu i kolo :x a u mom gradu ubiju djete ni krivo ni duzno na pravdi Boga i okupi se jedva 100-200 ljudi :x :x pitam se dali su ovom gradu opet potrebne barikade kao 92 i dali opet treba uzeti oruzje u ruke i ratovati al ne vise protiv stranog agresora nego protiv svojih sugradjana :x
valterbranisarajevo

#656 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

ja.neron wrote:
valterbranisarajevo wrote:Trebali bi postaviti njihove slike na hrvatske forume..
ukinuše mi temu na warezhr.org :x
Nema veze, makar si pokušao.

Znam da na ovaj forum navraća puno ljudi iz Hrvatske, čak i neki novinari, nadam se da će nam pomoći...
Sunrise00

#657 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Sunrise00 »

*
Last edited by Sunrise00 on 15/08/2009 23:57, edited 1 time in total.
Skyfox

#658 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Skyfox »

BIla je duza reportaza na Novoj u njihovom dnevniku
Drina Light

#659 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Drina Light »

15.08.2009

9:30
Image
Image

Motor
Image

Andjele
Image

12:45 polazak na dzenazu
Image

Ravne Bakije
Image
Image

Ispracaj na vjecni pocinak

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Nakon toga su se svi vratili na raskrsnicu. Nazalost dalje slike nemam, jer mi je iz nekog razloga crk'o digitalac, ali mogu reci da je u periodu od 20:00 - 22:00 raskrnica bila nakrcana ljudima. Mislim da je broj dostizao i 800 ljudi (po slobodnoj procjeni). I jos jednom, ti momci i djevojke, Amarovi prijatelji, trebaju pomoc gradjana Sarajeva. A ako pomognemo njima u njihovoj borbi, pomazemo i sebi. To je borba svih nas.

P.S.
Mehmedic je bio prisutan od samog kretanja sa raskrnice na dzenazu, na Ravnim Bakijama, do vracanja na Ch.Willu. Nadam se da ovaj njegov gest nema politicku pozadinu, ako ima, njemu na dusu (i nemojte molim vas da se sad raspravlja ima li ili nema, da se ne kvari koncept teme). Eto, dosao sam kuci sad nekad, nakon provedenog dana sa rajom na raskrsnici i mogu reci samo jedno. Previse emocija. Tuzno.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#660 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ladyblue18 »

skojotovski wrote:
ladyblue18 wrote:Gledah dzenazu na hayatu. :( :( :( isplakah se ko da mi je najrodjeniji umro...

Nego jesul ovo zbrisali u Kroaciju? Rekla sam kada ih nisu uhvatili u roku od 24 sata da su zbrisali iz zemlje.
:x :x :x :x :x :x u pravu je ova teta na hayatu, gori nego Mladic i Karadzic.

na FTV javljaju da su na podrucju Ploca....
nije mi jasno kako su mogli preci granu ako su alarmirali DGS????
i nije mi jasno kad prije su razgulili dole! ocito da su planirali!
Cuh, raspisana medjunarodna potjernica.
Ja pretpostavljam da nisu mogli odmah nakon ubistva zbrisati u Hr. ako su zaista tamo.
Sto bi znacilo da je granicna policija trebala imati njihove podatke do tada...ali.

Ne znam fakat nisam pametna.
I ni meni nije jasno sta trebas ovom narodu reci i uraditi da izadje na ulicu?
Zena neka place i dere se na dnevniku, da izadju, sta cekaju itd...i opet niko nista.
Mi smo definitivo za nekog promatranja naucnog. :(

Sto se tice hr. foruma i portala bilo je na dnevnik.hr i u dnevniku nove, na indexu nista nisam vidjela.
Ali niko od njih nije jos objavio info. da su mozda u Hr. koliko sam upratila.
kljurso

#661 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by kljurso »

pratim cijeli dan desavanja. posao mi ne dozvoljava da se prikljucim.
ovako:
herak "zivi" u haustoru do mene. znam mu roditelje i moram reci da su predivni ljudi. njega iskreno ne znam. mislim da ga nisam nikad ni vidio ali nisam siguran. ko zna mozda cak i nije boravio tu.
kad sam cuo juce da je on sin od ovog lika, 5 minuta mi je vilica ostala otvorena. prosto nisam mogo povjerovati. od takvih ljudi takav lik.......
ali
od juce ujutro pred zgradom mi stoji policija i ceka. njega koga ce. cak i sada dok ovo pisem jedan policajac sjedi jadnik ko osudjen i ceka. prosto mi ga je zao. tako rasipanje resursa zbog krembila je uzasno.
e sad najbolja scena danas se desila. bilo je parkirano auto policijsko cijeli dan. u jednom momentu prolazi svadba pored policije i uparkirava se na parking 10 metara od policijskog auta i ono dernek. kompletna svadba je prosla pored te policije. u jednom momentu nekih pola sata poslije neko od svatova puca iz necega. tri cetri metka. da napomenem naselje gusto, djeca se igraju, .....
bukvalno takva drskost mi je nevjerovatna. policajac izlazi iz auta i odlazi u pravcu odakle se culo pucanje. vraca se za par minuta i ........nista, nikog ne vodi, nikog ne privodi....NISTA
cak i da je taj neko imao dozvolu za oruzije, pucanje je razlog da se neko privede. pa ljudi moji na mjestu policajca ja bih zvao pojacanje specijalce padobrance tenkiste...... i ne bi mi makao niko od svatova dok se ne pronadje ko je pucao i oruzije, pa po cjenu kad ne bi se vjencali. pa pogotovo sto je cijeli dan u znaku desavanja oko rahmetli Amara. sramotno.
Latina

#662 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Latina »

To pucaju u sred Sarajeva, je li ?

Nevjerovatno.

p.s. Hvala ti na fotografijama sa dzenaze @Drina_Light ... zali Boze momka sto ode na pravdi Boga. Ili treba vise zaliti nas koji smo 'zivi' ? Fakat vise nisam sigurna.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#663 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by hrasno38 »

Kada bi covjek nekada htio da nesto napise ili da kaze desi mu se najednostavnije da nema rijeci. Mozda je nekada najpametnije i cutati ali onda covjek obicno se grize sam u sebi. Mislio sam da je proslo vrijeme kada sam svaki dan gledao i citao kako sa ovoga svijeta ode po neka fina dusa,po neki iskreni djeciji osmjeh, vrijeme kada vrijedni nestaju a zlikovci opstaju. Ne znam ovog momka ali mi je dovoljno kada vidim da njegovi vrsnjaci, njegovi drugovi svojim suzama natapaju vreli sarajevski asfalt. Amar je bio kriv sto je bio jedan mladi momak koji je izdrzavao svoju porodicu radeci od zvijezde do zvijezde i sto je jednostavno to prokleto vece htio ici svojoj kuci u 1 sat iza ponoci da samo malo odmori. Naravno to nikada nece razumjeti kabadahije koje zive od tudjeg znoja i kojima je najvaznije da se spominju kao zestoki momci. Bio sam na toj raskrsnici tuge, citam sve ovo,slusam vijesti i mislim da ovo skupljanje nece ama bas nista promjeniti. To ce biti interesantno samo koji dan uz krasna obecanja ovih i onih kako ce od sutra da cvatu ruze. Ova dvojica krvnika ce biti uhvacena sigurno kao sto su uhvaceni i Denisa Mrnjavca ubice. Osudit ce ih sasvim sigurno i pojeo vuk magarca.
Za koji dan ili mjesec sve ovo ce opet ponoviti i opet ce necija majka da kleci na grobu svog sina ili kceri. Nemojte se cuditi sto je na raskrsnici samo 200-300 ljudi jer je u narodu totalna i apsolutna apatija koja je nametnuta svim problemima sa kojima se svakodnevno susrecemo, borbom za neki najnormalniji zivot, stvorena sa bezbroj sarenih laza od onih koji vode ovu zemlju. Amar je samo nastavak niza koji ce biti prekinut onoga trenutka kada potencijalne ubice budu 100% sigurne da za ovakvo ubistvo ce 100% dobiti masimalnu kaznu ili dozivotni zatvor bez prava pomilovanja. Ja jesam za smrtnu kaznu za oakve krvnike ali je kod nas nema. Isto tako svi ti kojima se nadje oruzje bi morali biti drasticno kaznjeni opet kojom godinom teskog zatvora. U ovom gradu jednostavno ne postoji ni red ni zakon. Kafane treste do sitnih sati u sred grada prepune potencijalnih ubica koji to postaju samo sa kojom casicom vise i potrebom za dokazivanjem.
Samo "milicija" onih vremena moze stati u kraj svemu tome i dovesti opet do vremena kada ce makar nasa djeca moci mirno sjediti na svakoj gradskoj klupi, zaradjivati svoj hljeb na miru i kada ce djeca nekim prirodnim tokom sahranjivati svoje roditelje a ne obratno.
Simply_Red

#664 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Simply_Red »

Mene samo ovo zanima: Kako neko zna da su oni na podrucju Ploca?? Jedino ako ih je neko uocio.. A ako su bili uoceni policija ih je mogla uhvatiti kako je htjela. Druga stvar, kako su uopste presli granicu? Nesto je trulo u drzavi Danskoj
ladyblue18

#665 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ladyblue18 »

Simply_Red wrote:Mene samo ovo zanima: Kako neko zna da su oni na podrucju Ploca?? Jedino ako ih je neko uocio.. A ako su bili uoceni policija ih je mogla uhvatiti kako je htjela. Druga stvar, kako su uopste presli granicu? Nesto je trulo u drzavi Danskoj
Nemoj zezati...

A ne znam opet nekako oni su previse male ribe da bjeze tako u Hr., mislim da nisu sposobni za to, i da su na teritoriji BiH.
To je nekako moje misljenje, ali ko zna... :roll:
8. sekretar SKOJ-a

#666 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Simply_Red wrote:Mene samo ovo zanima: Kako neko zna da su oni na podrucju Ploca?? Jedino ako ih je neko uocio.. A ako su bili uoceni policija ih je mogla uhvatiti kako je htjela. Druga stvar, kako su uopste presli granicu? Nesto je trulo u drzavi Danskoj
Pa, recimo, mogu saznati prisluškivanjem telefona, a ima i drugih metoda.
Granična policija ima nadležnost da kontroliše prelaz granice na tačno određenoj udaljenosti od samog GP. Sve ostalo, je ''nepopunjeno'' i može granicu preći ko god hoće i kada hoće.
hakazvaka

#667 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by hakazvaka »

ladyblue18 wrote:
Nemoj zezati...

A ne znam opet nekako oni su previse male ribe da bjeze tako u Hr., mislim da nisu sposobni za to, i da su na teritoriji BiH.
To je nekako moje misljenje, ali ko zna... :roll:
odakle sada vijest da su u Hr hebote ?
ladyblue18

#668 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ladyblue18 »

hakazvaka wrote: odakle sada vijest da su u Hr hebote ?
Dnevnik, vijesti...sumnja se da su na podrucju Ploca i raspisana je medjunarodna potjernica.
Latina

#669 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Latina »

hrasno38 wrote: Za koji dan ili mjesec sve ovo ce opet ponoviti i opet ce necija majka da kleci na grobu svog sina ili kceri. Nemojte se cuditi sto je na raskrsnici samo 200-300 ljudi jer je u narodu totalna i apsolutna apatija koja je nametnuta svim problemima sa kojima se svakodnevno susrecemo, borbom za neki najnormalniji zivot, stvorena sa bezbroj sarenih laza od onih koji vode ovu zemlju. Amar je samo nastavak niza koji ce biti prekinut onoga trenutka kada potencijalne ubice budu 100% sigurne da za ovakvo ubistvo ce 100% dobiti masimalnu kaznu ili dozivotni zatvor bez prava pomilovanja. Ja jesam za smrtnu kaznu za oakve krvnike ali je kod nas nema. Isto tako svi ti kojima se nadje oruzje bi morali biti drasticno kaznjeni opet kojom godinom teskog zatvora. U ovom gradu jednostavno ne postoji ni red ni zakon. Kafane treste do sitnih sati u sred grada prepune potencijalnih ubica koji to postaju samo sa kojom casicom vise i potrebom za dokazivanjem.
Samo "milicija" onih vremena moze stati u kraj svemu tome i dovesti opet do vremena kada ce makar nasa djeca moci mirno sjediti na svakoj gradskoj klupi, zaradjivati svoj hljeb na miru i kada ce djeca nekim prirodnim tokom sahranjivati svoje roditelje a ne obratno.
Ako je tako - budite taoci bagre i psihopata. Krijte se iza TV prijemnika, zivite u mjehuricima od sapunice o vlastitoj civiliziranosti, potpuno neosjetljivi za bol covjeka pored vas. Gradjanstvo i civilizirano jezgro nase zemlje je vec jednom palo na velikom ispitu zrelosti i mudrosti - sa dalekoseznim posljedicama. Kada su gradjani napokon izasli na ulice u velikom broju - bilo je prekasno. To je bilo tada, a sad je izlika za apatiju 'tezak zivot' ? Mislite da negdje ima bolje/lakse ?

Nastavite sanjati i prepustajte se apatiji. Samo sto tu postoji jedan mali problem - nigdje nije bolje nego kod svoje kuce. Ko ne vjeruje, neka slobodno proba kako je 'trava zelenija na drugoj strani brda'.
Simply_Red

#670 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Simply_Red »

nista ja to ne vjerujem... ovo je skretanje paznje s necega... odnosno pokusaj umanjenja odgovornosti ovih nasih fekalija od policije. nece ih nikad uhvatiti i pojavljivace se sad tamo sad ovamo.. dok jednom ne budu na Dzibutiju... i dzaba ti sve
said.sa

#671 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by said.sa »

Latina wrote:
hrasno38 wrote: Za koji dan ili mjesec sve ovo ce opet ponoviti i opet ce necija majka da kleci na grobu svog sina ili kceri. Nemojte se cuditi sto je na raskrsnici samo 200-300 ljudi jer je u narodu totalna i apsolutna apatija koja je nametnuta svim problemima sa kojima se svakodnevno susrecemo, borbom za neki najnormalniji zivot, stvorena sa bezbroj sarenih laza od onih koji vode ovu zemlju. Amar je samo nastavak niza koji ce biti prekinut onoga trenutka kada potencijalne ubice budu 100% sigurne da za ovakvo ubistvo ce 100% dobiti masimalnu kaznu ili dozivotni zatvor bez prava pomilovanja. Ja jesam za smrtnu kaznu za oakve krvnike ali je kod nas nema. Isto tako svi ti kojima se nadje oruzje bi morali biti drasticno kaznjeni opet kojom godinom teskog zatvora. U ovom gradu jednostavno ne postoji ni red ni zakon. Kafane treste do sitnih sati u sred grada prepune potencijalnih ubica koji to postaju samo sa kojom casicom vise i potrebom za dokazivanjem.
Ako je tako - budite taoci bagre i psihopata. Krijte se iza TV prijemnika, zivite u mjehuricima od sapunice o vlastitoj civiliziranosti, potpuno neosjetljivi za bol covjeka pored vas. Gradjanstvo i civilizirano jezgro nase zemlje je vec jednom palo na velikom ispitu zrelosti i mudrosti - sa dalekoseznim posljedicama. Kada su gradjani napokon izasli na ulice u velikom broju - bilo je prekasno. To je bilo tada, a sad je izlika za apatiju 'tezak zivot' ? Mislite da negdje ima bolje/lakse ?

Nastavite sanjati i prepustajte se apatiji. Samo sto tu postoji jedan mali problem - nigdje nije bolje nego kod svoje kuce. Ko ne vjeruje, neka slobodno proba kako je 'trava zelenija na drugoj strani brda'.
Slažem se. Matrix je ovo. Ljudima je ispiran mozak. Izgleda ni elektrošokovi ne pomažu.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#672 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Pera Trta »

said.sa wrote:
Latina wrote:

Slažem se. Matrix je ovo. Ljudima je ispiran mozak. Izgleda ni elektrošokovi ne pomažu.
50 godina ispiran...plus još skoro pa 20.
valterbranisarajevo

#673 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Možda je propjevao neko od familije. Možda su pratili signal mobitela, a možda je i šuplja..

Evo teme. Samo treba napomenuti da su u pitanju Ploče..Šta god bilo ništa nas ne košta da pokušamo..

http://www.forum.hr/showthread.php?p=22040495

Imal ni neko account na index-u? Koji je hrvatski forum još dobro posjećen?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#674 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Truba »

ova dvojica su

ILI srećkovići pa se skrivaju u nekoj rupi u sarajevu
ili sposobni da vuku policiju za nos i sada su negdje na sigurnom i smiju nam se
ili se politika kakva upetljala u sve ovo pa su satjerani u kut i čeka se pogodan momenat... sva sreća nisu još izbori...

možda će njihovim padom pasti neko viši pa se odugovlači... :x :x :x
FantomDOTba

#675 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by FantomDOTba »

ladyblue18 wrote:
hakazvaka wrote: odakle sada vijest da su u Hr hebote ?
Dnevnik, vijesti...sumnja se da su na podrucju Ploca i raspisana je medjunarodna potjernica.
Kakve Ploce, kakva HR, ubice su tu u SA, ....ovo me odmah podsjeti na onaj lov na Karadzica po BiH, a lik hladno sjedi u centru BG :x
Post Reply