Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
johnnykola

#526 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by johnnykola »

udrch wrote:Tolike kasarne, koje složiće se svi koji su služili vojsku, jako organizacijski sliče zatvoru bespotrebno zjape prazne, a naši političari nam prosipaju šuplju da nema para za napraviti jedan zatvor u koji treba smjestiti sve kriminalce iz ovog grada i države..
Pa ako država nema para, neka organizuju sergije po džamijama, dobrovoljne priloge po crkvama, otvore kod telekoma broj u kome će građani donirati 5 KM za zatvor..ja garantujem da bi narod skupio pare, ako država već neće..
Koji apsurdi u ovoj državi..recimo: direkcija cesta dobije 10 miliona maraka da pokrpi ceste u federaciji radi sigurnosti vozača..pa preče je da se tih 10 miliona preusmjeri za zatvor, a vozači će se svakako nekako snaći, navikli su na svakakve ceste..
Treba se organizirati ljudi moji i napraviti zatvor..jeftinije bi nam bilo plaćati zatvorske čuvare nego tužioce koji jednu te istu bagru desetinu puta saslušava i ubire astronomske plate..
10 miliona!?!!? koja sigurnost na cestama!?!?!?! tito dragi!!!
dobro jucer neko rece pa neka naprave onda privatnici zatvore.
neka im eronet, bhtelecom i coca-cola budu sponzori.
ma nista od ovog sve dok ne roknu nekog novog.
johnnykola

#527 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by johnnykola »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Predlažem da, u duhu dobre prakse SA-X foruma, i u cilju kontinuiteta dosljednosti tražimo ostavku gradonačelnika!
ovo je tacno, a sve drugo je licemjerje.
Asana

#528 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Asana »

Ja necu traziti ostavkku gradonacelnika: mene je Semiha u brojnim TV nastupima prosle godine ubijedila da to nije funkcija koja je odgovorna za sigurnost.

Ostavite se sad svojih stranackih zelja!
Bez izmjene zakona, bez ulaganja u infrastrukturu koja bi omogucila uklanjanje kriminalaca s ulica, nista se nece promijeniti bez obzira na to ko dobio slijedece izbore!
Danas treba ispratiti ubijenog sugradjanina, i pokazati vlastima da je doslo do grla!
adnan06

#529 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by adnan06 »

Mislim da bi se najbolji efekt postigao kad bi se tabut kroz grad pronio sa Cengic vile sve do mezarja, glavnom ulicom kroz centar grada. U tabutu sutra ili vec danas moze svako od nas zavrsiti. Je li i sad blokirana raskrsnica. Ima li ikoga da ovo cita, a da mu prozor gleda na raskrsnicu?
PalaSa Marsa

#530 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by PalaSa Marsa »

Rahmet mu dusi i neka mu A.Dz podari lijepi Dzenet.

...
upravnik

#531 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by upravnik »

izvor: Dnevni Avaz online:

"15.08.2009. 10:11

Oko 20 do 25 učesnika jutros je na Čengić-Vili u ulici Džemala Bijedića nastavilo proteste zbog ubistva Amara Mistrića, zbog čega je drumski saobraćaj i dalje blokiran, potvrdio je Feni portparol MUP-a KS-a Irfan Nefić
."

tito dragi, svega u avazu...
adnan06

#532 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by adnan06 »

http://dosta.ba/latinica/hocemo-jasne-r ... situaciji/
Pozivamo ga da održi javni građanski zbor, na kojem će građanima odgovoriti na sva pitanja, poslušati njihove savjete, želje i potrebe, te objasniti ljudima na koji način planira poboljšati sigurnosnu situaciju, a u slučaju da premijer Mehmedić ne poduzme adekvatne korake i ne organizuje zbor, pozivamo sve građane da zajedno završimo ono što smo započeli prošle godine ispred zgrade Kantona.
upravo!
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 16:54, edited 2 times in total.
babyface

#534 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by babyface »

dr.gog wrote:Stojim iza leđa Mehmediću,čiji se glas uopšte i ne čuje,desno na asfaltu bijele i crvene ruže...čovjek od nekih 50 godina,mršav ,priča nešto ogorčeno premijeru,jedan mahalac poručuje da dođe javni tužilac:"na tri lokacije imaju naloge koje čekaju za pretres!"
"zovem tužioca!"...mehmedić telefonira..
Potpuno podržavam demonstracije, i jako mi je žao ubijenog momka. Daj Bože, pa da se što prije pronađu ubice, i da im se pravedno presudi.
Nisam imao vremena čitati sve postove, ali se pitam, dođe li g-din Behmen, gradonačelnik Sarajeva na skup građana ? Da li će se protiv njega klicati i tražiti ostavka, kao što je to bilo u slučaju Semihe ? Smije li se ovako nešto uopšte pitati na ovom forumu ?
innovision

#535 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by innovision »

Zelimm smrtnu kaznu ili teski rad za kaznu !!! mora se uvesti
Asana

#536 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Asana »

babyface wrote: Nisam imao vremena čitati sve postove, ali se pitam, dođe li g-din Behmen, gradonačelnik Sarajeva na skup građana ? Da li će se protiv njega klicati i tražiti ostavka, kao što je to bilo u slučaju Semihe ? Smije li se ovako nešto uopšte pitati na ovom forumu ?
Baby, pitas - jer nemas vremena iscitati postove?

Semiha nije dala ostavku, nego nam je lijepo objasnjavala i objasnila da Grad nije za to nadlezan nego Kanton. Mene je ubijedila. Zasto biti glup pa upucivati kritike na istu adresu?

Uvazavam Semihino objasnjenje. Nadlezan je Kanton, Sudstvo, Tuzilastvo....
Njena moralna odgovornost zbog odlaska u Dubai ostaje. I sama je rekla na javnoj tribini, da je znala kakve ce biti rekacije gradjana na to, da ne bi ni otisla.
kosmos

#537 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by kosmos »

babyface wrote:
dr.gog wrote:Stojim iza leđa Mehmediću,čiji se glas uopšte i ne čuje,desno na asfaltu bijele i crvene ruže...čovjek od nekih 50 godina,mršav ,priča nešto ogorčeno premijeru,jedan mahalac poručuje da dođe javni tužilac:"na tri lokacije imaju naloge koje čekaju za pretres!"
"zovem tužioca!"...mehmedić telefonira..
Potpuno podržavam demonstracije, i jako mi je žao ubijenog momka. Daj Bože, pa da se što prije pronađu ubice, i da im se pravedno presudi.
Nisam imao vremena čitati sve postove, ali se pitam, dođe li g-din Behmen, gradonačelnik Sarajeva na skup građana ? Da li će se protiv njega klicati i tražiti ostavka, kao što je to bilo u slučaju Semihe ? Smije li se ovako nešto uopšte pitati na ovom forumu ?
daleko od kamera i javnosti, njena stranka SDA je Semihu otkacila i interno exkomunicirala i to mnogo prije nego sto je poznato javnosti. To nije uradjeno pompezno da se klanovske borbe ne bi pojacale cega si danas svjedok.
da li ti stvarno mislis da ovaj forum moze nekog "skinuti"?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#538 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Truba »

proradio saobraćaj?
The 51st State

#539 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by The 51st State »

udrch wrote:Tolike kasarne, koje složiće se svi koji su služili vojsku, jako organizacijski sliče zatvoru bespotrebno zjape prazne, a naši političari nam prosipaju šuplju da nema para za napraviti jedan zatvor u koji treba smjestiti sve kriminalce iz ovog grada i države..
Pa ako država nema para, neka organizuju sergije po džamijama, dobrovoljne priloge po crkvama, otvore kod telekoma broj u kome će građani donirati 5 KM za zatvor..ja garantujem da bi narod skupio pare, ako država već neće..
Koji apsurdi u ovoj državi..recimo: direkcija cesta dobije 10 miliona maraka da pokrpi ceste u federaciji radi sigurnosti vozača..pa preče je da se tih 10 miliona preusmjeri za zatvor, a vozači će se svakako nekako snaći, navikli su na svakakve ceste..
Treba se organizirati ljudi moji i napraviti zatvor..jeftinije bi nam bilo plaćati zatvorske čuvare nego tužioce koji jednu te istu bagru desetinu puta saslušava i ubire astronomske plate..
bravo majstore, prava adresa je federalna vlada i ministarstvo pravde.
ofr

#541 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ofr »

E hajdmo sad fino sve u brk :x

Evo zajedničkih slika dotičnih ubica (Edin Vuk i Anel Herak):

Image

Image

Image

Image

Image

Slobodno pojačajte, moj bijes to može podnijeti :x :x :x
Last edited by ofr on 15/08/2009 12:14, edited 1 time in total.
olensoner

#542 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by olensoner »

Malo po malo ovo prelazi sve granice, trebamo uvesti serijatsko kaznjavanje ili nesto slicno tome, pa da vidim ko ce smijeti ubijati, krasti itd. Ovako se vise ne moze...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#543 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ladyblue18 »

johnnykola wrote: (najbolje hayat-u i to jos veceras u senadovom
dnevniku (ako ga ima veceras))
Nema Senada, ljetna je pauza, a i pitanje je hoce li biti vise CD-a uopste.

Nisam nigdje procitala jos da je tuzilac potpisao naloge? Znal iko ista? :? :-? :shock:

Necu moci doci danas nazalost, razbolih se valjda sinoc. :roll: :(
Vama koji idete, sretno.

Btw jel to jos nisu raspisane potjernice? :shock: :shock: :x :x :x
harač

#544 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by harač »

Da li je Behmen bio na protestima?
Neelix

#545 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Neelix »

ofr wrote:E hajdmo sad fino sve u brk :x

Image

Slobodno pojačajte, moj bijes to može podnijeti :x :x :x
vidi ih sto se vole :lol: Image
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#546 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Latina »

zagazaga wrote:Image :(
Otkad sam cula za ovu tragediju ne mogu doci sebi i nisam u stanju napisati nista smisleno.

Neka ti je vjecni Rahmet Amare i neka Dragi Bog tvojim roditeljima podari sabur u ovim preteskim trenucima.
dlfo

#547 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by dlfo »

Neka ti je vjecni Rahmet Amare..
za_sada_bez_dobrog_nicka

#548 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

ofr wrote:E hajdmo sad fino sve u brk :x

Image
Image
popajic

#549 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by popajic »

Edin Vuk i Anel Herak kao osumnjičeni za razna krivična djela često se pojavljivali u operativnoj evidenciji policije
Vise od 4oo slicne gamadi slobodno seta Sarajevom !
Sudstvo- O
Tuzilastvo- O
Policija - O
Lijepi wild,wild west koji je ipak imao pravila.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#550 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Pera Trta »

Joe7 wrote:Ja neznam kako je naš narod naučio patiti sam sebe ?
Nije normalno da obični građani ispaštaju zbog ovoga1!!!

Pa zar je tako lako blokirati put za hiljade nedužnih građana, komšija
djece, koji žure na posao, školu neki u bolnicu ili slično?

UMJESTO TOGA BLOKIRAJTE SUDSTVO, PARLAMENT VLADU ,
NEDAJTE IM PLATU NEDAJTE IM VODE DA PIJU!!!!
Eee, al' za to treba imat' muda!
Post Reply