Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
- Čudna sorta
#451 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Večeras nisam mogla prisustvovati okupljanju pa me zanima da li se bilo kakvo okupljanje planira sutra, ili nekih narednih dana.
I ako da, ako nekom nije problem samo da napiše u koliko i gdje?
I ako da, ako nekom nije problem samo da napiše u koliko i gdje?
-
kosmos
#452 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
na alfi je bio premijer mustafa i demir dosta, sve u svemu jad i bijeda, ko dva brata, dolaze gora vremena, radne akcije i te stvari, salje nasu omladinu na rad u rs, ko fol pomoc povratnicima
suti mis premijer o onom ratnom profiteru sto je policajcu psovao kcerku sa crncem, bijeda od premijera,
suti mis premijer o onom ratnom profiteru sto je policajcu psovao kcerku sa crncem, bijeda od premijera,
- Train to Bombay
#453 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Nikad on nije bio dobar. Ne mijenjaju se ljudi tek tako lako.ecstase wrote:Edina poznajem vec godinama,ovog Anela onako iz vidjenja.
Edina nema na Dobrinji vec par mjeseci zbog neceg ranije sto se desilo u gradu kod katedrale.
Sta se desi sa dobrim momkom kroz par godina ccc...
Ovom gore sto spominje vodju navijaca tj. bivseg samo da kazem da ne uvaljuje djaba druge ljude u ovo.
- strong69
#454 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Bio sam i sad sam se vratio. Jbg, valja sutra opet na posao. Odlicna ideja i zamisao. Inace je sve ostalo "pacifisticko" okupljanje sviranje k****. Konkretno i jasno je ovo. Solidan broj ljudi mada sam ocekivao i vise. Kod ljudi koji su zaglavili u saobracaju cuo sam samo rijeci podrske i opravdavanja postupka. Svaka cast svima a jos vazi poziv za okupljanje i dolazak.
- vivaldi
#455 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Gledao sam ga i ja, ali rekose da je mujezinovic dosao privatnim autom bez obezbjedjenja i razgovarao sa ljudima. Na kraju razgovora je rekao "Duznost mi nalaze da pozovem ljude da se razidju i ne blokiraju saobracaj, ali iz srca i duse ne mogu to da im kazem", a poslije toga je dodao da djela tek treba da uslijede. Ne znam...nekako mi ne djeluje hladnokrvan, vec kao da ima nesto ljudsko u sebi, nadam se da ce uciniti puno vise nego prethodnici.kosmos wrote:na alfi je bio premijer mustafa i demir dosta, sve u svemu jad i bijeda, ko dva brata, dolaze gora vremena, radne akcije i te stvari, salje nasu omladinu na rad u rs, ko fol pomoc povratnicima
Pored mustafe i demira bio je jos neki momak koji je rekao da protesti nece prestati dok policijski komesar selimovic ne podnese ostavku.
PS: imam osjecaj da velike televizije prespavaju sve bitne dogadjaje.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#456 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
I mani se Mujezinović čini puno bolji od Brankovića. Nemam nekih velikih primjedbi. Što se tiče medija takvu neprofesionalnost još ne vidjeh. To se odmah uzma kamera, spremi studio i ide. Nevjerovatno kako su aljkavi i neprofesionalni, a svima drže lekcije. Svoj posao ne odrade.vivaldi wrote:Gledao sam ga i ja, ali rekose da je mujezinovic dosao privatnim autom bez obezbjedjenja i razgovarao sa ljudima. Na kraju razgovora je rekao "Duznost mi nalaze da pozovem ljude da se razidju i ne blokiraju saobracaj, ali iz srca i duse ne mogu to da im kazem", a poslije toga je dodao da djela tek treba da uslijede. Ne znam...nekako mi ne djeluje hladnokrvan, vec kao da ima nesto ljudsko u sebi, nadam se da ce uciniti puno vise nego prethodnici.
Pored mustafe i demira bio je jos neki momak koji je rekao da protesti nece prestati dok policijski komesar selimovic ne podnese ostavku.
Nego, gdje nam je u svemu gradonačelnik
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#457 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Stojim pokraj vjetrenjače i gledam jedan dostojanstven protest...
- Train to Bombay
#458 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
I ja isto mislim. Nadam se da se ne varam.KatarinaKosaca wrote:I mani se Mujezinović čini puno bolji od Brankovića. Nemam nekih velikih primjedbi. Što se tiče medija takvu neprofesionalnost još ne vidjeh. To se odmah uzma kamera, spremi studio i ide. Nevjerovatno kako su aljkavi i neprofesionalni, a svima drže lekcije. Svoj posao ne odrade.vivaldi wrote:Gledao sam ga i ja, ali rekose da je mujezinovic dosao privatnim autom bez obezbjedjenja i razgovarao sa ljudima. Na kraju razgovora je rekao "Duznost mi nalaze da pozovem ljude da se razidju i ne blokiraju saobracaj, ali iz srca i duse ne mogu to da im kazem", a poslije toga je dodao da djela tek treba da uslijede. Ne znam...nekako mi ne djeluje hladnokrvan, vec kao da ima nesto ljudsko u sebi, nadam se da ce uciniti puno vise nego prethodnici.
Nego, gdje nam je u svemu gradonačelnik![]()
Jel mahmuran ili pijan pa ne može?
- dr.gog
#459 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Stojim iza leđa Mehmediću,čiji se glas uopšte i ne čuje,desno na asfaltu bijele i crvene ruže...čovjek od nekih 50 godina,mršav ,priča nešto ogorčeno premijeru,jedan mahalac poručuje da dođe javni tužilac:"na tri lokacije imaju naloge koje čekaju za pretres!"
"zovem tužioca!"...mehmedić telefonira..
"zovem tužioca!"...mehmedić telefonira..
- Topla voda
#460 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
pa sto onda slaga na tvsa da ne zna broj tuzioca?
- Hunkar
#461 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
zna li iko kad i gdje je tacno dzennaza sutra? ja sam cuo vise informacija pa ne znam sada koja je prava ...
- hakazvaka
#462 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
ma gog je vjerovatno nesto pogresno shvatio.Topla voda wrote:pa sto onda slaga na tvsa da ne zna broj tuzioca?
-
said.sa
#463 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Čuo sam da je na Ravnim Bakijama sutra u 14:00.Hunkar wrote:zna li iko kad i gdje je tacno dzennaza sutra? ja sam cuo vise informacija pa ne znam sada koja je prava ...
- uvjek dobar gost
#464 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Došao na presvlačenje..... blokada još traje, nije kasno svma koji žele dase zaputeput chville
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#465 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Priznajem, nisam gledao. Nisam mogao gledati, jer sam hitno zvan na operaciju, sad tek stigao kući i upalio teletext. Ali na normalnoj TV valjda bi udarna vijest trebala i na teletekstu biti objavljena.skojotovski wrote:ocito da nisi gledao, stoga ne lupaj. imali su izvjestaje i javljanja i u dnevniku i u vijestima u 22.30
- uvjek dobar gost
#466 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Odoh opet podržim ljude, .... nadm se da će još Vas doći... nadam se tako da ovaj grad ima više od 400 stanovnika ..... vidimo se kod "vjetrenjače" ............ ljudi ..
- dr.gog
#467 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Nekoliko stotina ljudi još je tu..možda 300
po mojoj procjeni..
po mojoj procjeni..
-
adnan06
#468 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Da. Gospodja, mislim da se zove Nataša, je dala tu infomaciju za Kantonalnu televiziju. Okupljanje je oko 11, pola 12 ispred zgrade u kojoj je živio mladić (ovo sam cuo od nekog momka koji je govorio za neku televiziju). Svaka cast crnokosoj gospodji s naocarama koja je raygovarala s Mehmedicem. Stoposto je u pravu kad je na kraju rekla da oni apsolutno nista nece uraditi jer im je cilj da ne udjemo u Evropsku uniju jer bi tada 90% stanovnistva trazilo nacina da ode iz ove bijedne zemlje. A koga bi onda oni jasili? Odgovorite si na to pitanje sami. Sve ovo smo gledali i kad je Denis ubijen. Je li se sta promijenilo?said.sa wrote:Čuo sam da je na Ravnim Bakijama sutra u 14:00.Hunkar wrote:zna li iko kad i gdje je tacno dzennaza sutra? ja sam cuo vise informacija pa ne znam sada koja je prava ...
Nista!
- MuaDib
#469 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Okupljenim građanima ja puna kapa svega, izgubili su dijete, brata, voljenog, prijatelja i komšiju, ovo je blaga reakcija kakva bi trebala biti.
Međutim pojedine organizacije, kao i političari opravdanu ogorčenost i bol ovih ljudi koriste za ličnu promociju. Prestanite se više kriti iza imena žrtava ovog bezumlja, već se aktivno uključite se u dijalog i ponudite rješenje, jer lako je biti general poslije bitke.
Ogorčen sam što ovdje po forumu i komentarima kretenoidi sve politizuju, što takve bljuvotine pišu. Ljudi Božiji čovjek je ubijen, ni kriv ni dužan, kako vas nije stid, pa ako nema te šta reči poklopite se, ovo nije ni mjesto ni vrijeme za vaša preseravanja.
A Amaru nek je laka zemlja.
Međutim pojedine organizacije, kao i političari opravdanu ogorčenost i bol ovih ljudi koriste za ličnu promociju. Prestanite se više kriti iza imena žrtava ovog bezumlja, već se aktivno uključite se u dijalog i ponudite rješenje, jer lako je biti general poslije bitke.
Ogorčen sam što ovdje po forumu i komentarima kretenoidi sve politizuju, što takve bljuvotine pišu. Ljudi Božiji čovjek je ubijen, ni kriv ni dužan, kako vas nije stid, pa ako nema te šta reči poklopite se, ovo nije ni mjesto ni vrijeme za vaša preseravanja.
A Amaru nek je laka zemlja.
-
Judge_Dread
#470 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 22:08, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#471 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
i trajace i dalje...Judge_Dread wrote:Još traje. Ima možda 100-tinjak ljudi ili nešto više
RIP
- dr.gog
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#473 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Evo i ja dodjoh kuci.
Trebala sam izaci veceras ali zove jaranica da kaze da ode na okupljanje, pa reko hajde i ja cu s njom.
Razocarana sam jer je bilo 500njak gradjana, mozda ni toliko...ali sta je tu je.
Ono sto mi nije jasno i koliko sam shvatila je da tuzioc jos nije potpisao nalog za pretres?
Meni nije jasno fakat kako ova drzava funkcionise i cijeli ovaj sistem...
Trebala sam izaci veceras ali zove jaranica da kaze da ode na okupljanje, pa reko hajde i ja cu s njom.
Razocarana sam jer je bilo 500njak gradjana, mozda ni toliko...ali sta je tu je.
Ono sto mi nije jasno i koliko sam shvatila je da tuzioc jos nije potpisao nalog za pretres?
Meni nije jasno fakat kako ova drzava funkcionise i cijeli ovaj sistem...
- so_beautiful
#474 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
meni je ovaj herak (lijevi na slici ove dvojice) tako poznat, kao da je sa Čvile. lokalni jalijaš, odgojila ulica. zato po mom mišljenju se ne može kriviti policija, gradonačelnici i ostali. šta je sa roditeljima, nastavnicima, školskim pedagozima. pa oni toliko prave problema u školi, i kada je "završe" samo pređu na mnogo ozbiljnije zločine, kao što je ovaj, bez da se problem rješava odmah nakon što se uoči.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#475 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ovdje policija jeste kriva jer su njih dvojica prije dva mjeseca se raspucavali kod Katedrale a policija ih je pustila.so_beautiful wrote:meni je ovaj herak (lijevi na slici ove dvojice) tako poznat, kao da je sa Čvile. lokalni jalijaš, odgojila ulica. zato po mom mišljenju se ne može kriviti policija, gradonačelnici i ostali. šta je sa roditeljima, nastavnicima, školskim pedagozima. pa oni toliko prave problema u školi, i kada je "završe" samo pređu na mnogo ozbiljnije zločine, kao što je ovaj, bez da se problem rješava odmah nakon što se uoči.
Da policija radi svoj posao kako treba i ostali nivo vlasti, oni ne bi pomolili nos na ulicu nazad, i Amar bi bio jos ziv...
Ovdje se vise konacno treba nesto poceti raditi, jer dok god mi pricamo kako nije kriva policija, drzava itd. nego ulica, bit ce nam sve gore.
Vise se trebaju poceti sklanjati delikventi sa ulica, naravno nikada ti ne znas kome moze doci crna minuta pa prosvirati nekome mozak, ali u svim normalnim drzavama lica opasna po sigurnost gradjana se sklanjaju sa ulica, samo kod nas secu slobodno sa pistoljem, nozevima itd...
Drzava i grad treba da nas zastiti od takvih, a ne da mi pricamo nakon svake nove zrtve nije kriv ovaj nego onaj itd...
A da se zrtve gomilaju...