Ti svoje MIRNE proteste održavaj kad god hoćeš, formalisto. Raja očito misli drugačije.Drina Light wrote:Eh meni sad nista nije jasno? Jel se i sutra izlazi, ili je ovo od danas pomjereno za sutra? :S
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/090814017
Nakon što je u Sarajevu ubijen mladi Amar Mistrić, Udruženje "Akcija građana" najavilo je za sutra simboličnu akciju ispred Kantonalnog tužilaštva.
Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#351 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
- nosara
#352 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Ti ili si ograniceno sposoban ili podal...SA 071 wrote:
Pa sto niste onda umjesto Semihine ostavke prosli put trazili ostavku ministara pravde FBiH ili ministra unutrasnjih poslova FBiH, odnosno ministara pravde i sigurnosti na drzavnom nivou koji su stvarno imali odgovornost, jer je to bila upravo njihova nadleznost, ingerencija, odgovornost? Cudno njih niko nije ni spominjao, a oni su bili jedina i prava adresa za proteste?!? Mozda jer su izbori na kojima se dobijaju ove stolice tek trebali biti za 2,5 godine? A gradonacelnik je bio u igri vec za nekoliko mjeseci?
Koji ste vi samo licemjeri!
Ne bi me cudilo da se nadate i prizeljkujete kakav zalosan dogadjaj pred opste izbore, pa da onda kampanja bude upotpunjena "samoinicijativnim budjenjem gradjanske svijesti za potrebom promjene vlasti" ali u pravcu izbora SDP-a, a ne neke druge dotada opozicione stranke...
Odgovornost za situaciju u Kantonu je prvenstveno na kantonalnim vlastima... A slazem se i da ostala nacisticka bagra sa svih nivoa vlasti treba otic... Ali kako kad je previse ispranih mozgova kao sto je tvoj...?
Behmen se oglasio i inicirao neke korake... Toliko moze i to je i ucinio...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#353 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Kakav vožd, takvo i stado.SA 071 wrote:
Pa sto niste onda umjesto Semihine ostavke prosli put trazili ostavku ministara pravde FBiH ili ministra unutrasnjih poslova FBiH, odnosno ministara pravde i sigurnosti na drzavnom nivou koji su stvarno imali odgovornost, jer je to bila upravo njihova nadleznost, ingerencija, odgovornost? Cudno njih niko nije ni spominjao, a oni su bili jedina i prava adresa za proteste?!? Mozda jer su izbori na kojima se dobijaju ove stolice tek trebali biti za 2,5 godine? A gradonacelnik je bio u igri vec za nekoliko mjeseci?
Koji ste vi samo licemjeri!
- amrica
#354 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Decko je otisao sa ovog svijeta, a tek je poceo zivjeti, dobar i posten i vrijedan mladi covjek.
Tu je poenta svega.
Treba traziti sigurnost na dugi rok, ovlascenja policiji i tuzilastvu da donose PREVENTIVNE mjere. Opali neko nekome samar, 3 mjeseca zatvora, preventivno, da sljedeci put ne bi radili noz ili pistolj.
Za posjedovanje oruzja bez dozvole minimalno 6 mjeseci.
Itd....
POLICIJI VRATITI OVLASTI MILICIJE, neka lema, lomi kosti, odbija bubrege, i jos platu 2 milje.
Neka leti iz fotelje svako ko je odgovoran, prvo onaj ko je pustio ovu dvojicu poslije pucnjave kod Katdrale.
Semiha i tajo su postali omrazeni zbog BAHATOSTI i bezobrazluka i nepokazivanja ljudskog suosjecanja, a tek onda zbog stvarne (ne)odgovornosti.
Sad (i odavno) je ocito najveci problem sud i tuzilastvo.
12.20 h, jos malo.
Tu je poenta svega.
Treba traziti sigurnost na dugi rok, ovlascenja policiji i tuzilastvu da donose PREVENTIVNE mjere. Opali neko nekome samar, 3 mjeseca zatvora, preventivno, da sljedeci put ne bi radili noz ili pistolj.
Itd....
POLICIJI VRATITI OVLASTI MILICIJE, neka lema, lomi kosti, odbija bubrege, i jos platu 2 milje.
Neka leti iz fotelje svako ko je odgovoran, prvo onaj ko je pustio ovu dvojicu poslije pucnjave kod Katdrale.
Semiha i tajo su postali omrazeni zbog BAHATOSTI i bezobrazluka i nepokazivanja ljudskog suosjecanja, a tek onda zbog stvarne (ne)odgovornosti.
12.20 h, jos malo.
- Prpa.ba
#355 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
KatarinaKosaca wrote:Kakav vožd, takvo i stado.
Ne mogu rijecima opisati kakav osjecaj odvratnosti imam prema @KatarinaKosaca i slicnim dusevno obogaljenim osobama, kojima se sve svodi na domen dnevne politike i medjusobnog prepucavanja na relaciji crveno-zeleno. Dakle, sve sto je Katarinica imala reci na temi o svirepom ubojstvu jednog potpuno nevinog momka je: Kakav vozd, takvo i stado. Bravo! Osjecas li se ljepse?
- nosara
#356 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Nema dovoljno mase da inicira promjene...! Drzava se uredjuje na izborima, tu je prva linija odbrane naseg dostojanstva... Ali ko ce stat na tu liniju...?amrica wrote:Decko je otisao sa ovog svijeta, a tek je poceo zivjeti, dobar i posten i vrijedan mladi covjek.
Tu je poenta svega.
Itd....
12.20 h, jos malo.
Nicim se ne moze ova vlast natjerat da mijenja zakone koji im omogucuju pljacku, bahatost, zivot na visokoj nozi...
Medjusobna kooperacija vlasti i mafije moze se naceti samo na izborima...
Momku neka je rahmet i laka zemlja...
- harač
#357 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
u prijevodu to što je behmen sazvao načelnike i što je rečeno da će se sada nešto uraditi (do tada ništa!) opran je od svake moralne odgovornosti... a i omekšan jer građanska savjest preferira Softly... u međuvremenu nove pucnjaveAsana wrote:kako je pamcenje kratko i lako se iskrivi
vidi http://gradjani.blogger.ba/
podsjeti se maloDA
I JA ZAHTJEVAM
DA GRADONAČELNICA GRADA SARAJEVA
SEMIHA BOROVAC
PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU
Ostavku mora podnijeti zato što nije uradila ništa u skladu sa svojim institucionalnim mogućnostima, te van njih, da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.
Ostavku mora podnijeti zato što nije bila sa građanima/kama Sarajeva u trenucima njihove zabrinutosti, već je otputovala u Dubai, te tim nije našla za shodno da prihvati ni minimum moralne odgovornosti.Dakle mama se prozivala za moralnu odgovornost, za izostanak reakcije i zastupanja gradjana sarajeva kod izvrsne vlasti ... To se na tvoju zalost Behmenu ne moze prigovoriti.DA
I JA ZAHTJEVAM
DA PREMIJER VLADE SARAJEVSKOG KANTONA
SAMIR SILAJDŽIĆ
Ostavku mora podnijeti zato što nije uradio dovoljno da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.
Ostavku mora podnijeti zato što nije našao za shodno da prihvati ni minimum odgovornosti za narušenu sigurnost naših sugrađana/ki.
Ostavku mora podnijeti jer je pokazao koliko je spreman grčevito se boriti za svoju poziciju, zloupotrebljavati javne medije, zloupotrebljavati strah vlastitog djeteta kako bi krivicu za haotično stanje u Kantonu prebacio na građane/ke i nevladine organizacije.
Ostavku mora podnijeti jer je nas, uplašene građane i građanke Sarajeva, nazvao ruljom, jer sprovodi represiju nad osobljem osnovnih škola, jer koristi naš novac u ličnu promociju.
Ostavku mora podnijeti da bi svaki drugi neodgovorni, korumpirani, nedorasli političar konačno shvatilo da je došao kraj bahatom ponašanju i omaložavanju nas koji smo ih doveli na te pozicije i koji godnama trpimo i plaćamo njihov nerad.
Tajo je prozivan jer je on tu izvrsnu vlast imao ...
naslijedio ga kolega iz stranke, dao slatkorjeciva obecanja i opet nista od Akcionog plana....
Ako je "rulja" onda i prozivala pogresne adrese, tuzilastvo je ovoga puta prava adresa.
Ako nije, ti reci koja jeste!
-
ETO_SAD
#358 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Svaka ti cast majstore! Ovo je dokaz koliko pojedini sebi daju za pravo da zaboravljaju i onda tu istu zaborav pretvore u laz.harač wrote:u prijevodu to što je behmen sazvao načelnike i što je rečeno da će se sada nešto uraditi (do tada ništa!) opran je od svake moralne odgovornosti... a i omekšan jer građanska savjest preferira Softly... u međuvremenu nove pucnjaveAsana wrote:kako je pamcenje kratko i lako se iskrivi
vidi http://gradjani.blogger.ba/
podsjeti se maloDA
I JA ZAHTJEVAM
DA GRADONAČELNICA GRADA SARAJEVA
SEMIHA BOROVAC
Ostavku mora podnijeti zato što nije uradila ništa u skladu sa svojim institucionalnim mogućnostima, te van njih, da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.
Ostavku mora podnijeti zato što nije bila sa građanima/kama Sarajeva u trenucima njihove zabrinutosti, već je otputovala u Dubai, te tim nije našla za shodno da prihvati ni minimum moralne odgovornosti.Dakle mama se prozivala za moralnu odgovornost, za izostanak reakcije i zastupanja gradjana sarajeva kod izvrsne vlasti ... To se na tvoju zalost Behmenu ne moze prigovoriti.DA
I JA ZAHTJEVAM
DA PREMIJER VLADE SARAJEVSKOG KANTONA
SAMIR SILAJDŽIĆ
Ostavku mora podnijeti zato što nije uradio dovoljno da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.
Ostavku mora podnijeti zato što nije našao za shodno da prihvati ni minimum odgovornosti za narušenu sigurnost naših sugrađana/ki.
Ostavku mora podnijeti jer je pokazao koliko je spreman grčevito se boriti za svoju poziciju, zloupotrebljavati javne medije, zloupotrebljavati strah vlastitog djeteta kako bi krivicu za haotično stanje u Kantonu prebacio na građane/ke i nevladine organizacije.
Ostavku mora podnijeti jer je nas, uplašene građane i građanke Sarajeva, nazvao ruljom, jer sprovodi represiju nad osobljem osnovnih škola, jer koristi naš novac u ličnu promociju.
Ostavku mora podnijeti da bi svaki drugi neodgovorni, korumpirani, nedorasli političar konačno shvatilo da je došao kraj bahatom ponašanju i omaložavanju nas koji smo ih doveli na te pozicije i koji godnama trpimo i plaćamo njihov nerad.
Tajo je prozivan jer je on tu izvrsnu vlast imao ...
naslijedio ga kolega iz stranke, dao slatkorjeciva obecanja i opet nista od Akcionog plana....
Ako je "rulja" onda i prozivala pogresne adrese, tuzilastvo je ovoga puta prava adresa.
Ako nije, ti reci koja jeste!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#359 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Pod a) beskrajno mi je žao jednog mladog života i još §i je teže što se dešava u mom graduPrpa.ba wrote:KatarinaKosaca wrote:Kakav vožd, takvo i stado.
Ne mogu rijecima opisati kakav osjecaj odvratnosti imam prema @KatarinaKosaca i slicnim dusevno obogaljenim osobama, kojima se sve svodi na domen dnevne politike i medjusobnog prepucavanja na relaciji crveno-zeleno. Dakle, sve sto je Katarinica imala reci na temi o svirepom ubojstvu jednog potpuno nevinog momka je: Kakav vozd, takvo i stado. Bravo! Osjecas li se ljepse?
Pod b) Zeleno nije moja boja ni u kom smislu.
Pod c) Isti osjećaj koji ti imaš prema meni, ja imam prema licemjerju i duplim aršinima, isti, vjeruj mi
Pod d) Tebe lično neću spominjati, a niti najmanje davati dijagnoze. Stvari se same kažu
-
*mima*
#360 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Svaka tema se završi na opštoj svadji...vrijedjanju....da je stvarno bilo bi i tuče....... 
-
noise
#361 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
nema smisla da se prepucavate na politickoj osnovi na nivou SA, kao da je bitno koji gradonacelnik je bio ili je sada na poziciji, neko je vec reko da se treba uputit protest ili zahtjev na federano ili drzavno tuzilastvo, tu treba trazit odgovornost, i zato sto su konkretno ta dvojica pustena posle tog skorasnjeg pucanja po gradu, a i sto skoro svaki dan mozes procitat kak je neko opljackan ili napadnut na sred ulice i nakon ''policijske obrade'' pusteni na slobodu, nisam siguran, ali mislim da kantonalna tuzilastva i sudije rade po federalnim zakonima, tako da sve proteste treba prebacit na federalni ili drzavni nivo i trazit da se poostre zakoni za nosenje oruzja, hladnog ili vatrenog, presretanja po ulici i otimacine i svaki drug vid maltretiranja gradjanja na ulici od strane klosara i dzabahljebarosa.
pa kad odes u zatvor na recimo 3 god zato sto si na ulici uzeo mob od nekog tinejdzera ili kao ova dva debila, onaj koji je puco ode na dozivotnu a drugi na jedno 40g i ona dvojica sto su ih odvezla na po 20g, onda bi situacija bila puno bolja i razmisljo bi da li da ucestvujes u tome ili da pucas u covjeka koji je htio da zatvori svoju kafanu ili slicnih gluposti
pa kad odes u zatvor na recimo 3 god zato sto si na ulici uzeo mob od nekog tinejdzera ili kao ova dva debila, onaj koji je puco ode na dozivotnu a drugi na jedno 40g i ona dvojica sto su ih odvezla na po 20g, onda bi situacija bila puno bolja i razmisljo bi da li da ucestvujes u tome ili da pucas u covjeka koji je htio da zatvori svoju kafanu ili slicnih gluposti
-
barby02
#362 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Amar ima garant ,vise rodbine od vas koji dodjoste. .Ja rekoh da ne mogu ali cu veceras. Dajte, pozovite prijatelje, omasovite, ako neko i javi da su sax-ovci bili i tamo. . Mnogi pooooojma nemaju za Amarovo ubistvo, jer ne prate vjesti, nisu na sax-u, dan i po je proslo i jednostavno rade nesto drugo. .ni smrtovnice nema u Oslobodjenju, tako da ljudi ne znaju
jer ipak, bitniji je SFF na koji ako se ovako nastavi iduce godine nece doci neki od nas. .
-
SA 071
#363 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
atko wrote:I u proslim pobunama sam stajao jedino i samo iza samog sebe i zastupao sam iskljucivo moje vlastito misljenje i nicije drugo.
Alija Behmem je imao razlog vise da ponudi ostavku gradjanima kao moralnu gestu solidarnosti i da im se pridruzi danas u 12:20 i na taj nacin posalje jasan signal onima koji snose i moralnu i pravnu i krivicnu i materijanu odgovornost da je vrijeme za polaganje racuna i odgovornosti kao i vanredne mjere i hitnu akciju na terenu
Do toga nije doslo ... jer svaka vlast je ista i voli da jase i tu nema sta da se prica ... i nije problem u jahacima problem je u konjima ... vecina njih sjede za tastaturama i naprdjuju ... vide samo neke teorije zavjere, politicku obojenost i potplacivanja![]()
![]()
... mene ne zanima jesu li na vlasti ljudi ili majmuni ili masine ... mene zanima da ovaj grad bude mjesto dostojno zivljenja svakog postenog covjeka ... na zalos od toga nema nista i treba dici sidro i napustiti ovu mrtvaju
![]()
![]()
- karanana
#364 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
sta je ba vama? mene je cudilo kada ste krivili i lajali na semihu, sada me cudi kada laju na behmena....
ovakve stvari ce se desavati, pogledajte statistike okolnih gradova i vidjet cete da smo i dalje jedni od boljih, sa malim brojem ubistava per kapita. mislim, recite mi jednu zemlju gdje nema ovakvog ubistva ni iz cega izazvanog. ovo se desava, policija radi dobar posao, pravosudje i zakone nije izmislila ni semiha ni behmen.
ovakve stvari ce se desavati, pogledajte statistike okolnih gradova i vidjet cete da smo i dalje jedni od boljih, sa malim brojem ubistava per kapita. mislim, recite mi jednu zemlju gdje nema ovakvog ubistva ni iz cega izazvanog. ovo se desava, policija radi dobar posao, pravosudje i zakone nije izmislila ni semiha ni behmen.
-
barby02
#365 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Imaju na FB slike ubica . . a vama koji ste danas bili , svaka cast !!!!!!!!
-
SA 071
#366 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
O tome ja citavo vrijeme i pricam. I ja sam za proteste, ali koji ce biti upuceni na pravu adresu, a to su ustanove i ministarstva na federalnom i drzavnom nivou koje i donose, odnosno, predlazu zakone. Ali kada se koristi jedna ljudska nesreca da bi se protestvovalo protiv onih na cije bi se fotelje zeljelo zasjesti, a koji niti donose niti imaju ingerencije da provode te zakone, onda ja to niti mogu niti hocu podrzati. Takvi protesti za cilj nemaju ispravljanje deformiteta sistema, vec opet interes pojedinih grupa, partija, ljudi...noise wrote:nema smisla da se prepucavate na politickoj osnovi na nivou SA, kao da je bitno koji gradonacelnik je bio ili je sada na poziciji, neko je vec reko da se treba uputit protest ili zahtjev na federano ili drzavno tuzilastvo, tu treba trazit odgovornost, i zato sto su konkretno ta dvojica pustena posle tog skorasnjeg pucanja po gradu, a i sto skoro svaki dan mozes procitat kak je neko opljackan ili napadnut na sred ulice i nakon ''policijske obrade'' pusteni na slobodu, nisam siguran, ali mislim da kantonalna tuzilastva i sudije rade po federalnim zakonima, tako da sve proteste treba prebacit na federalni ili drzavni nivo i trazit da se poostre zakoni za nosenje oruzja, hladnog ili vatrenog, presretanja po ulici i otimacine i svaki drug vid maltretiranja gradjanja na ulici od strane klosara i dzabahljebarosa.
- Asana
#367 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Kad je to Mehmedic presao u SDp?SA 071 wrote: Ko i sa Denisom, svi suosjecali dok se koristila njegova smrt za potpomaganje politickih ambicija nekih i dok se pljuvalo po "Taji" i po "Majci grad".
Nije tacno da se niko ne sjeca Denisa. Na pola godine od njegove smrti, na njegov rodjendam na godisnjicu... neki su anonimusi postavljali njegovu sliku na mjestu njegove pogibije i pitali nadlezne sta je u medjuvremenu radjeno na sigurnosti. Neki su isli na sudjenja njegovim ubicama. ... dakle sjecaju ga se isti oni koji su isli na proteste proslog februara.Kako su oni otisli i kako su dosli "podobni" (umjesto "majke"-tata) niko se ziv i ne sjeti Denisa, vise im ne treba.
O svemu tome se pisalo i na ovom forumu i na vijestima ovog portala. Ali ti samo bacas lazi kao perje u vjetar ... a vi demantujte - pokupite ako vam uspije...
Ti si prvi koji ce zaboraviti i Amara. Boli te cosak, bice da si dovoljno mocan da tebe niko ne smije dirati ...
Mah da, sigurno cemo te vidjeti na nekim razornim demonstracijama pred skupstinom ... jah
Last edited by Asana on 14/08/2009 14:03, edited 1 time in total.
-
ETO_SAD
#368 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Hoces li da krenem od opcinskog, kantonalnog, federalnog, republickog ili drzavnog sistema. Izdvoji koji valja da ga ne mjenjamo. Vezano za politiku zanima me i pratim je, ali na tvoju zluradu radost nisam ni u jendoj stranci, niti glasam za ijednu prema tome totalno stranacki operisan. A hvala Bogu dobro mi je jer RADIM i mogu da prehranim suprugu diplomiranog pravnika koji ne moze da nadje posao i bebu od 11 mjeseci. Naravno pomaze me i drzava koja je odvojila 120 KM pomoci jer su mi primanja preko 400 KM. Bolje ti je pogledaj oko sebe i prestani palamuditi.privremeni wrote:ETO_SAD wrote:Stvarno me ne iznenadjuje. Ovaj put se ne skidaju glave i nema politicke pozadine.Night_Hawk wrote:sad sam bio ispred tuzilastva , manje od 20 ljudi, sramota !!!!!!
Licno nisam mogao doci jer radim, a i da jesam ne bi dosao. Ova okupljanja su postala presmjesna. Kad se bude rusio sistem tad cu se pojaviti. Ovom mladicu vise ce uciniti iskrena Fatiha nego okupljanje bez svrhe.
Sto se tice sistema, budi precizniji. Ko to treba rusiti pa da bi ti iz pozadine pruzio podrsku?? Bolje posteno reci, meni je dobro, a to znaci da si izabrao za sebe pravu politicku opciju, i dok je tako nema potrebe da izlazis na ulicu.
- Asana
#369 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Dobro, hajde da kolektivno slegnemo ramenima i kostatujemo da nam drzava ni u kom pogledu ne valja, i preostaje da se snalazimo kako ko stigne. Naoruzamo se, i pocnemo jedni drugima otimati kruh po ulicama.ETO_SAD wrote:Hoces li da krenem od opcinskog, kantonalnog, federalnog, republickog ili drzavnog sistema. Izdvoji koji valja da ga ne mjenjamo. Vezano za politiku zanima me i pratim je, ali na tvoju zluradu radost nisam ni u jendoj stranci, niti glasam za ijednu prema tome totalno stranacki operisan. A hvala Bogu dobro mi je jer RADIM i mogu da prehranim suprugu diplomiranog pravnika koji ne moze da nadje posao i bebu od 11 mjeseci. Naravno pomaze me i drzava koja je odvojila 120 KM pomoci jer su mi primanja preko 400 KM. Bolje ti je pogledaj oko sebe i prestani palamuditi.
Zasto mijesas ekonomsku situaciju sa sigurnosnom?
Amarov je ubica trebao biti u zatvoru. Ubica Milice Spasojevic bi takodjer morao biti tamo. Pa nisu, redaju nove zrtve, a to moze biti i ta bebica za koju brines ... Mi niti ne znamo kako izgledaju.
Hoce li iz guzice u glavu?
- sunčan dan
#370 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
.............
Last edited by sunčan dan on 14/08/2009 14:46, edited 4 times in total.
- valterbranisarajevo
#371 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
jedan od ključnih zakona koji je omogoućio da se u Sarajevu dešavaju ovako grozne stvari - ZONDINOIM (zakon o nošenju oružja) gdje se nelegalno nošenje naoružanja tretira maltene kao nepropisno parkiranje, nisu donijele ni državne ni federalne vlasti -nego Skupština Kantona Sarajevo.
Ko je tu onda odgovoran?
Ko je tu onda odgovoran?
-
sarajevo63
#372 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Neki su gluhi na tuđe riječi, oni su nesreća i sebi i drugima. Ali uvijek treba pokušati.
-
ETO_SAD
#373 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Hajde se uozbilji, ja fakat ne kontam gdje vi zivite. U svakom gradu malom ili velikom desavaju se kriminalne radnje i ubistva. Razlika je sto kada u pravoj drzavi uhapse budalu, budala u najmanju ruku pravo odlezi. Kod nas covjeka koji je pucao, puste da ponovo puca. Dakle problem je sistema. Problem je sto u ovom trenutku ko zna koliko budala koji su pucali, krali, otimali, itd, a hapseni su hodaju gradom slobodnije nego ja. O bezbjednosti se brine policija. Njima se obrati, a ne meni. Vjeruj mi da je ovaj momak bio moje dijete nedaj ti Boze, ja znam sta bi uradio. Ne bi sigurno cekao da ih policija pronadje.Asana wrote:Dobro, hajde da kolektivno slegnemo ramenima i kostatujemo da nam drzava ni u kom pogledu ne valja, i preostaje da se snalazimo kako ko stigne. Naoruzamo se, i pocnemo jedni drugima otimati kruh po ulicama.ETO_SAD wrote:Hoces li da krenem od opcinskog, kantonalnog, federalnog, republickog ili drzavnog sistema. Izdvoji koji valja da ga ne mjenjamo. Vezano za politiku zanima me i pratim je, ali na tvoju zluradu radost nisam ni u jendoj stranci, niti glasam za ijednu prema tome totalno stranacki operisan. A hvala Bogu dobro mi je jer RADIM i mogu da prehranim suprugu diplomiranog pravnika koji ne moze da nadje posao i bebu od 11 mjeseci. Naravno pomaze me i drzava koja je odvojila 120 KM pomoci jer su mi primanja preko 400 KM. Bolje ti je pogledaj oko sebe i prestani palamuditi.
Zasto mijesas ekonomsku situaciju sa sigurnosnom?
Amarov je ubica trebao biti u zatvoru. Ubica Milice Spasojevic bi takodjer morao biti tamo. Pa nisu, redaju nove zrtve, a to moze biti i ta bebica za koju brines ... Mi niti ne znamo kako izgledaju.
Hoce li iz guzice u glavu?
-
SA 071
#374 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Nisam ni rekao da je Mehmedic SDP-ovac, zato sam u ovoj drugoj recenici koju si citirao (a ja sada boldirao taj dio) i pojasnio na koga mislim u tvrdnji iz prethodne recenice-dakle umjesto Semihe Behmen. Za premijera kantona se mora cekati 2010.Asana wrote:Kad je to Mehmedic presao u SDp?SA 071 wrote: Ko i sa Denisom, svi suosjecali dok se koristila njegova smrt za potpomaganje politickih ambicija nekih i dok se pljuvalo po "Taji" i po "Majci grad".
Nije tacno da se niko ne sjeca Denisa. Na pola godine od njegove smrti, na njegov rodjendam na godisnjicu... neki su anonimusi postavljali njegovu sliku na mjestu njegove pogibije i pitali nadlezne sta je u medjuvremenu radjeno na sigurnosti. Neki su isli na sudjenja njegovim ubicama. ... dakle sjecaju ga se isti oni koji su isli na proteste proslog februara.Kako su oni otisli i kako su dosli "podobni" (umjesto "majke"-tata) niko se ziv i ne sjeti Denisa, vise im ne treba.
O svemu tome se pisalo i na ovom forumu i na vijestima ovog portala. Ali ti samo bacas lazi kao perje u vjetar ... a vi demantujte - pokupite ako vam uspije...
Ti si prvi koji ce zaboraviti i Amara. Boli te cosak, bice da si dovoljno mocan da tebe niko ne smije dirati ...
Mah da, sigurno cemo te vidjeti na nekim razornim demonstracijama pred skupstinom ... jah
Cinjenica je da se na protestima pojavljivao veliki broj ljudi (od kojih su se neki noseci Denisove slike cak i pred kamerama smijali-eto koliko im je bilo stalo do Denisa) a kada se sve stisalo, gradonacelnik promijenio, samo rijetki su se sjetili tog momka i na neki nacin obiljezili sjecanje na njega i njegovu smrt. Nemoj mi reci da vas je u istom broju bilo i tada. Eh, tada vam vise nije trebao. Cast izuzecima koji su ga se tada sjetili, ostali da ne kazem sta su...
-
SA 071
#375 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva
Cini mi se da je za nelegalno posjedovanje naoruzanja zaprijecena zatvorska kazna od 1 do 3 godine.valterbranisarajevo wrote:jedan od ključnih zakona koji je omogoućio da se u Sarajevu dešavaju ovako grozne stvari - ZONDINOIM (zakon o nošenju oružja) gdje se nelegalno nošenje naoružanja tretira maltene kao nepropisno parkiranje, nisu donijele ni državne ni federalne vlasti -nego Skupština Kantona Sarajevo.
Ko je tu onda odgovoran?
Ovdje je bitan krivicni zakon, a on je na federalnom nivou, a neki zakoni iz tog domena mogu biti doneseni i na drzavnom nivou.