slobodan Kovačević Bobo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#26 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by Admir_1984 »

amrica wrote:Bobo je jedna od sarajevskih legendi.
Sin poznatog doktora, imao je neki mentalni poremecaj, ali nije bio opasan za okolinu.
Znao je sve zivo o svakoj sarajevskoj porodici, zaustavi covjeka na ulici pita kako se zoves i onda mu isprica istorijat.
Ogroman i bucan, svima poznat. Imao je dobre i lose dane, kad je puno galamio. Nije volio da ga zovu Slobodan, a uvijek se naslo jadnika koji su ga provocirali i tako to.
Njegova porodica je zivjela u "Ganicevoj" :x vili. Kad su njegovi umrli citav kvart se brinuo o njemu. Dok se g od P nije definitivno "pobrinulo" tako sto ga je izbacio k'o fol u drugi stan.... sve ti to vec pise gore.

Bobo je umro u ustanovi, brzo, jer su te osobe jako osjetljive, kad ih iscupas iz poznate sredine uvenu.

Eto, ukratko...

A postavljacu teme:

tekst je tako nejasno napisan da nije normalno. Moze jedna osoba pogresno protumaciti, ali gotovo sve... tesko.
Zahvaljujem :thumbup:
zonbirile

#27 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by zonbirile »

Admir_1984 wrote:
Sin poznatog doktora, imao je neki mentalni poremecaj, ali nije bio opasan za okolinu.
Znao je sve zivo o svakoj sarajevskoj porodici, zaustavi covjeka na ulici pita kako se zoves i onda mu isprica istorijat.
Ogroman i bucan, svima poznat. Imao je dobre i lose dane, kad je puno galamio. Nije volio da ga zovu Slobodan, a uvijek se naslo jadnika koji su ga provocirali i tako to.
Njegova porodica je zivjela u "Ganicevoj" :x vili. Kad su njegovi umrli citav kvart se brinuo o njemu. Dok se g od P nije definitivno "pobrinulo" tako sto ga je izbacio k'o fol u drugi stan.... sve ti to vec pise gore.

Bobo je umro u ustanovi, brzo, jer su te osobe jako osjetljive, kad ih iscupas iz poznate sredine uvenu.

Eto, ukratko...

A postavljacu teme:

tekst je tako nejasno napisan da nije normalno. Moze jedna osoba pogresno protumaciti, ali gotovo sve... tesko.
----------------------------------------------------------------------
nemoj tako o prvom nosiocu bošnjačkog alema gazije.Ganić je za potrebe uzurpacije kuće,stanare istjerao u Bobin stan u vili Hajre kapetanovića,do njemačke ambasade na Mejtašu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#28 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by PipiDugaDevetka »

zonbirile wrote:
Admir_1984 wrote:

Eto, ukratko...

A postavljacu teme:

----------------------------------------------------------------------
nemoj tako o prvom nosiocu bošnjačkog alema gazije.Ganić je za potrebe uzurpacije kuće,stanare istjerao u Bobin stan u vili Hajre kapetanovića,do njemačke ambasade na Mejtašu.
Da, Bobina porodica NIJE živjela u vili Ganićka, javiće se već neko da potvrdi gdje je tačno bio Bobin stan kooji je naslijedio. Bitno je to da su opštinari pronašli jedan stan viška tako što su Bobu smjestili u azil za psihički oboljele, dom, da li je bio DRIN u Fojnici ili u ustanovu u Bakovićima, ja ne znam. Višestruka rotacija po svim tim stanovima onog prvog vlasnika stanarskog prava u vili Ganićka je i imalo za cilj da se sve spetlja, dovede u zabunu. Znači, gazija Ganić je znao da čini haram,...Iskreno se nadam da će se, kada dođe vrijeme za to, ovaj vrli ''gazija'', strovaliti sa Sirat ćuprije!
Last edited by PipiDugaDevetka on 09/05/2011 14:04, edited 1 time in total.
amrica

#29 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by amrica »

Iskreno, ne sjecam se vise svih detalja :oops: , ali vec dugo kruzi prica da je ,u krajnjoj instanci, ganici razlog sto je Bobo zavrsio tamo gdje je zavrsio.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#30 Re: slobodan Kovačević Bobo

amrica wrote:Iskreno, ne sjecam se vise svih detalja :oops: , ali vec dugo kruzi prica da je ,u krajnjoj instanci, ganici razlog sto je Bobo zavrsio tamo gdje je zavrsio.
Ne da kruži priča, nego je to ISTINA!
zonbirile

#31 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by zonbirile »

PipiDugaDevetka wrote:
amrica wrote:Iskreno, ne sjecam se vise svih detalja :oops: , ali vec dugo kruzi prica da je ,u krajnjoj instanci, ganici razlog sto je Bobo zavrsio tamo gdje je zavrsio.
Ne da kruži priča, nego je to ISTINA!
-------------------------------------------------------------
pa tačna lokacija je,kada ideš na Mejtašu u staru njemačku ambasadu iz pravca Điđikovca.Odmah uz ambasadu,ima atrij i više zgrada ga ograđuju.Mislim da je i to ,oteto prokleteo,jer je tu stolovao Hajro Kapetanović.Jedna od zgrada je bila porodice Kovačević,bista njegovog oca je stajala u fontani pred starom Hirurgijom,danas ulaz u Urologiju,Abdominalnu i Torokalnu.Normalno,osvješčeni divljaci su to poravnali i sada je rondo sa cviječem.Za očekivati je bistu Farisa,jal kojeg novog Gazije.
amrica

#32 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by amrica »

Sorry za off
A ko je Hajro Kapetanovic?

Znam ko je Hajra Kapetanovic, (bila direktorica neke banke, ako nisam i to prolupala :D )
HAVANA

#33 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by HAVANA »

Kako li usni u toj kući,mater jebo ljigavu... :evil:
idic

#34 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by idic »

Stan Kovačevića je bio u Radićevoj ulici. Oba Bobina roditelja su bili priznati i cijenjeni ljekari, otac mu je bio šef ORL Klinike, a on takav kakav je bio posljedica jedne nesretne ljekarske greške. Moja svekrva je radila sa njegovom majkom tako da znam neke pojedinosti.
Prije rata su mu umrla oba roditelja i on je ostao sam, a o njemu su se brinuli dobri ljudi kakvih u Sarajevu nikad nije manjkalo. Vila na koju je Ganić bacio oko se ranije sastojala iz dva stana, a svojevremeno su u njoj živjeli partijski funkcioneri. Ganić je drugog stanara vile koju je zaposjeo na silu, iselio i uselio u Bobin stan. Naravno uz svesrdnu pomoć Opštinskih vlasti. Bobo je smješten u ustanovu za mentalno bolesne, a na kraju je mislim skončao u Bakovićima. Jedna tužna sudbina za istinsku legendu Sarajevskih ulica. Kao dijete sam ga se bojala, ali poslije shvatiš da se u tijelu nezgrapnog diva krila duša dobrog djeteta.
PipiDugaDevetka

#35 Re: slobodan Kovačević Bobo

Desilo se da je tokom II sv. rata moj otac doveo jednu Jevrejku obučenu ''po muslimanski'' i prestavio je kao svoju sestru na liječenje kod dr. Kovačevića (Znao je on da mu to nije sestra).

Tokom nedavnog rata presretne me Bobo i rukova se samnom u Ulici Bjelave i gromoglasno se stade raspitivati za moju porodicu. Ja izgovorih imena roditelja, kad on poče sve detaljisati o mojima, raspitivati se kao za najrođenije, čak je izgovorio i detalje o boleštinama od kojih su se liječili kod njegovog oca.
:(
zonbirile

#36 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by zonbirile »

HAVANA wrote:Kako li usni u toj kući,mater jebo ljigavu... :evil:
------------------------------------------------------------------------
zar tako o prvom bošnjačkom gaziji,uzniku iz Londona? :D
bimbokaposzta

#37 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by bimbokaposzta »

amrica wrote:Sorry za off

Znam ko je Hajra Kapetanovic, (bila direktorica neke banke, ako nisam i to prolupala :D )
Bio je neki partijski funkcioner, sedamdesetih skrenuo :mrgreen: sa pravog puta a rehabilitiran malo prije ovog zadnjeg rata.
Hajra Balorda a ne Kovačević, je bila guverner Narodne banke.
zonbirile

#38 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by zonbirile »

bimbokaposzta wrote:

Bio je neki partijski funkcioner, sedamdesetih skrenuo :mrgreen: sa pravog puta a rehabilitiran malo prije ovog zadnjeg rata.
-----------------------------------------------------------
e njoj Luka Rajić,treba dići spomenik,naravno kada bi je mi objesili.Milioni KM,$ su mjenjani za bezvrijedne dinare 91g.Vozać Reić samo zavrnuo po koju vreću i pokrenuo LuRa-u,prodao za 300 mil.eura i sada otvorio fabriku generičkih lijekova i živi u Švici.Bravo,majjjstore,dokazao si koliko su Bosanci glupi i pohlepni.
amrica

#39 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by amrica »

bimbokaposzta wrote:

:oops:
ostarilo se :D
bimbokaposzta

#40 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by bimbokaposzta »

amrica wrote:
bimbokaposzta wrote:

:oops:
ostarilo se :D
Kakva crna starost, samo se malo duže pamti :mrgreen:
bimbokaposzta

#41 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by bimbokaposzta »

zonbirile wrote:
bimbokaposzta wrote:

-----------------------------------------------------------
e njoj Luka Rajić,treba dići spomenik,naravno kada bi je mi objesili.Milioni KM,$ su mjenjani za bezvrijedne dinare 91g.Vozać Reić samo zavrnuo po koju vreću i pokrenuo LuRa-u,prodao za 300 mil.eura i sada otvorio fabriku generičkih lijekova i živi u Švici.Bravo,majjjstore,dokazao si koliko su Bosanci glupi i pohlepni.
Malo je telefonski imenik da bi pobrojali sve one koji su nas natakarili na razne načine u proteklih tridesetak godina.
Sreća je pa se ponešto i zaboravi ali nećemo o tome na temi o Slobodanu.
zonbirile

#42 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by zonbirile »

misliš da je Ganić bolji?Raspitaj se odakle je banuo u politiku,a i tamo odakle je došao je pao s neba....ustvari..
poznanik

#43 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by poznanik »

Kako li usni u toj kući,mater jebo ljigavu...
almica

#44 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by almica »

Priču o Bobi je ispričao i Miljenko Jergović u "Sarajevski marlboro" obavezno pročitati.

a da se i osvrnem i na nama velikog "profesora", živi u kući u kojoj je Bobo živio. Proglasio ga mrtvim kako bi se uselio u istu dok je ovaj bio bio u bolnici.
bimbokaposzta

#45 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by bimbokaposzta »

zonbirile wrote:misliš da je Ganić bolji?Raspitaj se odakle je banuo u politiku,a i tamo odakle je došao je pao s neba....ustvari..
Ne kontam da li je pitanje upućeno meni i ako jeste, zašto jeste?
Znam ko je Ganić, nekada smo radili za istu firmu, doduše na jako različitim pozicijama i na potpuno drugim lokacijama. Ja u Sarajevu on u Americi. On je sa svog radnog mjesta otišao u politiku i u predsjedništvo a ja u rat pa onda ostao bez posla.
Zbog ovakvih stvari kažem da je sreća pa ljudi vremenom nešto zaborave ili barem potisnu u drugi plan, jer inače svi
bismo bili, kako bi se nekad reklo, "dofaćeni" i o nama bi se pisalo kao i ovdje o Slobodanu, neko bi nas žalio bar deklarativno, poslije smrti bi lijepo govorili o nama a u stvari sve bi ih kao i uvijek bolio qratz.
zonbirile

#46 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by zonbirile »

bimbokaposzta wrote:
zonbirile wrote:misliš da je Ganić bolji?Raspitaj se odakle je banuo u politiku,a i tamo odakle je došao je pao s neba....ustvari..
Znam ko je Ganić, nekada smo radili za istu firmu, doduše na jako različitim pozicijama i na potpuno drugim lokacijama. Ja u Sarajevu on u Americi. On je sa svog radnog mjesta otišao u politiku i u predsjedništvo a ja u rat pa onda ostao bez posla.
Zbog ovakvih stvari kažem da je sreća pa ljudi vremenom nešto zaborave ili barem potisnu u drugi plan, jer inače svi
bismo bili, kako bi se nekad reklo, "dofaćeni" i o nama bi se pisalo kao i ovdje o Slobodanu, neko bi nas žalio bar deklarativno, poslije smrti bi lijepo govorili o nama a u stvari sve bi ih kao i uvijek bolio qratz.
----------------------------------
zaboravi,nije to,radio je on u specifičnoj firmi.
nellington

#47 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by nellington »

zonbirile wrote:
bimbokaposzta wrote:
----------------------------------
zaboravi,nije to,radio je on u specifičnoj firmi.
Image

Čovjek od povjerenja :D
zonbirile

#48 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by zonbirile »

ti odmah u glavu
nellington

#49 Re: slobodan Kovačević Bobo

Post by nellington »

zonbirile wrote:ti odmah u glavu
Mah, onoliku glavu teško promašiti :D Bila ona kosovska ne bila :D
JoseMujica