Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑16/01/2025 12:28
Koja je ovo lokacija, koje zgrade?
Meščini da se u pozadini vidi Grbavica?
stara pivara u radnickoj,sad su tu one 2 zgrade od zute fasadne cigle .
Ubijeđen sam bio da je stara pivara bila u Ljubljanskoj a ne u Radničkoj.
Po starim planovima je iznad onog nižeg reda zgrada gdje je Telemach. Po jednom austrougarskom iznad glavne Radničke, kod bugarske ambasade, po drugom odmah ispod tranzita, bivše trase pruge.
stara pivara u radnickoj,sad su tu one 2 zgrade od zute fasadne cigle .
Po starim planovima je iznad onog nižeg reda zgrada gdje je Telemach. Po jednom austrougarskom iznad glavne Radničke, kod bugarske ambasade, po drugom odmah ispod tranzita, bivše trase pruge.
Kojim li je povodom ovoliko raje izaslo na ulicu
A moglo je i bez ove crne kucke
Ja ne bih ženu zvao kučkom prije nego provjerim da se možda kakva ulica ili škola u Sarajevu ne zove po njoj...
Busuladžića već imamo...
Kakve veze ima busuladzic sa postavljanjem slika sa ustasama na forumu ili sa tim da u sarajevu ima ulica sa imenima kvislinga...ja im nisam dao nazive niti bi ih davao ikad...nisam stovalac tog fasistickog pokreta ali izgleda da ih ovde ima pa im ne smetaju takve slike.
Na ovoj se mapi vidi gdje je bila pivara na Kovačićima a u ispod mape treba kliknuti na satelitsku kartu Sarajeva te iznad iste samo pomaknuti klizač prozirnosti da se vidi tačna lokacija.
apropo švaba, austrougara, turaka, ustaša, četnika i svih ostalih bahanalija kojima ovdje nikad nije bilo mjesto a koji su se uvijek ovuda motali, ako se na slici vidi nešto fino od sarajeva u ta doba ne vidim zašto se slika ne bi postavila
Altsa wrote: ↑17/01/2025 12:51
Kojim li je povodom ovoliko raje izaslo na ulicu
A moglo je i bez ove crne kucke
Ja ne bih ženu zvao kučkom prije nego provjerim da se možda kakva ulica ili škola u Sarajevu ne zove po njoj...
Busuladžića već imamo...
Kakve veze ima busuladzic sa postavljanjem slika sa ustasama na forumu ili sa tim da u sarajevu ima ulica sa imenima kvislinga...ja im nisam dao nazive niti bi ih davao ikad...nisam stovalac tog fasistickog pokreta ali izgleda da ih ovde ima pa im ne smetaju takve slike.
Ja se malo grupo salim sa cinjenicom da me je sramota sto danas u Sarajevu imamo ulice i skole nazvane po ustasama...
Svako vrijeme nove budale, nekad su ulice Sarajeva nosile imena po srpskim knezovima i vojvodama, sad po Busuladzicima i sandzaskim saradnicima okupatora, dok god imena ulica ne budu setaliste Paje Patka i Bulevar Miki Mausa, ili bar 2 ulica, 5 avenija... tako ce i biti.
drug_profi wrote: ↑16/01/2025 12:33
Možda stara Pivara na Kovačićima
Tačno. Bilo je i ranije na forumu slika ove pivare. Evo jedna iz haman istog ugla samo malo šire uhvaćeno
Fotografija pivare je uslikana (ispod kuce u desnom gornjem uglu #31371) sa uskotracne pruge, koja se nekih 50 metara istocnije nastavljala na zeljeznicki most iznad pivare. Nebrojeno puta je voz pregazio ovce, jer su livade na kojima su ovce boravile bile tik uz prugu.
Last edited by grunf 11 on 22/01/2025 08:36, edited 3 times in total.