Slatko cose 60-tih
Ko sad se sjecam ove piljare. Znali smo i gazdu i satima stajali kraj radnje i dobacivali curicama. Kokuzna a lijepa vremena.(ova piljara je postojala i kasnije dok sam bio gimnazijalac 70-tih.)Preko puta na dva coska ramizova i jos jedna slasticarna (dvije sestre drzale, najbolja boza u gradu). Na cetvrtom cosku bezistan.zikamu wrote:
Slatko cose 60-tih
Haha, invertuješ boje u paintu i dobiješ od smeđe Miljacke božansko plavetnilo.smoki_choko wrote:gledaj Miljacke, ko Una. mozda je pretjerao ovaj sto je lakirao ovu sliku. malo previse plava miljackazikamu wrote:
Pralje na Bentbasi

Ma pusti ove što stalno pod...avaju, njih ima na svakoj temi, nego svaka čast na slikama, ne znam odakle ih izvlačiš, ali ako u tom svom albumu imaš i koju staru sliku iz okoline bolnice Koševo, Višnjika i Bjelava bio bih ti jako zahvalan da je objaviš.zikamu wrote:Mozel' 'vako?...tek toliko da nas postedite saljivih komentara u stilu Nedeljka Opancica...

meni ovo liči na Olimpijsko...minjonja wrote:jel ovo dobrinja? ako jeste, koja?samvan wrote:Ovo je bio pravi fudbal:
minjonja wrote:jel ovo dobrinja? ako jeste, koja?samvan wrote:Ovo je bio pravi fudbal:
moglo bi to biti... sorry Margita ja sam otišao skroz na nešto drugoZlajs wrote:ovo gdje igraju lopte je parking kod fahd dzamije a tamo iza je olimpijsko u izgradnji
fijakeri, petokraka... raritetzikamu wrote:
Zeljeznicka stanica (1954)
Chmoljo wrote:moglo bi to biti... sorry Margita ja sam otišao skroz na nešto drugoZlajs wrote:ovo gdje igraju lopte je parking kod fahd dzamije a tamo iza je olimpijsko u izgradnjiu pravu si

Ciglane...? Tesko...zikamu wrote:I ja sam se ziv ispatio da skontam ovu sliku... Sjecam se starih Ciglana k'o dijete i k'o da ih sad gledam..., ali nikako da skontam iz kojeg je ugla ovo slikano. Takodje me buni i ona dzmija sa desne strane, jer se takve ne sjecam... Pa ipak, uprkos svemu, sve mi nekako uzasno poznato izgleda...
Koliko se sjecam (vec dugo nisam u Sarajevu), kao sto si vec rekao, jedino sto mislim da je od kosevskog potoka ostalo "vidljivo" je onaj potez od Alipasine dzamije do Miljacke...