Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
a jbg svi pomalo valjda od devedeset druge naovamo..svi ovi novi neboderi, hladne zgradurine, unistene zelene povrsine, pokvarene zicare...nikad renovirana Vijenica...ove slike imaju puno vise cari nego sto to ima realno stanje stvari. Mene rastuzilo
Ja bih da zivim u Sarajevu kakvo je bilo prije rata a zivim u ubjedjenju da je bio najsarmantniji grad u ovom dijelu Evrope makar.
Margita81 wrote:a jbg svi pomalo valjda od devedeset druge naovamo..svi ovi novi neboderi, hladne zgradurine, unistene zelene povrsine, pokvarene zicare...nikad renovirana Vijenica...ove slike imaju puno vise cari nego sto to ima realno stanje stvari. Mene rastuzilo
Ja bih da zivim u Sarajevu kakvo je bilo prije rata a zivim u ubjedjenju da je bio najsarmantniji grad u ovom dijelu Evrope makar.
Gledam sinoc zatvaranje OI u Vancouveru i sada govori onaj Kanadjanin (predsjednik OK igara), govor prepun emocija i slicno, a meni kroz glavu prodje kako su se nashi ljudi osjecali 1984 kada je Branko Mikulic u Zetri govorio na ceremoniji zatvaranja igara. Nikad se vishe takvo vrijeme nece ponoviti na ovim prostorima , a ja cu citav zivot zaliti sto nisam ranije rodjen
Vertigo wrote:
da li neko moze ponuditi logicno objasnjenje ovog korza na Marindvoru ?
Tramvajska pruga u pravcu Bascarsije nije isla obalom vec istom stranom kojom je isla pruga za donji dio grada (sada prema Ilidzi) ... Tako je jos jedan dio pruge prolazio pored vjecne vatre i isao Ferhadijom ... ima prije negdje slika potrazi pa ces vidjeti ...
Vertigo wrote:Hvala na odgovorima , ali bojim se da se nismo razumjeli.
Meni je ustvari malo cudno da ima vise setaca prije 90-tak godina nego danas
sta danas imas tu? Gradiliste, poslovne zgrade, hotel... Nema nista sto bi privuklo setace...
Izgleda da opet niste covjeka razumjeli. Pita se sta je to tad BILO pa je privlacilo tolike setace? I mene fakat zanima.
Znamo svi da sad nema nista interesantno.
a mozda jednostavno nisu se svi vozikali autima nego fino do grada klepe pjehe,danas je sjednes u auto uguras ga negdje u ferhadiji,izadjes kroz gepek i odes na kafu
cappy_tempo wrote:a mozda jednostavno nisu se svi vozikali autima nego fino do grada klepe pjehe,danas je sjednes u auto uguras ga negdje u ferhadiji,izadjes kroz gepek i odes na kafu
Vertigo wrote:Hvala na odgovorima , ali bojim se da se nismo razumjeli.
Meni je ustvari malo cudno da ima vise setaca prije 90-tak godina nego danas
sta danas imas tu? Gradiliste, poslovne zgrade, hotel... Nema nista sto bi privuklo setace...
Bravo! Evo odlicnog odgovora ... sta je tu interesantno osim Mutvaka
Onaj jadan park sto se nalazi preko puta Vrazova, odmah do bivseg Interneta, sada Pivnice, ne znam ni za sta sluzi ... kad god prodjem pusto, nikog nema a one stepenice koje vode ka njemu niko nije pomeo godinama ...
Nadjoh ovu grupu na facebooku, sa slikama naseg grada od prije 100 godina, pa koga interesuje moze pogledati:
da li neko moze ponuditi logicno objasnjenje ovog korza na Marindvoru ?
Prvo grad je tada bio mnogo manji prostorno, drugo nije bilo automobila ni gradskog prijevoza u tom obimu kao danas. Ne znam koliko ti je godina ali neka se svi stariji sjete kako je Marijin Dvor izgledao prije ovoga rata 70-tih i 80-tih. Hotel "Zagreb" koji je danas ruševina, restoran "Kvarner", bife "Makarska", "stari Boemi", zelena pijaca sa ribarnicom, o kafani Tilava da i ne govorimo ona je već prapovijest, pa mnoge za to vrijeme luksuzne prodavnice.
ako nemate da postavite kakvu sliku našeg starog lijepog Sarajeva nemoj te ni pisati svakakve gluposti kako je bilo za vrijeme komunizma imali ste mali milion sličnih tema na podforumu Politika koje su na kraju zaključane radi raznih glupih komentara i prepucavanja