misliš Sin City?jennisjoplin wrote:@fishtrija
jeli to na onaj fazon kao dugometrazni film sa miki rurke (njega se sjećam) i onaj sto je glumio u petom elementu. radnja kriminalci u gradu, on kao narator i sto se događalo, c/b verzija kao da gledaš strip?
SFF
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#376 Re: SFF
- jennisjoplin
#377 Re: SFF
ma iskreno govoreci najviše volim gledati filmove tipa dzems bond, stiven sigal, klint istvud, kevin kigen, gari kuper, ne moras puno razmisljati jer u kinu uvijek završiš kao da razbistriš glavu (namjerno ne spominjem glumice) a na prvom mjestu su mi legende: kazablanka, Rajanova kći , neki to vole vruće (merlin monro i kompanija), let iznad kukavičjeg gnijezda, rio bravo (din martin i kompanija) i poštanska kočija (bert lankaster i gari kuper), od crtanih onaj zaboravih mu ime, ima tri dlake na glavi, mađarski a uvijek nahebe, la piaf i ona tri kriminalca (zaboravim uvijek naziv a izgledaju k'o baća dalton). od ovih teških za razmišljanje jedan ne tako poznat široj publici: sitnice koje život znače. i iz malih dana dva nezaboravna: jedan dan života i ruski muzički: pastir kostja. e pa poznavaoci filmske umjetnosti mogu prepoznati moje okvire i poznavanje filmske umjetnostiJara wrote:a mi neki se satrasmo objašnjavajući gdje jejennisjoplin wrote:ne ali pažljivo čitam komentare na forumu, ima odličnih a najkompletnije daje fishtrija, u dvije rečenice sve kaže. dobar poznavalac i najvjerojatnije po njegovoj preporuci ću gledati kada se pojaveJara wrote:@JJ,
jesi l' ti sta gledala na otvorenom kinu NG? Kako ti se sviđa ambijent ako jesi?...haj nek znaš za iduću godinu
- jennisjoplin
#378 Re: SFF
ma tako je jaro, spasio si stvar moramo to proslaviti pivušom kada završiš sa poslomChmoljo wrote:misliš Sin City?jennisjoplin wrote:@fishtrija
jeli to na onaj fazon kao dugometrazni film sa miki rurke (njega se sjećam) i onaj sto je glumio u petom elementu. radnja kriminalci u gradu, on kao narator i sto se događalo, c/b verzija kao da gledaš strip?
- jennisjoplin
#379 Re: SFF
sjetih se mađarskog crtića- zove se gustav, ja sto čuda čini ovaj ginseng

- Jara
#380 Re: SFF
jennisjoplin wrote:sjetih se mađarskog crtića- zove se gustav, ja sto čuda čini ovaj ginseng![]()
![]()
- Chmoljo
#381 Re: SFF
uhhhhhhh ma ko bi mogao zaboraviti jessicu albu...jennisjoplin wrote:ma tako je jaro, spasio si stvar moramo to proslaviti pivušom kada završiš sa poslomChmoljo wrote:misliš Sin City?jennisjoplin wrote:@fishtrija
i za pivicu je sve manje vremena
ontopic nisam ništa gledao na SFF niti ću
P.S. a pelene ambibex i ambipur daju ugođaj potpune sigurnosti dok ispijaš mrzlu pivicu... ne moraš ići do WC-a često... ustvari nikako
- jennisjoplin
#382 Re: SFF
uhhhhhhh ma ko bi mogao zaboraviti jessicu albu...Chmoljo wrote:ma tako je jaro, spasio si stvar moramo to proslaviti pivušom kada završiš sa poslomChmoljo wrote:misliš Sin City?jennisjoplin wrote:@fishtrija
i za pivicu je sve manje vremena
ontopic nisam ništa gledao na SFF niti ću
P.S. a pelene ambibex i ambipur daju ugođaj potpune sigurnosti dok ispijaš mrzlu pivicu... ne moraš ići do WC-a često... ustvari nikako
sačekacemo mi ta prođe Ramazan. ja džesika, uh. nego dobar onaj rpijedlog za pelene ali me muči ambipur. zar to nije onaj miris sto se stavlja u auto, kada pozoves nekoga sa alipašina
- Chmoljo
#383 Re: SFF
ma jest, ebi ga zaboravio pa pomiješo
bitno je da si shvatio...
mojne ba @JJ da zachatavamo da i ovo ne završi na Bez cenzure...
- jennisjoplin
#384 Re: SFF
necemo viseChmoljo wrote:ma jest, ebi ga zaboravio pa pomiješobitno je da si shvatio...
![]()
-
kEN0
#385 Re: SFF
filmovi koji se mogu pogledat, al ne preporucujem.
1. ljetna zadaca (summer book)
2. boogie ( moze se pogledat nije los)
1. ljetna zadaca (summer book)
2. boogie ( moze se pogledat nije los)
-
d2
#386 Re: SFF 2008
zanimljiv izbor muzike Era - Ameno...
- suncica24
#387 Re: SFF
Strucno objasnjenofishtrija wrote:Fazon sa animacijom kod Arija je što je većinu kadrova on snimio normalno, i onda ih naknadno animirao. Sve je to u svrhu priče, i to funkcionalno bez premca. Ja do sada nisam vidio ni u jednom dokumentarcu takvo poklapanje stvarnih snimaka i rekonstrukcije, i mislim da je on izvanredno došao na ideju da animira sve podjednako i tako 'poravna' čitav film, prije svega radi vizuelne percepcije. Animacija je namjenski slaba i nije nalik visokobudžetnim filmovima tipa Pixarovih djela. Da je tako bilo, dobio bi se efekat glamuroznosti, što ovom minimalističkoj i ličnoj ispovjedi ponajmanje treba.
Moram reći da mi je stvarno drago vidjeti, čuti i pročitati kako se ljudi interesuju za film na jednom višem nivou i pogotovo svjedočiti razmišljanju o filmu nakon što ga odgledate. Svaka čast raja. Ko može, neka sutra pogleda Sirka i All That Heaven Allows u 10.00 u MP, to je sjajan film iz 50tih, koji je imao najviše uticaja na opus Todda Haynesa, što je on jasno pokazao u svome filmu Heaven Can Wait, koji se također prikazuje sutra u 18.00 u MP. Naravno, ne slučajno isti dan...
Sad se osjecam ko levat, pardon, levatkinja, ali...
Sve ovo stoji. Vidljive su panorame koje su ubacene a koje su realne i one se izuzetno dobro uklapaju u animaciju filma.
I skontah da je animacija slaba i da je tako namjerno, i da to nije Pixar.
Ali jos uvijek mislim da bezizrazajnost likova i njihova sporost je nesto na cemu je film izgubio na "savrsenstvu" i mozda prilici da se dublje ureze u svijest publike.
Nego, da krenemo dalje... Tri majmuna?
Cekam fisthriju prvi da se javi, pa da opet glumim levatkinju
- zgembo_sa
#388 Re: SFF
Sigurno nikad nisi citala stripove?suncica24 wrote:Strucno objasnjenofishtrija wrote:Fazon sa animacijom kod Arija je što je većinu kadrova on snimio normalno, i onda ih naknadno animirao. Sve je to u svrhu priče, i to funkcionalno bez premca. Ja do sada nisam vidio ni u jednom dokumentarcu takvo poklapanje stvarnih snimaka i rekonstrukcije, i mislim da je on izvanredno došao na ideju da animira sve podjednako i tako 'poravna' čitav film, prije svega radi vizuelne percepcije. Animacija je namjenski slaba i nije nalik visokobudžetnim filmovima tipa Pixarovih djela. Da je tako bilo, dobio bi se efekat glamuroznosti, što ovom minimalističkoj i ličnoj ispovjedi ponajmanje treba.
Moram reći da mi je stvarno drago vidjeti, čuti i pročitati kako se ljudi interesuju za film na jednom višem nivou i pogotovo svjedočiti razmišljanju o filmu nakon što ga odgledate. Svaka čast raja. Ko može, neka sutra pogleda Sirka i All That Heaven Allows u 10.00 u MP, to je sjajan film iz 50tih, koji je imao najviše uticaja na opus Todda Haynesa, što je on jasno pokazao u svome filmu Heaven Can Wait, koji se također prikazuje sutra u 18.00 u MP. Naravno, ne slučajno isti dan...![]()
Sad se osjecam ko levat, pardon, levatkinja, ali...
Sve ovo stoji. Vidljive su panorame koje su ubacene a koje su realne i one se izuzetno dobro uklapaju u animaciju filma.
I skontah da je animacija slaba i da je tako namjerno, i da to nije Pixar.
Ali jos uvijek mislim da bezizrazajnost likova i njihova sporost je nesto na cemu je film izgubio na "savrsenstvu" i mozda prilici da se dublje ureze u svijest publike.
- fishtrija
#389 Re: SFF
Ha ha... nisi levatkinja, bitno je da voliš film. Meni je film posao već deceniju tako da sam valjda naučio ponešto... Tri majmuna nisam gledao, nisam bio za drame sinoć. Kažu da je težak previše, a sem toga gledao sam Jesen, također turski, koji je živa propast, pa mi se javila trenutna averzija prema turskom filmu. Ali zato je danas Buick Rivera, film koji garantirano dobija Srce Sarajeva, jer jednostavno nema jačeg konkurenta, sem možda ovog austrijskog, Marta. Haj viknuću ja u NP Sunčiceee pa možemo na licu mjesta diskutovati... 
- fishtrija
#390 Re: SFF
@Dženis - Nije to ni slično Sin Cityju, u suštini, teško da je slično ičemu animiranom što si vidio do sada. On upotrebljava animaciju na način koji je zaista funkcionalan ali i inovativan u isto vrijeme, to je jednostavno iskustvo kojem moraš svjedočiti da bi shvatio u potpunosti. Sin City je također magija, ali na jednom potpuno drugom nivou. Najbitnije od svega je što je Valcer sa Bashirom dokumentarni film koji ogoljava istinu oko masakra u izbjegličkim kampovima kod Beiruta, koji su počinile paravojne formacije, ali sa prećutnim aferimom Izraelske vojske, čiji je član upravo u to vrijeme bio i redatelj filma. U stvari, gledao je kako se sve to dešava, to ga je proganjalo poslije i napravio je film, kao vid iskupljenja. Mislim, jako na toliko nivoa da je teško objašnjivo. I plus, čovjek izađe na kraju projekcije i kaže da ne može zamisliti bolje mjesto sem Beiruta i Sarajeva gdje bi ovaj film mogao biti bolje shvaćen. A naša kvalitetna publika, sve šminker do šminkera, izlaze konstantno iz Metalca za vrijeme trajanja filma. Nismo mi nizašta.
-
konyan
#391 Re: SFF
Neka neko zatvori vise ovaj festival. Ne mogu vise ovog nespavanja. 
Imam dvije karte za All That Heaven Allows danas u 10, koje mi ne trebaju. Ako neko moze, hoce, zeli da ide, neka mi posalje pp.
Imam dvije karte za All That Heaven Allows danas u 10, koje mi ne trebaju. Ako neko moze, hoce, zeli da ide, neka mi posalje pp.
- Better Man
#392 Re: SFF
Meni se jedne godine (2006) zgadilo na SFF kad je bila premijera filma Pakao od Danisa Tanovića, jer su u pola projekcije zalizani šminkeri i šminkerice na visokim štiklama poćeli da napuštaju projekciju. Vjerovatno njihov plitki mozak nije mogao da skonta film i vjerovatno su očekivali nešto tipa Ničije zemlje, a još projekcija zbog kiše bila u Skenderiji, pa im je vjerovatno i zbog toga bila muka, jer nisu mogli biti viđeni kao kad je projekcija u Metalcu. Da sam se ja pitao ne bi mogli izaći sa projekcije, već bi morali sjediti do kraja.
- jennisjoplin
#393 Re: SFF
hvala jaro, a ovo obaveznom idem gledati kada bude na repertoarufishtrija wrote:@Dženis - Nije to ni slično Sin Cityju, u suštini, teško da je slično ičemu animiranom što si vidio do sada. On upotrebljava animaciju na način koji je zaista funkcionalan ali i inovativan u isto vrijeme, to je jednostavno iskustvo kojem moraš svjedočiti da bi shvatio u potpunosti. Sin City je također magija, ali na jednom potpuno drugom nivou. Najbitnije od svega je što je Valcer sa Bashirom dokumentarni film koji ogoljava istinu oko masakra u izbjegličkim kampovima kod Beiruta, koji su počinile paravojne formacije, ali sa prećutnim aferimom Izraelske vojske, čiji je član upravo u to vrijeme bio i redatelj filma. U stvari, gledao je kako se sve to dešava, to ga je proganjalo poslije i napravio je film, kao vid iskupljenja. Mislim, jako na toliko nivoa da je teško objašnjivo. I plus, čovjek izađe na kraju projekcije i kaže da ne može zamisliti bolje mjesto sem Beiruta i Sarajeva gdje bi ovaj film mogao biti bolje shvaćen. A naša kvalitetna publika, sve šminker do šminkera, izlaze konstantno iz Metalca za vrijeme trajanja filma. Nismo mi nizašta.
-
konyan
#394 Re: SFF
Ovo je vec bilo na repertoaru, jaro.jennisjoplin wrote:hvala jaro, a ovo obaveznom idem gledati kada bude na repertoarufishtrija wrote:@Dženis - Nije to ni slično Sin Cityju, u suštini, teško da je slično ičemu animiranom što si vidio do sada. On upotrebljava animaciju na način koji je zaista funkcionalan ali i inovativan u isto vrijeme, to je jednostavno iskustvo kojem moraš svjedočiti da bi shvatio u potpunosti. Sin City je također magija, ali na jednom potpuno drugom nivou. Najbitnije od svega je što je Valcer sa Bashirom dokumentarni film koji ogoljava istinu oko masakra u izbjegličkim kampovima kod Beiruta, koji su počinile paravojne formacije, ali sa prećutnim aferimom Izraelske vojske, čiji je član upravo u to vrijeme bio i redatelj filma. U stvari, gledao je kako se sve to dešava, to ga je proganjalo poslije i napravio je film, kao vid iskupljenja. Mislim, jako na toliko nivoa da je teško objašnjivo. I plus, čovjek izađe na kraju projekcije i kaže da ne može zamisliti bolje mjesto sem Beiruta i Sarajeva gdje bi ovaj film mogao biti bolje shvaćen. A naša kvalitetna publika, sve šminker do šminkera, izlaze konstantno iz Metalca za vrijeme trajanja filma. Nismo mi nizašta.
Da ponovim.. Imam 2 karte za pokloniti za film danas u 10 (za sat vremena), All That Heaven Allows. Film je fenomenalan. Klasik. Ako neko zeli karte, pp me.
- johnnykola
#395 !
za valcer s balmirom,:) sve je to ok, masakr i to.
mislim, nije okej, nadam se da me razumijete.
nisam sminker, ali sam u pol frke izasao.
jucer sam i s my winnipega.
za bashir:), sve okej, konacno se nesto krenulo
desavati. onaj plese valcer s mitraljezom.
kad ono rez i kontemplacija na klupi
s onim likom sto ima tisuce hektara zemlje. ptsp, problemi u zimbabveu.
ma daaaj! kao sta je bilo, ko sam, ne secam se niceg.
pa ono dernjece na plazi
i zemska sto ga telesom svojim spasava.
sve vec vidjeno u full metal jacket,
apokalipsa danas ili tankoj crvenoj liniji.
ukratko, ratne filmove ili one vezane za rat,
vise ne gledam! bolje pogledat elephanta
od van santa i shvatiti kud je ovaj svijet otiso.
sto se tice my winnipega, za sta ono dobi tolike nagrade!
koji odron!!! humor iz prethistorije, usce, tarabe, snijeg, stidne dlacice u majke, bozic bata,
kuca iz detinjstva... naka strankinja umire na vrhu meeting
pointa od smijeha. ne kontam!!! pa da onaj howard kroz sve ove godine
ne skonta nas senzibilitet, stvarno mi nije jasno.
najgori festival dosad! izaso s tri filma, howie nam
kao prvi podvalio dokumentarni film pod panorama igrani.
stolice prljave u metalcu i vatrogascu. crkotina naka
danfala prvu noc isto kod protupozarnih djeckiju u dvoristu.
izaso s todda o davidu, bashira i winnipega. u nevolji
gledo u formatu 1,5 naprema 1,5.
da nije legende leigha, onog islandskog jar city,
bilo bi zali urce. kako je rusinovic uradio
jedan od najgorih filmova u povijesti filmske umjetnosti na
balkanu - mondo bobo, garant ce me docekati odron i na rivijeri.
nadam se da se varam.
krivo mi sto fulih kino lika.
da, sjutra ostaje i kaufman za vadjenje.
mislim, nije okej, nadam se da me razumijete.
nisam sminker, ali sam u pol frke izasao.
jucer sam i s my winnipega.
za bashir:), sve okej, konacno se nesto krenulo
desavati. onaj plese valcer s mitraljezom.
kad ono rez i kontemplacija na klupi
s onim likom sto ima tisuce hektara zemlje. ptsp, problemi u zimbabveu.
ma daaaj! kao sta je bilo, ko sam, ne secam se niceg.
pa ono dernjece na plazi
i zemska sto ga telesom svojim spasava.
sve vec vidjeno u full metal jacket,
apokalipsa danas ili tankoj crvenoj liniji.
ukratko, ratne filmove ili one vezane za rat,
vise ne gledam! bolje pogledat elephanta
od van santa i shvatiti kud je ovaj svijet otiso.
sto se tice my winnipega, za sta ono dobi tolike nagrade!
koji odron!!! humor iz prethistorije, usce, tarabe, snijeg, stidne dlacice u majke, bozic bata,
kuca iz detinjstva... naka strankinja umire na vrhu meeting
pointa od smijeha. ne kontam!!! pa da onaj howard kroz sve ove godine
ne skonta nas senzibilitet, stvarno mi nije jasno.
najgori festival dosad! izaso s tri filma, howie nam
kao prvi podvalio dokumentarni film pod panorama igrani.
stolice prljave u metalcu i vatrogascu. crkotina naka
danfala prvu noc isto kod protupozarnih djeckiju u dvoristu.
izaso s todda o davidu, bashira i winnipega. u nevolji
gledo u formatu 1,5 naprema 1,5.
da nije legende leigha, onog islandskog jar city,
bilo bi zali urce. kako je rusinovic uradio
jedan od najgorih filmova u povijesti filmske umjetnosti na
balkanu - mondo bobo, garant ce me docekati odron i na rivijeri.
nadam se da se varam.
krivo mi sto fulih kino lika.
da, sjutra ostaje i kaufman za vadjenje.
- suncica24
#396 Re: SFF
Opet... meni je od Marta bolji Kino Likafishtrija wrote:Ha ha... nisi levatkinja, bitno je da voliš film. Meni je film posao već deceniju tako da sam valjda naučio ponešto... Tri majmuna nisam gledao, nisam bio za drame sinoć. Kažu da je težak previše, a sem toga gledao sam Jesen, također turski, koji je živa propast, pa mi se javila trenutna averzija prema turskom filmu. Ali zato je danas Buick Rivera, film koji garantirano dobija Srce Sarajeva, jer jednostavno nema jačeg konkurenta, sem možda ovog austrijskog, Marta. Haj viknuću ja u NP Sunčiceee pa možemo na licu mjesta diskutovati...
PS: mogu li odgovorit sa "ha?"
- Meshtar
#397 Re: SFF
Kako vas samo nije stid pricati o filmovima na temi o SFF-u. Ovdje se priča o akreditacijama i sličnom. Stidite se, išli ste gledati filmove.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#398 Re: SFF
Da se podsjetimo 
na Oto se mi bazirasmo...a napravicu i tebi akreditaciju sta kmecisarijan@ wrote: Koliko uopste posjecujete SFF i kako vam se cini cijela frka koja bude u gradu u danima kad je SFF.![]()
![]()
http://www.sff.ba/
- lolita_xx
#400 Re: SFF
cuj nismo nizasta... ja nisam izasla al sam jedva cekala da se film zavrsi. meni se nije svidio... cijelu noc nisam mogla spavati nakon sto sam ga gledala...fishtrija wrote:@Dženis - Nije to ni slično Sin Cityju, u suštini, teško da je slično ičemu animiranom što si vidio do sada. On upotrebljava animaciju na način koji je zaista funkcionalan ali i inovativan u isto vrijeme, to je jednostavno iskustvo kojem moraš svjedočiti da bi shvatio u potpunosti. Sin City je također magija, ali na jednom potpuno drugom nivou. Najbitnije od svega je što je Valcer sa Bashirom dokumentarni film koji ogoljava istinu oko masakra u izbjegličkim kampovima kod Beiruta, koji su počinile paravojne formacije, ali sa prećutnim aferimom Izraelske vojske, čiji je član upravo u to vrijeme bio i redatelj filma. U stvari, gledao je kako se sve to dešava, to ga je proganjalo poslije i napravio je film, kao vid iskupljenja. Mislim, jako na toliko nivoa da je teško objašnjivo. I plus, čovjek izađe na kraju projekcije i kaže da ne može zamisliti bolje mjesto sem Beiruta i Sarajeva gdje bi ovaj film mogao biti bolje shvaćen. A naša kvalitetna publika, sve šminker do šminkera, izlaze konstantno iz Metalca za vrijeme trajanja filma. Nismo mi nizašta.