SFF 2011

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#126 Re: SFF 2011

Post by -LIBERO- »

Da ima onih koji se kurce akreditacijama,ili mogucnoscu da dodju do karata preko stele..istina je!!!
Da ima,sve vise i vise,naznaka da SFF sve jace postaje festival elitizma i sa primjesama pokondirenosti...istina je.

Ali da je cinjenica koju niko i nikako ne moze oboriti da Sarajevo za vrijeme SFF zivi 800% ,da je puno turista,sto ucesnika na festivalu ,sto onako gledalaca ,da ima extra dobrih filmova,popratnih koncerata i partya....I TO Je ISTINA,itekako. :thumbup:

I kamo srece da Saravevo sem ovog SFF ima barem jos 2-3 festivala ili dogadjaja ,ali bas ovoga inteziteta i velicine (jer MES,jazzfest,bascarsijke noci i sarajevska zima-zvana ibro Spahic su samo blaga ,a nesto i blijeda,sjenka SFF) ovaj grad bi bio bas metropola.

SFF :thumbup: ,uz nadu da ce u dogledno vrijeme barem jos neki muzicki ili slican festival uzdici se na razinu ovoga filmskoga.
Država

#127 Re: SFF 2011

Post by Država »

-LIBERO- wrote:

Ali da je cinjenica koju niko i nikako ne moze oboriti da Sarajevo za vrijeme SFF zivi 800% ,da je puno turista,sto ucesnika na festivalu ,sto onako gledalaca ,da ima extra dobrih filmova,popratnih koncerata i partya....I TO Je ISTINA,itekako. :thumbup:

SFF :thumbup: ,uz nadu da ce u dogledno vrijeme barem jos neki muzicki ili slican festival uzdici se na razinu ovoga filmskoga.
Sarajevu fali još muzičkih dešavanja. Naravno ne mislim na Viki Miljković :D nego na svjetske bendove. Ja bih bio vrlo sretan da dođe Rammstein...
kojeime

#128 Re: SFF 2011

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 09/07/2011 01:57, edited 1 time in total.
BiH-x

#129 Re: SFF 2011

Post by BiH-x »

-LIBERO- wrote: Ali da je cinjenica koju niko i nikako ne moze oboriti da Sarajevo za vrijeme SFF zivi 800% ,da je puno turista,sto ucesnika na festivalu ,sto onako gledalaca ,da ima extra dobrih filmova,popratnih koncerata i partya....I TO Je ISTINA,itekako. :thumbup:

I kamo srece da Saravevo sem ovog SFF ima barem jos 2-3 festivala ili dogadjaja ,ali bas ovoga inteziteta i velicine (jer MES,jazzfest,bascarsijke noci i sarajevska zima-zvana ibro Spahic su samo blaga ,a nesto i blijeda,sjenka SFF) ovaj grad bi bio bas metropola.

:thumbup:
kojeime

#130 Re: SFF 2011

Post by kojeime »

.
BASS

#131 Re: SFF 2011

Post by BASS »

Država wrote:
-LIBERO- wrote:

Sarajevu fali još muzičkih dešavanja. Naravno ne mislim na Viki Miljković :D nego na svjetske bendove. Ja bih bio vrlo sretan da dođe Rammstein...
hhh karte za Zagreb već kupljene :)
a ko je kriv našim gradskim,kantonalnim vlastima i kome već što ne izdvoje nešto KM kao što radi Dodik pa u BL svake godine bude neka svjetska grupa (pa nek je i b ili c klasa,ne mora biti a,za te smo ionako premali)
Da bi se ustanovili kao koncertna destinacija mora se stvoriti navika kod publike,dovesti grupe za kojima će sljediti druge,a to se može jedino uraditi subvencijama.Ali to je druga tema...
casa_vode

#132 Re: SFF 2011

Post by casa_vode »

-LIBERO- wrote:Da ima onih koji se kurce akreditacijama,ili mogucnoscu da dodju do karata preko stele..istina je!!!
Da ima,sve vise i vise,naznaka da SFF sve jace postaje festival elitizma i sa primjesama pokondirenosti...istina je.

:thumbup: :dance:
casa_vode

#133 Re: SFF 2011

Post by casa_vode »

BASS wrote:
hhh karte za Zagreb već kupljene :)
a ko je kriv našim gradskim,kantonalnim vlastima i kome već što ne izdvoje nešto KM kao što radi Dodik pa u BL svake godine bude neka svjetska grupa (pa nek je i b ili c klasa,ne mora biti a,za te smo ionako premali)
Da bi se ustanovili kao koncertna destinacija mora se stvoriti navika kod publike,dovesti grupe za kojima će sljediti druge,a to se može jedino uraditi subvencijama.Ali to je druga tema...
:lol: :run:
BASS

#134 Re: SFF 2011

Post by BASS »

pa smješno jeste,ali i za Lenny Kravitza i za Apocalypticu i za Demofest - glavni sponzor je Vlada RS ili Grad BL,da nije do njih ne bi se nikada održalo ništa navedeno... ko je kriv našima što ih je pretekao Laktaš.
casa_vode

#135 Re: SFF 2011

Post by casa_vode »

BASS wrote:pa smješno jeste,ali i za Lenny Kravitza i za Apocalypticu i za Demofest - glavni sponzor je Vlada RS ili Grad BL,da nije do njih ne bi se nikada održalo ništa navedeno... ko je kriv našima što ih je pretekao Laktaš.
idem u off, ali to mi zvuci kao onaj let sto dodo iz vladinog dzepa ( gradjana pc'a) financira Air Adriu da ima let za Ljubljanu iz Bl'a redovno, iako prosjecno ima oko 5.6 putnika po letu :mrgreen:
Urban B.

#136 Re: SFF 2011

Post by Urban B. »

-LIBERO- wrote:Da ima onih koji se kurce akreditacijama,ili mogucnoscu da dodju do karata preko stele..istina je!!!

:thumbup: :thumbup:
BegA_

#137 Re: SFF 2011

Post by BegA_ »

Država wrote:
-LIBERO- wrote:

Zivim za dan kada ce Rammstein doci u Sarajevo. Valjda cu ga i docekati.

@-LIBERO- Svaka cast! :thumbup: :thumbup:
burek_in_space

#138 Re: SFF 2011

Post by burek_in_space »

MA-RI-JA KA-RAN MA-RI-JA KA-RAN! :bih:
sarajev_o

#139 Re: SFF 2011

Post by sarajev_o »

dobro jeboga koncert sta o njima pricate nece ti nikad doci niko vazan jer nema publike i para za to.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#140 Re: SFF 2011

Post by -LIBERO- »

burek_in_space wrote:MA-RI-JA KA-RAN MA-RI-JA KA-RAN! :bih:
Burece kralju,ja i ti izgleda i dalje patimo za ovim remek dijelom prirode,koju su mama i tata (njeni naravno :D )nazvali Marijanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

BTW. Dolazi li i ovaj SFF,bila je rekla da ce doci :D :dance:
Salatisimo

#141 Re: SFF 2011

Post by Salatisimo »

Muzikjunki wrote:Ovdje neki ocigledno ne shvataju zasto se pomjera festival u skladu s Ramazanom ili se prave ludi samo da bi imali sta reci, a sve mi se cini da je u pitanju ovo drugo. Ne pomjera Purivatra SFF jer je veliki vjernik, niti sto misli na vjernike, nego je to cisto s ekonomskog aspekta. Opcepoznata je dvolicnost nasih "vjernika" koji se opijaju tokom cijele godine, a onda su za Ramazan svi veliki vjernici, pa se opet nastavlja parada cim se otklanja Bajram namaz. Toga je svjestan i Purivatra i management festivala, pa je logicno da se festival ne odrzava za vrijeme SFF-a, jer bi se skoro pola ovih "vjernika" (sto bi inace bludnicili za SFF) suzdrzalo bar od prekomjerne upotrebe alkohola. SFF zivi od sponzora, a sponzori (Heineken i ostali) zele da prodaju svoj proizvod i to je sva prica.

Zbog toga prestanite da se ko fol zgražavate nad cinjenicom da se SFF pomjera zbog Ramazana, jer to nije nikakav ustupak muslimanima, niti se to radi da bi se ispostovao ovaj sveti mjesec.

:thumbup:
kojeime

#142 Re: SFF 2011

Post by kojeime »

-LIBERO- wrote:...SFF :thumbup: ,uz nadu da ce u dogledno vrijeme barem jos neki muzicki ili slican festival uzdici se na razinu ovoga filmskoga.
Mislim da su Jazz i MESS cak i jaci u svojim oblastima nego sto je SFF u kinematografiji. Ako i nisu onda su bare jednaki.
ultima_palabra

#143 Re: SFF 2011

Post by ultima_palabra »

kojeime wrote:
-LIBERO- wrote:...SFF :thumbup: ,uz nadu da ce u dogledno vrijeme barem jos neki muzicki ili slican festival uzdici se na razinu ovoga filmskoga.
Mislim da su Jazz i MESS cak i jaci u svojim oblastima nego sto je SFF u kinematografiji. Ako i nisu onda su bare jednaki.
Mislim da nisu, SFF je najjači na Balkanu, pa i u Istočnoj Evropi uz Karlovy Vary. Mada su i ova dva odlični festivali, samo jazz muzika i teatar nisu toliko komercijalne grane.
kojeime

#144 Re: SFF 2011

Post by kojeime »

Da, upravo je to i razlog tolike uzbudjenosti oko SFF-a, film je ovdje mnogo popularniji od dzeza i pozorista, pa zato mozda i nismo objektivni. Slazem se da u regionu pa cak i malo sire nema tako jakog filmskog festivala kao sto je SFF, ali nije to bas vrh regionalne i Evropske kinematografije. Ok, regionalne mozda.

Ali neka i SFF i Jazz i MESS i da imamo srece da ih imamo jos i za druge oblasti. Zivimo u tako jadnoj zemlji da sve sto moze da se uradi u ovim uslovima treba raditi i cuvati.
burek_in_space

#145 Re: SFF 2011

Post by burek_in_space »

-LIBERO- wrote: Burece kralju,ja i ti izgleda i dalje patimo za ovim remek dijelom prirode,koju su mama i tata (njeni naravno :D )nazvali Marijanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Nismo jedini, jer ostali pokushavaju hinjski da joj pridju, a mi otvoreno priznajemo da je ona nama, shto Aida Delic Haretu. :D

Eh ako ti kazhem odakle znam da dolazi, zamrzicesh me. :oops: 8-) :D
leo karan

#146 Re: SFF 2011

Post by leo karan »

burek_in_space wrote:
-LIBERO- wrote: Burece kralju,ja i ti izgleda i dalje patimo za ovim remek dijelom prirode,koju su mama i tata (njeni naravno :D )nazvali Marijanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Nismo jedini, jer ostali pokushavaju hinjski da joj pridju, a mi otvoreno priznajemo da je ona nama, shto Aida Delic Haretu. :D

bila je 2008. ili 09. nisam siguran
bas se onako smucala po gradu, 3-4 puta sam je vidio
u vaniju jela hamburgere
kako mi je sad krivo sto joj nisam prifurao, da se upoznam i da je pozovem na vikendicu :D
Bullet Tooth Tony

#147 Re: SFF 2011

Post by Bullet Tooth Tony »

jedino mi je bezveze plakat ... kad pogledam plakate Mess-a i Jazz festa nekako me stid bude ovog SFF-a , trebali su raspisati neki konkurs ili platiti nekom da nesto super smisli .... :D :D
Zanaaa

#148 Re: SFF 2011

Post by Zanaaa »

Jedan001 wrote:mene zanima hoce li i ove god biti papaka sa akreditacijama da se shepure po gradu :D
hahahhaha neibjezno je!!:-)
Altsa

#149 Re: SFF 2011

Post by Altsa »

ma zaboli purivatru za ramazan...lasko pivo je generalni sponzor... :D :D :D

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša

#150 Re: SFF 2011

Post by -LIBERO- »

burek_in_space wrote: Nismo jedini, jer ostali pokushavaju hinjski da joj pridju, a mi otvoreno priznajemo da je ona nama, shto Aida Delic Haretu. :D

A kako da ne priznamo moj Burece :D . Onakav hodajuci slatkis .... :D

Je l' ti to ona rekla da dolazi u Sarajevo. :D Hajd' sta fali,bolje i ti da si u njenoj blizini nego neki futavac :dance: :thumbup:
leo karan wrote: bila je 2008. ili 09. nisam siguran
bas se onako smucala po gradu, 3-4 puta sam je vidio
u vaniju jela hamburgere
kako mi je sad krivo sto joj nisam prifurao, da se upoznam i da je pozovem na vikendicu :D
Bila bila...i to vise puta :D . Cak se potrefilo da smo par puta bili u istom drustvu,ono se i zvanicno upoznali....ali cisto onako protokolarno,na zalost :cry: :lol:
Locked