Idemoooooooo!
Jedva cekamarchi_a wrote:
Idemoooooooo!
Tu zicaru neki privatnik finasira?archi_a wrote:Kažu, ove sezone. A, što se mene tiče i da proradi tek sljedeće, golemo. Još jedna pozitivna priča privatnika sa Pala.

Vlasnik firme „Majneks“ Veljko Golijanin a počeli su neki sa natpisima kako je vlast pi si-ja naprednija i više gradi.Edin H. wrote:Tu zicaru neki privatnik finasira?archi_a wrote:Kažu, ove sezone. A, što se mene tiče i da proradi tek sljedeće, golemo. Još jedna pozitivna priča privatnika sa Pala.
isti sam,nekad mi bilo interesantno kad sam bio dijete..al kad pocnu brude i trebevicke pande pucat selfije i instaliveSmokingMan wrote:Meni je oduvijek bilo svejedno hoće li se ova žičara napraviti ili ne.Očekujem da će se Instagram prvi dan otvaranja žičare "srušiti".
Nostalgija, jedan od starih simbola grada, a i lijepa turisticka atrakcija.SmokingMan wrote:Meni je oduvijek bilo svejedno hoće li se ova žičara napraviti ili ne.Očekujem da će se Instagram prvi dan otvaranja žičare "srušiti".
bitanga_sa_otesa wrote:isti sam,nekad mi bilo interesantno kad sam bio dijete..al kad pocnu brude i trebevicke pande pucat selfije i instaliveSmokingMan wrote:Meni je oduvijek bilo svejedno hoće li se ova žičara napraviti ili ne.Očekujem da će se Instagram prvi dan otvaranja žičare "srušiti".![]()
![]()
![]()
Možda tebe vuče nostalgija jer si vjerovatno nešto stariji od mene i pamtiš mnoge odbrih trenutak iz svog ranijeg životnog perioda.Edin H. wrote:Nostalgija, jedan od starih simbola grada, a i lijepa turisticka atrakcija.SmokingMan wrote:Meni je oduvijek bilo svejedno hoće li se ova žičara napraviti ili ne.Očekujem da će se Instagram prvi dan otvaranja žičare "srušiti".
Upravo tako, isao u Petu gomnaziju na Obali. Lijep dan, pokupis trebu iz skole, isparite se i zicarom na Trebevic. Neprocijenjivo.SmokingMan wrote:Možda tebe vuče nostalgija jer si vjerovatno nešto stariji od mene i pamtiš mnoge odbrih trenutak iz svog ranijeg životnog perioda.Edin H. wrote:
Nostalgija, jedan od starih simbola grada, a i lijepa turisticka atrakcija.
A znači odatle potiče sva nostalgija.A da nije bilo djevojaka ni žičara ti ne bi bila toliko zabavna.Edin H. wrote:Upravo tako, isao u Petu gomnaziju na Obali. Lijep dan, pokupis trebu iz skole, isparite se i zicarom na Trebevic. Neprocijenjivo.SmokingMan wrote:Možda tebe vuče nostalgija jer si vjerovatno nešto stariji od mene i pamtiš mnoge odbrih trenutak iz svog ranijeg životnog perioda.Edin H. wrote:
Nostalgija, jedan od starih simbola grada, a i lijepa turisticka atrakcija.
Dobro, islo se i sa rajom nekada, lijepo je bilo otici na Trebevic. Islo se i na Brus da se uci skijati.SmokingMan wrote:
A znači odatle potiče sva nostalgija.A da nije bilo djevojaka ni žičara ti ne bi bila toliko zabavna.
A restoran Osmice sa prelijepim pogledom na grad. Unutra toplo, vani sve bijelo.mikogoago wrote:E divna stara vremena. Ja mislim da je zicara imala posebno mjesto u srcu svakog sarajlije. Bukvalno iz grada si za 15 minuta na Trebevicu tom najpopularnijem izletistu sarajlija.Pomislite koliko je samo tu napravljeno nasih sugradjana. Pa vidikovac. Prelijepe izletnicke destinacije,trim staza ,Brus.Zimi se sankama spustalo u grad. Ja sam licno najvise volio omladinski dom ili kasnije hotel Mladost. Mislim da je pripadao ferijalnom savezu.Nisam siguran,Sada u zadnjem ratu je unisten. Nekada bih tu dolazio preko vikenda i provodio vikend na Trebevicu hodajuci divnim planinarskim stazama. Rasduje me da ce zicara ponovno uskoro proraditi i ponovo zauzeti svoje mjesto u srcu gradjana kakvo je prije imala.
Da u pravu si,E i tu se prelijepih noci provodilo kada je pocela muzika navece u restoranu. Ali to pripada vec odrasloj mojoj dobi. Ja sam isto kao i toi isao u Petu gimnaziju generacija 1974-78. pa se luftalo i islo s rajom na Trebevic. Lijep oje da sestari simbol grada vraca.Ja koliko se sjecam otvaranje nove zicare zkazano je za 6.april 2018. Kada je dan grada Sarajeva i ta zicara ce biti rodjendanski poklon gradu i sugradjanimaEdin H. wrote:A restoran Osmice sa prelijepim pogledom na grad. Unutra toplo, vani sve bijelo.mikogoago wrote:E divna stara vremena. Ja mislim da je zicara imala posebno mjesto u srcu svakog sarajlije. Bukvalno iz grada si za 15 minuta na Trebevicu tom najpopularnijem izletistu sarajlija.Pomislite koliko je samo tu napravljeno nasih sugradjana. Pa vidikovac. Prelijepe izletnicke destinacije,trim staza ,Brus.Zimi se sankama spustalo u grad. Ja sam licno najvise volio omladinski dom ili kasnije hotel Mladost. Mislim da je pripadao ferijalnom savezu.Nisam siguran,Sada u zadnjem ratu je unisten. Nekada bih tu dolazio preko vikenda i provodio vikend na Trebevicu hodajuci divnim planinarskim stazama. Rasduje me da ce zicara ponovno uskoro proraditi i ponovo zauzeti svoje mjesto u srcu gradjana kakvo je prije imala.
U ranim jutarnjim satima nastavljeno je postavljanje stubova, u sklopu izgradnje buduće turističke atrakcije glavnoga grada Bosne i Hercegovine, Trebevićke žičare.
Naime, nakon što je u petak ujutro postavljen prvi stup u sarajevskom naselju Bistrik, jutros je na padinama Trebevića nastavljeno postavljanje šestog od ukupno deset stubova, koliko je planirano za izgradnju žičare.
Inače, stubovi će činiti glavnu konstrukciju Trebevićke žičare zajedno sa svim do sada obavljenim radovima, ali i onome što tek predstoji. Stubovi če inače sastoje iz četiri dijela, a još ranije su završeni zemljani iskopi, betonirane su tri etaže i zidovi objekta žičare.
VIDEO
Svaki stub je visok 20 metara i težak oko 13 tona.
Probna vožnja Trebevićkom žičarom se očekuje krajem februara 2018. godine.
Žičara će imati 33 kabine, a vožnja bi trebala trajati osam minuta.
Radio Sarajevo
Još je bitniji ČKD...bitanga_sa_otesa wrote:nista bez tatre
Neki dan je bio sunetli-gradonacelnik sa izjavom da otvaranje nece biti kako je valjda najavljeno u novembru, nego u aprilu valjda...karanana wrote:izvinite ako upadam a odgovor mozrda negdje odmah iznad, ali kad je rok pustanja u promet?
drndalo wrote: Još je bitniji ČKD...

A prve probe krajem februara.drndalo wrote:
Neki dan je bio sunetli-gradonacelnik sa izjavom da otvaranje nece biti kako je valjda najavljeno u novembru, nego u aprilu valjda...