dječak sa šibicama wrote:Dr. Emmett Skaka

dječak sa šibicama wrote:Dr. Emmett Skaka

a niste hotijeli izglasati akcize na beMzin, da ste izglasali, sve bi islo ko po lojuoldtajmer wrote:citam neki dan u novinama kako fale 3 miliona za izgradnju zicareonog jadnika jednom izrade za lovu pa im frajer halali i opet da pare,oni mu utrpaju sestoaprilsku,eto zicare samo sto nije i sad najednom fale 3 miliona koja ce zbaviti u limburgu mjesecu
veci lopovi i nesposobnjakovici nisu hodali ovim gradom jos otkada je grad nastao hebo me svak

nazalost,vec se desilo...Hajvan wrote:ma ovo je grad koji propada…
grad koji odlazi lagano u pichku materinu...
pa dobro, realnoHZ_Pofalici wrote:Mi smo jedno obicno GOVNO od grada racionalno gledano
Al bez obzira kad odem na tabiju i vidim silni šeher srce mi krene kucat 150 puta u minuti od ljubavi prema svakoj mahali ove naše urbane kasabe
Volim te Sarajevo!!!!!
HZ_Pofalici wrote:Mi smo jedno obicno GOVNO od grada racionalno gledano
Al bez obzira kad odem na tabiju i vidim silni šeher srce mi krene kucat 150 puta u minuti od ljubavi prema svakoj mahali ove naše urbane kasabe
Volim te Sarajevo!!!!!
HZ_Pofalici wrote:Mi smo jedno obicno GOVNO od grada racionalno gledano
Volim te Sarajevo!!!!!

I 2019-tu, 2020-tu, 2021, itd.Edin H. wrote:Zamolio bih otvaraca teme da ubaci 2018-tu u anketu.
Ne znam kako vi ostali, ali ja na sve sta izjavi ovaj Skaka gledam sa velikom, ogromnom rezervom !shake69 wrote:Da li je ovo moguće?![]()
''Gradska uprava Sarajeva je riješila problem oko izdavanja građevinske dozvole za izgradnju trebevićke žičare. Kako nam je kazao Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, obnova jednog od simbola Sarajeva je započela.
- Dobijena je i građevinska dozvola za polaznu i dolaznu stanicu, sve stubove, a riješeni su imovinskopravni odnosi. Potpisani su ugovori sa dobavljačima koji su već preuzeli potrebnu opremu, te sa izvođačima radova za montažu stubova, dolazne i polazne stanice. Rok izvođenja radova je 150 radnih dana, što znači da je preostalo još 140 dana do završetka. Sve ide predviđenim tokom, a dinamika radova je ubrzana. Ovih dana će početi montaža stubova, rekao je gradonačelnik Skaka.
Ukupna vrijednost projekta je 18 miliona KM, a ugovor vrijedan 13,3 miliona KM ranije je potpisan s predstavnicima italijanske firme Leitner, koja će biti stalni dobavljač opreme.
Predviđeno je da u pogonu žičare budu 33 kabine, svaka sa po 10 mjesta, kapaciteta 1.200 putnika na sat. Umjesto nekadašnjih 12, novom žičarom će se na Trebević stizati za sedam minuta i 15 sekundi. Gondole će, kada budu puštene u pogon, biti olimpijskih boja - zelena, crvena, plava, crna i žuta.(Oslobodjenje)