Osobno, ono sto zelim je, ... da konacno proradi.
Tko ju je svojedobno dozivio shvatit' ce.
VjecitiStudent wrote:Cijeli projekat očito postoji samo zato da bi nehljebi iz gradske uprave mogli izmišljati nove honorare za sebe i svoje.
Znate ono, pred-pred-studija, pred-studija, post-studija, revizija studije, studijsko putovanje, ekspertska grupa, ...
nidje veze, pa recimo danas da radi zicara, radila bi u full-u koliko bi se raje parilo na cisti zrak...neki wrote:i da se napravi radila bi godinu-dvije max i zatvorili bi je zbog nerentabilnosti i slabe posjecenosti.
Bolje pare iskoristiti za rekonstrukciju pruge i osposobljavanje kojeg tramvaja..
jedino ako uz korpe zavare i neku platformu da 'raja' na trebevic povuce i svog cetverotockasa.The 51st State wrote:nidje veze, pa recimo danas da radi zicara, radila bi u full-u koliko bi se raje parilo na cisti zrak...neki wrote:i da se napravi radila bi godinu-dvije max i zatvorili bi je zbog nerentabilnosti i slabe posjecenosti.
Bolje pare iskoristiti za rekonstrukciju pruge i osposobljavanje kojeg tramvaja..
Komsicu, da li je DuckZz ozbiljan?DuckZz wrote:Za one koji se pitaju šta rade one korpe na Butmiru što nam je Švicarska donirala, slobodno ih otpišite. Korpe su neispravne iz mnogih razloga, nama su date samo na kratko korištenje, kao neki povod da se ima šta pokrenut ako se napravi žicara. Ako mislite da nisam ozbiljan, pitajte Komšića.
Objasni; za kratko korishtenjeDuckZz wrote:Za one koji se pitaju šta rade one korpe na Butmiru što nam je Švicarska donirala, slobodno ih otpišite. Korpe su neispravne iz mnogih razloga, nama su date samo na kratko korištenje, kao neki povod da se ima šta pokrenut ako se napravi žicara. Ako mislite da nisam ozbiljan, pitajte Komšića.
volim ovako pozitivne stavoveneki wrote:jedino ako uz korpe zavare i neku platformu da 'raja' na trebevic povuce i svog cetverotockasa.The 51st State wrote:nidje veze, pa recimo danas da radi zicara, radila bi u full-u koliko bi se raje parilo na cisti zrak...neki wrote:i da se napravi radila bi godinu-dvije max i zatvorili bi je zbog nerentabilnosti i slabe posjecenosti.
'raja' u sarajevu vise ni u granap ne ide bez auta.
Zicara je propao projekat, treba je zaboraviti. Lijepa uspomena na neko drugo vrijeme kad su vrijednosti bile drugacije
Za korpe znam da nisu nove i da ih je Svicarska ranzirala. Jos uvijek ne razumijem, rok trajanja. Nije zivotna namirnica te da joj ju je istekao rok. Gotov sva prijevozna sredstva su donacije. Ukoliko su tehnicki ispravne i redovno se odrzavaju, zasto, ne?DuckZz wrote:@NeenaSa
Korpe nisu nove već korištene, Švicarska ih više ne koristi, sebi je stavila nove, a nama dala ove, zbog sigurnosti one su se mogle, čini mi se, koristiti samo 2 godine nakon što su došle kod nas, a taj period je prošao, i sada ne znam, da li se moraju skroz zamijeniti ili popraviti pa do neke inspekcije, ne znam.
Siguran sam da on ima odgovore na sva pitanja u vezi žičare, i u kakvom su stanju korpe, a siguran sam da situacija nije dobra. Ne poznajem ga lično ali znam iz druge ruke da je govorio o tome i kako za sada nema rješenja. Također je kazao da je ustvari žičara i dalje u vlasništvu Grasa, i da se i oni moraju nešto ukljuciti.
To iz tvoje perspektive...eto materijal se godinama uopće ne troši i ne uništava,pa se tako može beskonačno koristiti....NeenaSa wrote:Za korpe znam da nisu nove i da ih je Svicarska ranzirala. Jos uvijek ne razumijem, rok trajanja. Nije zivotna namirnica te da joj ju je istekao rok. Gotov sva prijevozna sredstva su donacije. Ukoliko su tehnicki ispravne i redovno se odrzavaju, zasto, ne?DuckZz wrote:@NeenaSa
Korpe nisu nove već korištene, Švicarska ih više ne koristi, sebi je stavila nove, a nama dala ove, zbog sigurnosti one su se mogle, čini mi se, koristiti samo 2 godine nakon što su došle kod nas, a taj period je prošao, i sada ne znam, da li se moraju skroz zamijeniti ili popraviti pa do neke inspekcije, ne znam.
Siguran sam da on ima odgovore na sva pitanja u vezi žičare, i u kakvom su stanju korpe, a siguran sam da situacija nije dobra. Ne poznajem ga lično ali znam iz druge ruke da je govorio o tome i kako za sada nema rješenja. Također je kazao da je ustvari žičara i dalje u vlasništvu Grasa, i da se i oni moraju nešto ukljuciti.
Izgleda da se Komsic zabavio svojom strankom i bacio istu u zapecinu.
KatarinaKosaca wrote:Tom logikom bismo i automobile mogli samo voziti kod mehaničara i voziti po stotinjak godina
'Bem ti zivot', uopce nisam upoznata.vješalica wrote:To iz tvoje perspektive...eto materijal se godinama uopće ne troši i ne uništava,pa se tako može beskonačno koristiti....
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?t=118934NeenaSa wrote:'Bem ti zivot', uopce nisam upoznata.vješalica wrote:To iz tvoje perspektive...eto materijal se godinama uopće ne troši i ne uništava,pa se tako može beskonačno koristiti....![]()
Zanemario/la si/ tetehnichki ispravno
![]()
Da l' da pishem? ..... Da!!!
Zaostali, za*ebite!!!
P.s.
Nadam se , da ce kad-tad, proradit'.
NeenaSa wrote:'Bem ti zivot', uopce nisam upoznata.vješalica wrote:To iz tvoje perspektive...eto materijal se godinama uopće ne troši i ne uništava,pa se tako može beskonačno koristiti....![]()
Zanemario/la si/ tetehnichki ispravno
![]()
Da l' da pishem? ..... Da!!!
Zaostali, za*ebite!!!
P.s.
Nadam se , da ce kad-tad, proradit'.

Pa mogli bi. To je tehnicki izvodivo. Ali nije ekonomski isplativo. Na Kubi su jos uvjek isti automobili iz pedesetih. Jer znaju, kad rikne, neces drugog. Tako bi se i zicara mogla krpit jos sto godina. Sto se, naravno, ne isplatiKatarinaKosaca wrote:Tom logikom bismo i automobile mogli samo voziti kod mehaničara i voziti po stotinjak godina
Ma, naravno, na to sam i mislila, samo što mi se nije dalo detaljno elaborirati.stakasa wrote:Pa mogli bi. To je tehnicki izvodivo. Ali nije ekonomski isplativo. Na Kubi su jos uvjek isti automobili iz pedesetih. Jer znaju, kad rikne, neces drugog. Tako bi se i zicara mogla krpit jos sto godina. Sto se, naravno, ne isplatiKatarinaKosaca wrote:Tom logikom bismo i automobile mogli samo voziti kod mehaničara i voziti po stotinjak godina