Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svaka nam čast i do dana-današnjeg, kada moramo trpiti i ovaj psihički teror zbog političkih nebuloza. Bože sačuvaj nevinih žrtava, ali barem smo u ratu uvažavali moralne vrijednosti. Ovo danas je kao sa Animal Planet-a - kolji se kako bi sačuvao vlastiti život (bolje reći karijeru). Nikome ni za koga nije stalo. Čast izuzecima.
ovoga gornjeg snimka se sijecam ko da je juce bio, bio sam iza video kamere koja je ovo zabiljezila, ja sam bio prevodilac za one vatrogasce sa c.vile i imali smo grupu med.tehnicara sa nama i taj dan smo bili dezurni kod muzeja snajperi pravo bili aktivni a lafo primirije, bila sa nama tv ekipa cijelu sedmicu iz kanadskod cbc-a snimali neku reportazu o nama. taj malac je mozda jedno 20 sekundi prije nego sto ga je upuco snajper u glavu proso pored nas sa majkom i malom sestrom i svojom nanom i pito nas je imamo li bombona, vazda sam uzase u panciru imo nekih bombona i zvaka i dao bi vako maloj raji jer me uvijek podsijeti na malog brata i sta njemu znaci bombona i slatkis, a taj dan nista uzase jer su nas zovnuli hitno da budemo na toj lokaciji zbog pojacane iznenadne aktivnosti snajpera sa blindiranom hitnom tj. landroverom. mali je upucan u glavu a mami joj je proso metak kroz trbuh da nije ni skontala tek posjije od soka je osijetila bol. na slici se vide Todd i Trevor moje kolege. ja asm dobio nekoliko godina poslije orginalni video snimak ne editovan iz kanade, cijeli incident snimljen, kad smo okrenuli dijecaku glavu tacno se vidi da je bio upocan u potiljak a metak izaso ispod lijevog oka i vidi se kako ukrajinski un transporter uzvrati vatru, eto radi reda radi. zao mi je dijecaka to nikad necu zaboraviti mala mu je sestra prezivila, dijete je bilo u soku i samo je vristala dok smo je i njenu mamu vukli do koseva, mama je bila operisana. eto srpskog herojstva, upucati malo dijete u glavu....
ovoga gornjeg snimka se sijecam ko da je juce bio, bio sam iza video kamere koja je ovo zabiljezila, ja sam bio prevodilac za one vatrogasce sa c.vile i imali smo grupu med.tehnicara sa nama i taj dan smo bili dezurni kod muzeja snajperi pravo bili aktivni a lafo primirije, bila sa nama tv ekipa cijelu sedmicu iz kanadskod cbc-a snimali neku reportazu o nama. taj malac je mozda jedno 20 sekundi prije nego sto ga je upuco snajper u glavu proso pored nas sa majkom i malom sestrom i svojom nanom i pito nas je imamo li bombona, vazda sam uzase u panciru imo nekih bombona i zvaka i dao bi vako maloj raji jer me uvijek podsijeti na malog brata i sta njemu znaci bombona i slatkis, a taj dan nista uzase jer su nas zovnuli hitno da budemo na toj lokaciji zbog pojacane iznenadne aktivnosti snajpera sa blindiranom hitnom tj. landroverom. mali je upucan u glavu a mami joj je proso metak kroz trbuh da nije ni skontala tek posjije od soka je osijetila bol. na slici se vide Todd i Trevor moje kolege. ja asm dobio nekoliko godina poslije orginalni video snimak ne editovan iz kanade, cijeli incident snimljen, kad smo okrenuli dijecaku glavu tacno se vidi da je bio upocan u potiljak a metak izaso ispod lijevog oka i vidi se kako ukrajinski un transporter uzvrati vatru, eto radi reda radi. zao mi je dijecaka to nikad necu zaboraviti mala mu je sestra prezivila, dijete je bilo u soku i samo je vristala dok smo je i njenu mamu vukli do koseva, mama je bila operisana. eto srpskog herojstva, upucati malo dijete u glavu....
Svaku veče, na Televiziji Slovenije prikazuju se "punoljetni" TV Dnevnici, ove godine prikazuju dnevnike iz 1992 godine sa svakodnevnim izvještajima iz ratnog Sarajeva, Goražda itd. Najčešće počinje između 0:25-1:30 nekad bude i kasnije a rijeđe ranije od tog termina. Za tačan termin je najbolje na internetu naći sedmični raspored programa TV Slovenije.
Može se vidjeti dosta prizora iz ratnog Sarajeva kojih nema na internetu i televiziji.
Kad se samo sjetim. Davili smo se ovim, a da ne pominjem Ikar konzervu.
mens čini da je broj 12 bio najružniji, valjda zbog klempe
ne sjećam se da je to bila 12-ka. Znam dobro da je osmica je bila "šunka u sosu".
A prebiranje riže ...nikad očistit od onih bubica...i njihovih larvi valjda... prebireš, a desetine "malih, crnih" hoda...
Last edited by Jara on 21/08/2010 00:53, edited 1 time in total.
plejka2 wrote:Kad se sjetim onog vijetnamskog keksa mmmmmm
Sjecam se da je bilo i strudle jedno vrijeme mi pokrali visak u nasem neboderu
bila jeo na neka čorba, grozne žućkaste boje. dajdža je pričao da je masa njegovih saboraca pobacala to, jer su bili ubjeđeni da se neko ispovraćo u one kese
komi wrote:uvijek mi bude lose poslije gledanja slika
Ja imam naviku kad god pocnem da serem kako me nesto nervira pogledam ratne slike ili prodjem kroz bolnicu....pogotovo kroz djeciju i onda sam sebi kazem neseri jarane....to mi dodje ko otreznjenje od preseravanja