Sarajevo kojeg više nema

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#26 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by HAVANA »

Eeeh :D
Bio kaktus,bio stelex,bio čenga ,bio dedan ,miris dunja,piramida,čenga,nove nade nove snage,primus,kuk,cda,abc...
Bio boško buha,kalcina i basrak,bila bosna,bb i crvena galerija,kifle kod zore ili jerlagića u neka doba :-D
Bilo brdo gdje je vila park a na brdu išo voz :D
Bilo svega,bilo raje,bilo puno prijatelja :(
teAMICA

#27 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by teAMICA »

HAVANA wrote:Eeeh :D
Bio kaktus,bio stelex,bio čenga ,bio dedan ,miris dunja,piramida,čenga,nove nade nove snage,primus,kuk,cda,abc...
Bio boško buha,kalcina i basrak,bila bosna,bb i crvena galerija,kifle kod zore ili jerlagića u neka doba :-D
A bilo se i mlađe, ha? :D
HAVANA

#28 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by HAVANA »

suspect_zero wrote:........i bio jedan Sany izlazio u ''Alo alo'', mislim da je stanovao negdje iznad Bakija..................kako sam se ložila na njega :-) :-) :-) :-D

Ako je taj :D
Oženio se i ima dvoje djece,živi u otesu.Bio lijep ko slika,u ratu teško ranjen.72godište?
opet ja

#29 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by opet ja »

bio turbo na dobrinji :lol:
HAVANA

#30 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by HAVANA »

teAMICA wrote:

Ja sam još mlad :P
A i proživilo se vala,imamo se čega sjećati.
teAMICA

#31 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by teAMICA »

HAVANA wrote:
teAMICA wrote:

Ja sam još mlad :P
A i proživilo se vala,imamo se čega sjećati.
jesi, jesi...
ko' majska ruža u jesen :D
oliti
ko' rosa u podne :mrgreen:
pa ti odaberi
(kako trčanje?)
_mallena_

#32 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by _mallena_ »

Alo Alo ....auuu ....tamo sam se ja prvi put pojubila :-) :-) :-) :run:
suspect_zero

#33 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by suspect_zero »

HAVANA wrote:
suspect_zero wrote:........i bio jedan Sany izlazio u ''Alo alo'', mislim da je stanovao negdje iznad Bakija..................kako sam se ložila na njega :-) :-) :-) :-D

Ako je taj :D
Oženio se i ima dvoje djece,živi u otesu.Bio lijep ko slika,u ratu teško ranjen.72godište?

Mislila sam da je negdje vani..................taj je :-D
suspect_zero

#34 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by suspect_zero »

_mallena_ wrote:Alo Alo ....auuu ....tamo sam se ja prvi put pojubila :-) :-) :-) :run:

Bilo je dobre raje tamo: Mahir, Šime, Šone, Sany, Klempo, Vanila, Nikolina, Aleksandra, Amela i bila ona cura što je znala i muškarce nalemati - mislim da se zvala Narcisa.......................btw, tamo sam usavršila ljubljenje :-D :-D
_mallena_

#35 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by _mallena_ »

suspect_zero wrote:
_mallena_ wrote:Alo Alo ....auuu ....tamo sam se ja prvi put pojubila :-) :-) :-) :run:

Bilo je dobre raje tamo: Mahir, Šime, Šone, Sany, Klempo, Vanila, Nikolina, Aleksandra, Amela i bila ona cura što je znala i muškarce nalemati - mislim da se zvala Narcisa.......................btw, tamo sam usavršila ljubljenje :-D :-D

Heheheheh ..... :thumbup:
Bernard_Prince

#36 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Bernard_Prince »

teAMICA wrote:
jooj sjećam se kod Lucifera jesu dobri bili oni naki ćevapi sa bijelim sosom... :-)
Mejtaski cevap. A, imao je salatu snova, zvala se Meden Agan. Nikada bolju salatu nisam pojeo nigdje u zivotu.
Bloodflow

#38 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Bloodflow »

Bio jednom kafić Gem u bivšoj H.Veljkovoj, vidim da bi se neki strogo lokalni ovdje sjetili pa pomenuh 8-), bio kafe Stari Sat preko puta policijske stanice u Logavinoj, jedno od čuvenijih mjesta uopšte u Sarajevu i bivšoj Jugi, bila Pozorišna kafana a do nje BB kod Hotela Beograd, pa Crvena galerija u Titovoj, pa Q club u Miskinovoj gdje je Unis Tours kod Katedrale, legendarna Nava na čaršiji te neponovljivi Charlie i Dedan...kafe Rock i dalje stoji gdje jeste kod Vijećnice samo je klijentela kronerska :razz: i na kraju, a tu neka nastave oni sa Ilidže, famozna kafana Kristal na početku Velike Aleje, odmah preko puta fontane...Ilidžancima ostavljam da opišu Denis, Sport itd 8)
DZONPI

#39 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by DZONPI »

Uf sta je sve bilo.Prva piva kod Hame granap,prva treba,Dansing socijalno,prvi put u kinu Dzuro Djakovic,prvi kafici Djerdan,Rock,Mod,e cak se sjecam i voza na malti i onog mosta,mi kad bi voz naiso isli ogradom,mladost ludost.Nekako mi Stelex najvise nedostaje,ne kontam kako onaj dio onako osta supalj,parking i to je to,a lokacija boli glava.
suspect_zero

#40 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by suspect_zero »

Bio je i kafe Lisac u Titovoj a sjećam se i pravog birtusa na Principovom zvao se Tri šešira :lol: :lol:
Cholina_Lokica

#41 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Cholina_Lokica »

Bloodflow wrote:Bio jednom kafić Gem u bivšoj H.Veljkovoj, vidim da bi se neki strogo lokalni ovdje sjetili pa pomenuh 8-), bio kafe Stari Sat preko puta policijske stanice u Logavinoj, jedno od čuvenijih mjesta uopšte u Sarajevu i bivšoj Jugi, bila Pozorišna kafana a do nje BB kod Hotela Beograd, pa Crvena galerija u Titovoj, pa Q club u Miskinovoj gdje je Unis Tours kod Katedrale, legendarna Nava na čaršiji te neponovljivi Charlie i Dedan...kafe Rock i dalje stoji gdje jeste kod Vijećnice samo je klijentela kronerska :razz: i na kraju, a tu neka nastave oni sa Ilidže, famozna kafana Kristal na početku Velike Aleje, odmah preko puta fontane...Ilidžancima ostavljam da opišu Denis, Sport itd 8)
moji prvi "kafanski koraci" su bili u charlie-ju :D :D
Bloodflow

#42 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Bloodflow »

U Štrosmajerovoj bilo legendarno "Zvono" a do njega Rakina "Estrada", u Zvonu "umjetnici" u Estradi "šminkeri" al' niko nikom nije smetao 8-) pa bašta kafane Pošta, tu su i najizdržljiviji popadali od klipača sarajke, poslije Zvono preseli u Dobrovoljačku...pa Kuk koji sad uopšte ne liči na ono buntovno socrealističko okupljalište mlade sarajevske inteligencije, gdje su svirali Disciplina, Katarina II i mnogi drugi više ili manje znani...Austrijska kuća...ABC...Plavi podrum hotela Evropa sa diskom...Kućica na Džidžikovcu u Skerlićevoj, mislim da ju je držao onaj glumac J. Geljo...
South Blue Mama

#43 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by South Blue Mama »

suspect_zero wrote:

bilo je, bilo je ... btw narcisa je dobitnica zlatnog ljiljana, kazu da je tesko ranjena u toku rata.
atko

#44 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by atko »

Sto kaze balas...
... da li su to bili bolji dani ili smo to bolji bili mi ...
nosara

#45 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nosara »

atko wrote:Sto kaze balas...
Oni neki "mi" su bili bolji od velike vecine ovih nekih "mi"... :D

Cool and easy... :D
teAMICA

#46 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by teAMICA »

atko wrote:Sto kaze balas...
:shock: hebem ti patka, taman to pošla napisat! :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#47 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Truba »

bio teren sa travom ispod sadašnje propale zgrade Vila park
nosara

#48 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nosara »

komi wrote:bio teren sa travom ispod sadašnje propale zgrade Vila park
Bio pionirski centar Bosko Buha u Paromlinskoj... :( I gomile, brda, sitnog pijeska iza centra... :D
Bistra_boza

#49 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Bistra_boza »

Bi nekad mrak, malo se ljubili, malo se fackalo, po koji junf, bilo more i prve ljubavi............upalise svijetlo i sve nestade.........ko snovi se rasprsise, ta raja po svijetu.
Neki novi klinci...........
nosara

#50 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nosara »

Bistra_boza wrote:Bi nekad mrak, malo se ljubili, malo se fackalo, po koji junf, bilo more i prve ljubavi............upalise svijetlo i sve nestade.........ko snovi se rasprsise, ta raja po svijetu.
Neki novi klinci...........
Zalim ih... :|
Post Reply