Sunrise00 wrote:Zanima me, sta vi mislite, objektivno, koje su to dobre i lose strane zivota u Sarajevu?
licno vise mogu da nabrojim losih strana, nazalost

kriminal, zagadjenost... od dobrih imam najvise ovih subjektivnih, tipa toga da su mi tu prijatelji, porodica...
P.S. Moderatori, gledala sam ima li vec ovakva tema negdje i nisam uspjela naci

nadam se da je sve ok

Svaki grad ima svojih pluseva i minusa.
Necu spominjati porodicu, jer bi po tome dobar bio i Bagdad, ako bi moja porodica bila tamo.
Licno, mrzim sarajevsku klimu...tj, vlagu. I se sto ide uz to.
Valjda sto smo omedjeni ovolikim brdima i planinama, pa nema propuha, majku mu, kada stisne tamo krajem oktobra, ne popusta do marta...onaj smog i pogan, chadj, nemeres dihat, iskashljavash pepeo.
100x sam pozelio da mi je zivjeti negdje gdje je zrak cisci i zdraviji.
Lijepa stvar je sto nam treba 15 minuta voznja autom da bi pobjegli iz svega toga...dakle, na planine.
Izmedju ostalog, zbog toga smo i dobili olimpijadu jer su sva borilista bila u krugu, od, ne znam, 30km!?
Dakle, mrzim SA klimu.
Losa stvar je urbicid i nelegalna gradnja.
Sustinska nebriga svih nivoa vlasti da se krene naprijed, nego se sve radi godina za godinu, nema planiranja. A i ako ima tog planiranja, to se uglavnom svede na shupljak i lopovluk.
Nevaspitanost velikog broja stanovnika, od najmladjeg do najstarijeg uzrasta...bacanje otpadaka gdje stignes, parkiranje na nedozvoljenim mjestima, nepostivanje kulture zivljenja i saobracajne kulture (to dabome spadaju i pjesaci).
Cevapi - razvikani, izrazito subjektivna stvar. Ja ih volim jer sam poguzija pa volim da jedem sve, ali na Carsiji vise volim pojesti DOBRU pitu nego 20 u cijeli s vise luka. A plus sto su nabili cijene.
Unistavanje zelenih povrsina urbicidom, konkretno, Alipasino polje.
Olimpijske planinne, koliko su lijepe, toliko su i ruglo i slika naseg odnosa prema prirodi i nama samima. Smecha tone i tone, nevjerovatno je da neko ode u prirodu da uziva, i onda ostavi svo smece iza sebe.
Slab gradski prevoz.
Nisam bio odavno na Vrelu Bosne, zadnji put sam bio prije 5-6 godina i zgadilo mi se sve, kazu da su malo smirili dvd-tespih-cegevara trgovce.
AKo se sjetim jos nekih stvari, bicu slobodan da dopisem.