Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kockica_kockica

#726 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kockica_kockica »

krusty wrote:
kockica_kockica wrote:
respo wrote:ja nedam onome ko ne upali zmigavac ali ne blokiram pa da ne moze se prestrojiti nego prodjem pa nek se prestrojava iza mene
kad neko da zmigavac sa zadovoljstvom pustim nek vozi

ne pustam seljaka koji se pravi lud kad hoce da se ubaci na silu.... niti onima koji ne daju zmigavac... ali svakog normalnog vozaca pustim da se prestroji, da se ubaci iz sporedne ulice itd.... nekako meni drago kad je neko dobar prema meni pa pokusavam to isto biti i ja drugima....
a izvini koje su to moci da ti u sekundi zakljucis je li taj neko, sto dolazi iza i sto se namjerava prestrojiti ispred tebe, seljak ili normalan vozac ?

dzaba njemu zmigavac ako ti automatski dajes gas da bi se on ne moze ubaciti cim vidis da ide pored tebe...
pa vidis meni je svaki moron koji :
pokusava da se ubaci u kolonu od 20 vozila ( mi svi budale i cekamo on pametan pa bi prije sviju)
onaj koji se ponasa kao sto ti opisujes pa na svaki zmigavac ubrzava da slucajno ko nebi isao ispred njega
onaj koji vozi auto kao da u ruci imaj djojstik od playstation igrice
onaj koji uopce ne gleda kad se prestrojava, dijagonalno prolazi kroz tri trake ne gledajuci da li se vozila u susret uopce mogu zaustaviti
onaj sto svira kad pustim pjesaka da predje dok mu je jos uvijek zeleno
onaj sto na zuto vec trubi da krenem
onaj sto se ljuti i lamata rukama jer sam stala na zuto
onaj sto misli da mu je parking staza za trkanje
onaj sto svira iza cim neko stane da se uparkira
svi oni koji ne postuju nikoga na cesti i koji ugrozavaju svoj zivot i zivote svih ucesnika u saobracaju

a ovakvih je bezbroj... i ne trebaju ti moci... samo udjes u auto i lagano krenes kroz grad...
JThomas

#727 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by JThomas »

holowey wrote:
DenisSarajevo wrote: Nisi u pravu. Mozes ti reci da si bio u Dubaiu al to ne prolazi, bitno je da oni imaju registraciju a po registraciji salju kaznu vlasniku vozila. Mozes ti reci nisam ja vozio vec je neko drugi vozio, onda oni kazu pa sljedeci put pazi kome auto dajes. I drugo kad ti kazes nisam ja upravljao vozilom a policajac kaze jesi ti si upravljao sud vjeruje policiji, isto kao kad prodjes na crveno i na sudu kazes nije bilo crveno vec zeleno sud opet vjeruje policiji
znaci kadija te tuzi, kadija ti sudi? kakve li ste vi belaje pravili pa toliko zazirete i od policije i od sudova... :run:
daj bolan, kako ćeš reći da je neko drugi vozio, ako je policajac tebe legitimisao, zapisao i poslao ti kaznu na tvoju adresu? ajd' malo realnosti.

a ako stvarno misliš da nisi napravio prekršaj, bujrum traži sudsko odlučivanje, potpuno je irelevantno je li ti nalog uručen na licu mjesta, ostavljen na vozilu ili poslan poštom. u praksi uvijek sud malo više vjeruje policiji - ali ljudi znaju i pobijediti u tim sporovima.
Dust

#728 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Dust »

Sto se tice zamjene sijalice na faru stanje vam je ovako (sudska praksa).
Policajac vam je duzan saopstiti razlog zaustavljanja (pregorjela sijalica u faru).
Policajac vam je duzan dati određeni vremenski rok (ca 20-30 Minuta) da otklonite kvar - zamijenite sijalicu, ima tamo rezervna u obaveznoj opremi,
(sve ovo bi se trebalo desiti na licu mjesta - inace nema svrhe a ni garancije da ce biti zamijenjeno).
Ako ne možete otkloniti kvar slijedi prekršajni nalog po čl 203 a kaznjivo po čl 238 st 1 tač 38 40,00 Km, a ako otklonite kvar upozorenje.
atko

#729 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by atko »

Dust wrote:Sto se tice zamjene sijalice na faru stanje vam je ovako (sudska praksa).
Policajac vam je duzan saopstiti razlog zaustavljanja (pregorjela sijalica u faru).
Policajac vam je duzan dati određeni vremenski rok (ca 20-30 Minuta) da otklonite kvar - zamijenite sijalicu, ima tamo rezervna u obaveznoj opremi,
(sve ovo bi se trebalo desiti na licu mjesta - inace nema svrhe a ni garancije da ce biti zamijenjeno).
Ako ne možete otkloniti kvar slijedi prekršajni nalog po čl 203 a kaznjivo po čl 238 st 1 tač 38 40,00 Km, a ako otklonite kvar upozorenje.
A ako vozac nezna zamjeniti npr, ili je invalid pa nemoze, ili je ksenon ...??
atko

#730 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by atko »

kockica_kockica wrote: pa vidis meni je svaki moron koji :
pokusava da se ubaci u kolonu od 20 vozila ( mi svi budale i cekamo on pametan pa bi prije sviju)
onaj koji se ponasa kao sto ti opisujes pa na svaki zmigavac ubrzava da slucajno ko nebi isao ispred njega
onaj koji uopce ne gleda kad se prestrojava, dijagonalno prolazi kroz tri trake ne gledajuci da li se vozila u susret uopce mogu zaustaviti
svi oni koji ne postuju nikoga na cesti i koji ugrozavaju svoj zivot i zivote svih ucesnika u saobracaju
U glavnom citava ova lista je nastala zbog toga sto je nas mentalitet takav svejedno da li vozac ima 20 ili 72 godine ... postojim samo JA i moj problem, moja zurba, samo da JA prodjem, da JA stignem, da JA zaobidjem ...plus balavurdija koja sa 18 godina PS konzolu zamjeni volanom... :x

Ali problem je sto se ljudi tako ponasaju i kada krenu lagano na kaficu nedjeljom popodne... isto ko da zure u hitnu a na sjedistu imaju nekoga ko umire ...

Vrlo je zanimljivo da su i zene u stvari vrlo vrlo slicne muskarcima ... valjda ih je prije bilo manje za volanom pa je slika bila manje realna
holowey

#731 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by holowey »

JThomas wrote:
holowey wrote:
DenisSarajevo wrote: Nisi u pravu. Mozes ti reci da si bio u Dubaiu al to ne prolazi, bitno je da oni imaju registraciju a po registraciji salju kaznu vlasniku vozila. Mozes ti reci nisam ja vozio vec je neko drugi vozio, onda oni kazu pa sljedeci put pazi kome auto dajes. I drugo kad ti kazes nisam ja upravljao vozilom a policajac kaze jesi ti si upravljao sud vjeruje policiji, isto kao kad prodjes na crveno i na sudu kazes nije bilo crveno vec zeleno sud opet vjeruje policiji
znaci kadija te tuzi, kadija ti sudi? kakve li ste vi belaje pravili pa toliko zazirete i od policije i od sudova... :run:
daj bolan, kako ćeš reći da je neko drugi vozio, ako je policajac tebe legitimisao, zapisao i poslao ti kaznu na tvoju adresu? ajd' malo realnosti.

a ako stvarno misliš da nisi napravio prekršaj, bujrum traži sudsko odlučivanje, potpuno je irelevantno je li ti nalog uručen na licu mjesta, ostavljen na vozilu ili poslan poštom. u praksi uvijek sud malo više vjeruje policiji - ali ljudi znaju i pobijediti u tim sporovima.
ko kaze da me je legitimisao? podatke je mogao pronaci bilo gdje, sada svaka susa trazi da mu izbiflas sve moguce podatke o sebi (telekomi, elektrodistribucija, nagradne igre, itd)...

sama situacija otvara pitanja i dovodi u sumnju tvrdnju policajca o nacinjenom prekrsaju: ako nije radilo svjetlo, da li je nalozeno vozacu da predmetni kvar ukloni odmah? da li je policajac provjerio stanje obaveznog pribora? da li je vozac imao kompletan set obaveznog pribora te da li je uklonio kvar? ako kvar nije otklonjen, da li je vozilo iskljuceno iz saobracaja kao neispravno? ako jeste, gdje je potvrda o izvrsenom vanrednom tehnickom pregledu?

ako i dodje nalog, svejedno sta bi se napisalo u zalbi, ne bi se trebalo poklopiti usima i platiti kaznu...
Cholina_Lokica

#732 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

joj sinoc... vozim cuku u autu, e cuko je invalid sa svjezom ranom i ne prelazim 50km/h nigdje, jer mi ne treba da naglo kocim i izbjegavam razne kamikaze sto u autu sto pjeske, pa da mi se pas uvrijedi... kako su ljudi nervozni, sto mladji sto stariji, navece je i vecina njih je krenula vjerovatno na kaficu ili se vraca sa kafice, ali dzaba kako dolaze iza mene to svi obilaze, nervozu prosipaju, blicaju, katastrofa... i dosta njih ima i dijete u autu, pa Hebem ga ja, ja sa pascetom u autu i vozim sporo, cuku svezala sigurnosnim pojasom za pse, a oni sa vlastitim djetetom negdje zure, dosta djece nije u sjedalicama, u po frke sam kontala jesam li ja luda ili oni, pa skontam do njih je, ne do mene...
JThomas

#733 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by JThomas »

holowey wrote:
ko kaze da me je legitimisao? podatke je mogao pronaci bilo gdje, sada svaka susa trazi da mu izbiflas sve moguce podatke o sebi (telekomi, elektrodistribucija, nagradne igre, itd)...

sama situacija otvara pitanja i dovodi u sumnju tvrdnju policajca o nacinjenom prekrsaju: ako nije radilo svjetlo, da li je nalozeno vozacu da predmetni kvar ukloni odmah? da li je policajac provjerio stanje obaveznog pribora? da li je vozac imao kompletan set obaveznog pribora te da li je uklonio kvar? ako kvar nije otklonjen, da li je vozilo iskljuceno iz saobracaja kao neispravno? ako jeste, gdje je potvrda o izvrsenom vanrednom tehnickom pregledu?

ako i dodje nalog, svejedno sta bi se napisalo u zalbi, ne bi se trebalo poklopiti usima i platiti kaznu...
ja sam prvi da popljujem našu dragu policiju za milion stvari za koje zaslužuju. ali vala, da je nekom stigao prekršajni nalog a on ni luk jeo ni luk mirisao - e to još nisam čuo.

misliš da nisi napravio prekršaj - tražiš sudsko odlučivanje. ja znam ljudi koji su dobili na sudu. priznaješ da jesi - platiš. i potpuno je nebitno jel' ti nalog došao poštom, uručen na licu mjesta ili ostavljen na autu.
holowey

#734 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by holowey »

JThomas wrote:
holowey wrote:

ja sam prvi da popljujem našu dragu policiju za milion stvari za koje zaslužuju. ali vala, da je nekom stigao prekršajni nalog a on ni luk jeo ni luk mirisao - e to još nisam čuo.

misliš da nisi napravio prekršaj - tražiš sudsko odlučivanje. ja znam ljudi koji su dobili na sudu. priznaješ da jesi - platiš. i potpuno je nebitno jel' ti nalog došao poštom, uručen na licu mjesta ili ostavljen na autu.
citava prica je pocela sa pitanjem hoce li mu doci nalog... ako je pritefteren, ne znaci automatski da mu stize nalog, posebno ne zbog nekog sitnog prekrsaja, prije ce biti da je samo postao statistika u rubrici "broj upozorenih vozaca"

sa druge strane, mene je zapao nalog sto ti kazes "ni luk jeo ni luk mirisao", nisam ni znao za kaznu, tek kada sam produzavao registraciju su mi rekli da ima prekrsajni nalog star nekih deset mjeseci...u periodu koji je naveden na nalogu uopste nisam zaustavljan a kamoli legitimisan... mislio sam da je u pitanju kamera... ispostavilo se neki delegat napisao nalog za nevezan pojas i neukljucena svjetla po danu (2x30KM = 55KM :-) )... na moj upit kako je moguce da mi dodje nalog za neukljucena svjetla kada auto ima fabricka dnevna svjetla, rekli su mi da je vjerovatno greska u pitanju ali da je ne mogu ispraviti tek tako nego da moram pisati zalbu pa "mozda" razmotre slucaj...
JThomas

#735 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by JThomas »

ne znači da stiže, al' ne znači ni da ne stiže.

a to vala, iskreno, prvi put čujem, baš si baksuz.
madner

#736 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Da bi dobio cestitku moras se podpisati.

Ako se podpises, slazes se sa policajcom. Ako se ne slazes imas pravo da ili odma ili u nekom roku podneses zalbu, a cijela stvar ide tada na sud. Tako bi bar trebalo biti, ali nisu mi odavno uzeli harac :D
TarikSA

#737 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by TarikSA »

NeyDan wrote:
salihh wrote:
mobbarley wrote:pa ja sam i ocekivao da ce se neki naci uvrijedjeni nazalost tako vam je istina boli sta cu vam ja a tebe salih cu morati razocarati nisam papak nazalost a moji su korijeni u sarajevu puno duze nego sto ti to mozes zamisliti ti pokazujes ko si i sta si samim tim sto prosudjujes i vrijedjas nekoga koga i ne znas..a po cemu si ti zakljucio da sam ja papak i to veci od svih tih nekih bas mi nije jasno...sto mi smetaju papci po mom rodnom gradu doslje seljacke koje se bodu nozevima jel...malo mi je puna kapa tih sarajlija since 92...
a za to PAPAK sam dao obrazlozenje nazvao bih te ljude seljacima ali ne zelim da vrijedjam ljude seljake koji to stvarno ne zasluzuju i kojima skidam kapu i koji zasluzuju postovanje za svoj rad..
i po cemu je to organiziraniji grad sada molim te obrazlozi mi to...
mladicu, niti sam uvrijedjen niti me istina boli... naime, u onomi sto ti pises nema mnogo istine, pa ni razloga za bol...
ipak, da ti pomognem oko nekih stvari, vidim da si mlad...
vidis onaj boldirani dio... kazes da nisi papak nazalost, hoces reci da zalis sto nisi papak, a ja ti kazem da jesi?
duzina tvojih korijena i koliko je to sto ja mogu zamisliti nema nikakve veze s temom, da ista znas o papcima, znao bi da su najveci i najgori medju papcima upravo sarajlije s dugim korijenima...

osvrni se oko sebe, ponasaj se kako dolikuje onome ko ovaj grad smatra svojim, bori se protiv predrasuda... i prestani se druziti s papcima i ici na mjesta gdje papci izlaze... mozes li to? ili bi ti bilo tesko napustiti korijene?
:thumbup: :thumbup: salihh
Nije bitno odakle su ti korijeni i koliko su dugi, uvijek je do tebe i tvog ponasanja. To je ono sto te karakterise, korijeni su najmanje bitni. Budi covjek i to je ono sto je najvaznije, pa taman i da si iz najveceg sela ljudi ce te postovati i cijeniti.
Korjeni su itekeko bitni, jer ne postaje se gospodin, gospodin se radja...mozes ti obuci svu gospodsku odjecu, ponasati se kao da si sa beckog dvora, al problem je cehra koju nikako ne mozes skriti, ne aludiram ovdje na tebe niti na bilo koga konkretno, al ovo sto ja pricam je istina i svaki sarajlija ce se sloziti samnom...stoga papke u torove, seljake na sela, a gospoda u grad uvijek se znao red. Ima jedna interesantna recenica u filmu Sv.Georgije ubiva azdahu: "Lepo je meni moj pokojni muz govorio, nikad nemoj nista imati sa seljacima (aludirajuci na papke) osim na pijaci i to vrlo kratko"
U tom slucaju svako se lijepo vozika tamo gdje pripada i nema belaja i seljaka za volanom (opet kad kazem seljaka mislim na papke i kockoglave i muske i zenske)

Hvala na pozornosti:) :-)
Last edited by TarikSA on 06/04/2010 15:51, edited 1 time in total.
JThomas

#738 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by JThomas »

ne moraš madneru. zapiše te u tefter, pa ti lijepo u stanici napiše nalog i pošalje na kućnu adresu.
kurty

#739 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kurty »

TarikSA wrote: Korjeni su itekeko bitni, jer ne postaje se gospodin, gospodin se radja...mozes ti obuci svu gospodsku odjecu, ponasati se kao da si sa beckog dvora, al problem je cehra koju nikako ne mozes skriti, ne aludiram ovdje na tebe niti na bilo koga konkretno, al ovo sto ja pricam je istina i svaki sarajlija ce se sloziti samnom...stoga papke u torove, seljake na sela, a gospoda u grad uvijek se znao red. Ima jedna interesantna recenica u filmu Sv.Georgije ubiva azdahu: "Lepo je meni moj pokojni muz govorio, nikad nemoj nista imati sa seljacima (aludirajuci na papke) osim na pijaci i to vrlo kratko"
U tom slucaju svako se lijepo vozika tamo gdje pripada i nema belaja i seljaka za volanom (opet kad kazem seljaka mislim na papke i kockoglave i muske i zenske)

Hvala na pozornosti:) :-)
Nisam bas siguran da je sve sto si rekao istina... Recenica "gospodin se ne postaje, gospodin se radja", moze se sa 50% uzeti za tacnu...

Al u stvari, mozda bi trebali prvo odrediti tacnu definiciju gospodina, kako ga prepoznati, pa tek onda diskutovati
DenisSarajevo

#740 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by DenisSarajevo »

JThomas wrote:
holowey wrote:

Znaju pobijediti i ja sam pobjedio al kad imas svjedoke al ako nemas onda ti protiv policajca sud vjeruje vise policajcu.
DenisSarajevo

#741 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by DenisSarajevo »

JThomas wrote:
holowey wrote:

Slazem se stobom Thomas
DenisSarajevo

#742 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by DenisSarajevo »

http://www.sarajevo-x.com/media/images/ ... 406100.jpg
Ovo su pravi divljaci, ili kad pricaju na mob dok voze
ssmmiilleeyy

#743 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by ssmmiilleeyy »

Prije pola sata ispred mene murija s 5-com leti,života mi leti :)

Valjda im rekli da će kupiti 6-ce pa da što prije poderu :lol: :lol:
vozač

#745 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vozač »

pa vidis meni je svaki moron koji :

a ovakvih je bezbroj... i ne trebaju ti moci... samo udjes u auto i lagano krenes kroz grad...[/quote]

da dodam primjer sa otvorene ceste, u koloni sam, ispred mene 5-6 auta, pa dva kamiona, pa opet 4-5 auta, pa kiper, pa autobus, onda opet 4-5 auta pa 3 kamiona itd., e kad mi u takvoj situaciji dođe neki driver i počne preticati, pa pretiče i pretiče i pretiče i poslije 10 km skontaš da je on 150 metara ispred tebe. GENIJALNO :roll:
Control panel

#746 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Control panel »

vozač wrote: pa pretiče i pretiče i pretiče i poslije 10 km skontaš da je on 150 metara ispred tebe. GENIJALNO :roll:
ili se zabio u neki kamion iz suprotnog smijera
duboka_misao

#747 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by duboka_misao »

Control panel wrote:
vozač wrote: pa pretiče i pretiče i pretiče i poslije 10 km skontaš da je on 150 metara ispred tebe. GENIJALNO :roll:
ili se zabio u neki kamion iz suprotnog smijera
ili usrao se ko grlica vidjevsi sleper koji ide prema njemu,ubacuje se ispred tebe direkt
Neelix

#748 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

najsladje je, kad govorimo o gradskoj voznji, kad vidis ovako levata iza sebe da svera levo desno, ubacuje se bla bla, pa stanes u liniju sa vozacima u ostale dvije trake, vozite 60km/h, i gledate cobana kako se nervira, blica, pokusava vas preskocit :lol:
krusty

#749 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

Neelix wrote: najsladje je, kad govorimo o gradskoj voznji, kad vidis ovako levata iza sebe da svera levo desno, ubacuje se bla bla, pa stanes u liniju sa vozacima u ostale dvije trake, vozite 60km/h, i gledate cobana kako se nervira, blica, pokusava vas preskocit :lol:

sve dok te ne skonta neka budala da to radis namjerno pa ti zavrsis na cum-u

a jos da dodam, i ti kad to radis nisi nista drugaciji od tog cobana iza sto divlja, i ti se nesto nekome dokazujes a mozes samo belaj sebi navuc bez potrebe
Neelix

#750 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

jedva cekam da me skonta :) a o tome ko bi na cumu zavrsio, citali bi, jel :D

ne dokazujem se, nego se zajebavam, postujuci zakon :)
Locked