Jasno je ko je nadlezan i te treba prozivati. Ako nam je mrsko procitati tri reda zakona, kako cemo znati sta trazimo kada izrazavamo nezadovoljstvo i zelimo promjenu?Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 20:49
Neka bilo ko održi presicu i kaže šta se dešava, BMK ko je to, ministar, komesar, načelnik, kafe kuharica.
Banditi nam gaze djecu, prolaze nekažnjeno, svi se češu po jajima, niko nije nadležan, svi šute.
Kontate?!
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#76101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vjeshalica
#76102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tuzilastvo treba da dadne objasnjenje kako je doslo do toga da prvobitno nema, pa kasnije ima elemenata krivicnog djela, kad je i vise nego ocito bilo da ima. Sta je policija mogla, da nezakonito drzi lisenog slobode da sutra zaradjuju advokati i olos na tudjim propustima?TatamataTiktok wrote: ↑11/02/2024 20:55Taj tuzioc pod hitno treba biti uklonjen sa polozaja jer je doticni napravio vise krivicnih djela u ovom slucaju.vjeshalica wrote: ↑11/02/2024 20:51 Policija nije nista slagala kad je rekla da su ga prekrsajno kaznili, a znas li zasto? Jer je Tuzioc rekao prvobitno da nema krivicnog djela.
Treba VSTV da postupa sa ovim "tuziocem" nek njima objasni kako je dosao do zakljucka da nema KD.
Predmet je cist ko suza, opalio si pjesaka, pobjegao,krivicno djelo postoji cao cao.
Last edited by vjeshalica on 11/02/2024 21:00, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#76103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisu u operativi. Jasno je odredjeno sta radi uprava policije, a za sta je ministar nadlezan.mk ultra wrote: ↑11/02/2024 20:33vjeshalica wrote: ↑11/02/2024 20:25Vadice se na izlizanu pricu o "dosljacima". Klasicni oblik objasnjenja za navedene primjedbe. Ova drzava nije gledala da ukaze gostoprimstvo i dadne uslove rada kvalitetnim ljudima, i drzavljanstva, vec propalicama sa Kosova i Sanđaka, bjeguncima ubicama,dilerima,silovateljima,svodnicima,kurvama itd. Iza rata novi oblik tranzicije, udomljavanje kriminalno interesantnih faca sa istocne strane.TatamataTiktok wrote: ↑11/02/2024 20:19
Ti sto pricaju o kompleksima i ljubomori sigurno rade slicne stvari jer imalo realan covjek koji nema oraha u dzepu i vidi situaciju u gradu ce reci da vladaju dileri,narkomani,kabadahije i slicni a o nekulturi da ne pricam po ustanovama.
Eto ti zakon o unutrasnjim poslovima nadelznlsti ministra j nacelnika milicije, zakonski su u sprezi.
Izgleda da je ipak moj babo Ibrahim odgovorniji nego ministar![]()
Vidis li igdje tu da je ministar nadlezan za djelokrug rada policije?
-
TatamataTiktok
#76104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sami smo krivi,kad treba izaci na proteste par hiljada i to je to,pola grada da se digne na noge kad se ovako nesto ili slicno desi vidio bi kako bi se pocele mjenjat stvari.Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 20:56Nezavisno tužilaštvo, sudstvo, ako bilo šta kažeš to je napad na njih.TatamataTiktok wrote: ↑11/02/2024 20:55Taj tuzioc pod hitno treba biti uklonjen sa polozaja jer je doticni napravio vise krivicnih djela u ovom slucaju.vjeshalica wrote: ↑11/02/2024 20:51 Policija nije nista slagala kad je rekla da su ga prekrsajno kaznili, a znas li zasto? Jer je Tuzioc rekao prvobitno da nema krivicnog djela.
Samo se vrtimo u krug.
Fuj
-
Piaty
#76105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U ovoj zemlji samo onaj Faćo održava "presice" i kaže onako kako jest. Ostali i kad održe, ne kažu ništa ("nemamo te informacije da je...bla bla").Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 20:49Neka bilo ko održi presicu i kaže šta se dešava, BMK ko je to, ministar, komesar, načelnik, kafe kuharica.Chmoljo wrote: ↑11/02/2024 20:44Vjesalica ti ukazuje da je MUP specifican i ministar u ovim situacijama nije nadredjen komesaru.Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 20:17 Ja nigdje nisam spominjao smjenu, a ti jednako impliciraš "smjena, smjena".
Ministar je najodgovorniji. On je na vrhu.
Uostalom, kada tim ne funkcionira, mijenjaš trenera a ne tim.
![]()
Ne očekujem da šef smjene ili komandir stanice održi konferenciju vezano za slučaj kada albanac neregistrovanim autom prođe kroz crveno, zamalo ubije dijete, pobjegne sa mjesta udesa, a policija mu napiše kaznu "za pojas i žmigavac". Uz napomenu da sakriju ime od roditelja unesrećenog.
Drago mi je zbog tebe da ti nisi zabrinuta vezano za ovaj slučaj, očito je da si jedna od rijetkih.
Što se licemjerja tiče, hoćeš da kažeš da sam ja nešto licemjeran, ne kontam?
Stavise, u operativnim poslovima ministar se apsolutno nista ne pita, i zadnji ministar koji je pokusao to promijeniti bio je Budimlic pri cemu je iskritikovan i od opozicije i od stranaca.
Petljanje ministra u operativne poslove je nesto sto na papiru ne bi trebao raditi i kritikovati ga radi toga prosto nije fer.
Presicu moze drzati nacelnik sektora uniformisane policije, komesar ili neko drugi od oficira.
Ministar je u mupu manje vise logisticar.
Banditi nam gaze djecu, prolaze nekažnjeno, svi se češu po jajima, niko nije nadležan, svi šute.
Kontate?!
- vjeshalica
#76106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo za brata sistematizacija nek lista pa ce naci tamo kamaru ljudi koji se pitaju za svasta nesto sto se minister ne pitaChmoljo wrote: ↑11/02/2024 20:59Nisu u operativi. Jasno je odredjeno sta radi uprava policije, a za sta je ministar nadlezan.mk ultra wrote: ↑11/02/2024 20:33vjeshalica wrote: ↑11/02/2024 20:25
Vadice se na izlizanu pricu o "dosljacima". Klasicni oblik objasnjenja za navedene primjedbe. Ova drzava nije gledala da ukaze gostoprimstvo i dadne uslove rada kvalitetnim ljudima, i drzavljanstva, vec propalicama sa Kosova i Sanđaka, bjeguncima ubicama,dilerima,silovateljima,svodnicima,kurvama itd. Iza rata novi oblik tranzicije, udomljavanje kriminalno interesantnih faca sa istocne strane.
Eto ti zakon o unutrasnjim poslovima nadelznlsti ministra j nacelnika milicije, zakonski su u sprezi.
Izgleda da je ipak moj babo Ibrahim odgovorniji nego ministar![]()
Vidis li igdje tu da je ministar nadlezan za djelokrug rada policije?
https://mup.ks.gov.ba/node/258149
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#76107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zakljucak svega onda, najbolje je slajfati, nikad ne mozes odgovarati za ono sto nisi uradio, samo za ono sto si uradio
Moze ministar daleko vise od onoga sto ne radi
Ali eto. Nastavite.
Ako je duzan da prati neciji rad, onda je duzan i da reaguje
Moze ministar daleko vise od onoga sto ne radi
Ali eto. Nastavite.
Ako je duzan da prati neciji rad, onda je duzan i da reaguje
- Chmoljo
#76108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ne znam je li pricam kineski, ali stvar je da nisu jedino ministri ti koji su odgovorni za rad javnih institucija.
Znamo li pozvati ikoga na odgovornost ko nije clan vlade ili clan stranke?
Ako ne znamo ko je odgovoran, kako artikiulisati nezadovoljstvo?
-
Naslovnica
#76109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Policija treba da kaže da tužilaštvo ne radi svoj posao.vjeshalica wrote: ↑11/02/2024 20:59Tuzilastvo treba da dadne objasnjenje kako je doslo do toga da prvobitno nema, pa kasnije ima elemenata krivicnog djela, kad je i vise nego ocito bilo da ima. Sta je policija mogla, da nezakonito drzi lisenog slobode da sutra zaradjuju advokati i olos na tudjim propustima?TatamataTiktok wrote: ↑11/02/2024 20:55Taj tuzioc pod hitno treba biti uklonjen sa polozaja jer je doticni napravio vise krivicnih djela u ovom slucaju.vjeshalica wrote: ↑11/02/2024 20:51 Policija nije nista slagala kad je rekla da su ga prekrsajno kaznili, a znas li zasto? Jer je Tuzioc rekao prvobitno da nema krivicnog djela.
Treba VSTV da postupa sa ovim "tuziocem" nek njima objasni kako je dosao do zakljucka da nema KD.
Predmet je cist ko suza, opalio si pjesaka, pobjegao,krivicno djelo postoji cao cao.
Konkretno vezano za ovaj slučaj, policija je izjavila šta je izjavila i ljudi su odmah digli frku (logično).
Pa dajte ba dignite glas vi i policije, prozovite te korumpirane tužioce i sudije, glasbo, objasnite glasno narodu ko opstruiše rad organa sigurnosti, ponavljajte to dok se nešto ne promijeni.
Podnesite tužbu za opstrukciju pravde
Ovo što se dešava fakat odavno više nema smisla, pošten svijet je rezigniran i bijesan.
- kabal1337
#76110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a koji je k uzeo da bude ministar ako nece nikakvu inicijativu da poduzme?
- mk ultra
- Chmoljo
#76112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jastaradi
Ja cesto znam reci: dabogda svi prije smrti bili po pola godine privatnik i ministar u kantonu.
Cisto da se razbiju mnogi mitovi kojih smo robovi.
Naravno, licno me Katica ne impresionira, ali dok se ne pocne upirati na prave adrese, problemi ce ostajati a mi cemose kao ibretiti.
U sustin ise svodi na nasu lijenost i kada kritikujemo. Mi smo ljuti i neko nesto treba preduzeti. Ko ili sta nije bitno. Stvar je u tome sto na toj prici uvijek hajruju koji imaju vrlo drugacije motive.
-
Naslovnica
#76113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta ja kao "obični" stanovnik mogu poduzeti, osim da glasam na izborima?
- Chmoljo
#76114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nista. Rondaj sebi u bradu. I glasaj.Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 21:19 Šta ja kao "obični" stanovnik mogu poduzeti, osim da glasam na izborima?
I obavezno na fb neki status.
- mk ultra
#76115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako je, dok ti nekog tvog ne sastavi pijani i nadrogirani albanac kojeg cuva x y i z, rastoderi, onaj farina 5 10ti koji po redu...Chmoljo wrote: ↑11/02/2024 21:22Nista. Rondaj sebi u bradu. I glasaj.Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 21:19 Šta ja kao "obični" stanovnik mogu poduzeti, osim da glasam na izborima?
Nastavi i ti uvjeravati da ne postoji odgovornost od policijskog nerada, i da niko, pocevsi od ministra ne treba da reaguje. Mulimo i gledamo kako nas dijele u kaste.
- Chmoljo
#76116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sasvim sigurno necu kukati po forumu u toj situaciji.mk ultra wrote: ↑11/02/2024 21:29Tako je, dok ti nekog tvog ne sastavi pijani i nadrogirani albanac kojeg cuva x y i z, rastoderi, onaj farina 5 10ti koji po redu...Chmoljo wrote: ↑11/02/2024 21:22Nista. Rondaj sebi u bradu. I glasaj.Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 21:19 Šta ja kao "obični" stanovnik mogu poduzeti, osim da glasam na izborima?
Nastavi i ti uvjeravati da ne postoji odgovornost od policijskog nerada, i da niko, pocevsi od ministra ne treba da reaguje. Mulimo i gledamo kako nas dijele u kaste.
Niti cu podvriskivati da je kriv onaj ko nije.
Prvo bih trazio odgovornost od, pazi sad, odgovornih. Kao obicni gradjanin.
Samo treba dupe dici. Al tesko je to kad je mrsko procitati ko je za sta odgovoran. Ko ce se zajebavati...
-
Naslovnica
#76117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja te fino pitam šta normalan čovjek u ovakvom sistemu može da uradi, osim da glasa, a ti zajebavaš.Chmoljo wrote: ↑11/02/2024 21:22Nista. Rondaj sebi u bradu. I glasaj.Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 21:19 Šta ja kao "obični" stanovnik mogu poduzeti, osim da glasam na izborima?
FB statusi su rezervisani za lijepe stvari i drage osobe.
- mk ultra
#76118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iskreno ti zelim da ne dodjes ikad u takvu situaciju.. ne garantuj nista tada.Chmoljo wrote: ↑11/02/2024 21:33Sasvim sigurno necu kukati po forumu u toj situaciji.mk ultra wrote: ↑11/02/2024 21:29Tako je, dok ti nekog tvog ne sastavi pijani i nadrogirani albanac kojeg cuva x y i z, rastoderi, onaj farina 5 10ti koji po redu...
Niti cu podvriskivati da je kriv onaj ko nije.
Prvo bih trazio odgovornost od, pazi sad, odgovornih. Kao obicni gradjanin.
Samo treba dupe dici. Al tesko je to kad je mrsko procitati ko je za sta odgovoran. Ko ce se zajebavati...
Ima mnogo nekih odgovornosti, ko je postavio komesara, ministra itd... opet moj babo ocigledno. Ili politika? Ali zar politika moze nesto da promijeni?
I niko od tih i ne pomislja da progovori
Niko od jebenih novinara ne pokusava da iznese nesto u javnost.
Samo se nastavite praviti ludi. Dok vam neko dijete ne zgazi.
-
Naslovnica
#76119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meanwhile, MUP TK...
Vlada je obezbijedila sredstava za ljekarske preglede, ali rezultati su bili takvi da se pojavila bojazan da ćemo imati veliki broj ljudi koji neće biti u stanju da budu policijski službenici. Predviđeno je da postoje tri vrste provjere zdravstvenog stanja policije", govori Mehanović.
Šta reći?!
Vlada je obezbijedila sredstava za ljekarske preglede, ali rezultati su bili takvi da se pojavila bojazan da ćemo imati veliki broj ljudi koji neće biti u stanju da budu policijski službenici. Predviđeno je da postoje tri vrste provjere zdravstvenog stanja policije", govori Mehanović.
Šta reći?!
-
TatamataTiktok
#76120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Obicnim ljudima ocigledno treba motivacija,pokusaj da vise pricas sa ljudima oko sebe o stvarima koje se redovno desavaju,pokusaj ih sto vise privuci na proteste kad budu i ako budu vezano za situaciju u gradu-drzavi,mislim da nista drugo pored glasanja nismo u mogucnosti da uradimo jer medije nemamo iza sebe koji ce redovno vrsiti pritisak na one koji trebaju da rade svoj posao po zakonu.Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 21:37Ja te fino pitam šta normalan čovjek u ovakvom sistemu može da uradi, osim da glasa, a ti zajebavaš.Chmoljo wrote: ↑11/02/2024 21:22Nista. Rondaj sebi u bradu. I glasaj.Naslovnica wrote: ↑11/02/2024 21:19 Šta ja kao "obični" stanovnik mogu poduzeti, osim da glasam na izborima?
FB statusi su rezervisani za lijepe stvari i drage osobe.
- Chmoljo
#76121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Niko se ovdje ne pravi lud drug, osim par vas kojima se jedno prica, a vi navrli na svoje.mk ultra wrote: ↑11/02/2024 21:42
Iskreno ti zelim da ne dodjes ikad u takvu situaciju.. ne garantuj nista tada.![]()
Ima mnogo nekih odgovornosti, ko je postavio komesara, ministra itd... opet moj babo ocigledno. Ili politika? Ali zar politika moze nesto da promijeni?![]()
I niko od tih i ne pomislja da progovori
Niko od jebenih novinara ne pokusava da iznese nesto u javnost.
Samo se nastavite praviti ludi. Dok vam neko dijete ne zgazi.
Kritikovanje "politika" ne vodi nicemu u situacijama kada je odgovorne moguce izdvojiti iz mase. Takvi se onda sakriju iza politika i nekaznjeno nastavljaju sa svojim neradom.
Stvar je da je u konkretnom slucaju zajebo sluzbenik, a ne ministar. Nebitno je li u pitanju tuzilac ili policijski slizbenik. Dakle u ovom slucaju ne politika.
Zasto to govorim? Promijeni politiku, ali sluzbenik ostaje. Sta si dobio? Nista.
Disciplinske postupke, kao sto vidis iz onoga sto si ti prilozio vodi komesar, kojeg nije nimalo lako zamijeniti ili mu prijetiti smjenom zbog neprovodjenja politicke vizije kako rad mupa treba izgledati. Slicno je sa sudom.
Nadam se da je malo jasnije.
- drug_profi
#76122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kantonalni komesar i tuzioc moraju biti birani od skupstine ili direktno na izborima.
Sve ovo drugo je samo stvaranje stanja u kojem niko nije ni za sta odgovoran
Sve ovo drugo je samo stvaranje stanja u kojem niko nije ni za sta odgovoran
- vjeshalica
#76123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Komesar ne vodi disciolinske postupke vec disciplinska komisija. On izrice sankcije. Razlika je velika. Ogromna.
- mk ultra
#76124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
DobroChmoljo wrote: ↑11/02/2024 21:58
Niko se ovdje ne pravi lud drug, osim par vas kojima se jedno prica, a vi navrli na svoje.
Kritikovanje "politika" ne vodi nicemu u situacijama kada je odgovorne moguce izdvojiti iz mase. Takvi se onda sakriju iza politika i nekaznjeno nastavljati sa svojim neradom.
Stvar je da je u konkretnom slucaju zajebo sluzbenik, a ne ministar. Nebitno je li u pitanju tuzilac ili policijski slizbenik. Dakle u ovom slucaju ne politika.
Zasto to govorim? Promijeni politiku, ali sluzbenik ostaje. Sta si dobio? Nista.
Disciplinske postupke, kao sto vidis iz onoga sto si ti prilozio vodi komesar, kojeg nije nimalo lako zamijeniti ili mu prijetiti smjenom zbog neprovodjenja politicke vizije kako rad mupa treba izgledati. Slicno je sa sudom.
Nadam se da je malo jasnije.
Je li duznost ministra da prati i nadzire rad MUPa i komesara?
Ako jeste, nadzire li ili slajfa? Pise da jeste.
Sluzbenici ostaju, bas kao i na mnogim drugim mjestima, npr opcinama, pa se dobro vidi ko im je nacelnik
- azurna_obala
#76125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gleda li ko ovo šepurenje MUP-a KS na Hayatu?
Znači, čovjek bi reko'o sve nam je pod konac, kakva nam je policija, treniraju strogoću na običnom svijetu, ljudima koji idu na pos'o u neka doba noći!?
Mogu li slučajevi x malo istraže ovog od sinoć, to je nam baš misterija!?
Znači, čovjek bi reko'o sve nam je pod konac, kakva nam je policija, treniraju strogoću na običnom svijetu, ljudima koji idu na pos'o u neka doba noći!?
Mogu li slučajevi x malo istraže ovog od sinoć, to je nam baš misterija!?