SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Thorgerson

#74851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

emko1234 wrote: 29/01/2024 13:12 Pročitah dosta postova i stvarno ima svakavih gluposti i oprečnih informacija. Krenimo redom.

- priča da se ovo samo kod nas dešava je preglupa. Dovoljno je pratiti elektronske medije država iz okoline da bi se vidjelo da se nedavno slično desilo u Osijeku ili Vukovaru, Zagrebu, Beogradu, Splitu, Tirani.
- Opšte poznato je da policiji fali ljudi. Vlada Kantona mora dati saglasnost za zapošljavanje novih policijskih službenika. Misljenja sam da policija kad radi, sasvim korektno radi svoj posao. Da bismo pričali o ovome potrebno je znati neke elementarne stvari a ne pričati napamet. Ni jedan policijski službenik bilo koje agencije nema ovlaštenje da izvrši pretres vozila bez naloga suda. Dobra volja vlasnika je da li će postupiti po naredbi i otvoriti gepek, pretinac ili neki drugi dio vozila u kojem se može sakriti hladno ili vatreno oružje. Fore sa slučajeva X prolaze samo i isključivo iz razloga što ljudi nisu upoznati sa svojim pravima. Najviše što policijski službenik može uraditi je da zadrži lice za koje sumnja dok ne dodje nalog suda.Ganjati nalog suda od dežurnog tužitelja u gluho doba noći može biti vrlo zajeban posao.
- svi sudite na osnovu ono malo informacija koje su se pojavile u medijima i koje su objektivno rekla kazala priče. Ova s faktora je možda io najgluplja. Šta god da se desilo neposredno prije pucnjave ne opravdava ovo što se desilo. Ali priča da je lik izašao iz auta na raskrsnici i ispalio jedan metak koji je pritom pogodio nekoga ko je sjedio na zadnje sicu zvuči stvarno nevjerovatno.

Da li bi prisustvo policije na nekim frekventnijim mjestima u gradu potencijalno uticalo na smanjenje šanse da se nešto slično desi? Možda ali bez obzira na to, ja bih lično volio vidjeti jos 5-6 Troc-ova u gradu i patrolu na svakom trećem semaforu uz glavnu cestu.
Policiji treba dati više ovlasti bez daljenjeg. Policija treba da liči na pšoliciju a ne na uhljebljenje debelguze koji ne mogu pretrčat 50 metara.
Ali budala ima i vazda će biti. U globalu kad uzmete, Sarajevo kao jedan od većih gradova u regionu je prilično siguran grad, bez obzira na sve.Sranja se dešavaju svuda. Svuda ima narkomana, džeparoša, dilera, migranata, ubistava, krađa, pljački. Naravno ne znači da ne treba težiti da toga ima manje ali kad napravimo usporedbu s regionom, Sarajevo je ultra sigurno.
A zasto ti je nevjerovatno?

Ok, slucaj od prije 10 godina. Al nebitno. Sjetih ga se sad. Boga pitaj koliko ih ima neprijavljeno. Kazem ti, moji poznanici su imali iskustva gdje je vozac pokazivao pistolj i prijetio.

Ovo je slucaj kad je pucano na ove ljude iz ciste obijesti. U autu je bila i trudnica u 9 om mjesecu trudnoce. Pukom srecom niko nije stradao, a mogao je.
- Svi smo poslije otišli da se provozamo do pekare na Bistriku. Negdje u blizini bivšeg kafića "Estrada" ispred nas se veoma sporo kretala "opel astra". Vozač se čudno ponašao i kočio. Adnan se prestrojio da se ne sudarimo. Kada smo pokušali da ih preteknemo, vozač i suvozač "opela" su nam nešto opsovali. Tada je suvozač iz "opela" izvadio pištolj i preko ruku vozača na nas ispalio nekoliko hitaca - kazao je Klačar
Ja se ne slazem da policija radi dobro posao. Ti ocito nisi imao iskustvo sa istima. Govorim o ozbiljnijim stvarim. Ne ova sica zaustavljanje, puhanje, pretres.
emigrazione

#74852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

Pa da policajac izvadi pistolj prije ce bez posla ostati, nego sto ce mu neko reci hvala ti majstore, o nekom napredovanju da ne govorimo...da li vi uopste shvatate sta smo mi uradili od policije?!
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#74853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

I Katica će u kabinet MVP :D
No Mind

#74854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by No Mind »

sime_cipol wrote: 29/01/2024 14:01 I Katica će u kabinet MVP :D
Nek ga samo nosi djavo iz MUPa, to mu nikako ne ide...
Haris.ba

#74855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

emigrazione wrote: 29/01/2024 13:58 Pa da policajac izvadi pistolj prije ce bez posla ostati, nego sto ce mu neko reci hvala ti majstore, o nekom napredovanju da ne govorimo...da li vi uopste shvatate sta smo mi uradili od policije?!
Niko ne trazi od policije da puca.

Vec, samo da radi svoj posao. Vidi poznato lice, u poznatom autu - primjeni clan 25. Zakona o policijskim sluzbenicima i pregleda i lice i auto da li ima oruzja. I tako svaki dan.

Onda nek se tuzilastvo glavica i smislja sta dalje.
talijan97

#74856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by talijan97 »

Kako ne znamo jos ime pocinioca.
Hajvan

#74857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajvan »

Haris.ba wrote: 29/01/2024 14:06
emigrazione wrote: 29/01/2024 13:58 Pa da policajac izvadi pistolj prije ce bez posla ostati, nego sto ce mu neko reci hvala ti majstore, o nekom napredovanju da ne govorimo...da li vi uopste shvatate sta smo mi uradili od policije?!

Vec, samo da radi svoj posao. Vidi poznato lice, u poznatom autu - primjeni clan 25. Zakona o policijskim sluzbenicima i pregleda i lice i auto da li ima oruzja. I tako svaki dan.

:thumbup:
hajd; da se i stombom jednom u 6.666 postova slozim :mrgreen: :lol:
Dino79

#74858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dino79 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 29/01/2024 11:41
moimoi wrote: 29/01/2024 11:37
Tvrtko II Kotromanić wrote: 29/01/2024 11:20

Bas tako
Ali sve te nadrogirane budale imaju vec fin dosije
I opet se vraćamo na nesposobnost policije, nesposobno i korumpirano tužilaštvo i sud i eto
Savršeno vrijeme za polusvijet...
Ruku na srce oduzete su im i ovlasti. Odmah se hampa dize jel nekom samar opale. Sta on moze ili sudstvo kada kod doticnog pronadju 1g bilo cega?? Niti je za zatvora, a ne smije mu ni vaspitnu dati.Tek kada nakupi pozamasno debeo dosije prijava isplati im se zatvoriti ga na par mj.
Tačno sve
Ali ima i do same policije
Pa eno koliko odugovlače primjenu onih kamera na policajcima samo kao jedan primjer

Ma ugl, znamo sve, ne znam iskreno kako da ovo sve izdobri...
.
Te kamere sluze da se kontrolise policija da ne bi koji narkomancic ili kriminalac u pokusaju dobio samar.
Policija je ta koja treba da kontrolise a ovdje sa tim kamerama hice da kontrolisu policiju.
Dakle predpostavljaju da je policija gruba.
Milicija i treba da bude gruba i da dijeli vaspitne na svakom koraku. Da polome scakog kod koga nađu pistolj i da ne pitaju ko mu je babo ovakve stvari se ne bi događale jer niko ne bi smio nositi postolj.
emigrazione

#74859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

Ali druže poznato lice ga se ne boji zato što zna da su mu ruke svezane, neće niko da pogine bolan, svašta se dešavalo i o tome se uopšte ne priča, ja to znam vrlo dobro vjeruj mi...znali su ispljuvati ljude da ih na plač natjeraju, ne smiju im ništa
moimoi

#74860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Po nekim komentarima Sarajevo ispada NY jebote. Poznaju oni bukvalno svakog klosara. I znaju oni uvijek gdje prvo gledati i koga pitati. Pa obican gradjanin zna ko u naselju dila, ko je “glavna faca”.. a ne da drotovi ne znaju. Oni da hoce mogu u roku od mjesec dana prepoloviti ako nista kolicinu nelegalnog oruzja.
DaysleepeR

#74861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

emigrazione wrote: 29/01/2024 14:14

Ali druže poznato lice ga se ne boji zato što zna da su mu ruke svezane, neće niko da pogine bolan, svašta se dešavalo i o tome se uopšte ne priča, ja to znam vrlo dobro vjeruj mi...znali su ispljuvati ljude da ih na plač natjeraju, ne smiju im ništa
Nećemo pretjerivati, kada specijalna prosipa silu nad poštenim građanima, neka prosipa malo i nad likovima radi kojih specijalna postoji.

Zato se ja nerviram kad god se ljudi ovdje raduju jer je policija nabavila novo oklopno vozilo, pa i ono će se samo koristiti protiv poštenog svijeta, kad već poznatim ne smiju ništa...

Hajd malo
Naslovnica

#74862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Image

Mislim da je sve počelo sa IPTF-om i njihovim "reformama" policije, mafijašem Žakom Klajnom i kojekakvim bjelosvjetskim ekspertima (ublehašima).
Last edited by Naslovnica on 29/01/2024 14:20, edited 1 time in total.
vjeshalica

#74863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

talijan97 wrote: 29/01/2024 14:11 Kako ne znamo jos ime pocinioca.
Zasto bi trebao znati? Nije ovo brijacnica.
splinter

#74864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Haris.ba wrote: 29/01/2024 13:47
DaysleepeR wrote: 29/01/2024 13:43 Policija čeka da počinilac konačno nađe Omarov broj pa da se sam u pratnji advokata javi u policiju.
Otprilike. Ili, da neko drugi se proba uvaliti ko kurban ako je stvarni pocionio zvjerka.
"NOVI DETALJI

Policija zna identitet ubice 19-godišnjaka na Otoci, najavio da će se predati?

Kako je ranije objavio portal "Avaza" sa stradalim Pendekom u vozilu bile su još tri osobe
Saznajemo da je osumnjičeni muškarac putem advokata otkrio da se želi predati."

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/88 ... se-predati

Eto čim završi neke obaveze i dok se nakani, ubojica će se predati organima reda uz prisustvo odvjetnika.
DaysleepeR

#74865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Nema potrebe trošiti resurse policije.
Prijave se oni sami.
vjeshalica

#74866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 29/01/2024 14:18 Image

Mislim da je sve počelo sa IPTF-om i njihovim "reformama" policije, mafijašem Žakom Klajnom i kojekakvim bjelosvjetskim ekspertima (ublehašima).
Javno se pricalo o orgijama Klajnovim sa maloljetnicama. Nisko je zakurac tu u cijeloj prici.
vjeshalica

#74867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

splinter wrote: 29/01/2024 14:20
Haris.ba wrote: 29/01/2024 13:47
DaysleepeR wrote: 29/01/2024 13:43 Policija čeka da počinilac konačno nađe Omarov broj pa da se sam u pratnji advokata javi u policiju.
Otprilike. Ili, da neko drugi se proba uvaliti ko kurban ako je stvarni pocionio zvjerka.
"NOVI DETALJI

Policija zna identitet ubice 19-godišnjaka na Otoci, najavio da će se predati?

Kako je ranije objavio portal "Avaza" sa stradalim Pendekom u vozilu bile su još tri osobe
Saznajemo da je osumnjičeni muškarac putem advokata otkrio da se želi predati."

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/88 ... se-predati

Eto čim završi neke obaveze i dok se nakani, ubojica će se predati organima reda uz prisustvo odvjetnika.
Dakle, slika ima veze sa pricom o tome kako je pucaj se tu desio u raskrsnici,a osteceni dole nize stali nakon sto su shvatili da je drug upucan.
Naslovnica

#74868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 29/01/2024 14:22
Naslovnica wrote: 29/01/2024 14:18 Image

Javno se pricalo o orgijama Klajnovim sa maloljetnicama. Nisko je zakurac tu u cijeloj prici.
Ama 100% kurave defilovale, Žak bio bolji sa oim nabrojanim sa slike nego da ministrom MUP-a.
DonieBrasco

#74869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

splinter wrote: 29/01/2024 14:20 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/88 ... se-predati

Kao da gledam pravougaonik glava, na keca, bradica - bruda.

Crni BMW - zatamljen.
vjeshalica

#74870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 29/01/2024 14:27
Ama 100% kurave defilovale, Žak bio bolji sa oim nabrojanim sa slike nego da ministrom MUP-a.
Sa cim se sve taj lik bavio,nikad posteno zatvora nije vidio. Nasilje u porodici,reketasenje,podvodjenje,prostitucija,krađe,iznude... :run:
vjeshalica

#74871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

shape of despair wrote: 29/01/2024 12:54 Pa eno ima info. Vraćali se sa donera, posvađali se sa nekim momkom, izašli svi iz auta osim ovog nesretnika koji je ostao unutra, ovaj pucao na citroena i pogodio momka. Policija ima indicije ko je pucao.
Otkud tijelo na cesti?
Edit
Ima snimak sa klixa . Tijelo nije ni bilo na cesti kad je Hitna dosla. Da korigujemo.
Zoooka

#74872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zoooka »

Zna li se uzrok pucnjave
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#74873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

Zoooka wrote: 29/01/2024 14:38 Zna li se uzrok pucnjave
Metak u cijevi i propuh u glavi. Lokalnom baji sam u ratu sprašio rafal upozorenja kraj glave i dan danas me pozdravlja s poštovanjem, a mnoge je šamarao i prije i poslije. Ne kontam ljude kojima je ovakav kreten ubio bliskog i ne uzmu pravdu u svoje ruke. Ne dao Bog razumijeti ali ja sam navikao da se svetim i za sitnice, a ovo je ......
MMM1977

#74874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MMM1977 »

Džaba sva priča o policiji, tužilaštvu, sudijama, kriminalcima i sl. Sve se to odavno zna ali je kriminal ovdje toliko snažan i uvezane da mu ne mogu ništa. Mnogi koji bi se trebali boriti protiv kriminala su zapravo njegov dio, nije džaba rečeno da kriminal ovdje ima državu.

Tuga, mogu samo zamisliti kako je roditeljima, za 7 dana ovo nama ide u zaborav a njima ostaje za čitav život.
muha_sa

#74875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Samo prepisat americki sistem kažnjavanja--ubio si. Za ovo ubistvo neceš dobit doživotnu vec 75 godina sa pravom na prijevremeni otpust nakon odležanih 50
Post Reply