SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vjeshalica
#70176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Skuter je obicna motorna stolica odnosno motorni tabut
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#70177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i mene interesuje ovo
ako neko zna može i u pp plz, hvala
-
Naslovnica
#70178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Strašno je koliko vozači četverotočkaša apsolutno ne jebu motore/skutere, hladno im oduzimaju prednost i slično.zdruzdjo wrote: ↑30/08/2023 22:29Neinsaneinthebrain wrote: ↑30/08/2023 22:03 Boze sacuvaj![]()
![]()
jel ovaj isao sa Sokolja ili pravo pa naletio na kombi![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230830163
On je isao pravo a kombi mu je ODUZEO PREDNOST i ovaj pukao direkt u njega. Preocigledno.
Desni dio karambolke kombija ulupljen gdje je motor udario a sajba slupana gdje je motociklista glavom udario. Ni kaciga uvijek nije mjerilo.
Ovakve stvari mi se desavaju u prosjeku 5-6 puta sedmicno kad sam na motoru. Debil me hladno presjece.
Inace skuter je skroz zeznuta stvar obzirom na mali obim tockova. A masine su sada opasno jake na takoj konstrukciji motoria. samim tim kocenje je puno teze. Da ne pricamo o odrrzavanju kocinica mjenjanju guma i slicno. Ne kazem da je to ovdje slucaj, nego onako uopsteno.
Nom stop to gledam u saobraćaju.
-
bitangeIprinceze
#70179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tipujem da je ovde motorista vozio toliko brzo da ga vozač kombija u trenutku početka skretanja nije ni vidio ispred sebe. Koliko mogu prepoznati lokaciju ovde ima bar 50 m pravca i da je to motorista prevozio za 2 sec dok je kombi bio u pola skretanja. Kočiti nije mogao da ima efekta.
- Laplace
#70180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je problem sa onima koji prebrzo voze: nemaš vremena ni da ga vidiš na vrijeme, još manje da reaguješ. Ograničenja su tu sa razlogom. Naši vozači smatraju da mogu mnogo brže od ograničenja a ne pada im na pamet kako će se neko uključiti ili isključiti. Dođeš u situaciju da ti je sve čisto a sekundu ili dvije kasnije, kad si u pola radnje uključenja/isključenja pojavi se vozilo koje juri preko duplo iznad ograničenja.
-
zdruzdjo
#70181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaci, da je vozio 40-60, kompletnih tih 40-60 se prenjelo na udarac u stacioniranu gomilu kombija. Motor nema pojas koji ce motoristu zaustaviti prije izlijetanja iz sjedsita. Ovdje kaciga nema nikakvu ulogu jer i samo tjelo trpi strasan direktan udar. Pri takvom udaru se obavezno leti preko guvernale, a tada je bas ono "sta mi Bog da".
Mozda ali samo mozda bi bolje prosao da je udario u auto a ne u kombi. Tada bi preletio preko haube i sletio na asfalt. Puno bolji izgledi za prezivljavanje ali definitivno sa povredama.
Tako da ovdje nema sumnje u 100% krivicu kombija bez obzira koliko je motorista vozio.
Da, apsolutno se slazem da ogroman broj motorista ne pazi i fakat su divljaci
Nebrojeno puta mi se desilo da me hladno neko presjece IAKO VIDIM DA ME VIDIO. Nisam cvjeckica, i ja sam ponekad naberem, ali stvarno pazim. Prilikom nailaska na ulice na kojim mi neko moze izletiti iz ili uletiti u, obqvezno oduzimam gas i ruka mi je na kocinici. Puno sam kilometara prevalio na 4 tocka i vidio puno sranja koje ljudi rade.
Mozda ali samo mozda bi bolje prosao da je udario u auto a ne u kombi. Tada bi preletio preko haube i sletio na asfalt. Puno bolji izgledi za prezivljavanje ali definitivno sa povredama.
Tako da ovdje nema sumnje u 100% krivicu kombija bez obzira koliko je motorista vozio.
Da, apsolutno se slazem da ogroman broj motorista ne pazi i fakat su divljaci
Nebrojeno puta mi se desilo da me hladno neko presjece IAKO VIDIM DA ME VIDIO. Nisam cvjeckica, i ja sam ponekad naberem, ali stvarno pazim. Prilikom nailaska na ulice na kojim mi neko moze izletiti iz ili uletiti u, obqvezno oduzimam gas i ruka mi je na kocinici. Puno sam kilometara prevalio na 4 tocka i vidio puno sranja koje ljudi rade.
-
zdruzdjo
#70182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Navece je pravo tesko razluciti kako neko brzo ide prema tebi.bitangeIprinceze wrote: ↑31/08/2023 09:28 Tipujem da je ovde motorista vozio toliko brzo da ga vozač kombija u trenutku početka skretanja nije ni vidio ispred sebe. Koliko mogu prepoznati lokaciju ovde ima bar 50 m pravca i da je to motorista prevozio za 2 sec dok je kombi bio u pola skretanja. Kočiti nije mogao da ima efekta.
Pogotovo je duplo teze kad ide samo jedan far i uski objekat kao sto je motor.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jaro batali ti to bolje ti je
imas i djecu
imas i djecu
- xoklix
#70184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebote kako se meni od moje 14te do 19te godine nije dogodila nijedna kritična situacija sa skuterom i to 150cc.
Išao na trening svaki dan od Ilidže do Zetre ili Skenderije. Još sam bio balavi pubertetlija...
Dvotočkaš mora biti 5x oprezniji nego onaj sa autom, dok je kod nas haman obrnuto.
Išao na trening svaki dan od Ilidže do Zetre ili Skenderije. Još sam bio balavi pubertetlija...
Dvotočkaš mora biti 5x oprezniji nego onaj sa autom, dok je kod nas haman obrnuto.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#70185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam jucer umalo bio akter crne hronike.
Malta, zelim se ukljuciti na glavnu prema ilidzi, velika kolona u traci lijevo od mene, pali se zeleno, ja u desnoj traci malo ubrzao da stignem na semafor, vozim dijete doktoru, a pjesak lik se promalja izmedju kolone auta slijeva UOPSTE NE GLEDA jer gleda neku prijateljicu poznanicu na trotoaru...
Razgulio sam kocnice i zaustavio se na 10-20 cm od njega, ne vise sigurno. Saputnica je vec vristala jer ga je vec vidjela na haubi...
On se smije, sega mu. Kazem mu bolan mogo sam te ubiti... On govori eto izvini. Nije starina, lik 35-45 max.
Ne znam eto bogami, covjek nije pametan, da sam ga satro i da nisam kriv 100% ne znam kako bih spavo po noci. Da sam ja divljo, pa hajde. Ubrzas sa 30, 40 na 60 da stignes jebeni semafor i lik ti nabije dozivotni osjecaj krivice.
Tacno bi ovakve stvari trebalo kaznjavati - fino mi plati sad sjebane kocnice, pa ces iduci put pjesacki traziti ili pjesacki ili paziti kako prelazis.
Da sam ga slozio, letio bi do ravenne.
Malta, zelim se ukljuciti na glavnu prema ilidzi, velika kolona u traci lijevo od mene, pali se zeleno, ja u desnoj traci malo ubrzao da stignem na semafor, vozim dijete doktoru, a pjesak lik se promalja izmedju kolone auta slijeva UOPSTE NE GLEDA jer gleda neku prijateljicu poznanicu na trotoaru...
Razgulio sam kocnice i zaustavio se na 10-20 cm od njega, ne vise sigurno. Saputnica je vec vristala jer ga je vec vidjela na haubi...
On se smije, sega mu. Kazem mu bolan mogo sam te ubiti... On govori eto izvini. Nije starina, lik 35-45 max.
Ne znam eto bogami, covjek nije pametan, da sam ga satro i da nisam kriv 100% ne znam kako bih spavo po noci. Da sam ja divljo, pa hajde. Ubrzas sa 30, 40 na 60 da stignes jebeni semafor i lik ti nabije dozivotni osjecaj krivice.
Tacno bi ovakve stvari trebalo kaznjavati - fino mi plati sad sjebane kocnice, pa ces iduci put pjesacki traziti ili pjesacki ili paziti kako prelazis.
Da sam ga slozio, letio bi do ravenne.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#70186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pjesaci su cesto gori od vozaca.
- dječak sa šibicama
#70187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kljucni detalj, ja malo ubrzao.
Pa pjesak kriv.
Pa pjesak kriv.
-
moimoi
#70188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ima ljudi hodaju ko muhe bez glave. Starija zena, ceka na semaforu do mene, ne gleda uopste u semafor nego u ljude na suprotnoj strani. Dvije cure krenule prelaziti iako crveno, ona valjda zakljucila da se upalilo zeleno i samo krenula. Da je nisam povukla unazad satralo bi je auto. Sve ba mahnito
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#70189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kljucni detalj je da nisam vozio iznad ogranicenja. Ubrzao sam jer sam kretao sa semafora sa prethodne raskrsnice.
Pjesak je orelazio na mjestu i u situaciji kada ga niko ne bi trebao ocekivati ni vidjeti. Al bitno je da si se za nesto uhvatio.
- dječak sa šibicama
#70190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nja nja
zajebavam malo
zajebavam malo
- vjeshalica
- vicious
#70192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije joj aparat vratio kusur 
-
zdruzdjo
#70193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mama, zena, prijatelji, rodjaci.....su bili u slicnim savjetima svi. I meni sad jedan forumas zvani @truba kaze da batalim i ja cu ga poslusati? yeeeah, right
Zenu sad ne mogu skinuti sa motora. cim krenem oblacim opremu, ona je svoju obukla prije mene.
@xoklix
Jebote kako se meni od moje 14te do 19te godine nije dogodila nijedna kritična situacija sa skuterom i to 150cc.
.....
Znaci, vozio si maloljetan par godina bez vozacke za B a kamoli za A obzirom da treba za 150ccm. Hmmmm, no comment
A za to da nisi u svom tom periodu >>>nezakonite voznje<<< imao ni jednu "kriznu situaciju", lazes
Last edited by zdruzdjo on 31/08/2023 13:48, edited 2 times in total.
- vjeshalica
#70194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za moped treba samo potvrda o poznavanju propisa ne treba vozacka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hadzija ja sam rođen na crni utorak pa ti vidi
usporite
usporite
-
redhat
#70196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pješaci su učesnici u saobaćaju uredno ko i vozači i važe za njih pravila kao i za ostale. Zakon je manje vise definisao i kako se kreće i u urbanoj i neurbanoj sredini, gdje se i kako prelazi cesta, čak i po vrstama cesta itd itd. Ti i takvi pješaci bi dodatno trebali biti pažljiviji jer u sukobu sa dvije tone lima su itekako inferiorni - ali pravila postoje za sve učesnike u saobraćaju i naravno ne postuju su.
Ko sumnja u ovo za pjesake predlazem mu posjetu raskrsnici otoka u bilo koje doba dana, policajac regulise saobracaj i pusta vozila a pored njega pješaci pretrcavaju na crveno i on ih gleda. NIti on zna da ih moze i treba kazniti niti ga oni zarezuju 1% a ko će se zahmetit pa pisat izvještaje kasnije u stanici - ovako je lakse.
Inace otoka merkur epicentar papanluka u svako doba dana i noci, ne zna se ko je gori.
Vidim da je hit sezone parkiranje auta na pješačkim prelazim, ne ispred, ne iza nego na prelazu valjda fino one linije orjentiri pa papci znaju parkirati, podsjeća ih na međe iz rodnih sela
Ko sumnja u ovo za pjesake predlazem mu posjetu raskrsnici otoka u bilo koje doba dana, policajac regulise saobracaj i pusta vozila a pored njega pješaci pretrcavaju na crveno i on ih gleda. NIti on zna da ih moze i treba kazniti niti ga oni zarezuju 1% a ko će se zahmetit pa pisat izvještaje kasnije u stanici - ovako je lakse.
Inace otoka merkur epicentar papanluka u svako doba dana i noci, ne zna se ko je gori.
Vidim da je hit sezone parkiranje auta na pješačkim prelazim, ne ispred, ne iza nego na prelazu valjda fino one linije orjentiri pa papci znaju parkirati, podsjeća ih na međe iz rodnih sela
- liyf
#70197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jesil ovo ti huliganvjeshalica wrote: ↑31/08/2023 13:27 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/85 ... -policajca
Malo se napravila luda![]()
-
hadzun
#70198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Juce me zamalo nije pokosilo auto na Malti, kod Ivo lole Ribara na pješačkom. Znači žemska hladno ko da me i nema, još me u čudu gleda. Ovo sve pomahnitalo bogami
Neki dan gledam starca na crveno preko pješačkog žuri , auta mu sviraju a on ništa. Žuri ko da i drugom nogom hoće u mezar
Neki dan gledam starca na crveno preko pješačkog žuri , auta mu sviraju a on ništa. Žuri ko da i drugom nogom hoće u mezar
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#70199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod Puba?hadzun wrote: ↑31/08/2023 13:48 Juce me zamalo nije pokosilo auto na Malti, kod Ivo lole Ribara na pješačkom. Znači žemska hladno ko da me i nema, još me u čudu gleda. Ovo sve pomahnitalo bogami
- vjeshalica
#70200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Morala bi biti iz Živinica da se sa tim bavimlavi wrote: ↑31/08/2023 13:44jesil ovo ti huliganvjeshalica wrote: ↑31/08/2023 13:27 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/85 ... -policajca
Malo se napravila luda![]()