SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#59576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Black swan wrote: 28/08/2022 21:44 Jedini geto u sa...kad sam po otesu zalutao kod neke zgrade za socijalne slicajeve
Na ulici smrdi iz stanova
A burad ispred zgrade loze vatru
Babe ko iz deliveeance gledaju s prozora
Nema radnje sve razlupano

I danas kontam da sam sanjao
otes je najaĆi,zapamti :D
insaneinthebrain

#59577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

Grean wrote: 28/08/2022 21:08 Image

Koja je ovo po redu na ovom putu? Kao sto ranije napisah, a onda se sidje u Lukavicu i uredno 40 km/h, kako i treba da bude kroz naselje.

Sky Drums
prije 47 minuta
Vole cobani niz igman oplesti po preticanju vise nego se hljeba najesti. Sto puta mi se desilo, idem prilicno brzo, 75-80, a ono zajasi na gepek, negdje zuri. A kad sidju u Krupac, ko male mace, odjednom niko ne zuri. Ugkavnom, svi smo na kuli na semaforu u isto vrijeme. Al haj' ti to cobanu objasni...
↑ 23
↓ 0
Evo i ovaj komentarise o primjerenom ponasanju vozaca kad dodju u ovaj dio gdje nema qurcenja i stednje minuta...
danas sam prosao ovuda oko pola 4. pljusak lije kisa ko iz kabla. ne mogu brisaci da osvoje. idem 60 kmh prema krupcu. gledam kako da ne sletim po onoj vodi u provaliju i nadju se idioti da me preticu. negdje ce brze stici sto ovaj kaze. i dole pri dnu nalete na sporaca i naravno zaglavili u kolonu.
a onda kuku kad se zakuca u nekog ko ovaj s golfom :roll:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#59578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Na tom drumu ima svasta
I sporaća
Ali i dvica što se u leru spuštaju... :run:
Optimus09

#59579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

Mozda covjeku pozlilo,mozda kvar na autu :skoljka:
Nije jak udar,ili je sporo vozio ili je uspio zakociti.
citroen xm

#59581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by citroen xm »

Optimus09 wrote: 28/08/2022 22:30 Mozda covjeku pozlilo,mozda kvar na autu :skoljka:
Nije jak udar,ili je sporo vozio ili je uspio zakociti.
Negdje neko prokomentarisa da je vozio iz Golfa, da je vozač stariji čovjek i da se sporo kretao. Ko zna šta je dovelo do prelaska u drugu traku, ali izgleda da nije bilo divljanja.
mahalik

#59582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mahalik »

Kakav je ovo video Boze sačuvaj?
dječak sa šibicama

#59583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Primjetio sam ovog ljeta dole na AP, b i c faza, skupljaju se ovako roditelji sjede u onoj kolibi i jos par lokala, cugaju i tako to kao druze se, djeca okolo skacu vozaju bicikla rolere skutere, do nekih doba.

Pretpostavljam da je to ta ekipa.
Qler

#59584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Najžalivije mi je zbog djece koja se istrauniraju zbog roditelja debila. Nisam jednom sam sebi jezik pregrizao jer sam sa djecom, bolje mi je skloniti se nego da ovo djeci priuštim, ove traume...
Thorgerson

#59585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Ja na slikama vidim trotoar, ploce.

Da. Dijete i roditelji su krivi jer hodaju kuda trebaju.
Thorgerson

#59586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

dječak sa šibicama wrote: 28/08/2022 23:45 Primjetio sam ovog ljeta dole na AP, b i c faza, skupljaju se ovako roditelji sjede u onoj kolibi i jos par lokala, cugaju i tako to kao druze se, djeca okolo skacu vozaju bicikla rolere skutere, do nekih doba.

Iako nisam fan tih okupljanja roditelja do u kasne sate.

Ako je saobracaj zabranjen tu, ne vidim problem. Osim ako narusavaju red i mir sto se tice buke.
tramvajtrojka

#59587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

Thorgerson wrote: 28/08/2022 23:51
dječak sa šibicama wrote: 28/08/2022 23:45 Primjetio sam ovog ljeta dole na AP, b i c faza, skupljaju se ovako roditelji sjede u onoj kolibi i jos par lokala, cugaju i tako to kao druze se, djeca okolo skacu vozaju bicikla rolere skutere, do nekih doba.

Ako je saobracaj zabranjen tu, ne vidim problem. Osim ako narusavaju red i mir sto se tice buke.
Image

normalno da je zabranjen uletio hadzo da se parkira iza zgrade na betonskoj povrsini gdje je zabranjen ulaz i tu na ulasku u ulicicu udario dijete , ovaj megan ga je pukao a pored megana znak , pored onolikog parkinga napravili su parking iza zgrade na djecijem igralistu

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

a ovo je Semira Frašte.

inače moroni hladno parkiraju oko klackalica, tobogana i sl.

kreteni jebeni.
Naslovnica

#59589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 29/08/2022 02:53 a ovo je Semira Frašte.

inače moroni hladno parkiraju oko klackalica, tobogana i sl.

kreteni jebeni.
Komšo, kada si zadnji put vidio da je neko kažnjen od strane policije zbog parkiranja na igralištu, oko tobogana, ljulji, na pješačkim stazama?!
Za sve ovo je kriva policija i niko drugi.
vjeshalica

#59590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

tramvajtrojka wrote: 28/08/2022 23:57
Thorgerson wrote: 28/08/2022 23:51

Image

normalno da je zabranjen uletio hadzo da se parkira iza zgrade na betonskoj povrsini gdje je zabranjen ulaz i tu na ulasku u ulicicu udario dijete , ovaj megan ga je pukao a pored megana znak , pored onolikog parkinga napravili su parking iza zgrade na djecijem igralistu

Image
Ne znam kako je ovdje regulisan saobracaj. Ali i to davanje nekome odobrenja (dopunska tabla) u pravilu bi trebalo da znaci da je i taj saobracaj sa odobrenjem valjda regulisan sa nekom infrastrukturom prilaznom, da je siguran,a ne samo rijesiti problem dopunskom tablom pa nek jase ko stigne i kako mu je ceif. Napravi infrastrukturu pa regulisi saobracaj a ne ko kod nas.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#59591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Ne vjerujem da po onim plocama moze iko brzo da vozi
Prije ce biti da se bajkom zabio u kola

Dopustaju da se ulazi jer parginga nema, i tako u cijelom AP
Ateista

#59592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

insaneinthebrain wrote: 28/08/2022 22:27
Grean wrote: 28/08/2022 21:08 Image

Koja je ovo po redu na ovom putu? Kao sto ranije napisah, a onda se sidje u Lukavicu i uredno 40 km/h, kako i treba da bude kroz naselje.

Evo i ovaj komentarise o primjerenom ponasanju vozaca kad dodju u ovaj dio gdje nema qurcenja i stednje minuta...
danas sam prosao ovuda oko pola 4. pljusak lije kisa ko iz kabla. ne mogu brisaci da osvoje. idem 60 kmh prema krupcu. gledam kako da ne sletim po onoj vodi u provaliju i nadju se idioti da me preticu. negdje ce brze stici sto ovaj kaze. i dole pri dnu nalete na sporaca i naravno zaglavili u kolonu.
Izvini, ali to sto ti imas osjecaj da ces sa 60 na sat sletiti u provaliju zbog kise znaci ili da ti ne valjaju gume ili da nemas osjecaj za prijanjanje vozila na cesti, i nije razlog da nekog nazivas idiotom zato sto te prestigao. Nije lijepo zvati tako one koji nisu preplaseni kao ti i brze voze, bez obzira na to sto ce ih docekati kolona. Poenta preticanja vecinom nije da negdje brze stignes.
Gimli sin Gloinov

#59593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gimli sin Gloinov »

Ateista wrote: 29/08/2022 08:21
insaneinthebrain wrote: 28/08/2022 22:27

Izvini, ali to sto ti imas osjecaj da ces sa 60 na sat sletiti u provaliju zbog kise znaci ili da ti ne valjaju gume ili da nemas osjecaj za prijanjanje vozila na cesti, i nije razlog da nekog nazivas idiotom zato sto te prestigao. Nije lijepo zvati tako one koji nisu preplaseni kao ti i brze voze, bez obzira na to sto ce ih docekati kolona. Poenta preticanja vecinom nije da negdje brze stignes.
koja je poenta preticanja onda? papci kojim mentalni sklop ne dozvoljava da neko vozi ispred njih, nebitno kojom brzinom.
Ateista

#59594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Gimli sin Gloinov wrote: 29/08/2022 08:34

koja je poenta preticanja onda? papci kojim mentalni sklop ne dozvoljava da neko vozi ispred njih, nebitno kojom brzinom.
Moze biti puno razloga, ne mogu citati necije misli.
Ja licno ako imam priliku da preteknem nekog ko pegla to cu uraditi da iskoristim bar malo priliku da vozim normalnom brzinom, makar nakon 500m ponovo naletio na kolonu.
Nije nicije da razmislja da li neko ko ga pretice ima razloga za to ili ne, dok god to radi na normalan nacin bez da ga ugrozava ili druge.
Blixen

#59595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Blixen »

Black swan wrote: 28/08/2022 21:44 Jedini geto u sa...kad sam po otesu zalutao kod neke zgrade za socijalne slicajeve
Na ulici smrdi iz stanova
A burad ispred zgrade loze vatru
Babe ko iz deliveeance gledaju s prozora
Nema radnje sve razlupano

I danas kontam da sam sanjao
mozda su snimali film :D
mozda si lebdio izmedju jave i sna
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#59596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

bio sam na bajku
pokušavao objasniti kolegici koja živi blizu
ona kaže da ne zna za tu zgradu :D

znate kad usred ljeta na ulici osjetiš vlagu iz podruma susjedne zgrade
to se ne može sanjati :D
Grean

#59597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Grean »

Ateista wrote: 29/08/2022 08:39

Ja licno ako imam priliku da preteknem nekog ko pegla to cu uraditi da iskoristim bar malo priliku da vozim normalnom brzinom, makar nakon 500m ponovo naletio na kolonu.
Nije nicije da razmislja da li neko ko ga pretice ima razloga za to ili ne, dok god to radi na normalan nacin bez da ga ugrozava ili druge.
Koliko je ogranicenje na ovom putu? Koliko treba da se vozi ovuda? Normalno da su idoti ako vozi 70 ili 80. Kroz Lukavicu voze 40 na sat jer su im ovi uveli red i tu nema qurcenja.

To je ta diskusija koju smo imali ranije kako su pojedinim vrijedne njihove dvije minute sa porodicom i nece niko njima ogranicavati brzinu na 40 ili 50 s tim da se to odnosilo na voznju u gradu. A djeca i pjesaci su im uvijek krivi, ko veli ko mu jebe mater sto izlijece na ulicu.

Meni npr. prije dvije sedmice izleti dijete na C.Wili kod okretaljke sa pola bicikla u moju traku na glavnoj u pravcu grada, jednostavno nije uspio da se zaustavi na semaforu. Da nisam upravo krenuo sa semafora i vozio ispod ogranicenja, koje je 60 km/h sto je po meni previsoko za urbanu sredinu, ko zna sta bi bilo. Na rijetkim pravcima bi trebalo biti 50, tipa longtudinale a sve ostalo u gradu 40 sto je brzina koja u slucaju kolizije sa pjesakom smanjuje sansu za smrtne posljedice na minimum u odnosu na brzinu od 50 km/h. Ogromna je razlika 50 i 40 kad pricamo o posljedicama za pjesaka.
drug_profi

#59598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

E čuj 60 mu preveliko za urbanu sredinu.
Poderi je i baci, ziv bio...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Meni je lakse voziti iza nekoga, ali ako neko pegla pretjerano, ili vozi "pokidano", nor kočenje kada za to nema potrebe, ubrzavanje, pa spuptanje brzine nerezonsko, kad me drži između dvije brzine... Tada volim da sam ispred takvog lika.
Ateista

#59600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Grean wrote: 29/08/2022 08:56
Ateista wrote: 29/08/2022 08:39

Koliko je ogranicenje na ovom putu? Koliko treba da se vozi ovuda? Normalno da su idoti ako vozi 70 ili 80. Kroz Lukavicu voze 40 na sat jer su im ovi uveli red i tu nema qurcenja.

To je ta diskusija koju smo imali ranije kako su pojedinim vrijedne njihove dvije minute sa porodicom i nece niko njima ogranicavati brzinu na 40 ili 50 s tim da se to odnosilo na voznju u gradu. A djeca i pjesaci su im uvijek krivi, ko veli ko mu jebe mater sto izlijece na ulicu.

Meni npr. prije dvije sedmice izleti dijete na C.Wili kod okretaljke sa pola bicikla u moju traku na glavnoj u pravcu grada, jednostavno nije uspio da se zaustavi na semaforu. Da nisam upravo krenuo sa semafora i vozio ispod ogranicenja, koje je 60 km/h sto je po meni previsoko za urbanu sredinu, ko zna sta bi bilo. Na rijetkim pravcima bi trebalo biti 50, tipa longtudinale a sve ostalo u gradu 40 sto je brzina koja u slucaju kolizije sa pjesakom smanjuje sansu za smrtne posljedice na minimum u odnosu na brzinu od 50 km/h. Ogromna je razlika 50 i 40 kad pricamo o posljedicama za pjesaka.
Nije tvoje da brines da li neko vozi po ogranicenju, treba li preticati ili ne i slicno, tome sluzi policija.
To je vec prezvakana prica oko ogranicenja, po meni su ona jako nelogicna i samo na nekim mjestima je 60 previse, cesto se moze i vise. Nije poenta u posljedicama za pjesaka izmedju 40 i 50, bec je poenta da recimo ako neko ciljano hoce na glavnoj cesti da izvrsi samoubistvo, ja mogu voziti 80 i nema teorije da to moze uspjeti, jer osim na raskrsnicama, ima dovoljno sirine da ne moze tek tako da mi iskoci, dok on dodje do moje trake ja imam i vise nego dovoljno vremena da usporim, stanem, izbjegnem ga i slicno.
Post Reply