SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

muha_sa

#37376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

high_volume wrote: 19/04/2020 10:38
muha_sa wrote: 19/04/2020 10:33 .. udjem neki dan u pekaru a u njoj jedan covjek kupuje nešto... istom ce on meni--gospodine, izadjite napolje i sacekajte :-) a meni sekunda falila .. sram te bilo--primako se prodavacici ...:oops: ja baš puko :-)

zakocih na vrijeme :D
Ne treba biti ljubomoran :D
:thumbup:

Ima ti i ta mjesta :lol:
Logovan

#37377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

muha_sa wrote: 19/04/2020 10:33 Ljudi su naprosto pukli :-) udjem neki dan u pekaru koja je prostrana a u njoj jedan covjek kupuje nešto--normalno stanem odmaknut od njega i pulta i cekam da covjek završi pa da i ja pridjem :) istom ce on meni--gospodine, izadjite napolje i sacekajte :-) a meni sekunda falila jer ga vidim bez maske obraca se prodavacici :-)
Koji mi se kurac idiote obracaš :? sram te bilo--ušo si bez maske i i još se primako prodavacici i meni se našo obracat :oops: ja baš puko :-) :lol:
veli mi on--ima ona masku :lol:
:facepalm: Ljudi su opterećeni, previše uplašeni, a taj čovjek je savršen primjer ovoga.
muha_sa

#37378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Logovan wrote: 19/04/2020 10:40
muha_sa wrote: 19/04/2020 10:33 Ljudi su naprosto pukli :-) udjem neki dan u pekaru koja je prostrana a u njoj jedan covjek kupuje nešto--normalno stanem odmaknut od njega i pulta i cekam da covjek završi pa da i ja pridjem :) istom ce on meni--gospodine, izadjite napolje i sacekajte :-) a meni sekunda falila jer ga vidim bez maske obraca se prodavacici :-)
Koji mi se kurac idiote obracaš :? sram te bilo--ušo si bez maske i i još se primako prodavacici i meni se našo obracat :oops: ja baš puko :-) :lol:
veli mi on--ima ona masku :lol:
:facepalm: Ljudi su opterećeni, previše uplašeni, a taj čovjek je savršen primjer ovoga.
Ne nosi se ni meni maska--hem me sin na celavo ošišo hem stavim masku i prepadnem se kad se u ogledalo pogledam :lol: al mi ne pada na pamet u ovom jebenom vaktu i na trafiku pric bez maske a kamli nekom za pult.
i agree

#37379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

Pa red je vani muha sta dises covjeku za vratom,na pekarama koliko sam vidio da pise ulazak po jedno,druga je sad stvar sto si ti uso da se nagledas radnice :lol:
muha_sa

#37380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

i agree wrote: 19/04/2020 11:24 Pa red je vani muha sta dises covjeku za vratom,na pekarama koliko sam vidio da pise ulazak po jedno,druga je sad stvar sto si ti uso da se nagledas radnice :lol:
:lol:

Nisam bogme bio ni blizu covjeku :D on jedan jedini u pekari a ispred nigdje nikog i ja uNIdjem :D i stanem ne dva metra iza njega neg ima i 4 jer je pekara mašala :lol:

Nije fol i da se skrene pažnja nekom ko je pogriješio :thumbup: al papanski nacin obracanja ne podnosim taman da mi je djete u pitanju.
i agree

#37381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

To si u pravu,ne moze drzat neko pridike i kritikovat a sam se istog ne pridrzava.
ruud

#37382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ruud »

Poštovani forumaši,

Zna li neko, da li postoji, mislim online prije svega, pravilnik/uredba/zakon kako bi se pol. službenik trebao ponašati i koje korake poduzima u određenim situacijama, preciznije fizički napad?

Hvala puno!
high_volume

#37383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by high_volume »

ruud wrote: 19/04/2020 13:25 Poštovani forumaši,

Zna li neko, da li postoji, mislim online prije svega, pravilnik/uredba/zakon kako bi se pol. službenik trebao ponašati i koje korake poduzima u određenim situacijama, preciznije fizički napad?

Hvala puno!
https://mup.ks.gov.ba/propisi?field_leg ... e=2&title=

http://www.fmup.gov.ba/files/17bos.pdf
JanuaryJones

#37384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

Logovan

#37385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

:? :? Cemu ovo, sta bi?
muha_sa

#37386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Logovan wrote: 19/04/2020 14:52 :? :? Cemu ovo, sta bi?
https://avaz.ba/vijesti/bih/564084/pogl ... policajaca
aerodinamika

#37387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by aerodinamika »

muha_sa wrote: 19/04/2020 15:10
previse se narod opustio, hoda se bez maski i rukavica, ali i policija je pojacala kontrole, prethodnih dana bilo je oko 30-50 kazni ukupno (policijski sat+maske, rukavice) poslijedna 24 sata tacno 264 osobe samo zbog maske i rukavica
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /200419039
24 h
SANKCIJE ZA NESAVJESNE
|
Sarajevska policija izdala 315 naloga zbog kršenja policijskog sata i nenošenja maski
Ukupno 264 osoba sankcionisano je zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru.
nepass1

#37388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Joj avaza,da je ministar iz ns ili sdp bilo bi brutalni policajci posto je iz sbb imali su strpljenja :D
noviclan

#37389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

aerodinamika wrote: 19/04/2020 15:37
muha_sa wrote: 19/04/2020 15:10
previse se narod opustio, hoda se bez maski i rukavica, ali i policija je pojacala kontrole, prethodnih dana bilo je oko 30-50 kazni ukupno (policijski sat+maske, rukavice) poslijedna 24 sata tacno 264 osobe samo zbog maske i rukavica
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /200419039
24 h
SANKCIJE ZA NESAVJESNE
|
Sarajevska policija izdala 315 naloga zbog kršenja policijskog sata i nenošenja maski
Ukupno 264 osoba sankcionisano je zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru.
Pa jevem im mater da im jevem ima li ko crno na bijelo od hadzi solaka da su obavezne i rukavice
rizibizi

#37390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rizibizi »

SZO, WHO zovi je kako hoces rekla da maska kao zastita, pogotovo ove "hirurske", visekratne, rucni rad ne sluze ama bas nicemu. Ali nasi djilkosi iz vlasti jedva docekali da malo napune budzet. Trenutno stanovnici Sarajeva imaju opciju da ne izlaze iz kuce i polude, izadju iz kuce u skladu sa instrukcijama epidemiologa koji realno ni veterinari ne mogu biti i odu u 3 lijepe p.m. eventualno do pekare ili granapa. Treca varijanta je da izadjes kao da te boli cundara i zavrsis ovako, napunis budzet koji ti je roditeljima u najboljem slucaju smanjio platu, uskratio sve sto se uskratiti moze ali traze maske i rukavice zato sto je neki "strucnjak" rekao da to tako treba (valjda isti onaj koji je napravio bunker od najvece zdravstvene ustanove u FBiH). Bruka i sramota sto Fadila niste ovako iskaratali na vilsu kad se kurcio bez HTZ opreme stoko krezava polupismena. Od cijele price sa virusom nasa drzava je nasla modus kako da pise kazne i uzima pare narodu koji ionako ne zna od cega ce zivjeti od prvog do prvog.
l33t

#37391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

Ma ako je ovo uredu za nenosenje maske fk me ... ovo je policijska brutalnost. ako je osoba normalni gradjanin i iz nekog razloga ima bunt ne moze ovako. Legitimisi pisi kaznu i na adresu. Cuj hapsit nekoga a policajci bez maski tu i tamo... dupli standardi
vjeshalica

#37392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Djilkoškinja bezobrazna jos ce da zrtva bude jer je bezobrazna
Ko.da je neki problem staviti masku
Nego glumi nesto,sigurno nema tupavo ni akole zavrsene
l33t

#37393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

vjeshalica wrote: 19/04/2020 16:15 Djilkoškinja bezobrazna jos ce da zrtva bude jer je bezobrazna
Ja zato kazem ako je osoba normalna bez krivicnog dosjea, ukoliko je neko "od ranije poznat policiji" sa dosjeom i prkosom prema policiji ili lokalni junkie pa ima neki dodatni razlog za hapsenje bujrum.

I kako to da policajci ne znaju savladati zensku osobu, tj. jedan policajac bi je trebao moci savladati i staviti lisice i ubacit u auto. Obuka izgleda 0 bodova.
exliberal-ex

#37394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by exliberal-ex »

Ja ovo citam i nije mi jasno....

Maske se nose iako virus nije airborne?...da su rekli ako se ulazi u zatvorene prostorije ili ako ima ljudi oko vas pa i pomozi boze al ovo je fakat smjesno.
Po pitanju rukavica, jos gore...ja sam radio u bolnici i nas su testirali bas za maske i rukavice.
Pravilo je da se rukavice koriste jednokratno i postoji tacno nacin kako se skidaju sa ruku ( da se neizvrsi dalja kontaminacija) i poslije toga se bacaju...sad mi recite da svi bacaju rukavice kad se vrate kuci ?
Maske se koriste isto tako jednokratno, vremenom ovlaze i onda su kontraproduktivno...al kao sto neko rece izgleda da ovo traze da bi svoju nesposobnost sakrili...
noviclan

#37395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

l33t wrote: 19/04/2020 16:14 Ma ako je ovo uredu za nenosenje maske fk me ... ovo je policijska brutalnost. ako je osoba normalni gradjanin i iz nekog razloga ima bunt ne moze ovako. Legitimisi pisi kaznu i na adresu. Cuj hapsit nekoga a policajci bez maski tu i tamo... dupli standardi
Ne znam kako izgleda mozda su je zentali a mozda je neka narkicka nebitno scenarij je sigurno isao oVako kruzanje po nedjaricima i nailazak na osobu koja nrma maskicu djevojko djeojko gdje je maska nemam je ali kazna ti je za ne nosenje maske ma boli me i za vas i za masku djevojko moze li malo licna karta (da je uteftere) ma ne moze nosite se tamo i onda se to lice privodi u stanicu radi utvrdjivanja identiteta iako je sve vrijeme imala licnu kartu kod sebe i onda ide pet glava za nepostupanje po naredjenju organa(á) e sada ja se opet vracam na ono GDJE PISE DA SU RUKAVICE OBAVEZNE u gradskoj setnji
rizibizi

#37396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rizibizi »

Sramota koliko se napatise oko celjadeta cca 60ak kg, valjda su htjeli da budu njezni sta li. Drugo, Dilfas bez maske po medijima nikom nista. Trece policija i crne maske, u kojoj su to galaksiji crne maske medicinski opravdane, postoji razlog zasto je ova oprema bijele boje narocito kod ljudi kao sto su doktori, policajci i svi ostali koji dolaze u kontakt sa vecim brojem ljudi. Naravno paradoks od drzave i institucija pa svako moze da se kurci kako hoce. Ljekari ne lijece pacijente, policija nije u sluzbi naroda, jos da vatrogasci pocnu benzinskim koktelima gasiti pozare...
Naslovnica

#37397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Najlakše je trenirati strogoću na rukavicama i maskama, a narkomanija svakodnevnom roštilja i urliče u B-Fazi, sa sve hepatitisima, njima ni ne prilaze.
Ja nosim rukavice od 0630-1700, masku u autu ne nosim, na poslu obavezno, ali ove metode da idu po planinama i pišu 500KM kazne zato što nemaš masku i rukavice su mi baš nekako šupačke. Ustvari, da policija zaista radi svoj posao 24/7 kako treba ja se ne bih bunio. Pogotovu što se tiče saobraćaja. A svjedoci smo anarhije u saobraćaju, pogotovu što se tiče parkiranja. To se rijetko kada sankcioniše, odnosno kada dođe vrijeme da se malo pošprajca budžet onda se malo ko razbude i za 7 dana sve po starom.
l33t

#37398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

noviclan wrote: 19/04/2020 16:25
l33t wrote: 19/04/2020 16:14 Ma ako je ovo uredu za nenosenje maske fk me ... ovo je policijska brutalnost. ako je osoba normalni gradjanin i iz nekog razloga ima bunt ne moze ovako. Legitimisi pisi kaznu i na adresu. Cuj hapsit nekoga a policajci bez maski tu i tamo... dupli standardi
Ne znam kako izgleda mozda su je zentali a mozda je neka narkicka nebitno scenarij je sigurno isao oVako kruzanje po nedjaricima i nailazak na osobu koja nrma maskicu djevojko djeojko gdje je maska nemam je ali kazna ti je za ne nosenje maske ma boli me i za vas i za masku djevojko moze li malo licna karta (da je uteftere) ma ne moze nosite se tamo i onda se to lice privodi u stanicu radi utvrdjivanja identiteta iako je sve vrijeme imala licnu kartu kod sebe i onda ide pet glava za nepostupanje po naredjenju organa(á) e sada ja se opet vracam na ono GDJE PISE DA SU RUKAVICE OBAVEZNE u gradskoj setnji
Slazem se ako je neko drzak ili bahat, to je samo po sebi opiranje policiji, ali ako se prema "normalnoj" prosjecnoj osobi gradjaninu postupa ovako onda nece na dobro izaci. Zato kazem ne znam ko je osoba, clanak u avazu kao da je pisao osnovac. Gdje su detalji itd. Ja nisam ni jednom rukavice nosio niti cu, masku nosim. Da li ce i mene ovako strpati u auto?
vjeshalica

#37399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

l33t wrote: 19/04/2020 16:18
vjeshalica wrote: 19/04/2020 16:15 Djilkoškinja bezobrazna jos ce da zrtva bude jer je bezobrazna
Ja zato kazem ako je osoba normalna bez krivicnog dosjea, ukoliko je neko "od ranije poznat policiji" sa dosjeom i prkosom prema policiji ili lokalni junkie pa ima neki dodatni razlog za hapsenje bujrum.

I kako to da policajci ne znaju savladati zensku osobu, tj. jedan policajac bi je trebao moci savladati i staviti lisice i ubacit u auto. Obuka izgleda 0 bodova.
Mora li imati krivicni dosije od ranije da bi bila uhapsena? I da bi uopce neko joi prisao sa ciljem da je lisi slobode?
Ili se neko lisava slobode samo u slucaju ako je od ranije pod dosijeom?
Sta sve covjek ovdje nece procitat
I kako to da ne moze? Dovoljno je i ovako da je neko dobro zavrno dvije kosti u njoj onda bi bila kuknjarija na međeda
Jefnostavno oglusila se,bezobrazala se,pruzala otpor svadju itd...osim toga komplet snimka nema osim sto je neko poletio da snimi ono sto je na kraju balade...a ne kompletan slucaj
Klasika kod nasih ljudi,vide nesto i cuju do pola, a od pola dodaju kako je volja.
Neka je utrpana i odvedena,dosta je pobuna i revolucija klosarije i neposlusnika koji misle svakome zucu drzat...
Jebe mi se za njom iskreno,zlatna rijec gvozdena vrata otvara,ovo je cisti njen bezobrazluk i nista drugo
l33t

#37400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

Znaci klosarenje je ako ne nosis masku i rukavice koje su same po sebi bez ikakvog efekta, a razbojnistvo i drugi sitni kriminal koji se dogadja u gradu nije? Gdje su snimci ovakvih nasumicnih hapsenja mladih dilera i ostalog olosa?

Zamisli tebe sutra uhvate sto nemas rukavice i ti kazes iskreno zaboravila sam i oni kazu ajde u auto malo do policijske stanice. Neces se opirati?
Post Reply