E moj ti sta sve ovdje ljudi i kako vozedrug_profi wrote:Sumnjam da bi igdje u EU osim ove istocne sirotinje i uhljupa i mogao doci u situaciju da sjedne u neregistrovan auto sa neodgovarajucim motorom, sa ukradenim razlicitim tablicama, bez vozacke, sa nekoliko prethodnih kazni i uputi se preko naplatnih kucica na autocestu...insomnia78 wrote:Sumnjam da bi igdje u EU dobio 15 godina
Tako da nije primjenjivo ni uporedivo.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- insomnia78
#28626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#28627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
počeli smo se baš bacati glupostima, i više nego inače. tužilaštvo dokazuje ono što ono tvrdi, tj. optužbu i krivicu. ako odbrana pozitivno, aktivno tvrdi da se nešto desilo, u tom dijelu je teret dokazivanja na njoj.
- uglavnomja
#28628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
insomnia78 wrote:E moj ti sta sve ovdje ljudi i kako vozedrug_profi wrote:Sumnjam da bi igdje u EU osim ove istocne sirotinje i uhljupa i mogao doci u situaciju da sjedne u neregistrovan auto sa neodgovarajucim motorom, sa ukradenim razlicitim tablicama, bez vozacke, sa nekoliko prethodnih kazni i uputi se preko naplatnih kucica na autocestu...insomnia78 wrote:Sumnjam da bi igdje u EU dobio 15 godina
Tako da nije primjenjivo ni uporedivo.
-
tempuser
#28629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad se spekulisalo o sporazumu o priznanju krivice unaprijed se kukalo to ne valja, kako ce dobiti blagu kaznu, kako je drzava qurac, ovo-ono, i sad kad su mu rebnuli 15 god, opet ne valja, puno! Ne moze nama niko ugodit... 
- drug_profi
#28630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nisam ni ja ni u grobu ni u zatvoru. Ali to svakom od nas prijeti kad vozimo. A vozim 35 godina. Da te ne uvrijedim, samo cu reci da nisi shvatio poentu izreke.santo gral wrote:pa druze 99,5 % vozaca nikad nije bilo ni u grobu ni u zatvoru. Djeca koja tako razmisljaju imaju neki pubertetsko Rambovski nagon koji ne odrazava pravu situaciju. Malo smanjite dozivljaj.drug_profi wrote:I ja mislim da bi trebala biti, kad procitam tvoj upis.santo gral wrote:Jel ima neka dobna granica prilikom upisa na ovaj forum? Meni nisu trazili. Čuj volan, grob,zatvor...
-
tempuser
#28631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nekada su zvanicno dva najopasnija zanimanja bili vatrogasac i vozac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O boze sta sve neces procitatuglavnomja wrote:
ako je on rekao da je cura vukla volan, tuzilastvo je MORALO dokazati da nije
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#28633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo me interesuje kojom logikom je tužilaštvo to MORALO dokazati?
- skafiskafsnjak
#28634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koja glupost_BataZiv_0809 wrote:O boze sta sve neces procitatuglavnomja wrote:
ako je on rekao da je cura vukla volan, tuzilastvo je MORALO dokazati da nije
Znaci, neko lupi neku glupost, i odbrana mora dokazivati netacnost?
Oni su morali dokazati da je vukla volan, a tuzilastvo nije moralo nista
-
Hendrix
#28635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I sta sad...hocemol ic protestovat da se mladom hormonalno nabildanom decku spusti kazna? Puno mu dadose jel? Nije fer? Inace je super dobar lik samo vozi sportskog dzipa sa laznim tablama..mladost ludost jelde...pa mene bi stari sravnio sa zemljom da sam i pokusao ovo ispricati a ne uraditi.
Zaboli me neka stvar sto je on najebo i sto je mlad, ja se pitam zasto mu stari nije dobio zatvora jer je on ocigledno ovo sve i omogucio...sincicu X5 sa laznim tablama dati pa nek gasa po komsiluku i autoputu.
Sto se mene tice jedan ubica manje na cestama i jedan krs od auta manje takodjer. Mozda bude pouka likovima koji gasaju dok ja ovo pisem, a mozda i ne.
Zaboli me neka stvar sto je on najebo i sto je mlad, ja se pitam zasto mu stari nije dobio zatvora jer je on ocigledno ovo sve i omogucio...sincicu X5 sa laznim tablama dati pa nek gasa po komsiluku i autoputu.
Sto se mene tice jedan ubica manje na cestama i jedan krs od auta manje takodjer. Mozda bude pouka likovima koji gasaju dok ja ovo pisem, a mozda i ne.
-
smijesni_ste
#28636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebo ovoga, dobio je šta je zaslužio
Ali se pitam šta je sa ovakvim slučajevima poput ovog ispod? Još nije ni odslužio tu jednu godinu koliko znam, a da ne spominjem koliko ima krivičnih djela nevezano za ovu saobraćajnu nesreću
"Presudom Općinskog suda broj 65 0 K 263163 13 K 2 od 15. decembra 2014. godine apelant je proglašen krivim što je 14. aprila 2011. godine oko 03.30 sati kao učesnik u saobraćaju, upravljajući putničkim motornim vozilom BMW X5, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa i tako ugrozivši javni saobraćaj, prouzrokovavši smrt jedne osobe, počinio krivično djelo – teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja iz člana 336. stav 4. u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. istog člana Krivičnog zakona Federacije BiH (u daljnjem tekstu: KZFBiH). Na osnovu citiranih zakonskih odredbi, primjenom čl. 42, 43. i 49. KZFBiH, te odredaba sporazuma o priznanju krivnje, navedenom presudom apelantu je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine. "
http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/0h8qSLkZ08o=
https://www.faktor.ba/vijest/sarajevo-p ... dic-232348
Ali se pitam šta je sa ovakvim slučajevima poput ovog ispod? Još nije ni odslužio tu jednu godinu koliko znam, a da ne spominjem koliko ima krivičnih djela nevezano za ovu saobraćajnu nesreću
"Presudom Općinskog suda broj 65 0 K 263163 13 K 2 od 15. decembra 2014. godine apelant je proglašen krivim što je 14. aprila 2011. godine oko 03.30 sati kao učesnik u saobraćaju, upravljajući putničkim motornim vozilom BMW X5, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa i tako ugrozivši javni saobraćaj, prouzrokovavši smrt jedne osobe, počinio krivično djelo – teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja iz člana 336. stav 4. u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. istog člana Krivičnog zakona Federacije BiH (u daljnjem tekstu: KZFBiH). Na osnovu citiranih zakonskih odredbi, primjenom čl. 42, 43. i 49. KZFBiH, te odredaba sporazuma o priznanju krivnje, navedenom presudom apelantu je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine. "
http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/0h8qSLkZ08o=
https://www.faktor.ba/vijest/sarajevo-p ... dic-232348
- holowey
#28637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kako? ejubovicevom starom rekli da je mali pretjerao i da mu slijedi hladjenje, a ovaj "zestoki" bi im mogao zatrebati za kakvog poslica pa nije red da ga se zatvori na duze...
- JThomas
#28638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
karijerni kriminalci su generalno najveći problem. jer o političkim nismo na nivou ni da počnemo priču...
-
espn
#28639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
.
Last edited by espn on 24/12/2018 06:49, edited 1 time in total.
-
noviclan
#28640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://alfa.avaz.ba/emisije/442282/kul ... i-kupovina
Pa kako onda u kiseljaku mozes u prodavnici kupiti petadi udara ...
-
tempuser
#28641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bio je onaj klip iz Zenice kad se lik svadja sa policijom i brani sina koji je vozi nereg. auto. Sve je to, sto nas narod kaze, iz kuce... Sad nek mu babo objasnjava zasto ce se narednih 10-ak godina sagonjati po sapun.Hendrix wrote:I sta sad...hocemol ic protestovat da se mladom hormonalno nabildanom decku spusti kazna? Puno mu dadose jel? Nije fer? Inace je super dobar lik samo vozi sportskog dzipa sa laznim tablama..mladost ludost jelde...pa mene bi stari sravnio sa zemljom da sam i pokusao ovo ispricati a ne uraditi.
-
_ado_
#28642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne moras ici u Kiseljak, ima i u Lukavicinoviclan wrote:https://alfa.avaz.ba/emisije/442282/kul ... i-kupovina
- JThomas
#28643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bude i na ferhadiji na privremenim štandovima 
-
nemoj to
#28644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledam ove presude sto su izazvale uznemirenje javnosti..
Da li ubice Denisa na slobodi ili je ovo bilo bez mogucnosti pomilovanja pa tek trebaju izaci ovih mjeseci?
Da li ubice Denisa na slobodi ili je ovo bilo bez mogucnosti pomilovanja pa tek trebaju izaci ovih mjeseci?
-
smijesni_ste
#28645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako me sjećanje dobro služi, dvojica bi trebalo da su na slobodi u ovom trenutku 
-
nemoj to
#28646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
smijesni_ste wrote:Ako me sjećanje dobro služi, dvojica bi trebalo da su na slobodi u ovom trenutku
Trebao bi i treci što je dobio 15, a dobio je 15 samo sto je bio punoljetan u tom momentu dobro se sjecam..
Uglavnom ima to moraš cijelu mada ne vjerujem da je u ovom slucaju to u pitanju..
Pa i ovaj treci sto je 15 dobio i on bi trebao biti na vikendima vec sad mozda i od 2016..
Uglavnom reko mozda neko zna nekog što ih zna mahala je ovo
-
smijesni_ste
#28647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stvarno je zanimljivo da nema puno informacija o njima kad zaguglaš, samo onih iz zvaničnih presuda i tekstova godišnjica
A inače ovog trećeg što je najviše dobio znam iz djetinjstva...ma fuj
Šteta što mu je kučka od majke oslobodjena
-
nemoj to
#28648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
smijesni_ste wrote:Stvarno je zanimljivo da nema puno informacija o njima kad zaguglaš, samo onih iz zvaničnih presuda i tekstova godišnjica
Znam ih i ja ono standardno ti dječji krugovi...
Sjecam se kad smo u krugu bili nas 10tak ispred maminog kafica mozda par dana prije ubistva Denisa, u glas svi do jednog puni sebe što su izboli neke likove na klizanju..Bukvalno par dana prije..
Stara je ono sakrila nož jel tako?
-
julisiz es grant
#28649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svi osuđeni imaju mogućnost da traže uslovni otpust, samo je razlika što oni osuđeni na "običnu" kaznu zatvora to mogu nakon pola odslužene kazne, a oni osuđeni na kaznu dugotrajnog zatvora nakon 2/3. Naravno, to ne znači da će to i dobiti, kao i činjenica da su stekli određene privilegije ne znači da ih mogu i koristiti. Ništa ne ide po automatizmu, već se gleda svaki slučaj zasebno.nemoj to wrote:smijesni_ste wrote:Ako me sjećanje dobro služi, dvojica bi trebalo da su na slobodi u ovom trenutku
Trebao bi i treci što je dobio 15, a dobio je 15 samo sto je bio punoljetan u tom momentu dobro se sjecam..
Uglavnom ima to moraš cijelu mada ne vjerujem da je u ovom slucaju to u pitanju..
Pa i ovaj treci sto je 15 dobio i on bi trebao biti na vikendima vec sad mozda i od 2016..
Uglavnom reko mozda neko zna nekog što ih zna mahala je ovo
-
smijesni_ste
#28650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, raspuštenica samo takva...fuj
Ako ništa dobio je kao dijete fine batine od mene iako me nakon toga gadjao pivskim flašama iz prodavnice.
Bio sam brži od Bolta dok sam bježao

Ako ništa dobio je kao dijete fine batine od mene iako me nakon toga gadjao pivskim flašama iz prodavnice.
Bio sam brži od Bolta dok sam bježao