SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#28026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
suština je da je ovo privatna država. svi dijelovi njenog aparata funkcionišu samo za mali krug izabranih, ne samo policija. zakon, pravda, obeštećenje, pravilno rješenje predmeta su ovdje strogo čuvane privilegije, i izuzetak a ne pravilo.
frtalj vijeka isti minderi kontrolišu sve. i sve je nezavisno, ali samo od odgovornosti. i ne mogu tu institucije od stotina i hiljada ljudi biti bolje i gore. to su priče za malu djecu. može pojedinac biti bolji i gori, može i više njih, ali institucije ne. sve se svede na prosjek, a on je žalostan.
frtalj vijeka isti minderi kontrolišu sve. i sve je nezavisno, ali samo od odgovornosti. i ne mogu tu institucije od stotina i hiljada ljudi biti bolje i gore. to su priče za malu djecu. može pojedinac biti bolji i gori, može i više njih, ali institucije ne. sve se svede na prosjek, a on je žalostan.
- drug_profi
#28027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad mi kaze nezavisnio tuzilastvo i sudstvo..
Od cega je jebote nezavisno? Od odgovornosti samo!
Sistem kontrole ne funkcionise! Tuzilac, komesar i sudija trebaju biti neposredno birani ili odgovorni direktno parlamentu.
Od cega je jebote nezavisno? Od odgovornosti samo!
Sistem kontrole ne funkcionise! Tuzilac, komesar i sudija trebaju biti neposredno birani ili odgovorni direktno parlamentu.
- JThomas
#28028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nekoliko desetina krkana sa pala, mokrog i sokoca 20 godina radi to što radi. koliko god da je grad grohnuo u nekim segmentima...bez tala sa domaćima, i sa bar dvije-tri grane i institucije vlasti to nije moguće. ali kad 20 godina namjerno okrećeš glavu, možda sad i ne može bolje odjednom i na dugme. plus - do koga bi sve to odvelo.
- Kaligrafija
#28029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
22 mjeseca zatvora za nemajku za ubistvo bebe, jednog nevinog zivota, koji je tek dosao na svijet...i jos ga nemajka bacila u kontejner...Kaze tuzilastvo prihvatilo nagodbu o priznanju krivice...i kaze pravda, pa majku vam vise jebem, svuda na svijetu bi bila dozivotna robija, kod nas te nagrade...! Picka vam materina bolesna, komplet tuzilastvu i sudstvu!
- muha_sa
#28030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne postavljaju se po sposobnosti vec po PODOBNOSTI--mahom stranacki ljudiKaligrafija wrote:22 mjeseca zatvora za nemajku za ubistvo bebe, jednog nevinog zivota, koji je tek dosao na svijet...i jos ga nemajka bacila u kontejner...Kaze tuzilastvo prihvatilo nagodbu o priznanju krivice...i kaze pravda, pa majku vam vise jebem, svuda na svijetu bi bila dozivotna robija, kod nas te nagrade...! Picka vam materina bolesna, komplet tuzilastvu i sudstvu!
-
tempuser
#28031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Napisah to nedavno, a pocelo je jos 1990. kad je najveci u Bosnjaka postavio kriminalca kalibra jednog Alije Delimustafica za ministra MUP-a!muha_sa wrote: ne postavljaju se po sposobnosti vec po PODOBNOSTI--mahom stranacki ljudi
- insomnia78
#28032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa i ne bi. Znam lika, doduse njega povrsno al znam mu sestru, koji je ubio svoje dijete. Setra mu kaze da mu je zena al uglavnom on je priznao. Neki dan osudjen na godinu danaKaligrafija wrote:22 mjeseca zatvora za nemajku za ubistvo bebe, jednog nevinog zivota, koji je tek dosao na svijet...i jos ga nemajka bacila u kontejner...Kaze tuzilastvo prihvatilo nagodbu o priznanju krivice...i kaze pravda, pa majku vam vise jebem, svuda na svijetu bi bila dozivotna robija, kod nas te nagrade...! Picka vam materina bolesna, komplet tuzilastvu i sudstvu!
- Bullet Tooth Tony
#28033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jao lakrdije na slucajevima x.. Kaze frajer :
"Ko si ti da mi oduzmes auto, on je moj sin, ja zarOOdio sa svojim prstima, ti ne znas svedske zOOkone"
Frajer vozio neregistrovano auto

Policajac jos gori
"Ko si ti da mi oduzmes auto, on je moj sin, ja zarOOdio sa svojim prstima, ti ne znas svedske zOOkone"
Frajer vozio neregistrovano auto
Policajac jos gori
- muha_sa
#28034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a šta ce policajacBullet Tooth Tony wrote:Jao lakrdije na slucajevima x.. Kaze frajer :
Frajer vozio neregistrovano auto![]()
Policajac jos gori
lijepa ona milicija
znaš kad bi se ovom neko od ondašnjih kriminalaca poceo kurcit gdje bi završio---ne bi mu zadugo na pamet palo kurcenje
Jažic Sulejman--strah i trepet bio u onaj vakat

- Ommadawn
#28035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Lepo ima imetempuser wrote:Napisah to nedavno, a pocelo je jos 1990. kad je najveci u Bosnjaka postavio kriminalca kalibra jednog Alije Delimustafica za ministra MUP-a!muha_sa wrote: ne postavljaju se po sposobnosti vec po PODOBNOSTI--mahom stranacki ljudi
- uglavnomja
#28036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jazzer wrote:Sta ima statisticar? Nije osnovni posao policije da vodi statistiku i sakuplja podatke 10 godina o automafiji nego da tojuglavnomja wrote:..
nego, odakle podaci 10 godina o automafiji? forumasi skupili informacije, snimajuci s prozora?
ko je uhapsio onih 27 komada prije nekoliko godina? ko ih hapsi godinama
ko ima podatke o svakom lopovu?
sud je rak-rana, policija je ok.
cuj dopustili da ih neko ubije![]()
ne ubijaju policiju u americi? u kojoj se slucajevi rjesavaju u jednoj epizodi
automafiji stane u kraj. 10 godina kradu auta po Sarajevu a ti ih hvalis da imaju prikupljene podatke o automafiji? Da, imaju,
i sta ce s njima?
cuj statistika, ko je uhapsio onih 27 komada i sve ostale?
pa sta ce s nima, to i ja kazem
da ubiju svakoga koga uhvate i znaju, ili bar naprave kvadriplegicarem
ili da ih predaju sudu, da ih sud ukloni zauvijek ili zadugo sa ulice
de ba
policijino je da nadje i uhvati, i preda nadleznim sudskim institucijama, tu je kraj
poslije hapsenja policija moze samo mahati usima
i to poslije hapsenja po ps-u, sve sa dokazima, svjedocima i ostalim neoborivim cinjenicama
kakjo e krivica policije sto neko moze biti stostruki povratnik u vrsenju kd?
policija ga je 100 puta uhapsila, sud 100 puta pustio
- jazzer
#28037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@ uglavnomja
Prije 6 godina krenuo ja na posao, na parking - nema auta, ukraden. Nazovem muriju, dodju i odvezu me
do policijske stanice (ovaj prevoz ce za mene biti jedina korisna stvar od policije glede ovog slucaja).
Dam izjavu nekom inspektoru, potpisem, pa brat bratu, jedno 20 papira. I kaze meni inspektor ''vjerovatno
ce te zvati lopovi pa ti vidi sta ces''. Pazi, ovo govori inspektor PU.
Nisu prosla ni dva sata zvoni mi mobitel, lopovi naravno. ''Sta ima Jazzeru, hocemo li vracati auto'' - tako mi se obracaju
iako u autu nisu imali niti jedan dokument, papir, racun ili bilo sta na osnovu cega su mogli skontati moje ime i prezime
(dakle dobili su ga od nekoga iz PU na osnovu broja tablica).
Ohrabren entuzijazmom policije da mi pomognu u ovom slucaju, naravno da pristanem na uslove lopova i nekako vratim auto. Platim naravno.
Popravim bravu, volan i sta je trebalo te i zbog nekih drugih obaveza,ne odem odmah u policijsku stanicu da im javim da sam
vratio auto i da ga skinu sa evidencije. I to se otegne na puna 4 mjeseca.
Dakle, ja sam 4 mjeseca vozio auto koje je na interpolovoj potjernici bez ikakvih problema. A vozio sam ga nema gdje nisam.
I ti mene sada ubjedjujes da policija radi svoj posao kako treba? Da oni hvataju lopove ali, eto, sud ih pusti?
A mogao bih ti i nabrojati par slucajeva nevezanih za auto mafiju, nego za neke svakodnevne situacije u kojima je
takodje izostala pomoc policije.
Zato u dobar rad policije pokusaj ubijediti nekoga drugog, ja cu ipak vise vjerovati svom iskustvu sa njima.
Prije 6 godina krenuo ja na posao, na parking - nema auta, ukraden. Nazovem muriju, dodju i odvezu me
do policijske stanice (ovaj prevoz ce za mene biti jedina korisna stvar od policije glede ovog slucaja).
Dam izjavu nekom inspektoru, potpisem, pa brat bratu, jedno 20 papira. I kaze meni inspektor ''vjerovatno
ce te zvati lopovi pa ti vidi sta ces''. Pazi, ovo govori inspektor PU.
Nisu prosla ni dva sata zvoni mi mobitel, lopovi naravno. ''Sta ima Jazzeru, hocemo li vracati auto'' - tako mi se obracaju
iako u autu nisu imali niti jedan dokument, papir, racun ili bilo sta na osnovu cega su mogli skontati moje ime i prezime
(dakle dobili su ga od nekoga iz PU na osnovu broja tablica).
Ohrabren entuzijazmom policije da mi pomognu u ovom slucaju, naravno da pristanem na uslove lopova i nekako vratim auto. Platim naravno.
Popravim bravu, volan i sta je trebalo te i zbog nekih drugih obaveza,ne odem odmah u policijsku stanicu da im javim da sam
vratio auto i da ga skinu sa evidencije. I to se otegne na puna 4 mjeseca.
Dakle, ja sam 4 mjeseca vozio auto koje je na interpolovoj potjernici bez ikakvih problema. A vozio sam ga nema gdje nisam.
I ti mene sada ubjedjujes da policija radi svoj posao kako treba? Da oni hvataju lopove ali, eto, sud ih pusti?
A mogao bih ti i nabrojati par slucajeva nevezanih za auto mafiju, nego za neke svakodnevne situacije u kojima je
takodje izostala pomoc policije.
Zato u dobar rad policije pokusaj ubijediti nekoga drugog, ja cu ipak vise vjerovati svom iskustvu sa njima.
-
tempuser
#28038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Do juna 2018 KS u periodu od 10 godina ukradeno 7257 vozila, kradu se u prosjeku 2 vozila dnevno, a oni se hvale sa 27 onomah uhapsenih!uglavnomja wrote:
![]()
![]()
cuj statistika, ko je uhapsio onih 27 komada i sve ostale?
Koliko je vozila ukradeno na podrucju KS od pocetka godine. Koliko je od tih kradja rjesio MUP KS? Koliko je kradljivaca automobila MUP KS uhapsio u istom periodu?
Last edited by tempuser on 04/12/2018 14:16, edited 1 time in total.
-
invincible1921
#28039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma mi smo kao drustvo karina...jbg ne mozes trazit da se provede neki ideali i zakoni iza kojih sam neces da stanes i pristanes da ih postujes. Eto juce banalna situacija zena starija haj da je klosar kakv , objasnjava revizoru 15 min zasto nema kartumuha_sa wrote:a šta ce policajacBullet Tooth Tony wrote:Jao lakrdije na slucajevima x.. Kaze frajer :
Policajac jos gorinije mahnit da zbog budale ostane bez posla
jebo ovu demokratiju
lijepa ona milicija
znaš kad bi se ovom neko od ondašnjih kriminalaca poceo kurcit gdje bi završio---ne bi mu zadugo na pamet palo kurcenje
Jažic Sulejman--strah i trepet bio u onaj vakat![]()
- JThomas
#28040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vlasniku parkinga šef smjene kaže, parafraziram, ko si ti da nama nudiš snimak sa videonadzora
isto to mi čitamo na forumu. u bobu. varijanta a je - gdje su dokazi. a varijanta b je - odakle to tebi, kako si to smio snimiti, ko je to tebi dao, ko tebe šalje, kakav je tvoj interes da ti nešto čačkaš, pitaš, prijavljuješ, jel ti to rušiš časne institucije.
isto to mi čitamo na forumu. u bobu. varijanta a je - gdje su dokazi. a varijanta b je - odakle to tebi, kako si to smio snimiti, ko je to tebi dao, ko tebe šalje, kakav je tvoj interes da ti nešto čačkaš, pitaš, prijavljuješ, jel ti to rušiš časne institucije.
- Bullet Tooth Tony
#28041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najveca istina u svemu.. U svakoj pori drustva..., od doktora, tehnickog pregleda, dozvole za pecanje, parkinga, kupovine hljeba..invincible1921 wrote:muha_sa wrote:a šta ce policajacBullet Tooth Tony wrote:Jao lakrdije na slucajevima x.. Kaze frajer :
Policajac jos gorinije mahnit da zbog budale ostane bez posla
jebo ovu demokratiju
lijepa ona milicija
Ma mi smo kao drustvo karina...jbg ne mozes trazit da se provede neki ideali i zakoni iza kojih sam neces da stanes i pristanes da ih postujes. Eto juce banalna situacija zena starija haj da je klosar kakv , objasnjava revizoru 15 min zasto nema kartu![]()
standardna prica, lopovi sve pokrase ti meni trazis kartu
Isto je i za muriju...jesil kriv? jesi. Nemas se sta raspravljat snosi posljedice..al jok ja sam za to da se zakon provodi osim kad je moja gu.zica u pitanju, tad cemo trazit neku b varijantu
- BHF_Manijak
#28042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slucaj spomenut na prethodnoj stranici... Jest da nije KS, al' eto crna je hronika. Gledaj ti papka i ophodjenja... Ne kazem ja da je policija zlatna, dzukele znaju biti i to teske, ali gledaj ti ovog mongoloida, jos se svadja... Kud ga nije specijalna zaustavila, da zube po podu kombija trazi.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#28043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
batina je iz raja izasla za ovakvu marvu,zna da je kriv i jos se nesto kofrci....samo po labrnji 
- Logovan
#28044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ponašanja jebo te.
Što reče manijak, što ga specijalna nije zaustavila....
Što reče manijak, što ga specijalna nije zaustavila....
- drug_profi
#28045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A sto mu auto nisu zaplijenili? Neregistrovano. Vjerovatno i neocarinjeno.
- Ommadawn
#28046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa vidio da ga snimaju pa hoće svojih pet minuta slave.
- Bullet Tooth Tony
#28047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
On je to zarOOdio za sina.. Ko si ti da mu oduzmes
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#28048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nije ga zaradio kriminalom i drogom vec svojim rukamadrug_profi wrote:A sto mu auto nisu zaplijenili? Neregistrovano. Vjerovatno i neocarinjeno.
- skafiskafsnjak
#28049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
za sinabordo gandalf wrote:Pa nije ga zaradio kriminalom i drogom vec svojim rukamadrug_profi wrote:A sto mu auto nisu zaplijenili? Neregistrovano. Vjerovatno i neocarinjeno.
- Haris.ba
#28050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ondje ništa ne krivim vozača i suvozača.
Samo je policajac kriv. Kad se onako ponaša pred kamerama, mogu misliti kakav je izvan kamera. Naravno, neće biti disciplinska. A kamoli šta drugo.
P.S.
I kažu budi kulturan. Lik na bahatost sačuva auto. I nastavi ga vozati neregistrovanog. Ali, dobar je fazon. Samo policajcu reći - ne znaš ti švedske zakone.
Samo je policajac kriv. Kad se onako ponaša pred kamerama, mogu misliti kakav je izvan kamera. Naravno, neće biti disciplinska. A kamoli šta drugo.
P.S.
I kažu budi kulturan. Lik na bahatost sačuva auto. I nastavi ga vozati neregistrovanog. Ali, dobar je fazon. Samo policajcu reći - ne znaš ti švedske zakone.