SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- stari lisac
#27626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sa obzirom sta sve zene nose po torbama bas me cudi kako nemaju u gepeku stek sa kanisterom benzina .
Da ne kazem flasu od dva litra u torbi
-
Naslovnica
#27627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neko napisa da je viđena isti dan kao učesnik saobraćajne nesreće na Grbavici.

-
Naslovnica
#27628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
stari lisac wrote:Sa obzirom sta sve zene nose po torbama bas me cudi kako nemaju u gepeku stek sa kanisterom benzina .
- славянин
#27629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jes da vidis dzungle u Evropi kod nas je mila majka, kad prodjes jednom kroz Milano voznja kroz Sarajevo dodje ko poligonuglavnomja wrote:cisto 'nako ...
dolazi neko u nepoznat grad, iz zemlje gdje su benzinske pumpe na glavnoj dzadi u svakom gradu.
upada u dzunglu, nema postovanja zmigavaca i tako to, nema relaks voznje kao u njegovoj zemlji, gdje pola minute ne znaci zivot, gdje nema jurcannja iz trake u traku i gdje se auti ne nabijaju u guzicu jedan drugom, gdje nema gasanja u 20 metara ...
i nidje pumpe u vidokrugu
nidje mjesta da stane da pogleda na kak'oj karti dje ima najbliza pumpa itd
i jos recimo neiskusan vozac ...
a mozda joj se pokvario plovak u rezervoaru?
Sve na stranu da je normalan svijet gurnuli bi auto ili na trotoar ili gdje na stranu a ne ovako sve blehnuli ko konji
-
alipasijaner
#27630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
+1muha_sa wrote: ne falim se jer mi je taj moj potez sasvim normalan--ipak sam ja odgajan u vrijeme kad smo bili ljudi
- uglavnomja
#27631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
славянин wrote: Jes da vidis dzungle u Evropi kod nas je mila majka, kad prodjes jednom kroz Milano voznja kroz Sarajevo dodje ko poligon![]()
)
ali cura ima sveCke tablice, na to mislim kad pisem o nacinu voznje
i taj iz milana kad ode u indiju - ostane
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#27632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
davno vise puta rekoh ,al da opet ponovim : svaka ti je za citankemuha_sa wrote:
idiot je svak ko vozi na rezervi
koji ce ti klinac auto ako nemaš za gorivo
- skafiskafsnjak
#27633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
10 godina vozim isti auto...nikad mi se nije lampica rezerve upalila...bitanga_sa_otesa wrote:davno vise puta rekoh ,al da opet ponovim : svaka ti je za citankemuha_sa wrote:
Mozda mi ne radi lampica
-
zdruzdjo
#27634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
muha_sa wrote: tome se i ja ibretim i ne kontam gdje nestade vozacka kultura i solidarnostneki dan se covjeku na semaforu ugasilo auto i jadnicak ne može da ga upali
jebo svatove kakva je sirenijada nastala iza njega
niko da mrdne iz auta da pomogne covjeku da pregura auto na proširenje koje je desetak metara od semafora
odstavio sam unuka od 3 godine pored jednog roditelja sa djetetom i pomogo covjeku u nevolji
ne falim se jer mi je taj moj potez sasvim normalan--ipak sam ja odgajan u vrijeme kad smo bili ljudi
Licno najvece horror koji bi me mogao zadesiti s autom (osim nekog udesa naravno) je scenario: Kisa pada, mrak, prvi na semaforu, kolona iza mene, pali se zeleno a meni auto kasljuc.
cini mi se da bih bio u stanju zapliti ga hladno.
Obzirom da je meni to tako, fakat se potrudim pa pomognem nekome ko je u nevolji na cesti ako treba.
Dva puta sam u zivotu "kokama" gumu mjenjao na cesti. jednom sam cekao bihamk na karauli sa nekom djevojkom. bilo je strah sama a gluha doba.
Ne kontam to sjedanje na "svirenu" kad neko stane na semaforu pokvaren I ono hladno obilazenje kao da nije tu.
- skafiskafsnjak
#27635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kad svirnes, mozda auto od straha ipak upalizdruzdjo wrote:muha_sa wrote: tome se i ja ibretim i ne kontam gdje nestade vozacka kultura i solidarnostneki dan se covjeku na semaforu ugasilo auto i jadnicak ne može da ga upali
niko da mrdne iz auta da pomogne covjeku da pregura auto na proširenje koje je desetak metara od semafora
odstavio sam unuka od 3 godine pored jednog roditelja sa djetetom i pomogo covjeku u nevolji
ne falim se jer mi je taj moj potez sasvim normalan--ipak sam ja odgajan u vrijeme kad smo bili ljudi
Licno najvece horror koji bi me mogao zadesiti s autom (osim nekog udesa naravno) je scenario: Kisa pada, mrak, prvi na semaforu, kolona iza mene, pali se zeleno a meni auto kasljuc.
Obzirom da je meni to tako, fakat se potrudim pa pomognem nekome ko je u nevolji na cesti ako treba.
Dva puta sam u zivotu "kokama" gumu mjenjao na cesti. jednom sam cekao bihamk na karauli sa nekom djevojkom. bilo je strah sama a gluha doba.
Ne kontam to sjedanje na "svirenu" kad neko stane na semaforu pokvaren I ono hladno obilazenje kao da nije tu.
-
alipasijaner
#27636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ni ja ne počinjem piti pivo ako nemam bar šest piva u frižideru..skafiskafsnjak wrote:10 godina vozim isti auto...nikad mi se nije lampica rezerve upalila...bitanga_sa_otesa wrote:davno vise puta rekoh ,al da opet ponovim : svaka ti je za citankemuha_sa wrote:
Mozda mi ne radi lampica
-
alipasijaner
#27637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imam jaranicu koja kad joj neko tako svira hladno upali sva četiri sačeka da se upali žuto i onda krene, a levata koji joj je svirao ostavi na crvenomzdruzdjo wrote:muha_sa wrote: tome se i ja ibretim i ne kontam gdje nestade vozacka kultura i solidarnostneki dan se covjeku na semaforu ugasilo auto i jadnicak ne može da ga upali
- insomnia78
#27638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Do jednom. Dok “levat” ne prodje kroz crveno pa ne izvuce iz auta
- uglavnomja
#27639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znaci jednom davno, autoput bratstva i jedinstva, gluho doba, oko 3 ujutro ... zivog roba na cesti, jaran spava
ja vozim ono ubi dosada, monotonija, zavaljeno sjediste
a neki stojadin bio, siroka mu letva od volana
i u neko doba da protegnem ledja - kad ono svjetli li svjetli
me znamje li se upalila prije kilometar ili prije 20
budim jarana, njegov auto
, kaze ma bjaazi, pusti me da spavam
i onda cekaj pumpu, nikad da dodje, mozak kaze vozi sporije, manje trosi, noge kazu hajde brze ...
a u doba bratstva i jedistva nije bilo mobitela
a ni stojadin nije imao zvucni signal za rezervu
ugl, sve ispalo ok na kraju, ukazala se pumpa
inace, rijetko dodjem do rezerve da zasvijetli, ja to punim cim spadne u zadnju cetvrtinu
ja vozim ono ubi dosada, monotonija, zavaljeno sjediste
a neki stojadin bio, siroka mu letva od volana
i u neko doba da protegnem ledja - kad ono svjetli li svjetli
me znamje li se upalila prije kilometar ili prije 20
budim jarana, njegov auto
i onda cekaj pumpu, nikad da dodje, mozak kaze vozi sporije, manje trosi, noge kazu hajde brze ...
a u doba bratstva i jedistva nije bilo mobitela
a ni stojadin nije imao zvucni signal za rezervu
ugl, sve ispalo ok na kraju, ukazala se pumpa
inace, rijetko dodjem do rezerve da zasvijetli, ja to punim cim spadne u zadnju cetvrtinu
- Matzan
#27640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve se nema, a puni rezervoari. 
-
noviclan
#27641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
naravno kada prati instrument tablu i prije koliko je kilometara natankao goriva za cvajuazurna_obala wrote:Naravno, jednom muskarčini je prosto nemoguće da se ovako nešto desi.
- nepass1
#27642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni zena samo prati ima li goriva, mogu gume otpasti, motor zaribati ali nek samo ima goriva, da gdje na otvorenom se upali lampica mislim da bi je srcani strefionoviclan wrote:naravno kada prati instrument tablu i prije koliko je kilometara natankao goriva za cvajuazurna_obala wrote:Naravno, jednom muskarčini je prosto nemoguće da se ovako nešto desi.
- braca
#27643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da i ja sam to vidio, a zapamtio sam je po volanu, u ulici Zvornicka blizu raskrsnice sa ulicom H. Cemerlica...tuka prve kategorije...Naslovnica wrote:Neko napisa da je viđena isti dan kao učesnik saobraćajne nesreće na Grbavici.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako je ona došla iz Švedske do Sarajeva 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#27645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
na rezervi 
- JThomas
#27646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
možda joj troši 2,8 na otvorenoj kako se vole hvaliti kod nas...
- Bullet Tooth Tony
#27647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna li se ko je ubio policajce? (osim drzave) Ili smo nastavili po starom

- JThomas
#27648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ih znaš li ti šta znači prevrnuti svaki kamen...
- skafiskafsnjak
#27649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jos ako ce i u Hercegovini prevrtati .... kamenja kol'ko hocesJThomas wrote:ih znaš li ti šta znači prevrnuti svaki kamen...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Morebit bidne, a ono i ne mora...