SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#22676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Zapravo, kad malo razmislim... hm.
Vrlo moguce da je inscenirano sve da se prikrije cedomorstvo.
Nadam se da nisam u pravu. Policiji je vec poznat slican scenarij. Brzo ce neko puknuti ako je tako.

Ako sam u krivu, nek mi oproste svi, ali me zivot naucio da sumnjam u sve i svakog. U tom slucaju se nadam brzom raspletu i sretnom kraju.
klosar pravi

#22677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klosar pravi »

Pa i nece fizicki nauditi tek rođenom djetetu osim što je uzela dijete za sebe i dijete nece znati ko je pravi roditelj..
Naravno ovo idem iz krajnosti u krajnost, al' toliko učestala je ovo praksa da ne znam u kojem ti svijetu zivis pa ne vidiš logične stvari.

Sretnijeg ne bi bilo da je neka glupa banalna stvar, ovako ne piše se dobro.
vješalica

#22678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

klosar pravi wrote:Pa i nece fizicki nauditi tek rođenom djetetu osim što je uzela dijete za sebe i dijete nece znati ko je pravi roditelj..
Naravno ovo idem iz krajnosti u krajnost, al' toliko učestala je ovo praksa da ne znam u kojem ti svijetu zivis pa ne vidiš logične stvari.

U kojem ti svijetu zivis pa mislis da nije u stanju neko nauditi tek rodjenoj bebici?
De popusti boga ti.Nema se ni o cemu raspravljati osim da se ceka rasplet i zvanicne vijesti

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/39 ... rodencetom

Dakle incident se odigrao u kuci
JThomas

#22679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

čuj mehdi.
klosar pravi

#22680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klosar pravi »

vješalica wrote:
klosar pravi wrote:Pa i nece fizicki nauditi tek rođenom djetetu osim što je uzela dijete za sebe i dijete nece znati ko je pravi roditelj..

U kojem ti svijetu zivis pa mislis da nije u stanju neko nauditi tek rodjenoj bebici?
De popusti boga ti.Nema se ni o cemu raspravljati osim da se ceka rasplet i zvanicne vijesti

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/39 ... rodencetom

Dakle incident se odigrao u kuci

Šta dakle to teško shvatiti?

Klasicna otmica.
swanfilter

#22681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by swanfilter »

Ne bih nit pomislio na moguci slucaj cedomorstva dok nisam vas poceo citati ...

Sto sam ja odmah pomislio u slucaju otmice, kako su znali za bebu rođenu tek prije 10ak dana? Bebu, koja jos nije uvedena ... Kakva nam je stanje u drzavi, kontam, mozda je urađeno u dosluhu sa zaposlenim u porodilistu ...
klosar pravi

#22682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klosar pravi »

Kakva bi normalna osoba davala na ovaj nacin izjavu?

https://www.youtube.com/watch?v=ZSYuFElHMv4

Da se vješalice tebi ovo desilo da li bi ovako retardirano pricala ili bi bila tamo negdje iza gledala u pod?
Zašto smrdi na to da je beba prodana?
mega_mashcine

#22683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mega_mashcine »

klosar pravi wrote:Kakva bi normalna osoba davala na ovaj nacin izjavu?

https://www.youtube.com/watch?v=ZSYuFElHMv4

Da se vješalice tebi ovo desilo da li bi ovako retardirano pricala ili bi bila tamo negdje iza gledala u pod?
Zašto smrdi na to da je beba prodana?
kakve veze ima kako bi vjesalica reagovala ? Svi smo različiti i svako će na različit način reagovati. Stvarno ne mogu da vjerujem kakvih ljudi ima, svi pametni i odmah sve znaju. Te prodana, te cedomorstvo, neki lijevi zaključci, neko se iščuđava prezimenu, pa je zbog toga što se preziva Mehdi ona ubila dijete?
A da sačekamo i vidimo šta će istraga i vrijeme pokazati ?
seoBIH

#22684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by seoBIH »

Joj zavjera jebo te. Jeste li vi ikada dozivili stresnu situaciju? Pa ja sam pricao nebuloze kojih se ne sjecam, da mi nisu pokazali snimak rekao bih da ljudi lazu u kakvom sam transu bio. Popustite malo sa jebenim misljenjem, zadrizte ga malo i za sebe. Barem par dana, dok ne bude vise informacija, a ne trcati odmah sa zakljucima.
Haris.ba

#22685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote:Ne bih nit pomislio na moguci slucaj cedomorstva dok nisam vas poceo citati ...

Sto sam ja odmah pomislio u slucaju otmice, kako su znali za bebu rođenu tek prije 10ak dana? Bebu, koja jos nije uvedena ... Kakva nam je stanje u drzavi, kontam, mozda je urađeno u dosluhu sa zaposlenim u porodilistu ...
Kada dijete nestane prvi osumnjiceni su roditelji, rodbina, komsije, prijatelji, poznanici.

A kada je pitanje djeteta starog 10 dana, naravno da je prvo sumnja na cedomorstvo.

Tako i policija postupa. Naravno. Ne iskljucuju se i druge situacije.

P.S.
Jest da je susjedstvo, ali da se ne zaboravi da poremecenih ima.
https://www.index.hr/mobile/clanak.asp ... id=2009135
U Zagrebu usred bijela dana silovao mladu ženu
wewa

#22686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wewa »

Otkud poziv iz opstine?
To nije praksa.
noviclan

#22687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Beba 10 milja maraka kes na ruke :D
azurna_obala

#22688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Haris.ba wrote:Ne zovu patronazne. To izmedju ostalog i jeste njihov smisao.

Nadam se da je dijete zivo i zdravo. Poslije one lujke iz Crne Gore jos samo fali ovo cedomorstvo.

Da, zovu. Bar je mene zvala.
Možda nije svugdje isto.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#22689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

noviclan wrote:Beba 10 milja maraka kes na ruke :D
Zar može nekome biti nešto smiješno u ovakvoj situaciji? :-x
krauter

#22690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by krauter »

Da i mene su zvale oba puta, dvije razlicite opstine.
Nikada doduse nisu dolazile s mantilom i maskom, uvijek bi bile obucene u “civilu”. Ali prvorotkinja to ne moze znati ili ne mora znati.
Sad kad kontam, i “prave” patronazne su zvale i samo dolazile na adresu, a mogao je i to biti bilo ko. Uzas.
Samo da beba bude dobro.
Opal_89

#22692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Opal_89 »

Žena nije prvorotkinja, ima već dijete od 2-3 godine, tako da zna praksu oko dolaska patronažne. Ovo je mogao uraditi samo neko ko je upoznat i ko je pratio situaciju kada se žena porodila. Ne kuca patronažna svakome na vrata. Druga stvar, treba objesiti tog poslodavca koji ne dozvoljava ocu da uzme sat vremena slobodno da ide prijaviti rođeno dijete i dati mu ime, nego to mora raditi žena iz koje je prije 10 dana izašlo dijete :twisted:
Last edited by Opal_89 on 05/07/2018 21:56, edited 1 time in total.
swanfilter

#22693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by swanfilter »

Opal_89 wrote:Žena nije prvorotkinja, ima već dijete od 2-3 godine, tako da zna praksu oko dolaska patronažne. Ovo je mogao uraditi samo neko ko je upoznat i ko je pratio situaciju kada se žena porodila. Ne kuca patronažna svakome na vrata.
Ja sam prilicno uvjeren da je neko iz porodilista u ovom talu ..
_turpija_

#22694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _turpija_ »

krauter wrote:Da i mene su zvale oba puta, dvije razlicite opstine.
Nikada doduse nisu dolazile s mantilom i maskom, uvijek bi bile obucene u “civilu”. Ali prvorotkinja to ne moze znati ili ne mora znati.
Sad kad kontam, i “prave” patronazne su zvale i samo dolazile na adresu, a mogao je i to biti bilo ko. Uzas.
Samo da beba bude dobro.
Ja sad razmisljam, prvi put kad mi je patronazna dolazila nit je zvala ni nista, samo zena dosla.. drugi put je dolazila, ja bila u bolnici na previjanju, moja mama bila kuci sama sa bebom.. Boze sacuvaj zar bi covjeku palo na um da moze "patronazna" maznuti dijete :( :( :(
kakavdanakneiskustvu

#22695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li uhvacena ta sto je otela bebu?

p.s. tek sad vidjeh da je odvela bebu,u prvi mah mislio sam da je samo pobjegla a bebu ostavila pri bježanju
klosar pravi

#22696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klosar pravi »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li uhvacena ta sto je otela bebu?

p.s. tek sad vidjeh da je odvela bebu,u prvi mah mislio sam da je samo pobjegla a bebu ostavila pri bježanju

Savršeno isplanirana otmica bebe stare 10 dana.
julisiz es grant

#22697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Ili savršen alibi za vlastito dijete ubijeno i bačeno ko zna gdje.

Na žalost, ovo je mnogo češće od otmice djece od strane nepoznatih lica, pogotovo beba.
klosar pravi

#22698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klosar pravi »

julisiz es grant wrote:Ili savršen alibi za vlastito dijete ubijeno i bačeno ko zna gdje.

Na žalost, ovo je mnogo češće od otmice djece od strane nepoznatih lica, pogotovo beba.
Da samo što je viđena kako bježi s djetetom od strane komšija..

100 posto da je ovo nešto novo za nas uvijek smo govorili kako kod nas nema te otmice djece silovanja maloljetnica i tako to..
Ili se desi jednom u bruku vremena ovo je na zapadu malo je reci koliko normalna pojava..
julisiz es grant

#22699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

klosar pravi wrote:
julisiz es grant wrote:Ili savršen alibi za vlastito dijete ubijeno i bačeno ko zna gdje.

Da samo što je viđena kako bježi s djetetom od strane komšija..

100 posto da je ovo nešto novo za nas uvijek smo govorili kako kod nas nema te otmice djece silovanja maloljetnica i tako to..
Ili se desi jednom u bruku vremena ovo je na zapadu malo je reci koliko normalna pojava..
Nemamo direktne izjave komšija novinaru, već novinar prenosi rekla-kazala priču, jer rečenica ide u stilu "po jednoj verziji komšije su vidjele..". Komšije je spominjala tetka kao svjedoke. Policija će ispitati i te takozvane očevice pa ćemo se znati jesu li stvarno vidjeli nešto ili ne.
klosar pravi

#22700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klosar pravi »

I to sto kazes odjednom ispade vidjela cijela ulica nešto, a desilo se brzinom munje sve..

Ova dole tetka što izjavu daje mi je toliko sumnjiva..
Svakom normalnom da se desi ovo ne bi mogao skupiti snagu da digne pogled, a ne tamo daje neke izjave..
Post Reply