SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vješalica
#21876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hvala bogu pa ima neko da stane pa koliko god da prileti u pomoc drugacije je
Sto se tice tih seronja sto tersaju to treba tuci svaki dan dok se ne ulita preko glave
Kakvi moroni jebote
Sto se tice tih seronja sto tersaju to treba tuci svaki dan dok se ne ulita preko glave
Kakvi moroni jebote
-
zdruzdjo
#21877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma meni uvijek prvo frcnu kroz glavu slike djece u autu koje je imalo sudar, jer sam sam bio u takvoj situaciji.vješalica wrote:Hvala bogu pa ima neko da stane pa koliko god da prileti u pomoc drugacije je
Kakvi moroni jebote
I tu mi padaju uvijek sve barijere o razmisljanju da li da priletim ili ne.
Ali neko ko je treniran za taj posao i kojem bi instinkt trebao da bude da priljece i taj ne uradi to. Ma mislimmmm....
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#21878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Maloprije prolazim baš, vidim oboren znak, mali cigančići raskopusali već pola reklame 
- vjesticanametli
#21879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ZdruZDo svaka cast .....zaboravi da ce takva marva stati ... raspo se u uniformi.....e tu gasaju poneki malo vise
- JoeyTribbiani
#21880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@zdruzdjo
svaka čast druže
Hvala Bogu, nisam bio često u situaciji kada se desi slična stvar, ali ovo što sam vidio, raja je voljna da stane i pomogne. Eto bar se u to čovjek može koliko toliko pouzdat.
Prije dvije godine kiša, vraćam se sa Bjelašnice. Vidim na cesti plastike, lavlja kandža, prsluk, ma svega. Na krov prevrnuto auto. Stoji jedno auto sa strane sa sva četiri žmigavca upaljena, stao ja, skoro svako auto je stalo nakon toga i pitalo treba li nešto. Jedino me telefondžija u policiji iznervirao. Kad sam rekao da pošalju patrolu i hitnu, i još detaljno objasnio da su se ljudi prevrnuli i da se oboje tresu od šoka, frajer me pita treba li ta hitna dolazit'. Pa jbt, ko da je plaća iz svog džepa on sam.
Treba stati, ne košta ništa.
Hvala Bogu, nisam bio često u situaciji kada se desi slična stvar, ali ovo što sam vidio, raja je voljna da stane i pomogne. Eto bar se u to čovjek može koliko toliko pouzdat.
Prije dvije godine kiša, vraćam se sa Bjelašnice. Vidim na cesti plastike, lavlja kandža, prsluk, ma svega. Na krov prevrnuto auto. Stoji jedno auto sa strane sa sva četiri žmigavca upaljena, stao ja, skoro svako auto je stalo nakon toga i pitalo treba li nešto. Jedino me telefondžija u policiji iznervirao. Kad sam rekao da pošalju patrolu i hitnu, i još detaljno objasnio da su se ljudi prevrnuli i da se oboje tresu od šoka, frajer me pita treba li ta hitna dolazit'. Pa jbt, ko da je plaća iz svog džepa on sam.
Treba stati, ne košta ništa.
- vješalica
#21881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Drugacije je kad ima vise ljudi da prileti upomoc
Isto ko u slucaju onog kombija sto je sletio u Bistricu neki dan
Staces tersasi histericari za volanom su naomrazenija stokadija koja postoji
Kako ocekivat od majmunoglavca da pomogne kad te ugrozava?
I jopet
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180620011
Isto ko u slucaju onog kombija sto je sletio u Bistricu neki dan
Staces tersasi histericari za volanom su naomrazenija stokadija koja postoji
Kako ocekivat od majmunoglavca da pomogne kad te ugrozava?
I jopet
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180620011
- O'zone
- Globalni moderator
#21882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@zdruzdjo druže polako bez nerviranja
Vakat takav da svi samo gledaju "ja, ja, ja ,ja i opet samo ja". Vidi se to svakodnevno u svemu a možda najviše u saobraćaju.
Idem prekjučer trotoarom guram kolica sa bebom drugo dijete vodim za ruku i levat parkirao Insigniju na i onako uzak trotoar i sjedi u autu. Stanem ja ispred i išaretom ga pitam šta sad? On blećak blene. Ja siđem sa trotoara dođem do vozačkih vrata rekoh drug jbmga ovo je trotoar....tip mi zatvori prozor i okrenu glavu na drugu stranu.
I šta da mu radim? Eto najiskrenije šta? Pravit belaj pa plaćati kaznu? Zvati policiju? Dok dođu on će biti u PM. Ja nemam više ideja.
Čitava ova moja priča je ustvari vezana za tvoju situaciju i tog seronju koji tersa gdje si stao dok pokušavaš pomoći unesrećenom. Njemu je bitno ono "ja, ja, ja ,ja i opet ja" ostali mogu crknuti. Nije nikakav znak ni obaveza to što on nosi uniformu jednostavno je tako kako jeste.
Jedino riješenje koje ja sad vidim na žalost uključuje veliko angaživanje jedinica MUP-a i udaranje po džepu za sve od pljuvanja po ulici do ovakvih džikana. Pošto to nije moguće ja iskreno riješenja nemam i jednostavno guram dan za danom trudeći se da budem što bolji insan u inat džikanima.
Vakat takav da svi samo gledaju "ja, ja, ja ,ja i opet samo ja". Vidi se to svakodnevno u svemu a možda najviše u saobraćaju.
Idem prekjučer trotoarom guram kolica sa bebom drugo dijete vodim za ruku i levat parkirao Insigniju na i onako uzak trotoar i sjedi u autu. Stanem ja ispred i išaretom ga pitam šta sad? On blećak blene. Ja siđem sa trotoara dođem do vozačkih vrata rekoh drug jbmga ovo je trotoar....tip mi zatvori prozor i okrenu glavu na drugu stranu.
I šta da mu radim? Eto najiskrenije šta? Pravit belaj pa plaćati kaznu? Zvati policiju? Dok dođu on će biti u PM. Ja nemam više ideja.
Čitava ova moja priča je ustvari vezana za tvoju situaciju i tog seronju koji tersa gdje si stao dok pokušavaš pomoći unesrećenom. Njemu je bitno ono "ja, ja, ja ,ja i opet ja" ostali mogu crknuti. Nije nikakav znak ni obaveza to što on nosi uniformu jednostavno je tako kako jeste.
Jedino riješenje koje ja sad vidim na žalost uključuje veliko angaživanje jedinica MUP-a i udaranje po džepu za sve od pljuvanja po ulici do ovakvih džikana. Pošto to nije moguće ja iskreno riješenja nemam i jednostavno guram dan za danom trudeći se da budem što bolji insan u inat džikanima.
- vješalica
- vješalica
-
zdruzdjo
#21885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JoeyTribbiani wrote:@zdruzdjosvaka čast druže
Hvala Bogu, nisam bio često u situaciji kada se desi slična stvar, ali ovo što sam vidio, raja je voljna da stane i pomogne. .....
Uh ja jesam u tim situacijama.
Hoce me to.
Zadnji put prije godinu mozda godina i po sam vadio lika iz prevrnutog na bok auta na raskrsnici kod studentskih.
I tada su mi zivce izvadili kreteni. Ja se penjem po autu da vadim frajera a ispred auta doslovno na metar mufljo stoji sa autom i ceka da se semafor upali pa da ide. Ne mrda iz auta. Tad smo ja i policajac(biciklista) prvi pritrcali da vadimo covjeka. Svi stoje i gledaju ko da nista nije bilo, a lik krvave glave pokusava da izadje iz auta. Podne je oko 2. Vrvi od ljudi.
Iznesemo ga ga nekako na jedvite jade(stajao je u autu pa nije bilo sumnje da je nesto opasno polomljeno), posjekotina na glavi i sjednemo ga na trotoar i ja stanem pred auto od toga sto gleda da ne moze proci namjerno, otvoren prozor reko: pasa ima li vrucine? Haj malo izadji da udahnes mozda i sevapa zaradis usput. On me gleda ko ono "sta ba".
Kaze drot pusti ga ba, debil. Iznese zena iz prodavnice na autobuskoj vode i nekakvu gazu.
Drot krvav i ja.
- Logovan
#21886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@zdruzdjo Bravo, svaka čast.

- DaffyDuck
#21887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Drugi put tako kad ti okrene glavu pred njim nazoves policiju i fino izdiktiras broj tablica i kazes ja s dvoje male djece ne mogu da prodjem, ne smijem s djecom na cestu, udarit ce ih auto. Dramis malo.O'zone wrote:@zdruzdjo druže polako bez nerviranja![]()
Al dovoljno glasno da te ovaj cuje da ga prijavljujes i govoris tablice. Nestat ce u roku od 5 sekundi, a za iduci put ce razmisliti hoce li uopste stati tako
- DaffyDuck
#21888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bravozdruzdjo wrote:JoeyTribbiani wrote:@zdruzdjosvaka čast druže
Hvala Bogu, nisam bio često u situaciji kada se desi slična stvar, ali ovo što sam vidio, raja je voljna da stane i pomogne. .....
Uh ja jesam u tim situacijama.
Hoce me to.
Zadnji put prije godinu mozda godina i po sam vadio lika iz prevrnutog na bok auta na raskrsnici kod studentskih.
I tada su mi zivce izvadili kreteni. Ja se penjem po autu da vadim frajera a ispred auta doslovno na metar mufljo stoji sa autom i ceka da se semafor upali pa da ide. Ne mrda iz auta. Tad smo ja i policajac(biciklista) prvi pritrcali da vadimo covjeka. Svi stoje i gledaju ko da nista nije bilo, a lik krvave glave pokusava da izadje iz auta. Podne je oko 2. Vrvi od ljudi.
Iznesemo ga ga nekako na jedvite jade(stajao je u autu pa nije bilo sumnje da je nesto opasno polomljeno), posjekotina na glavi i sjednemo ga na trotoar i ja stanem pred auto od toga sto gleda da ne moze proci namjerno, otvoren prozor reko: pasa ima li vrucine? Haj malo izadji da udahnes mozda i sevapa zaradis usput. On me gleda ko ono "sta ba".
Kaze drot pusti ga ba, debil. Iznese zena iz prodavnice na autobuskoj vode i nekakvu gazu.
Drot krvav i ja.
Al nije ni cudo, kad pri polaganju prve pomoci za vozacki ti predavaci iz crvenog krsta izricito kazu da NE prilazis i NE pomazes osobama u saobracajnim nesrecama, kao bolje je da to strucno lice uradi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zamisli bolan da ti pomaže onaj sejfović ili neki bilder s tri grama mozga da te dodatno unesreći
- O'zone
- Globalni moderator
#21890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma hoće drug. Maknut će se s toga mjesta a Parkirati će isto tako samo na drugom mjestu i spriječiti nekog drugog da prođe. To je taj mentalni sklop "ja, ja, ja, ja i opet ja".DaffyDuck wrote: Drugi put tako kad ti okrene glavu pred njim nazoves policiju i fino izdiktiras broj tablica i kazes ja s dvoje male djece ne mogu da prodjem, ne smijem s djecom na cestu, udarit ce ih auto. Dramis malo.
Al dovoljno glasno da te ovaj cuje da ga prijavljujes i govoris tablice. Nestat ce u roku od 5 sekundi, a za iduci put ce razmisliti hoce li uopste stati tako
I sve do onog trenutka dok se kazne za prekršaje u saobraćaju ne vrate na stare pune iznose a ako ne platiš u roku od 8 dana da ti se iznos povećava za 50% ane smanjuje, tu lijeka nema niti će biti.
- O'zone
- Globalni moderator
- zateznistub
- DaffyDuck
#21893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste, ali i mi moramo poduzeti nesto da se stvari mijenjaju. Tri dana zvati policiju, nek se mota tamo i vec cetvrti se vrti prica policija pise- nemoj tamo.
Ja se na taj nacin borim, i vec sad se dobro izborila tamo gdje meni smeta. I policija je znala biti bezobrazna, ali treba biti samo uoran i istrajati.
Ja se na taj nacin borim, i vec sad se dobro izborila tamo gdje meni smeta. I policija je znala biti bezobrazna, ali treba biti samo uoran i istrajati.
- DaffyDuck
#21894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ama boli ove i kazna od 20 KM kad je mogao 50 metara iznad platit 2 KM parking. Problem je sto ga niko NIJE kaznio.zateznistub wrote:Sve dok ne budu drakonske kazne za ovakve stvari i sve dok se, sa noge na nogu, ne istjeraju prašinari iz burekđinica, kladionica i kafana i ne natjeraju da rade svoj posao, ove i ovakve slike će biti redovna pojava.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kod nas je dodatni problem
auto= ima para
biciklo/pješak = nema para
djelomično je i do toga
auto= ima para
biciklo/pješak = nema para
djelomično je i do toga
-
BadBoy
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#21897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I šta kada pošalje? Eno trokut na cesti, ne vidi se u ovom kadru - auto pokvareno. Možda 
-
zdruzdjo
#21898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam se sam sebi zarekao. Prve prilike kad mi se desi tako nesto, a da imam vremena. Sjedam pored auta, slikam, zovem policiju i kazem udario me na trotoaru posao da parkira na trotoar i direkt na mene.O'zone wrote:
Ma hoće drug. Maknut će se s toga mjesta a Parkirati će isto tako samo na drugom mjestu i spriječiti nekog drugog da prođe. To je taj mentalni sklop "ja, ja, ja, ja i opet ja".
I sve do onog trenutka dok se kazne za prekršaje u saobraćaju ne vrate na stare pune iznose a ako ne platiš u roku od 8 dana da ti se iznos povećava za 50% ane smanjuje, tu lijeka nema niti će biti.
evo me ne mogu nogom. I izbiflam registraciju. Imam sliku da je bio na trotoaru. Sjedim tu i cekam.
-
Naslovnica
-
zdruzdjo
#21900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eh sad to je mac sa dvije ostrice.DaffyDuck wrote: Bravo![]()
Al nije ni cudo, kad pri polaganju prve pomoci za vozacki ti predavaci iz crvenog krsta izricito kazu da NE prilazis i NE pomazes osobama u saobracajnim nesrecama, kao bolje je da to strucno lice uradi
Ja sam do duse ovoga jutros dobro ispitao prije nego sam mu pomogao da se ustane na noge. Prsa, glava, ruke, zglobovi, vrat, ledja. Jer ipak se covjek tumbao.
Tog lika kod studentskih nismo mogli tek tako pustiti. Jos je stajao u autu i sam pokusavao da se iskobelja.
E sad ne bih nikad pipao nekog pjesaka koga je auto udarilo na cesti pa lezi. Ili da bih cupao nekog iz smrskanog auta. Pokusao bih da olaksam koliko god mogu a bez da ga ugrozim ako je mozda slomio kicmu, vrat, lobanju....
Jebes ga rat sam proveo u sarajevu, svacega sam se nagledao i znam kako postupati. Nisam doktor ali prvu pomoc ipak znam. Sto kroz rat, vozacku, posao....