Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kloniran wrote:
Nemoj tako, to je magistarski rad, pulena onog profe Lindova
Trebala je biti jos jedna traka s druge strane da biciklista ide u susret autima
Ma ono je sve katastrofa. Djeca do pet godina trče okolo k'o muhe bez glave - roditelja nigdje, klošari vodaju nake kerove bez brnjica, kamikaze prolijeću 130 na sat, tinejdžerski debili se rašire preko cijele ceste. Uglavnom, k'o što rekoh, dobro mjesto za dobit' slom živaca i rak
Velkoski wrote:Ma ono je sve katastrofa. Djeca do pet godina trče okolo k'o muhe bez glave - roditelja nigdje, klošari vodaju nake kerove bez brnjica, kamikaze prolijeću 130 na sat, tinejdžerski debili se rašire preko cijele ceste. Uglavnom, k'o što rekoh, dobro mjesto za dobit' slom živaca i rak
Kakvi su ono kreteni sto voze ko kamikaze, sekunda me levat nije prosle godine opalio, zasto ono ne salju na Goli Otok?
Danas je malo iza 16h po onoj plavoj "traci" u Vilsu dzogirala neka djevojka...
A pjesacka zona s obje strane zjapi prazna
Ali bolje i ovakve kontradiktorne nego nikakve oznake/upozorenja vozacima - sve ce se to iskristalizovati i ucesnici u saobracaju vremenom nauciti pravilima ponasanja
Ovo sa biciklistickim stazama po gradu je pun pogodak, za godinu ce opstina centar kao naj,naj kupiti pjesacima jet-packove da ne smetaju biciklistima i automobilima, do 2020. ocekuje se isto i u ostalim sarajevskim op(c)stinama. I medju biciklistima kao i medju pjesacima i vozacima automobila ima pacijenata da mu je svaka za degeneka. Uglavnom pjesak nije siguran ni na pjesackom i kako je krenulo najmanje prostora za kretanje ce imati. Vilsonovo je odavno prestalo biti setaliste.
Ovo jeste strasno, ali je strasnije ovo iz posta iznad.
Nama ce da serviraju vijesti iz crne hronike dok oni mjenjaju krivicni ztakon da mogu raditi sta hoce nekaznjeno.
Sok na sabahu.
05:10 jutros. Vozim kurta shorka iz pravca stupske petlje prema aerodromu. Na djelu koji je ravan prije motorex-a nekih 100-tinjak metara iza istog, vidim dvojicu likova kako prilaze i masu nesto i gledaju u jarak uz cestu.
Kako vozim i pogledam pored auto na krovu u jarku, povaljena reklama na autu.
Prodjem 30ak metara upalim zmigavce polukruzno na sred ceste, jer nema nikog na cesti, predjem na drugu stranu autom uz rub tog jarka sto blize da ne smetam autima iz suprotnog smjera. Zmigavci blinkaju. Kroz prozor pitam ovu dvojicu ima li ko u autu. Kaze ima i kroz otvorena vrata vidim covjeka kako sjedi na rubu i kaze da je dobro. Kako izlazim iz auta tako uz moje auto staje auto i sa zadnjeg sjedista otvara prozor frajer u vatrogasnoj uniformi i tersa sto sam bogati stao tu. Ova dvojica ga napadaju kako sam ja jedini ko je stao i da je covjek u autu. On i dalje tersa, ali je on vrli koji spasava zivote vatrogasac, ali ne izlazi. Te mi malo mrak na oci padne te mu jebem mater i uniformu koju nosi. On i dalje kroz prozor tersa ali ne izlazi. I po gasu i odose. Sidjem u jarak jedva od zeljeza od reklame stanem pored frajera te ga prepipam vrat, prsa, zglobove, glavu...da ga sta ne boli. Vidim sabran je dobro koliko moze biti. Uvucem se u auto da vidim da nema slucajno jos neko u autu iako on rece da nema.
Staje kamion i jos par auta. Istrcavaju ljudi da pomognu pogledam da nije ugruhan po prsima od volana, nije. Stavimo ga da sjedne. Dobar lik skroz srecom. Kaze tek sam kupio auto nema 5-6 dana.
Staje jos jedno auto, izlazi vatrogasac neki cin ima vatrogasni i prilazi: treba li pomoci. Reko sad mi je tvoj kolega pomogao jebem mu mrtve i zive po 12 koljena. Sta je bilo. Tako i tako. Koje je auto, reko cini mi se astra plava. On se ko nasmija. Reko smjesno vrlo, tako je djete moglo u autu biti da covjek vozi u obdaniste pa ovaj ne bi stao, serem mu se u uniformu. Dodje policija, dadnem podatke, oni zovu hitnu iako smo mi vec zvali. Pozdravim se sa covjekom, uslikam da mi sef ne bi kenjao sto kasnim i razgulim.
Ovom prilikom (iako znam da nece sigurno niko procitati ko treba) JEBEM MAJKU celnicima vatrogasne brigade koji drze i odgajaju takve bilmeze od kojih nam zivot moze da zavisi. Vazno je da se uhljebi da drzavnu sisu a za ostalo cemo lako. Da bog da takvima zivot ovisio o nekome ko ce proci pored njega ko pored papirica na cesti.
Da mi je naci slike pripadnika vatrogasne brigade(ovaj je garant sa aerodroma) tacno bih ga prijavio(jer si zakonski duzan da stanes i pomognes unesrecenima), ne bih zalio da bez posla ostane pa kad bi 10-ero djece imao.
Last edited by zdruzdjo on 20/06/2018 06:43, edited 1 time in total.