SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
holowey

#11627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

hrasno38 wrote:
hostapler wrote:Ovo je za crne hronike
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komunal ... /170224037
Nekad je Safet pjevao
Od kasabe nasta grad
Neko ce u buducnosti pjevati naopako
:roll:
Pola od tih sasvim normalno vozaju auta i ne placaju komunalije i da je ova zemlja normalna koliko nije to bi se za godinu dana sredilo sad pa sad. Zapljena jal auta jel necega drugog....pa ako dugujes 1000 KM za komunalije za toliko para se proda tvoj auto ma koliko da vrijedi a ti Nailovoj materi kukaj. Gledao sam u jednom ulazu pola stanara ne placa grijeanje a svi vozaju auta i nosaju mobitele.
ovakav clanak je pranje vlasti zbog raspada sistema...kao eto, isti taj narod koji se zali je kriv sto se sistem raspada...kao da to nisu javna komunalna preduzeca nego komercijalne firme koje jedino od placanja racuna opstaju :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

insaneinthebrain wrote:i opet u ovoj zgradi samoubistvo :cry: :|

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170226006
tu se i ona mlada zena ubila poslije porodjaja

kao djecak sam svjedocio samoubostvu zgrade istog polozaja i sličnog izgleda
na malti iza stare dzamije gdje je bila policija

jedino sto mi pada na pamet je da su pored prometnice :? prolaznost vremena ovo ono
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#11629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

Black swan wrote:
insaneinthebrain wrote:i opet u ovoj zgradi samoubistvo :cry: :|

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170226006
---
kao djecak sam svjedocio samoubostvu zgrade istog polozaja i sličnog izgleda
na malti iza stare dzamije gdje je bila policija

---
??????????
Truba

#11630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

tablet ždere riječi a mobitel vrši autokorekciju

reko krenuo sam u školu prije posljednjeg rata i frajer se bacio sa zgrade na parking ona zgrada tik uz džamiju na malti prema školi IGK
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

labude,nije to malta vec hrasno...
Truba

#11632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

isti kurac :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Black swan wrote:isti kurac :D
otoka :lol:
johntra

#11634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by johntra »

Rogatica.
Sociolog

#11635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

Ne znam, zasto nasi mediji, kao po ugledu na strane medije ne dogovore se da se samoubistva ne objavljuju na portalima,djeluje popricno destruktivno i depresivno.Ozbiljni strani neuropsiholozi, psiholozi kazu da poprilicno kad se ovakve vijesti procitaju, djeluje negativno na ljude..
Haris.ba

#11636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Sociolog wrote:Ne znam, zasto nasi mediji, kao po ugledu na strane medije ne dogovore se da se samoubistva ne objavljuju na portalima,djeluje popricno destruktivno i depresivno.Ozbiljni strani neuropsiholozi, psiholozi kazu da poprilicno kad se ovakve vijesti procitaju, djeluje negativno na ljude..
Bolje da se dogovore da blokiraju izjave političara. To utiče više negativno na psihu nego samoubistvo.

Mada, onda ne bi imali o čemu pisati.

Neka se piše o svemu. Što zabijati glavu u pijesak. Prije rata su se zataškivale mnoge stvari. Teroristički napadi se zataškivali, ubistva se zataškivala, postojeći šovinizam u društvu se zataškivao. I onda odjednom se čudili promjeni preko noći svojih komšija.

I samoubistvo su dio života. Ne treba to sakrivati.
orinoco

#11637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by orinoco »

Haris.ba wrote:
Sociolog wrote:Ne znam, zasto nasi mediji, kao po ugledu na strane medije ne dogovore se da se samoubistva ne objavljuju na portalima,djeluje popricno destruktivno i depresivno.Ozbiljni strani neuropsiholozi, psiholozi kazu da poprilicno kad se ovakve vijesti procitaju, djeluje negativno na ljude..
Bolje da se dogovore da blokiraju izjave političara. To utiče više negativno na psihu nego samoubistvo.

Mada, onda ne bi imali o čemu pisati.

Neka se piše o svemu. Što zabijati glavu u pijesak. Prije rata su se zataškivale mnoge stvari. Teroristički napadi se zataškivali, ubistva se zataškivala, postojeći šovinizam u društvu se zataškivao. I onda odjednom se čudili promjeni preko noći svojih komšija.

I samoubistvo su dio života. Ne treba to sakrivati.
Slažem se sa mišljenjem @Sociologa. Samoubistva i slične tragedije destruktivno djeluju na ljude. Ja čak mislim i da one kolebljive, ljude koji su u određenoj fazi psihičke krize i koji pomišljaju na samoubistva kao jedini izlaz, druga samoubistva ohrabruju na vlastito. I ne samo samoubistva, mislim da psihološki nestabilne osobe, one sa nedostatkom vlastite odgovornosti i sl. slušajući i čitajući razne kriminalne priče, svojevrsne podvige kriminalaca itd., i same pokušavaju dostići njihovu slavu i poistovjetiti se s njima. Da, ja sam za redukciju informacija ovakvih događaja koji se iznose u javnost.
jao_situacije

#11638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

bitanga_sa_otesa wrote:
Black swan wrote:isti kurac :D
otoka :lol:
:lol:
Haris.ba

#11639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

orinoco wrote:
Slažem se sa mišljenjem @Sociologa. Samoubistva i slične tragedije destruktivno djeluju na ljude. Ja čak mislim i da one kolebljive, ljude koji su u određenoj fazi psihičke krize i koji pomišljaju na samoubistva kao jedini izlaz, druga samoubistva ohrabruju na vlastito. I ne samo samoubistva, mislim da psihološki nestabilne osobe, one sa nedostatkom vlastite odgovornosti i sl. slušajući i čitajući razne kriminalne priče, svojevrsne podvige kriminalaca itd., i same pokušavaju dostići njihovu slavu i poistovjetiti se s njima. Da, ja sam za redukciju informacija ovakvih događaja koji se iznose u javnost.
Isto tako ne pisati i izjave političara. Mogu se oni kolebljivi natjerati da postanu političari.

Predsuidicialna stanja su žestoke bolesti, i iste se liječe. Ako se ne liječe promjena vremena može natjerati na samoubistvo. Ko neko ko je okružen meteoropatama - npr. prošla sedmica je bila katastrofalna. I šta sad? Zabraniti vremensku prognozu? Ili svaki dan stavljati grafiku smješka i polugolu voditeljicu da smješka?

Ne ubijaju se ljudi što čuju i da se drugi ubijaju. Niti je to glavni okidač za samoubistvo. Problemi su drugdje, u ličnosti osobe, u porodičnim prilikama...
vješalica

#11640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Zvog gore navedenih needukovanih mislhenja i povrsnih jalovih neznanja uvijek vladaju predrasude i uvijek je exponirano utucano misljenhe zaato au odredjene akupine ljudi diskriminisane i zrtve su tudjih komplexa i visokog misljenja o sopstvenim razmjerima neznanja
JThomas

#11641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

prvo izbaciti kiflu i novalića iz javnog prostora. novalićevo "rasterećenje" privrede je otprilike nešto što nekoga u dilemi može prevagnuti da ipak oduzme sebi život...
ultima_palabra

#11642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

vješalica wrote:Zvog gore navedenih needukovanih mislhenja i povrsnih jalovih neznanja uvijek vladaju predrasude i uvijek je exponirano utucano misljenhe zaato au odredjene akupine ljudi diskriminisane i zrtve su tudjih komplexa i visokog misljenja o sopstvenim razmjerima neznanja
Thorgerson

#11643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Pa nasi mediji samo i objavljuju crnu hroniku i politiku.

Te dvije stvari ukini, sta bi pisali? Otvori evo klix, pa ces vidjeti sta pisu:
red crne hronike
red politike
red placenih oglasa
malo sporta

Znaci jedini clanak gdje bude nesto lijepo napisano, znaj da je placeni oglas.
rumenige_brajtner

#11644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rumenige_brajtner »

Thorgerson wrote:
Pa nasi mediji samo i objavljuju crnu hroniku i politiku.

Te dvije stvari ukini, sta bi pisali? Otvori evo klix, pa ces vidjeti sta pisu:
red crne hronike
red politike
red placenih oglasa
malo sporta

Znaci jedini clanak gdje bude nesto lijepo napisano, znaj da je placeni oglas.
s tim da je u komentarima ludnica i najcrnja hronika, nevezano za temu o kojoj se piše.
ing-ecc

#11645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ing-ecc »

a jbt zastoja u saobracaju u Hotonju :( ja kontam neko su bubno kad ono HIFA otvorila pumpu i napravila dernek, sve blokirano a crveni se ko ona ona ulica s nakim fenjerima :lol: :lol:
Logovan

#11646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

ing-ecc wrote:a jbt zastoja u saobracaju u Hotonju :( ja kontam neko su bubno kad ono HIFA otvorila pumpu i napravila dernek, sve blokirano a crveni se ko ona ona ulica s nakim fenjerima :lol: :lol:
Mora dernek biti. Ipak, veliki je to događaj.
drug_profi

#11647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Da je predizborno vrijeme, lično bi Provalić presjekao vrpcu.
Better Man

#11649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

ing-ecc wrote:a jbt zastoja u saobracaju u Hotonju :( ja kontam neko su bubno kad ono HIFA otvorila pumpu i napravila dernek, sve blokirano a crveni se ko ona ona ulica s nakim fenjerima :lol: :lol:
Obični seljakluk, koji bi ja zabranio. Idi i materi blokiraj saobraćaj zbog otvorenja pumpe,a ne moj maltretirati poštena svijeta koji ide kući s posla.
mayab

#11650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mayab »

Better Man wrote:
Obični seljakluk, koji bi ja zabranio. Idi i materi blokiraj saobraćaj zbog otvorenja pumpe,a ne moj maltretirati poštena svijeta koji ide kući s posla.
:thumbup:
Post Reply