SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tokio25

#111251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

mirsek wrote: 01/09/2026 18:13
tokio25 wrote: 01/09/2026 09:13

ja nigdje nisam vidio spahovice smrkove ili tako te da voze suprotnom stranom glavne ulice u gradu npr
u titovoj obalom i sl

neka mi pokaze ja cu mu kurac popusiti
Vidio sam ja kako 2 spahovica na 2 motora i to cak poslije pogibije brata lagano na skenderiji na mostu na crvenom za vozila skrenu sa motorima na trotoar da zaobidju auta ispred sebe koja stoje na semaforu i kroz crveno lagano skrenu prema drveniji.
I je li to isto sto sam ja napisao?
GaRGa

#111252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by GaRGa »

ja od raje nikad nista lose nisam cuo za smrka...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#111253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Rothmans wrote: 01/09/2026 17:24 Ljudi ,imal iko u tom Sarajevu da uhapsi il bar privede na informativni razgovor ovu glumicu zbog velicanja ratnih zlocinaca ?
Evo produkcija je rijesila Lidiju uz lijep izgovor koji je servisirala Sebijina dobra vila
"Ne podržavamo takvu retoriku i ne želimo da bilo ko od naših saradnika daje izjave na štetu bilo koje nacije, vjere ili boje kože. Volimo sve ljude i kao produkcija, a i ja kao pojedinac se ograđujemo od takvih 'žbirova' koji daju zapaljive izjave i nanose bol bilo kojoj strani u nekadašnjem sukobu ili kako bi gospodin Bakir Izetbegović rekao 'u građanskom ratu koji se desio na teritoriji Bosne i Hercegovine'", nastavio je.
mirsek

#111254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirsek »

tokio25 wrote: 01/09/2026 18:17

ja nigdje nisam vidio spahovice smrkove ili tako te da voze suprotnom stranom glavne ulice u gradu npr
u titovoj obalom i sl

Vidio sam ja kako 2 spahovica na 2 motora i to cak poslije pogibije brata lagano na skenderiji na mostu na crvenom za vozila skrenu sa motorima na trotoar da zaobidju auta ispred sebe koja stoje na semaforu i kroz crveno lagano skrenu prema drveniji.
Nije. Ali to su samo varijacije na istu temu. Bar po meni.
tokio25

#111255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

mirsek wrote: 01/09/2026 18:23
tokio25 wrote: 01/09/2026 18:17
Nije. Ali to su samo varijacije na istu temu. Bar po meni.
Pa nije bas varijacija
Suprotan smjer i zaobilazenje
Nigdje nismo pisali ni za bicikliste koji odu na pjesacku zonu da zaobidju druge bicikliste ako je smjer ispravan
Nebitno uglavnom prosli smo to valjda
nepass1

#111256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

mirsek wrote: 01/09/2026 18:16
Rothmans wrote: 01/09/2026 17:24 Ljudi ,imal iko u tom Sarajevu da uhapsi il bar privede na informativni razgovor ovu glumicu zbog velicanja ratnih zlocinaca ?
Ona je odavno cetnikusa. Mislim da je bila clan stranke Vuka Draskovica ili Seselja u 90tim. Ne znam sto su je uopste zvali nevezano za ovu novu situaciju.
Bila clan radikalne stranke.
Fakat ne kontam koja slina moras biti da je zoves raditi
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#111257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PreWiBa »

Nije bila član

Bila je Šešeljeva zastupnica u parlamentu...

Image
PreWiBa

#111258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PreWiBa »

Tek danas shvataš kolika je sprdačina bila taj jugo-identitet

Glavne glumice kasnije Radikalke, u partizanskim filmovima glavni likovi kasnije četnici

Vojska bratstva i jedinstva koja kasnije čini genocid

Političari i diplomati koji to planiraju i brane

Čast izuzetcima
Naslovnica

#111259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

u titovoj obalom i sl

Hoće li biti šta od pušenja?!
:gunjastajl:
dječak sa šibicama

#111260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Samo danas na Skenderiji, u krugu 100 metara, prvo karabatija iz sume sa dosta hrdje po vratima, vozac bradica, prelazi u pogresnom smjeru od mariotta prema trolejbuskoj ispod doma mladih, onda se kroz onaj pjesacki prolaz provlaci na desnu stranu i nastavlja dalje. Malo dalje kod mosta, skuter dva debila na njemu, prelaze sa ceste na trotoar i obrnuto, idu na zeleno za pjesake pa nazad na cestu.

Ruralna seljadija preuzela grad, prilagodili carsiju sebi.
Naslovnica

#111261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

dječak sa šibicama wrote: 01/09/2026 18:52 Samo danas na Skenderiji, u krugu 100 metara, prvo karabatija iz sume sa dosta hrdje po vratima, vozac bradica, prelazi u pogresnom smjeru od mariotta prema trolejbuskoj ispod doma mladih, onda se kroz onaj pjesacki prolaz provlaci na desnu stranu i nastavlja dalje. Malo dalje kod mosta, skuter dva debila na njemu, prelaze sa ceste na trotoar i obrnuto, idu na zeleno za pjesake pa nazad na cestu.

Ruralna seljadija preuzela grad, prilagodili carsiju sebi.
👍🏼
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#111263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

PreWiBa wrote: 01/09/2026 18:44 Tek danas shvataš kolika je sprdačina bila taj jugo-identitet

Glavne glumice kasnije Radikalke, u partizanskim filmovima glavni likovi kasnije četnici

Čast izuzetcima
De ziv bio odmori malo od foruma.
TouchMyTip

#111264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by TouchMyTip »

insaneinthebrain wrote: 01/09/2026 22:51 ovdje doslo da se bode po tramvajima :-) :roll:

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260901202
Inžinjeri
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#111265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Ljigavo, ljigavije, stav tacka ba

https://stav.ba/vijest/pravda-na-saraje ... itni/42503

Nadmasili su sami sebe ovaj put. Gledaj ti njima konstrukcija:

Ako je pruga rekonstruirana po najvišim standardima, zašto se dokumentacija o trošenju desetina miliona maraka krije "kao zmija noge"? Skrivanje računa direktno pothranjuje sumnju da se štedjelo tamo gdje se nije smjelo – na materijalima, sigurnosnim provjerama i nadzoru. Pa ipak, Tužilaštvo u tome ne vidi elemente krivičnog djela.

Poseban nivo apsurda predstavlja odluka Tužilaštva da ne provodi istragu o servisiranju magnetnih kočnica, video-nadzoru i sumnjivim marketinškim ugovorima. Obrazloženje da "prijavljena djela nisu krivična djela" zvuči kao uvreda za inteligenciju.

Ili u prevodu, propade nam kampanja...

U cijelom ovom "slučaju" niže se đerdan nelogičnosti koje istraga očito nije željela rasvijetliti. Prije svega, treba uzeti u obzir pitanje stanja vozila i ljudskog faktora. Ako je vozač isključivi krivac, znači li to da je tramvaj bio u besprijekornom stanju? Kako se to uklapa u decenijsku sliku GRAS-ovih "skalamerija" koje svakodnevno ugrožavaju putnike? Isto tako, zašto se provjere marketinških ugovora i zakupa oglasnog prostora tretiraju odvojeno od opće sigurnosti ako je taj novac možda mogao i morao biti uložen u ispravnost vozila?

Kako poveza marketinske ugovore sa ovim, to se treba izucavati iz Logike za treci gimnazije kao primjer za nedostatak iste...

Adnan Kasapović će se naći pred sudom, ali sistem koji ga je poslao na ulicu s upitnom opremom i na prugu čija je cijena i kvalitet tajna, ostaje netaknut. Ovo je klasičan primjer svaljivanja kompletne odgovornosti na krajnju kariku u lancu. Građani koji su danima protestovali nakon nesreće tražili su odgovore o tome zašto su nam tramvaji nesigurni i gdje odlaze milioni. Odgovor Tužilaštva je, po ko zna koji put, razočaravajući. Prema njima, ministar je nevin jer sakrivanje informacija nije grijeh, direktori su čisti jer papiri trpe sve, a vozač je kriv jer je on taj koji je držao ručicu.

Samo sto ne placu sto Steta nije optuzen....
Danguba

#111266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Danguba »

PreWiBa wrote: 01/09/2026 18:44 Tek danas shvataš kolika je sprdačina bila taj jugo-identitet

Čast izuzetcima
A sta je danas?
Mozda i danas zivis u zabludi.
dječak sa šibicama

#111267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ko zna bilo sto o Jugoslaviji, zna da Radikalka Lidija nikada nije bila "glavna glumica". Samo i iskljucivo namigusa u sporednim nebitnim ulogama. Pa i onu relativno bitnu ulogu u Boljem Zivotu, odglumila jako lose.

Glavni glumci su bili velikani glumista kakvih ovi prostori nikada vise nece imati. I oni su produkt tog "loseg drustva". Uostalom, cemu blato na taj period, sad je savrseno drustvo prosperiteta i napretka, uzivajte dok traje.
PreWiBa

#111268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PreWiBa »

dječak sa šibicama wrote: 01/09/2026 23:53 Ko zna bilo sto o Jugoslaviji, zna da Radikalka Lidija nikada nije bila "glavna glumica". Samo i iskljucivo namigusa u sporednim nebitnim ulogama. Pa i onu relativno bitnu ulogu u Boljem Zivotu, odglumila jako lose.

Glavni glumci su bili velikani glumista kakvih ovi prostori nikada vise nece imati. I oni su produkt tog "loseg drustva". Uostalom, cemu blato na taj period, sad je savrseno drustvo prosperiteta i napretka, uzivajte dok traje.
Ma to je samo primjer.

Milan Gutović je isto bio četo 1/1, možemo i dalje.

Naravno da imamo i dobre primjere, Ljubiša Samardžić do kraja života ostao veliki gospodin.

Nije društvo bilo loše, samo je bilo na staklenim nogama. Dok je neko iole jače udario šakom, te noge su pukle, a krhotine su bile toliko jake da i danas po svojim tijelima imamo velike ožiljke.

Juga je ujedinjavala narode od Pirota do Slovenj Gradeca. Jedni jodlaju u slobodno vrijeme, a drugima Turska bliža no drugi kraj države. A Bosna jadna opet negdje između.
To je moralo biti problematično. Jedini način je bio da bude kao u Italiji - onaj ko ima pare, taj i vlada.
dječak sa šibicama

#111269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Isto tako oni ce reci da je Emir H balija. Ili Boris Dvornik ustasa. Primjeri se mogu navoditi do prekosutra.

Svako svojim putem i to je jedina dobra stvar raspada drzave. A kakvo je drustvo bilo u smislu ljudi i odnosa medju njima, uglavnom bolje nego ovo danas.
drug_profi

#111270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Nategnuto je reći da je Lane Gutović bio četnik.
Njegov stav nije bio crno-bijel kako bi mi voljeli da nam je lakše nekog staviti u neki pretinac.
nivla

#111271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

a tek valter iliti bata zivojinovic cetnicina
lane je takodjer bio vise radikal nego bilo sta drugo
Post Reply