SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Haris.ba

#111201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 01/09/2026 13:32
A gledajuci koliku kontrolu SDA ima nad lokalnim pravosudjem sto je dokazala sebijina diploma, onda je vozac zestoko najebao kada mu se nije moglo naci razlog da se okrivi neko drugi. Znamo ko, wink wink
Pa znalo se da toga nema. Bolje ovako kada mozes sumnjati, i trojka ce imati biljeg da je zataskala situaciju u grasu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#111202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

i dalje ne kontam kako u prilog bilo koga ide priča o "pokvarenim" tramvajima koji sami ubrzavaju, ne koče itd

zamislite sebe da vozite tehniči neispravno auto svaki dan po osam sati
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#111203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

DonieBrasco wrote: 01/09/2026 13:07
zdruzdjo wrote: 01/09/2026 13:03 Nekako mi sve to vuce da neko zeli vozaca zavaliti kao zrtvenog jarca. Jer lakse je povaliti jednog vozaca, nego raskrinkati i raspetljati i javnosti prikazati sav jad, cemer, nerad, malverzacije, kradje, korupcije.....i sta sve ne u jednom gras-u
Mozda zvuci kao teorija zavjere, ali svi znamo da je vlast spremna na svasta da bi zataskali i sakrili svoje "poslove".
Sasavim logicno pitanje ali nije da nismo navikli.
Pa teorija zavjere je i da je namjerno malo ubrzao da iskoci da se pruga pokaze falicnom. Ta, nijedno iskakanje dosad nije bilo fatalno po bilo koga, najcesce prodju i bez tezih tjelesnih.

Sto da ne.

Kad vec teoretisemo.

Realnije solucije govore dvije stvari, da je bio pod uticajem ili da je hvatao zeleno pa je pogresno procijenio brzinu i nije kocio na vrijeme ili je kocnica zakazala, sto je u svakom slucaju njegova odgovornost. A mozda i kombinacija svega navedenog.

Svakako ako je sve tako ofirno, ima jak sindikat, ne sumnjam da ce mu naci dobrog advokata koji ce to posamarati ako je bas na staklenim nogama optuznica.
Chmoljo

#111204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 01/09/2026 13:35
Chmoljo wrote: 01/09/2026 13:32
A gledajuci koliku kontrolu SDA ima nad lokalnim pravosudjem sto je dokazala sebijina diploma, onda je vozac zestoko najebao kada mu se nije moglo naci razlog da se okrivi neko drugi. Znamo ko, wink wink
Pa znalo se da toga nema. Bolje ovako kada mozes sumnjati, i trojka ce imati biljeg da je zataskala situaciju u grasu.
Hoce kod onih koji zele da trojka ima biljeg. Takvi svakako nikad nisu bili njeni glasaci.
Haris.ba

#111205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 01/09/2026 13:38 Hoce kod onih koji zele da trojka ima biljeg. Takvi svakako nikad nisu bili njeni glasaci.
Prebrojace se u oktobru, pa cemo vidjeti je li bas tako.
Chmoljo

#111206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 01/09/2026 13:36 i dalje ne kontam kako u prilog bilo koga ide priča o "pokvarenim" tramvajima koji sami ubrzavaju, ne koče itd

zamislite sebe da vozite tehniči neispravno auto svaki dan po osam sati
To oko zaljepljivanja, sve i da je tacno, snimak sa ambasade pokazuje da je ubrzao odmah od onog semafora i imao je vremena ugasiti tramvaj, nije mu ubrzao i zaljepio se tik pred raskrsnicu pa da ide neka prica o bacanju, skakanju, puzanju, eto nije mogao dohvatiti sigurnosnu rucicu.
Chmoljo

#111207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 01/09/2026 13:39
Chmoljo wrote: 01/09/2026 13:38 Hoce kod onih koji zele da trojka ima biljeg. Takvi svakako nikad nisu bili njeni glasaci.
Znaci mislis da ce SDP imati manje glasova nego 2022.?
moimoi

#111208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Pijan nije bio, to znamo. Ali nisu rekli da li su ga i na droge testirali.

Ono sto mene dovodi da sumnjam u namjeru da se steti napakosti, jeste cinjenica da su se taj dan dvije nesrece desile. Jadna sa novim tramom i ova kobna sa starim.

Samo sto sigurno nisu racunali na katastrofu.
moimoi

#111209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

…. ..
Ateista

#111210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Ako je zakazala kocnica, zasto se uopste kretao onolikom brzinom? Nije to brzina za tramvaj ni na onom pravcu prije krivine.
Ako je tramvaj sam ubrzao, zasto on nije kocio da bar smanji brzinu? Koja je sansa da u isto vrijeme tramvaj sam ubrza i otkaze kocnice, pogotovo da otkazu svi sistemi kocenja jer tramvaji koliko znam imaju vise sistema za slucaj nuzde?
Dakle, i u slucaju da jeste bio neki kvar, tesko da nema vozaceve krivice, ako nista da nije adekvatno reagovao.
muha_sa

#111211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Ako se na ovoj temi ne otkrije uzrok nece nikad i nigdje
DonieBrasco

#111212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Chmoljo wrote: 01/09/2026 13:36
zdruzdjo wrote: 01/09/2026 13:03 Nekako mi sve to vuce da neko zeli vozaca zavaliti kao zrtvenog jarca. Jer lakse je povaliti jednog vozaca, nego raskrinkati i raspetljati i javnosti prikazati sav jad, cemer, nerad, malverzacije, kradje, korupcije.....i sta sve ne u jednom gras-u
Mozda zvuci kao teorija zavjere, ali svi znamo da je vlast spremna na svasta da bi zataskali i sakrili svoje "poslove".
Pa teorija zavjere je i da je namjerno malo ubrzao da iskoci da se pruga pokaze falicnom. Ta, nijedno iskakanje dosad nije bilo fatalno po bilo koga, najcesce prodju i bez tezih tjelesnih.

Sto da ne.

Kad vec teoretisemo.

Realnije solucije govore dvije stvari, da je bio pod uticajem ili da je hvatao zeleno pa je pogresno procijenio brzinu i nije kocio na vrijeme ili je kocnica zakazala, sto je u svakom slucaju njegova odgovornost. A mozda i kombinacija svega navedenog.

Svakako ako je sve tako ofirno, ima jak sindikat, ne sumnjam da ce mu naci dobrog advokata koji ce to posamarati ako je bas na staklenim nogama optuznica.
Ne mozemo iskljuciti opciju da je masina neispravna sto vuce veliku odogovornost mnogih u firmu, da je vozac bio ili ne na necmu i ubrzao da uhvati zeleno je fatalan nemar.

Ovo da je malo ubrzao da iskoci da se pruga pokaze falicnom to samo ne covjek moze da kaze a znamo od koga to dolazi.
last mohicans

#111213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

BHF_Manijak wrote: 01/09/2026 12:56
last mohicans wrote: 01/09/2026 12:53
DonieBrasco wrote: 01/09/2026 12:49 Da li je dokazano da je tramvaj ispravan i ostale okolnosti, a da je vozac ubrzo ili lose rukovao masinom ?
Sve istražne radnje i vještačenja su završena, sad će tuzilaštvo dokazivati krivicu, advokat braniti. Ne bi se dizala optuznica da je "kriv" tramvaj.
A uvijek se moze nekom daska nasapunjat...

Ne znam mame mi, meni je i dalje nepojmljivo da mozes opalit po gasu, a ide ti krivina pod 90 stepeni uglom, mog´o je i on hladno zaplatit glavom, jedino da je imao suicidalne misli, ali tad sam sa sobom rijesis.

I pisem ovo bez ikakvih politickih pozadina, boli me cosak za tim, onako naglas razmisljam.
Sve znam, mislim da je on gasao da stigne semafor, a onda mu se na krivini baš zalijepila pedala..To je neko moje laičko razmisljanje. A da nije gasao, stigao bi se zaustaviti, valjda. Pola kriv tramvaj, pola on. Samo me interesuje da li će glavonje zaduzene za sigurnost iz Grasa biti i oćešane. Jednog poznajem, samo privatni biznis ganja, a u firmi sve sigurno kad ga nikd nema.
relativno84

#111214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by relativno84 »

Sve bi bilo lakse da su kamere instalirane u vozilo.
:oops:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#111215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

zdruzdjo wrote: 01/09/2026 13:03 Ja jednostavno "odbijam" da povjerujem da neko ko je sigurno nebrojeno puta tuda prosao vozeci tramvaj, ubrza toliko da izgubi osjecaj za brzinu u toj krivini,ali i kontrolu.
Naravno pod uslovom da nije bio pijan ili drogiran.
To bih mozda uradio ja, da me neko stavi na mjesto vozaca tramvaja i kaze moras biti na bascarsiji za xy minuta.
Nekako mi sve to vuce da neko zeli vozaca zavaliti kao zrtvenog jarca. Jer lakse je povaliti jednog vozaca, nego raskrinkati i raspetljati i javnosti prikazati sav jad, cemer, nerad, malverzacije, kradje, korupcije.....i sta sve ne u jednom gras-u
znaci sve opcije druge prihvatas, ali odbijas ovu odluku suda nakon visemjesecne istrage?!
BHF_Manijak

#111216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHF_Manijak »

last mohicans wrote: 01/09/2026 13:59

Sve znam, mislim da je on gasao da stigne semafor, a onda mu se na krivini baš zalijepila pedala..To je neko moje laičko razmisljanje. A da nije gasao, stigao bi se zaustaviti, valjda. Pola kriv tramvaj, pola on. Samo me interesuje da li će glavonje zaduzene za sigurnost iz Grasa biti i oćešane. Jednog poznajem, samo privatni biznis ganja, a u firmi sve sigurno kad ga nikd nema.
Pa to mene najvise i boli, sto ce ovaj najebat, a 80% firmi im je za kurac. Mislim firma je godinama u kurcu i niko nikad nije odgovarao. Ne amnestiram ja ovdje vozaca, ko god je kriv za bilo sta, treba da odgovara, taman caca moj bio u pitanju, samo bojim se, tacnije znam 100%, da ce s ovom optuznicom proci sve ostalo ispod radara vezano za GRAS.

Ali hajde, nije GRAS jedini problem ove drzave i grada, nas prirodni habitat je mulj i javasluk i da se moze operirati u tom neredu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#111217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

last mohicans wrote: 01/09/2026 13:59 [
a "glavonje zaduzene za sigurnost iz Grasa" trebaju biti i oćešane na osnovu tvog misljenja ovako kroz monitor da je tramvaj pokvaren i tacno si procijenio u kojem momentu se "zalijepila" pedala?
BadBoy

#111218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

A može li ikako biti da je GRAS mrtvo sranje ali da je isto tako i vozač jedini krivac za ovu nesreću? Ne kontam što uvijek ganjamo neke lažne ili-ili situacije. Može oboje biti tačno.
Haris.ba

#111219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 01/09/2026 13:42
Haris.ba wrote: 01/09/2026 13:39
Znaci mislis da ce SDP imati manje glasova nego 2022.?
Gore dole jedan zastupnik, totalno nebitno.

Vladu u KS uspostavlja onaj ko ima dovoljan broj manjinaca. Za njih glasaju uglavnom oni sto nece ni za jedan od postojecih blokova. A, sve su prilike isto ce biti i za FBiH.

A, mozda i vidimo sda + sdp vladu. :mrgreen:
Last edited by Haris.ba on 01/09/2026 14:08, edited 1 time in total.
moimoi

#111220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

DonieBrasco wrote: 01/09/2026 13:57

Sto da ne.

Kad vec teoretisemo.

Ne mozemo iskljuciti opciju da je masina neispravna sto vuce veliku odogovornost mnogih u firmu, da je vozac bio ili ne na necmu i ubrzao da uhvati zeleno je fatalan nemar.

Ovo da je malo ubrzao da iskoci da se pruga pokaze falicnom to samo ne covjek moze da kaze a znamo od koga to dolazi.
Kako mislis ne mozes? Pa vjestaci su ocigledno oskljucili kvar tramvaja.
Kasapovića terete za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i ugrožavanje javnog prometa.
Ateista

#111221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Kakve god okolnosti bile i ako je stvarno bio problem sa tramvajem, opet ce tesko bilo sta vozaca oprati od velikog dijela odgovornosti.
Kvarovi se desavaju, ali ima i nacin kako se postupa u tim situacijama, tramvaji imaju vise sigurnosnih sistema i sansa da svi otkazu je ravna staristickoj greski, tako da ostaje nejasno zasto vozac nije reagovao i ako nista drugo tu je njegova odgovornost.
Da mu je pozlilo ili tako nesto, odmah bi bilo price o tome, ali opet bi ostalo pitanje zasto je toliko brzo vozio.
BHF_Manijak

#111222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHF_Manijak »

Ma mislim da potpuna istina nikad nece se saznati, kao i u mnogim drugim situacijama, nije to samo kod nas tako.
Chmoljo

#111223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

DonieBrasco wrote: 01/09/2026 13:57

Sto da ne.

Kad vec teoretisemo.

ti vještačio mašinu?
Chmoljo

#111224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

relativno84 wrote: 01/09/2026 14:04 Sve bi bilo lakse da su kamere instalirane u vozilo.
:oops:
mislim da se SDA fanovi nemaju šta javljati na ovim temama. da je do njih jasno je da do nesreće ne bi došlo, jer tramvaja ne bi ni bilo.
moimoi

#111225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

BadBoy wrote: 01/09/2026 14:06 A može li ikako biti da je GRAS mrtvo sranje ali da je isto tako i vozač jedini krivac za ovu nesreću? Ne kontam što uvijek ganjamo neke lažne ili-ili situacije. Može oboje biti tačno.
:thumbup:
Post Reply