samnom rade dvojica ..22 i 24 godine,ne znaju citatisime_cipol wrote: ↑15/05/2026 00:15 Sto neko napisa, djeca 6-7 razred ne znaju citati, ne znaju tablicu množenja, znam ih, vidim ih. A prosjek debele većine odjeljenja 4.5+
90% razreda odlicni djaci, ostali vrlo dobri![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#107301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- problemnatravunu
#107302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro, zna li se šta je taj učenik konkretno radio da je profa popižđeo , nisam upratio ??!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#107303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato sto su svi u dugovima do guse ovdjeChmoljo wrote: ↑14/05/2026 22:18ima toga, ali bitango, ljudi su, i oni koji nisu marva nekakvi otuđeni i sebični postali ba. nadrkano i frustrirano. često bez potrebe, po nekoj inerciji.bitanga_sa_otesa wrote: ↑14/05/2026 21:50 ne znam sta se cudite.... zadnjih 25 godina se razne marve naselilo po sarajevu...bilo ih je i prije ,ali nije u ovolikom broju![]()
uvijek neka namrgođenost i nezadovoljstvo. i onda se to reflektuje na saobraćaj, na igralište, na djecu, na školu...
mislim da jednostavno ima do toga da se jako dugo slabo ulagalo u stvari koje su većini na prvu sporedne, a nisu: kulturu, sport, kvalitet života mimo onoga pojes, popit i poklopit.
Dosli bogapitaj odakle iz Bosne
Zavala u kredit
Zavala za auto, 2kom
Šišti iz njih za sve živo
Uglavnom, moj zakljucak je da ih boli Q za Sarajevom. Ovi sto su dosli u zadnjih 15g, to je posebna varijanta. Problem je sto im je Sarajevo varijanta B, maćehinsko ponasanje prema lokaciji, gradu. Ako sta sjebe boli ga tuki, nije to njegovo, on se vraća u svoje mjesto ma gdje to bilo.
Pa sinoc PP srbija table, deckic na ulazu u A fazu hladno istrese i permanta i ulja iz auta. Poslije, isto A faza, 1.5h dama živinićanka blokirala 3 auta na parkingu, ni broja ni nje... jedva nadjem auto pored da se pomakne pa da izadjemo
I onda odes u njihova mjesta, i vidis da je njima normalno svasta nesto.
Niko nikoga ne mrzi, mrzim to ponasanje, nebrigu, divljastvo itd
- Laplace
#107304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prije dvadesetak godina sa ocem sam vodio učenike na kantonalno takmičenje iz matematike za osnovne škole. Škola u Srebreniku, na otvaranju takmičenja direktor se hvali kako mu je prosjek ocjena na nivou škole 4,83. Sve sami odlikaši. A niko iz te škole se nije plasirao na federalno. Statistički, u školi u kojoj de facto svi učenici imaju ili peticu ili četvorku iz svih (ili skoro svih) predmeta, pa i iz matematike, statistički su male šanse da nema materijala za federalno takmičenje.yoda82 wrote: ↑14/05/2026 13:07Naravno da ima i nastavnika/profesora idiota. Kao i u svakoj struci. Uvijek ih je i bilo, samo je prije velika većina djece znala neki red. Prije su se djeca vaspitavala da poštuju starije, da poštuju autoritet. Prije su se djeca kažnjavala ako to ne urade. Bar većina.mali_balon wrote: ↑14/05/2026 07:43A ne znam bas ima tu svakave marve ko I djece....samar obojici I hajmo dalje
Danas su djeca uglavnom smoživi idioti koje su roditelji odgojili da misle da su centar svemira. Danas roditelji vrše neviđene pritiske na te profesore/nastavnike. Na čelu škola su obično beskičmenjaci koji ne žele da se zamjeraju roditeljima ni najmanje, pa profesori/nastavnici nemaju skoro nikakvu zaštitu.
Zato sada imamo prosjeke razreda po 4.5 ili više, a djeca se ne znaju potpisati kako treba.
Ako mislimo da sada imamo problem sa ne stručnim kadrom na mnogim funkcijama, samo razmislite kakva će situacija biti za 10-15-20 godina...
Inače, pedagoška teorija i praksa jasno pokazuju da niko (a naročito ne svi) ne može biti talenat u svim oblastima. Ja sam, na primjer, za matematiku, fiziku i tehničke nauke, ali za likovno, muzičko, pisanje tekstova itsl. antitalenat. njveće dostignuće u crtanju mi je Čiča Gliša, pjevam lošije od Čombeta a tekstovi mi više liče na zadatke iz matematike nego na literarne radove. I sad bih iz tih predmeta trebao biti odličan?
- yoda82
#107305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno da je do roditelja. Nismo mi bili bolja djeca zato što smo tako rođeni, nego zato što su nas drugačije odgojili. Ja znam da su danas "batine" jako diskutabilna i nepopularna metoda (na pričam o iživljavanju nad djecom, nego o onom malo šipka ili papuča), ali ja sam potpuno siguran da je i to djelimično doprinjelo da se zna neki red.mali_balon wrote: ↑14/05/2026 15:12Ovom tvojom logikom nije ni do djece....do roditelja je....sto si I u pravu najveci problem su roditelji.....yoda82 wrote: ↑14/05/2026 13:07Naravno da ima i nastavnika/profesora idiota. Kao i u svakoj struci. Uvijek ih je i bilo, samo je prije velika većina djece znala neki red. Prije su se djeca vaspitavala da poštuju starije, da poštuju autoritet. Prije su se djeca kažnjavala ako to ne urade. Bar većina.mali_balon wrote: ↑14/05/2026 07:43
A ne znam bas ima tu svakave marve ko I djece....samar obojici I hajmo dalje
Danas su djeca uglavnom smoživi idioti koje su roditelji odgojili da misle da su centar svemira. Danas roditelji vrše neviđene pritiske na te profesore/nastavnike. Na čelu škola su obično beskičmenjaci koji ne žele da se zamjeraju roditeljima ni najmanje, pa profesori/nastavnici nemaju skoro nikakvu zaštitu.
Zato sada imamo prosjeke razreda po 4.5 ili više, a djeca se ne znaju potpisati kako treba.
Ako mislimo da sada imamo problem sa ne stručnim kadrom na mnogim funkcijama, samo razmislite kakva će situacija biti za 10-15-20 godina...
Drugi problem je dustvo koje dozvoljava da svakakvi dzilkosi rade po skolama....sa svakavim diplomama.....jer imas 55g (jos malo I peMzija) moras biti dovoljno zreo psihicki da izduras rad sa majmunima.....a vjerovatno nije tu od juce....
Ali samo drustvo je takodje obicna karina.....
Zato kazem obojici po samar I hajmo dalje....
Danas je sve "fizičko i psihičko maltretiranje". Djeca su prezaštićena. Ne nauče se nositi sa gubitkom, porazom, nepravdom. Ne nauče da nekada nisu u pravu, pa onda dobijamo situacije da se ubiju zbog nekih gluposti, da dođu sa "Kalašem" i popucaju pola škole, da upucaju djevojku jer ih je odbila...
Za konkretan slučaj, nisam siguran da nije i isceniran. Ne bi me začudilo da su znali kakav je profesor, pa to iskoristili da ga snime i da ga se riješe. Sa druge strane to ne opravdava njega. Kao što kažeš, odrasla si osoba, prihvatio si to što radiš, i ne možeš se ponašati kako se on ponašao.
U glavnom, slažem se sa tvojom opaskom. Da je normalna država, svima po šamar, i hajmo dalje...
- Laplace
#107306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zabranjeno je istjerivanje sa časa. To je jedna od novotarija koja je i dovela do ovog srozavanja obrazovanja. Moraš da ga trpiš i k'o fol pedagoški djeluješ (moraš se umiljavati, fino mu objašnjavati kao da te sluša i nadati se da će mu divljanje na času dosaditi - a neće). Možeš ga poslati pedagogu, kao da od toga ima neke koristi (jedan od milion pedagoga radi nešto korisno, npr. naš je preko 90% radnog vremena izvan kancelarije, uglavnom na kafama po gradu).caseytron wrote: ↑14/05/2026 14:25 Dijete/djeca dovela do ove reakcije.
Nastavnik dopustio nedopustivo, da ovako reaguje.
Izbacis sa casa, maltretiras ga kroz nastavu, domace zadatke. Oboris na popravni, da oznoji guzicu i nece vise.
Po meni pogresna reakcija jednog pedagoga. Ako ne znas iskontrolisati, onda si na pogresnom poslu.
Kako je nas Salko na sportu dohavizao, glumili mangupe na drugim casovima. Slazi tegove u sali cijeli cas sa jednog kraja na drugi![]()
Danas bi Salko dobio suspenziju i tužbu za zlostavljanje maminih i tatinih prinčeva i princeza. Ili sjekiru u glavu (sjetimo se Zenice).
- yoda82
#107307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Isti sam takav. Najteži mi predmeti bili likovno i muzičkoLaplace wrote: ↑15/05/2026 07:26Prije dvadesetak godina sa ocem sam vodio učenike na kantonalno takmičenje iz matematike za osnovne škole. Škola u Srebreniku, na otvaranju takmičenja direktor se hvali kako mu je prosjek ocjena na nivou škole 4,83. Sve sami odlikaši. A niko iz te škole se nije plasirao na federalno. Statistički, u školi u kojoj de facto svi učenici imaju ili peticu ili četvorku iz svih (ili skoro svih) predmeta, pa i iz matematike, statistički su male šanse da nema materijala za federalno takmičenje.yoda82 wrote: ↑14/05/2026 13:07Naravno da ima i nastavnika/profesora idiota. Kao i u svakoj struci. Uvijek ih je i bilo, samo je prije velika većina djece znala neki red. Prije su se djeca vaspitavala da poštuju starije, da poštuju autoritet. Prije su se djeca kažnjavala ako to ne urade. Bar većina.mali_balon wrote: ↑14/05/2026 07:43
Inače, pedagoška teorija i praksa jasno pokazuju da niko (a naročito ne svi) ne može biti talenat u svim oblastima. Ja sam, na primjer, za matematiku, fiziku i tehničke nauke, ali za likovno, muzičko, pisanje tekstova itsl. antitalenat. njveće dostignuće u crtanju mi je Čiča Gliša, pjevam lošije od Čombeta a tekstovi mi više liče na zadatke iz matematike nego na literarne radove. I sad bih iz tih predmeta trebao biti odličan?
- Laplace
#107308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne vrijedi ni iskustvo. Em je stanje u školstvu iz godine u godinu sve gore i gore em i kad sa djecom nađeš neko rješenje koje djeluje možeš biti 99% siguran da će to ubrzo ministarstvo obrazovanja blokirati i onemogućiti.mali_balon wrote: ↑14/05/2026 15:12Ovom tvojom logikom nije ni do djece....do roditelja je....sto si I u pravu najveci problem su roditelji.....yoda82 wrote: ↑14/05/2026 13:07Naravno da ima i nastavnika/profesora idiota. Kao i u svakoj struci. Uvijek ih je i bilo, samo je prije velika većina djece znala neki red. Prije su se djeca vaspitavala da poštuju starije, da poštuju autoritet. Prije su se djeca kažnjavala ako to ne urade. Bar većina.mali_balon wrote: ↑14/05/2026 07:43
Drugi problem je dustvo koje dozvoljava da svakakvi dzilkosi rade po skolama....sa svakavim diplomama.....jer imas 55g (jos malo I peMzija) moras biti dovoljno zreo psihicki da izduras rad sa majmunima.....a vjerovatno nije tu od juce....
Ali samo drustvo je takodje obicna karina.....
Zato kazem obojici po samar I hajmo dalje....
-
Mustang1
#107309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ce biti kad ta djeca budu ucitelji drugoj djeci 
Idiocracy film se pokazuje da je bio dokumentarac
Idiocracy film se pokazuje da je bio dokumentarac
- Laplace
#107310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije ga mogao izbaciti sa časa. Zabranjeno je prije najmanje dvadeset godina.iClass wrote: ↑14/05/2026 20:55 Svako želi oštrinu dok nije na njegovoj koži.
Šta da sutra policajci svakog redom i za najmanje stvari počnu šamarati, pendrekom, elektro šokerom itd.
Žele jaku policiju "Titinu" a čim njima policija malo oštrije odgovori, počnu o svojim pravima i sl. da govore.
Što se tiče ovog slučaja, profesori u školama imaju jednu ulogu na prvom mjestu a to je da su dobri pedagozi. Sve ostalo je manje bitno. A kroz školovanje sam i ja primjetio da upravo to većina njih nema.
Šta si učio na fakultetu ako ti je jedini način da radiš da djecom galama i prijetnje, pa to može i onaj koji nije kročio na pedagoški fakultet.
Što se tiče ovog slučaja, imaju zakonske norme koje je mogao da potegne, izbaciti sa časa, predložiti smanjenje vladanja, nakon par incidenata ide prebacivanje u drugo odjeljenje pa onda i u drugu školu itd.
Za razliku od drugih poslova kod privatnika gdje konstantno moraš da radiš u skladu sa propisima, gdje se pratiš kao radnik, u školi je to potpuno drugačije, bilo koji profesor može doći i samo listati novina na času i male su šanse da bi za to odgovarao.
-
MinistarKulture
#107311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Srozali su jedan od najbitniji stubova drzave, obrazovanje, na nulu
Kakav nas potop ceka za 10 godina ako vecina ljudi sto ovdje pise je istina
Kakav nas potop ceka za 10 godina ako vecina ljudi sto ovdje pise je istina
- Laplace
#107312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nedavno sam bio u supermarketu blizu jedne osnovne škole u vrijeme kad su u njoj bili neki učenici te škole. Horde Džingis Kana u punom ratnom naletu su pravile manje buke.insaneinthebrain wrote: ↑14/05/2026 21:40 ja svaki dan prolazim i gledam kakva sve stoka ide u Saobracajnu skolu. iz godine u godinu. iz generacije u generaciju. to je da te Bog mili sacuva. isto raspusteno s lanca. iz torova kad ovce pustis bolje se ponasaju. kako je profesorima sa balavurdijom koji tu idu. nije ni cudo sto profesori dobivaju izljeve bijesa a djeci se pusta da rade svasta
- Laplace
#107313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ukratko, početak i kraj priče o stanju u obrazovanju, saobraćaju i svemu ostalom. Nema posljedicai to je to.darius_maximus wrote: ↑14/05/2026 23:16Ukratko, ljude boli kurac, jer nema nikakvih posljedica.SpoilerShowChmoljo wrote: ↑14/05/2026 22:27 e da, nešto primjećujem interesantno kod svih ovih konflikata...
možda griješim, ali često imam osjećaj da nije stvar toliko ni sebičnosti, ni otuđenosti, pa ni papanluka, već patološki strah da se ostane prevaren/zajeban/nagužen. patološki strah da će na taj način doživjeti poniženje i potreba da se nadjebe onaj drugi.
"konta mene će zajebat?!
da li je to posljedica sredine i historije koja se ovdje odigravala, gdje se uvijek nekako oslanjalo na vlastitu sposobnost da se "pliva, snalazi" bez računanja na sistem, jer sistem nikad nije doživljavao svojim i nikad nije učestvovao u njegovoj izgradnji, a onda ni ispravljanju, propitivanju itd.
taj nekakav mačizam i egomanijaštvo se preklapa i sa uznemirujućim procentima femicida, gdje se ne može dopustiti da nekakva kurvetina njega vuče za nos.
- Laplace
#107314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čuj, 6-7 razred. Takvi upisuju srednju školu. Upiše elektrotehničku školu a ne zna tablicu množenja. Doslovno.sime_cipol wrote: ↑15/05/2026 00:15 Sto neko napisa, djeca 6-7 razred ne znaju citati, ne znaju tablicu množenja, znam ih, vidim ih. A prosjek debele većine odjeljenja 4.5+
Mladji sin dolazi, kaze mi dijete, vidi nepravdu, drug mu iz nekoliko predmeta ima po nekoliko jedinica tokom cijele godine. Redom matematika, bosanski, engleski, Njemački itd..., kraj godine prosjek im se razlikuje u par decimala. Kod mog 4.8, ovaj 4.55.
Kako![]()
![]()
- Tvrtko II Kotromanić
#107315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prolazim ferhadijom pored spomen obilježja na masakr
Neko je , vjerovatno sinoć, prosuo crvenu farbu po portalu radnje i lijepo 4c sa druge strane stavio crvenom bojom
Ne slikah, bit će po portalima dns sigurno
Neko je , vjerovatno sinoć, prosuo crvenu farbu po portalu radnje i lijepo 4c sa druge strane stavio crvenom bojom
- nepass1
#107316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako mi je dijete krenulo u skolu vidim da vecina roditelja nije normalna.Chmoljo wrote: ↑14/05/2026 20:21na drugoj temi sam napisao: milenijalci su užasni roditelji.shbc wrote: ↑14/05/2026 19:07
Roditelji danas otvoreno i bez stida, namjerno odgajaju buduce nasilnike i razmazena derista. I ne kazem to u fazonu zato sto im daju mobitel u ruke ili ih ne tuku, vec sto otvoreno ih guraju i podrzavaju kada se uvaljaju drugoj djeci preko reda na toboganu, kada se doslovno preko druge djece penju po onim mrezama, kada otimaju drugoj djeci igracke iz ruku. Sve u fazonu "neka se nauci boriti za sebe". A tek vokabular koji im izlazi iz usta, sve pred roditeljem koji sjedi pola metra udaljen i apsolutno ne reaguje. Od psovki do bezobraznog svadjanja sa odraslim osobama, ne bi vjerovali sta sve djeca izgovaraju.
U ovom gradu je uveliko zavladao papanluk i bahatost. To je danas norma ponasanja. Dok pametniji popusta, ovaj glupi sve preuze.
moram biti do kraja iskren i reći da pokušavamo dijete naučiti da ne da na sebe i trebalo je i još uvijek treba dosta truda da se ono nauči kada treba reagovati, odnosno stalno ko papagaji ponavljamo - nikad prvi.
ima i dosta normalnih roditelja, ali kao i uvijek dovoljno je 5% idiota i ti imaš problem i zatrovano društvo.
- Laplace
#107317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To se ne smije reći. Taman posla da mali princ bude traumiran iznošenjem njegovih (ne)djela u javnost.problemnatravunu wrote: ↑15/05/2026 06:23 Dobro, zna li se šta je taj učenik konkretno radio da je profa popižđeo , nisam upratio ??!
- Haris.ba
#107318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sumnjam. Ja sam prijavljivao kukasti kriz na stupskoj petlji na saobracajnom znaku. Niko nista.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑15/05/2026 08:31 Prolazim ferhadijom pored spomen obilježja na masakr
Neko je , vjerovatno sinoć, prosuo crvenu farbu po portalu radnje i lijepo 4c sa druge strane stavio crvenom bojom![]()
![]()
- Laplace
#107319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apstraktna umjetnost, druže.yoda82 wrote: ↑15/05/2026 07:38Isti sam takav. Najteži mi predmeti bili likovno i muzičkoLaplace wrote: ↑15/05/2026 07:26Prije dvadesetak godina sa ocem sam vodio učenike na kantonalno takmičenje iz matematike za osnovne škole. Škola u Srebreniku, na otvaranju takmičenja direktor se hvali kako mu je prosjek ocjena na nivou škole 4,83. Sve sami odlikaši. A niko iz te škole se nije plasirao na federalno. Statistički, u školi u kojoj de facto svi učenici imaju ili peticu ili četvorku iz svih (ili skoro svih) predmeta, pa i iz matematike, statistički su male šanse da nema materijala za federalno takmičenje.yoda82 wrote: ↑14/05/2026 13:07
Naravno da ima i nastavnika/profesora idiota. Kao i u svakoj struci. Uvijek ih je i bilo, samo je prije velika većina djece znala neki red. Prije su se djeca vaspitavala da poštuju starije, da poštuju autoritet. Prije su se djeca kažnjavala ako to ne urade. Bar većina.
Inače, pedagoška teorija i praksa jasno pokazuju da niko (a naročito ne svi) ne može biti talenat u svim oblastima. Ja sam, na primjer, za matematiku, fiziku i tehničke nauke, ali za likovno, muzičko, pisanje tekstova itsl. antitalenat. njveće dostignuće u crtanju mi je Čiča Gliša, pjevam lošije od Čombeta a tekstovi mi više liče na zadatke iz matematike nego na literarne radove. I sad bih iz tih predmeta trebao biti odličan?. Mada sam jednom kada smo morali crtati nijanse tušem, nakapao tuš na mokar papir i razlio. (naravno samo da ispoštujem formu i da što prije završim). Profesor se oduševio, i posalo rad na izložbu u Collegium Artisticum. Tada sam vidio da ni on nije dobar
![]()
![]()
- skrbavi-admin
#107320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bitanga_sa_otesa wrote: ↑15/05/2026 06:17samnom rade dvojica ..22 i 24 godine,ne znaju citatisime_cipol wrote: ↑15/05/2026 00:15 Sto neko napisa, djeca 6-7 razred ne znaju citati, ne znaju tablicu množenja, znam ih, vidim ih. A prosjek debele većine odjeljenja 4.5+
![]()
- Laplace
- skrbavi-admin
#107322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jesi vala drukerHaris.ba wrote: ↑15/05/2026 08:42Sumnjam. Ja sam prijavljivao kukasti kriz na stupskoj petlji na saobracajnom znaku. Niko nista.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑15/05/2026 08:31 Prolazim ferhadijom pored spomen obilježja na masakr
Neko je , vjerovatno sinoć, prosuo crvenu farbu po portalu radnje i lijepo 4c sa druge strane stavio crvenom bojom![]()
![]()
- Ateista
#107323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je zanimljivo opazanje, i ja sam razmisljao o tome koliko se skola sablonizira i postavlja se kao da bi svako trebao da ima sve petice i da se sve moze nastrebati, a to jednostavno nema smisla. Ako neko ko je totalni antitalenat za nesto ima peticu, sta onda treba dobiti neko ko je stvarno talenat, kad nema vece ocjene? Kao da skola pokusava da umanji talenat a fokus prebaci iskljucivo na strebanje.Laplace wrote: ↑15/05/2026 07:26Prije dvadesetak godina sa ocem sam vodio učenike na kantonalno takmičenje iz matematike za osnovne škole. Škola u Srebreniku, na otvaranju takmičenja direktor se hvali kako mu je prosjek ocjena na nivou škole 4,83. Sve sami odlikaši. A niko iz te škole se nije plasirao na federalno. Statistički, u školi u kojoj de facto svi učenici imaju ili peticu ili četvorku iz svih (ili skoro svih) predmeta, pa i iz matematike, statistički su male šanse da nema materijala za federalno takmičenje.yoda82 wrote: ↑14/05/2026 13:07Naravno da ima i nastavnika/profesora idiota. Kao i u svakoj struci. Uvijek ih je i bilo, samo je prije velika većina djece znala neki red. Prije su se djeca vaspitavala da poštuju starije, da poštuju autoritet. Prije su se djeca kažnjavala ako to ne urade. Bar većina.mali_balon wrote: ↑14/05/2026 07:43
Za cetvorku se pravi drama, vec trica je katastrofa, a sve su to ocjene za djake i po meni bi sasvim normalno bilo da neko ko je antitalenat za nesto ali se potrudi ima tricu iz nekog predmeta, neka srednja ocjena koja bi trebala da bude sasvim OK, cetvorka bi trebala biti za malo naprednije a petica za one koji su bas talenti i bas se potrude oko nekog predmeta. Realno, petica ne bi trebalo biti vise od 10-20%, cim je 90% petica to pokazuje da kriteriji bas i nisu realni.
- nepass1
#107324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svi su takvi, dosao jucer ili prije 100g. Evo ja koji radim po citavom sarajevu najgori ljudi su sg vratnik pogotovo i ilidza. Sto puta bolje izadjes na kraj sa nekim iz ilijasa i hadzica nego iz centra. I ns je seljadija dok je ap, mojmilo, dobrinja, vojnicko haman pa gospoda.mk ultra wrote: ↑15/05/2026 07:13Zato sto su svi u dugovima do guse ovdjeChmoljo wrote: ↑14/05/2026 22:18ima toga, ali bitango, ljudi su, i oni koji nisu marva nekakvi otuđeni i sebični postali ba. nadrkano i frustrirano. često bez potrebe, po nekoj inerciji.bitanga_sa_otesa wrote: ↑14/05/2026 21:50 ne znam sta se cudite.... zadnjih 25 godina se razne marve naselilo po sarajevu...bilo ih je i prije ,ali nije u ovolikom broju![]()
uvijek neka namrgođenost i nezadovoljstvo. i onda se to reflektuje na saobraćaj, na igralište, na djecu, na školu...
mislim da jednostavno ima do toga da se jako dugo slabo ulagalo u stvari koje su većini na prvu sporedne, a nisu: kulturu, sport, kvalitet života mimo onoga pojes, popit i poklopit.
Dosli bogapitaj odakle iz Bosne
Zavala u kredit
Zavala za auto, 2kom
Šišti iz njih za sve živo
Uglavnom, moj zakljucak je da ih boli Q za Sarajevom. Ovi sto su dosli u zadnjih 15g, to je posebna varijanta. Problem je sto im je Sarajevo varijanta B, maćehinsko ponasanje prema lokaciji, gradu. Ako sta sjebe boli ga tuki, nije to njegovo, on se vraća u svoje mjesto ma gdje to bilo.
Pa sinoc PP srbija table, deckic na ulazu u A fazu hladno istrese i permanta i ulja iz auta. Poslije, isto A faza, 1.5h dama živinićanka blokirala 3 auta na parkingu, ni broja ni nje... jedva nadjem auto pored da se pomakne pa da izadjemo
I onda odes u njihova mjesta, i vidis da je njima normalno svasta nesto.
Niko nikoga ne mrzi, mrzim to ponasanje, nebrigu, divljastvo itd
Ovi buca potoci i svrakino, aneks vecinski stoka zestoka
Uglavnom sto vise u brdo veca stoka, bili to bostarici, cicin han ili boljakovo
E da cicin han je poseban krug pakla, ono bi trebalo izolovati skroz
- Tvrtko II Kotromanić
#107325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bila je policija kad sam prolazioHaris.ba wrote: ↑15/05/2026 08:42Sumnjam. Ja sam prijavljivao kukasti kriz na stupskoj petlji na saobracajnom znaku. Niko nista.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑15/05/2026 08:31 Prolazim ferhadijom pored spomen obilježja na masakr
![]()