Ko je ovdje lud
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Cholina_Lokica
#76 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121015042
Ko je ovdje lud
Nada se da se nece dogoditi novo krivicno djelo 
Ko je ovdje lud
- cappy_tempo
#77 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
izasao,ranili ga,napravio sranje,bio u centralnom i onda ga puste da autobusom ode u zenicu da se javi
. pa zar su toliko nesposobni 
- jazzer
#78 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma sta njih boli neka stvar za to. Radili - ne radili svoj posao kako treba plata ce leci. Pravili kardinalne greskeReligious Fantastic wrote:cappy_tempo wrote:izasao,ranili ga,napravio sranje,bio u centralnom i onda ga puste da autobusom ode u zenicu da se javi![]()
![]()
. pa zar su toliko nesposobni
Ne potcjenjuj mentalnu zaostalost BeHa snaga cheranja i pljenidbe. Slijedi apel za povratak u KPZ a ako ni to ne upali obecace mu novcanu nagradu(rebalans budzeta ce biti neminovan, ali sve za sigurnost svojih gradjana)
te time ugrozavali stanovnike BiH ili ne pravili, sta ih briga. Plata ce leci na vrijeme.
Dok ne pocnu materijalno odgovarati za svoje propuste nista se nece promijeniti.
- O'zone
- Globalni moderator
#79 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I dok kriminalci izlaze iz zatvora jer "nema dokaza" i "nema osnova za zadržavanje" osobe koje bi trebale da 24/7 rade na tim slučajevima se zajebajuuuuuuuu
DISCIPLINSKA KOMISIJA ZA TUŽIOCE VSTV BIH: Olegu Čavki smanjena plata jer je slao mejlove u ime Barašina s adrese [email protected]!
Ponedjeljak | 15.10.2012.
Olegu Čavki, tužiocu Tužilaštva BiH, biće smanjena plata za deset odsto u narednih šest mjeseci zbog "ozbiljnog kršenja službene dužnosti i prekršaja koji štete ugledu tužilačke funkcije"
oleg cavkaOvo je odlučila Prvostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, a na osnovu sporazuma zaključenog između Kancelarije disciplinskog tužioca i Čavke.
On je dobrovoljno priznao kršenje dužnosti i prihvatio odgovornost.
Podsjećanja radi, Čavka je prošle godine s e-mail adrese [email protected] u ime Milorada Barašina, u to vrijeme glavnog tužioca Tužilaštva BiH, tužiocima u Tužilaštvu BiH i medijima u FBiH poslao lažno "opšte uputstvo" koje je, navodno, sastavio Barašin, javljaju bh. mediji.
Nakon što je saznao za poslani mejl, Barašin je Federalnom MUP-u podnio prijavu protiv NN lica, koji je o čitavom predmetu otvorio istragu.
U "opštem uputstvu", koje je Čavka sa Barašinovog mejla poslao svim tužiocima u Tužilaštvu BiH sa falsifikovanim Barašinovim potpisom, između ostalog piše da se najstrože zabranjuje uposlenicima Tužilaštva da komentarišu negativne novinske napise o Miloradu Barašinu, a naročito da komentarišu slučajeve afera "Prisluškivanje", "Tešić Slobodan", "Dodik" i "Reket", piše Nezavisne novine.
Takođe, u opštem uputstvu stoji da se zabranjuje čitanje časopisa "Slobodna Bosna", "Dani", "Oslobođenje", "Avaz", "San", te praćenje emisije "60 minuta" i uostalom cijelog informativnog programa FTV-a, a ne preporučuje se, inače, praćenje Federalne televizije, pišu Nezavisne novine.
"Tužioci koji misle da će se početi u smislu člana 20, stav 2 Pravilnika da se održavaju redovni kolegiji jednom mjesečno su: BUDALE", stoji u "opštem uputstvu" koje je Čavka poslao sa Barašinovog mejla.
-
photo
#80 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
moze cavka raditi sta hoce, uvijek se moze izvuci kako vodi bitne predmete i niko ga nece dirati.
- Hemera
#81 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... rijedjenihU fizičkom obračunu na Marijin Dvoru dvoje povrijeđenih
U sarajevskom naselju Marijin Dvor danas oko 17:00 sati došlo je do fizičkog obračuna između više osoba, potvrđeno je portalu Dnevnog avaza iz MUP-a KS.
Obračunu je prethodila verbalna prepirka, a prema riječima očevidaca jedna osoba je povrijeđena i odvežena kolima Hitne pomoći.
U tuči su učestvovale dvije osobe inicjala D. T. i Č. D koje su zbog povreda prebačene na KUM, rečeno nam je u MUP-u KS.
Prema nezvaničnim informacijama, u ovom obračunu povrede je zadobio Dino Čukle, odranije poznat policiji.
Povrijeđeni mladić smješten je na KUM sa povredama leđa nanesenim oštrim predmetom.
"U toku je utvrđivanje stepena povrede, mada, prvi ljekarski nalazi ukazuju na to da rana nije duboka", potvrdila je Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.
Kako nezvanično saznajemo, povrijeđeni muškarac je sa vidnim krvavim ranama na leđima sklonjen u policijsko vozilo gdje je i dočekao medicinsku pomoć.
Uzrok ovog nemilog događaja, za kojeg se prvo smatralo da je izbio zbog saobraćajnog udesa, još nije poznat.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NoxdqbwR5o
-
saja_dj
#82 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I klixu je poznat, upisao se kum u prvu crnu hroniku sa 17 godina
http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=641887
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... a#p3139752
Evo sta se desi kad te osumnjice za pokusaj ubistva. Samo nastavi normala.
http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=641887
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... a#p3139752
Evo sta se desi kad te osumnjice za pokusaj ubistva. Samo nastavi normala.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#83 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/budimir ... ja-ubicama
ja sam mislio da samo krišto može pomilovati nekog ko nije ležao ni dan
međutim sve je isto
desnica ljevica
samo pljačkaj
međutim sve je isto
desnica ljevica
samo pljačkaj
- Miki123
#84 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma kakav konflikt.. pare.. pare.. ima čovjek cjenovnik..Religious Fantastic wrote:Black swan wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/budimir ... ja-ubicama
međutim sve je isto
desnica ljevica
samo pljačkaj
ah cuj...ipak je to HSP...treba se stvoriti solidna baza iz koje bi se mogli regrutovati kvalitetni cuvari logora u nadolazecem "konfliktu"
-
kenzo
#85 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zna li neko gdje je pronadjena ubijena starica?
koji dio Starog Grada?
koji dio Starog Grada?
- O'zone
- Globalni moderator
#86 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vjerovatno povezano
SARAJEVO/ ZLOČIN U STAROM GRADU: U stanu pronađena ubijena 81-godišnja starica s vidnim ranama na glavi
Subota | 20.10.2012.
U Sarajevu je danas u stanu u Vareškoj ulici, općina Stari Grad, pronađeno beživotno tijelo O.Z. (1931.), koja je imala vidne povrede u predjelu glave
Baščaršija naslovna
Mjesto događaja osigurali su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, a tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu je rukovodio uviđajem. Uviđaju je prisutvovao i sudski vještak medicinske struke, prenosi Federalna televizija.
Po naredbi tužilaštva tijelo je prevezno u prosekturu zbog vršenja obdukcije i rasvjetljavanja krivičnog djela. Istraga je u toku.
Kako se nezvanično saznaje starica je ubijena udarcima u glavu tupim predmetom.
Opasna kradljivica upala u kuću na Kovačima
Pretukla nemoćnu staricu i ukrala joj penziju
Manuša još u šoku nakon napada
Mlađa žena je u četvrtak oko 16 sati pokucala na vrata kuće u kojoj stanuje Dina Manuša (97), a koja se nalazi u sarajevskoj ulici Refika Šećibovića na broju 4 u naselju Kovači, te, pod izgovorom da je gladna i traži nešto za jelo, upala starici u kuću, udarila je, a potom opljačkala.
Kako saznajemo, pljačkašica je starici, između ostalog, ukrala penziju, a policija za njom traga.
Poziv policiji
- Moja snaha je vidjela tu ženu kada je Dini pokucala na vrata i ušla u kuću. S obzirom na to da za nju zna da je razbojnica, a Dina živi sama, povremeno je obilaze prijatelji i komšije, kazala mi je "nazovi policiju, ubit će ženu". Zvala sam policiju, ali su mi rekli da oni ne mogu ništa učiniti ako je Dina dobrovoljno pustila u kuću tu ženu - ispričala nam je Emira Šišić, komšinica 97-godišnjakinje.
Prozor na Dininoj kući je uvijek otvoren, a pljačkašica ga je, kako tvrdi Šišić, zatvorila kako bi mogla maltertirati staricu i preroviti kuću.
- Zadržala se oko 25 minuta, a kada je izašla, bila sam ispred kuće. Pitala sam je: "Šta ćeš ti tu", a ona mi je odgovorila: "Ubila sam je, hoćeš i ti da te prebijem". Potom je počela bježati, a u rukama je imala kese. Krenula sam za njom, ali je pobjega. Pozvala sam policiju, koja je, iako je ignorirala prvi poziv, na drugi ubrzo došla. Kod Dine je u kući sve bilo ispreturano. Ladice su bile otvorene, stvari iz regala izbačene, ćilimi zadignuti, a ona je ležala i bila joj je potrgana bluza - kazala nam je Šišić.
Prema riječima naše sagovornice, pljačkašica je mlađa osoba, bila je u farmerkama i teksas jakni, a na glavi je imala kačket.
- Porazno je da se ovakvo nešto dešava u ovom gradu - kazala je na kraju razgovora Šišić.
Sa 97-godišnjakinjom, zbog šoka koji je doživjela nakon pljačke, nismo mogli razgovarati. Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.
Apel starijim osobama
Abdulah Goro, komšija pretučene starice, apelira na sve starije osobe da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama koje navodno prose, da se ne bi našle na meti razbojnika.
- Za ovu razbojnicu znamo da "ordinira" oko Vijećnice i na području Baščaršije. Ranije nije dolazila u ovaj dio, ali eto počela je. Nadamo se da će je policija ubrzo uhapsiti - kaže Goro.
- Logovan
#87 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121020039
Čitajući ovaj tekst zamantalo mi se.
Sami Bog zna ko je koga tukao, nije se znalo ko pije ako plaća. Vjerovatno su ovo lakše pripreme za Bajram. 
Čitajući ovaj tekst zamantalo mi se.
-
FrozenCastle
#88 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo sa staricom se moglo prevenirati, a policija ingorisala. -.-" A inače, protuzakonito da se ljudi sami brane, koga zvati onda za zaštitu? -.-""
-
mahalas505
#89 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nemoj pogresno informises javnost, nije protuzakonito se braniti, samo treba znati da znas u tom trenutku(da u tom trenutku dok kontas kako glavu izvuci) kad se branis da ne upotrijebis silu koja je veca od onog sto te napadašefica wrote:Ovo sa staricom se moglo prevenirati, a policija ingorisala. -.-" A inače, protuzakonito da se ljudi sami brane, koga zvati onda za zaštitu? -.-""
-
The Realist
#90 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo samo po sebi bi dovelo do toga da se vječno boriš, jer da bi nekoga savladao, moraš u jednom momentu upotrijebiti veću "silu", nego protivnik.mahalas505 wrote:Nemoj pogresno informises javnost, nije protuzakonito se braniti, samo treba znati da znas u tom trenutku(da u tom trenutku dok kontas kako glavu izvuci) kad se branis da ne upotrijebis silu koja je veca od onog sto te napadašefica wrote:Ovo sa staricom se moglo prevenirati, a policija ingorisala. -.-" A inače, protuzakonito da se ljudi sami brane, koga zvati onda za zaštitu? -.-""
Ovaj način tumačenja zakona mi nikada nije bio jasan (ne mislim na tebe
- kokuz_sa
#91 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sila koja se upotrebljava u nuznoj odbrani mora biti srazmjerna napdackoj sili ili za 1 stepen veca..
znaci ako te neko udara sakama ti dofatis peglu i zviznes ga to je uredu..al samo 1 ako ga zviznes i onesposobis..akoga nastavis udarat najebes..
al ako te neko udara sakama a ti izvuces pistolj i upucas ga to je vec prekoracenje
znaci ako te neko udara sakama ti dofatis peglu i zviznes ga to je uredu..al samo 1 ako ga zviznes i onesposobis..akoga nastavis udarat najebes..
al ako te neko udara sakama a ti izvuces pistolj i upucas ga to je vec prekoracenje
-
guidoski
#92 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U noci sa subote na nedelju ispred Radon plaze, sa parkinga koji se nadzire sigurnosnim kamerama, ukraden autobus. Mo's mislit' autobus ukralo?!
- cappy_tempo
#93 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
guidoski wrote:U noci sa subote na nedelju ispred Radon plaze, sa parkinga koji se nadzire sigurnosnim kamerama, ukraden autobus. Mo's mislit' autobus ukralo?!
-
Smail Aga
#94 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne vidim razlike izmedzu kradze autobusa i kradze maloga autaguidoski wrote:U noci sa subote na nedelju ispred Radon plaze, sa parkinga koji se nadzire sigurnosnim kamerama, ukraden autobus. Mo's mislit' autobus ukralo?!
1. Otvoris vrata
2. Upalis motor
3. Ubacis u prvu
- sheilak
#95 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da, ali možda je krađa kompliciranija malkoSmail Aga wrote:Ne vidim razlike izmedzu kradze autobusa i kradze maloga auta![]()
1. Otvoris vrata![]()
2. Upalis motor![]()
3. Ubacis u prvu
-
ibizza
#96 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Gorilo auto u Olimpijskoj,vidim Vatrogasci i Policija tu 
-
aldinjo
#97 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Oko pola 1.Olimpijska 5,Vatrogasci brzo ugasili isti.ibizza wrote:Gorilo auto u Olimpijskoj,vidim Vatrogasci i Policija tu
-
mahalas505
#98 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Haj ti kasnije dokazuj da je trebalo vise puta udaraca peglom da se ovaj "napadac" onesposobikokuz_sa wrote:sila koja se upotrebljava u nuznoj odbrani mora biti srazmjerna napdackoj sili ili za 1 stepen veca..
-
Bodkin
#99 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
e u prvu u autobusu neces ubacitisheilak wrote:da, ali možda je krađa kompliciranija malkoSmail Aga wrote:Ne vidim razlike izmedzu kradze autobusa i kradze maloga auta![]()
1. Otvoris vrata![]()
2. Upalis motor![]()
3. Ubacis u prvu
-
admir_adoo
#100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zestok sudar kod Energoinvesta na Stupu.... Kako sam vidio iz tramvaja vatrogasci sijeku golfa II da izvuku nastradale