Tacno!karanana wrote:no links - prekinute veze. ko u ratu.zateznistub wrote:Uzas! Ko u ratu...
--- NO LINKS ---/novost/142614
nije ssh nego onaj extend.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- zateznistub
#6726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Dioda
#6727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dobro je roknulo, u onoj tisini je zvucalo k'o da se neka zgrada srucila 
- perfect_guy
- punta
#6729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 0225017#10
hahahahaahaaa nema stete i tako su sve te baste nelegalno postavljene
a skupo novo crijevo za plinsku bocu da se kupi metar je oko 3km
hahahahaahaaa nema stete i tako su sve te baste nelegalno postavljene
a skupo novo crijevo za plinsku bocu da se kupi metar je oko 3km
- drug_profi
#6730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bice prije da je redukcija neispravna. Slauf kad pusta osjeti se pa se i zamjeni, niko nije lud. Redukcija sama od sebe samo pocne izbacivati na ozraku. Imao sam i ja u kuci situaciju kad sam za dlaku izbjegao eksploziju i to bi mi ubilo starog oca gusenjem, ili nas obojicu eksplozijom.
Boca puna, isporucena dan prije. Ja premontirao, bilo sve normalno jer UVIJEK provjerim sapunicom.
Ustanovio sam da je redukcioni ventil na boci neispravan. Na odusak izbacuje plin neprekidno. To se desava, a zato se i savjetuje zatvoriti bocu na ventilu kad se ne koristi. Od tada to i radim.
A baska sto ima i tih ventila i boca neipravnih, ali takva nam je stvarnost... zakone niko ne postuje.
Boca puna, isporucena dan prije. Ja premontirao, bilo sve normalno jer UVIJEK provjerim sapunicom.
Ustanovio sam da je redukcioni ventil na boci neispravan. Na odusak izbacuje plin neprekidno. To se desava, a zato se i savjetuje zatvoriti bocu na ventilu kad se ne koristi. Od tada to i radim.
A baska sto ima i tih ventila i boca neipravnih, ali takva nam je stvarnost... zakone niko ne postuje.
- holowey
#6731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nekad se svaka boca bazdirala prije vracanja u promet (sa potvrdom o bazdiranju uz svaku bocu), a sada vlada bolimekurko taktika ("svakako nece u mojoj kuci roknut'")drugi profil wrote:Bice prije da je redukcija neispravna. Slauf kad pusta osjeti se pa se i zamjeni, niko nije lud. Redukcija sama od sebe samo pocne izbacivati na ozraku. Imao sam i ja u kuci situaciju kad sam za dlaku izbjegao eksploziju i to bi mi ubilo starog oca gusenjem, ili nas obojicu eksplozijom.
s jedne strane, nema bazdiranja, sa druge strane masa ljudi koristi jeftine (kineske?) reduktore i crijeva, mora nekad doci do havarije
- drug_profi
#6732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Hajd znaj odakle je reduktor. Ovaj koji je kod mene pustao je bio predratni, SFRJ.
Onda sam kupio neki talijanski, u radnji, 13 maraka, sto uopste nije skupo i ne znam zasto bi neko trazio jeftinije kad se radi o stvari koja glavu cuva.
Onda sam kupio neki talijanski, u radnji, 13 maraka, sto uopste nije skupo i ne znam zasto bi neko trazio jeftinije kad se radi o stvari koja glavu cuva.
- vješalica
#6733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
baždirala se nije,već samo baždarila...a još je pogrešno upotrebljavati tu riječ kad je u pitanju plinska boca...jer baždare se mjerni instrumenti...a plinska boca nikako nije mjerni instrument....znači može biti samo atestovana plinska boca...a da li je...to je već nešto drugo u ovom slučaju...holowey wrote:nekad se svaka boca bazdirala prije vracanja u promet (sa potvrdom o bazdiranju uz svaku bocu), a sada vlada bolimekurko taktika ("svakako nece u mojoj kuci roknut'")drugi profil wrote:Bice prije da je redukcija neispravna. Slauf kad pusta osjeti se pa se i zamjeni, niko nije lud. Redukcija sama od sebe samo pocne izbacivati na ozraku. Imao sam i ja u kuci situaciju kad sam za dlaku izbjegao eksploziju i to bi mi ubilo starog oca gusenjem, ili nas obojicu eksplozijom.
s jedne strane, nema bazdiranja, sa druge strane masa ljudi koristi jeftine (kineske?) reduktore i crijeva, mora nekad doci do havarije
- holowey
#6735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vješalica wrote:baždirala se nije,već samo baždarila...a još je pogrešno upotrebljavati tu riječ kad je u pitanju plinska boca...jer baždare se mjerni instrumenti...a plinska boca nikako nije mjerni instrument....znači može biti samo atestovana plinska boca...a da li je...to je već nešto drugo u ovom slučaju...holowey wrote:nekad se svaka boca bazdirala prije vracanja u promet (sa potvrdom o bazdiranju uz svaku bocu), a sada vlada bolimekurko taktika ("svakako nece u mojoj kuci roknut'")drugi profil wrote:Bice prije da je redukcija neispravna. Slauf kad pusta osjeti se pa se i zamjeni, niko nije lud. Redukcija sama od sebe samo pocne izbacivati na ozraku. Imao sam i ja u kuci situaciju kad sam za dlaku izbjegao eksploziju i to bi mi ubilo starog oca gusenjem, ili nas obojicu eksplozijom.

- vješalica
#6736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
holowey wrote:vješalica wrote: baždirala se nije,već samo baždarila...a još je pogrešno upotrebljavati tu riječ kad je u pitanju plinska boca...jer baždare se mjerni instrumenti...a plinska boca nikako nije mjerni instrument....znači može biti samo atestovana plinska boca...a da li je...to je već nešto drugo u ovom slučaju...
izvini opet...ali to nema veze sa gramatikom već semantikom...žao mi je što kritiku ne podnosiš...ali et ako ništa lijepo je nešto saznati i ne živiti u zabludi
sve u svemu bilo je krajnje dobronamjerno....
- punta
#6737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma kako ce osjetit kad je tamo pola ih nadrogiranodrugi profil wrote:Bice prije da je redukcija neispravna. Slauf kad pusta osjeti se pa se i zamjeni, niko nije lud. Redukcija sama od sebe samo pocne izbacivati na ozraku. Imao sam i ja u kuci situaciju kad sam za dlaku izbjegao eksploziju i to bi mi ubilo starog oca gusenjem, ili nas obojicu eksplozijom.
onaj plinski grijac je sigurno i kuljen od nekog narkomana da se sto jeftinije prođe
- drug_profi
#6738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
E jbg punta. Da je meni malo tvoja pamet da budem rahat.
-
Akibh
#6739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Izvinjavam se, ko je ovaj Gebels?punta wrote:da se ne zaboravi da se i sanela javila http://drmaj.ba/o-kakvoj-policijskoj-br ... ni-pisati/
- sorcerer
#6740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
drugi profil wrote:E jbg punta. Da je meni malo tvoja pamet da budem rahat.
- punta
#6741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da ne bi mozda i rodni list da i tebi pise Sarajevodrugi profil wrote:E jbg punta. Da je meni malo tvoja pamet da budem rahat.
to ti je sanela ona je u talu sa ovim http://www.klix.ba/forum/protesti-aktue ... 4#p9747834Akibh wrote:Izvinjavam se, ko je ovaj Gebels?punta wrote:da se ne zaboravi da se i sanela javila http://drmaj.ba/o-kakvoj-policijskoj-br ... ni-pisati/
- Reglan
#6742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140225073
mogu li ovi putnici tuziti Centrotrans pa da dobiju neku naknadu?
- holowey
#6743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sto tuziti ct? jeli to ct bus preticao preko pune?arshavin wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140225073
-
mali_balon
#6744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
WTFarshavin wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140225073
Nisam nista fulio i dalje mi nije jasna tvoja izjava.
- Reglan
#6745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma mislio sam koga putnici mogu tuziti sto su dobili povrede u javnom prevozu?
-
Naslovnica
#6746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa putnici sa odgovarajućom kartom su osigurani od strane nezgode.holowey wrote:sto tuziti ct? jeli to ct bus preticao preko pune?arshavin wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140225073
Naravno da mogu tražiti naknadu, koju plaća osiguranje!
-
mali_balon
#6747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa naravno da mogu samo slabo ko ima para da se ganja, jer ako nije centrotrans kriv onda bi morao angazovati advokata, tako da ...
- drug_profi
#6748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne treba brate nije to neka sreca. Bolje da pise Wien, ali ne pise.punta wrote:da ne bi mozda i rodni list da i tebi pise Sarajevodrugi profil wrote:E jbg punta. Da je meni malo tvoja pamet da budem rahat.
Nismo ba svi dosli odnekud. Ima nas sto imaju cukunbabe i cukundede po grobljima u Sarajevu, a jos zivimo ovdje, mos mislit...
Budale klasicne.
Ali niko kao ti, moj punta.
- holowey
#6749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ali i dalje ne kontam zasto tuziti ct? zasto ne ici u tom slucaju sa odstetnim zahtjevom prema osiguravajucem drustvu?Naslovnica wrote:Pa putnici sa odgovarajućom kartom su osigurani od strane nezgode.holowey wrote:sto tuziti ct? jeli to ct bus preticao preko pune?arshavin wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140225073
Naravno da mogu tražiti naknadu, koju plaća osiguranje!
- drug_profi
#6750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ama ne ide to tako.mali_balon wrote:Pa naravno da mogu samo slabo ko ima para da se ganja, jer ako nije centrotrans kriv onda bi morao angazovati advokata, tako da ...
Svaki putnik sa kupljenom kartom je osiguran od povreda u saobracaju. Dokaz je policijski zapisnik o nezgodi, njegova karta sa datumom i vremenom, i ozljedni list.
Sve se to podnese osiguravajucoj kuci gdje je autobus osiguran, na naplatu. Ne trebaju ti advokati, ali bi pomogla veza.
Mozes proceduru saznati u bilo kojoj osiguravajucoj kuci.